Şimdi Ara

Chiphset İşlemci Uyumluluğu Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Bir kaç ay önce AMD Phenom 955T BE işlemci aldım. Fakat işlemciyi taktıktan sonra makina hiç tepki vermedi. Biraz araştırdıktan sonra sahip olduğum anakartın(ASUS M3a78) biosunu güncellemem gerekiyormuş. Bende güncelledim ve işlemci tıkır tıkır çalışmaya başladı. Fakat bir sürü sonra sürekli mavi ekran hataları yemeye başladım(Sadece oyunlarda. Masaüstünden hiç yemedim). Hata kodlarını araştırdıktan sonra donanımsal bir sorun olduğunu ve işlemcim ve chipsetin uyumsuz olduğunu farkettim. Sizlere soracağım soru yeni alacağım anakartın işlemcim ile uyumlu çalışıp çalışmayacağı. Alacağım anakart ASUS M5A88-V EVO'dur. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılar.



  • İşlemciniz Phenom II ailesine mensup gözüküyor. Lâkin Phenom yazmışsınız.

    Eğer öyleyse sorunsuz çalışacaktır. Sizin mavi ekran hatanız farklı bir sebepten kaynaklanıyordur.
  • Evet Phenom II. Peki donanımsal başka ne gibi sepeblerden dolayı mavi ekran sorunuyla karşılaşıyor olabilirim? Sorunu araştırmadan önce sistemsel olduğunu düşünüp temiz bir format atmıştım. Sistemsel olduğunu düşünmüyorum. Tüm sürücülerin en güncel sürümlerinide yükledim. Buna rağmen mavi ekran hatası aldıktan sonra chipset ve işlemci uyumluluğu sorunu olduğunu düşündüm. Fakat bu konu hakkında pek bir bilgim yok.
    Şu anki anakartın chipseti: AMD 770/SB700
    Yeni alacağım anakartın chipseti: AMD 880G/SB850
    Bu sebepten dolayı mavi ekran yemediğime eminmisiniz hocam? İlginiz için teşekkür ederim.
  • İşlemci kaynaklı olabilir, anakart kaynaklıda olabilir. Ama hem fiziksel hem de yazılımsal olarak destek veren bir sistemde öyle işlemci-anakart uyumsuzluğu gözükmez. Yani bu konuda sadece bunu söyleyebilirim. Ancak mavi ekran hatanızı buraya ekleyin bir bakalım.
  • Anladım. Mavi ekran hatası sabit bir hata değil. Sürekli olarak değişiyor. Tabi aynı hatayıda verdiği oluyor. En çok verdiği hatalar >> 0x000000A ve 0x000003b SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
  • Evet, Stop: 0x0000000A hata parametresinin kesin bir nedeni yoktur. Genellikle anakart ve RAM kaynaklı sorunlar bu soruna sebebiyet verir.

    RAM'leriniz çift modül ise teker teker deneyebilirsiniz. Yani tek olarak takın ve oyunda test edin. Devam ederse diğeri...

    Sisteminizin oyun esnasında sıcaklık değerleride burada önem kazanmaktadır. Şöyle yapın; şu konuyu inceleyin ve oyunu oynarken biraz da burada sizin hisleriniz önemli mavi ekran iletisi belli bir süre sonunda geliyordur heralde örneğin yaklaşık 1 saat içerisinde geliyorsa 30-40 dakika oyunu oynayın çıkın, sıcaklık değerlerini buraya ekleyin.

    BIOS Update işlemini gerçekleştirin en güncel BIOS sürümünü kurmaya gayret edin. İşlemcinizin termal pastası vs. tüm temizlik işlemlerini yapın.

    Ekran kartı sürücüsü başta olmak üzere tüm sürücüleri güncelleştirin.

    Maalesef denemekten başka çaremiz yok, çünkü yeni bir anakart alırsınız ve bu sorun devam ederse daha kötü bir konuma düşersiniz.




  • RAM leri farklı slotlara takmıştım daha önce fakat sorun devam etti. BIOS'da en güncel sürümünde şu an. Yalnız mavi ekranı belli bir süre geçtikten sonra yemiyorum. 5-15-30-60 dakika yani farketmiyor. Şu an iş yerindeyim. Oyundaki sıcaklık değerlerini eve gidince buraya yazacağım. Bu arada ilginiz için çok teşekkür ediyorum hocam.
  • ISI DEĞERLERİM
     Chiphset İşlemci Uyumluluğu Hakkında
  • Up
  • Up
  • quote:

    This error has been linked to excessive paged pool usage and may occur due to user-mode graphics drivers crossing over and passing bad data to the kernel code.


    Sizden ekran kartınızı çıkartıp, farklı bir ekran kartını sisteminizde denemenizi isteyeceğim, özellikle sürücülerini kurup, bir oyun oynarsanız daha iyi olur.
  • Hocam farklı bir ekran kartı bulacağımı sanmıyorum. Eski ekran kartım vardı onuda satmıştım yenisini aldıktan sonra. Pek sosyal bir insan değilimdir. Öyle bir kaç saatliğine ekran kartını alabilirmiyim diyeceğim biriside yok malesef. Eğer bulabilirsem deneyeceğim. Bir şey soracağım, anakart ekran kartı uyumsuzluğu gibi bir sorun olabilir mi acaba? Benim ekran kartım ATI Sapphire 6870. Kafayı yiyeceğim bu gidişle :(
  • Tamam, onboard ekran kartiniz varmis. Ekran kartibizi cikartin. Ve oyle sisteminizi calistirip test edin.
  • Onboard yok malesef anakartımda. Yeni alacağım anakartda var :(
  • Sorunu hallettim. Sorun benim dediğim gibi chipset ve işlemci uyumsuzluğuymuş. Chipset değişince sorun halloldu. Yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi forumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donetouch

    Sorunu hallettim. Sorun benim dediğim gibi chipset ve işlemci uyumsuzluğuymuş. Chipset değişince sorun halloldu. Yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi forumlar.

    chıpsetmı değiştin? anakartmı? (merak)
  • Anakartı değiştirdim. Dolaylı olarak chipsetde değişmiş oldu. Yeni aldığım anakart M5A88-V Evo.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.