Şimdi Ara

CHEVROLET - İkinci El - Çekinceler - Gerçekler... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
111
Cevap
7
Favori
7.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 2012 model hb aveo lt aracımdan çok memnunum. Güvenlik donanımları tüm modellerinde standarttı sanırsam. Üç dört kez uzun yol da yaptım (Bursa-Malatya) gayet rahat yolculuk olmuştu benim için. Şehir içinde de çok pratik bir araç bence. İyi ki almışım diyorum her zaman. Bir müddet daha biner bir üst sınıf araca geçmek için satarım nasip olursa. Araç hakkında sorusu olanlar özelden yazabilir.
    Hepinize iyi forumlar dilerim.
  • daha önce GM den daewoo kazığı yemiş biri olarak gayet de mağdur oluyorsun. araban muadilllerinin yari parasina anca gidiyor. (on yıl kullandık sattım)
    servisler birbir kapanıyor. daewoo lariniza chevrolet bakacak falan dendi ama kağıt üstünde kaldi. yetkili servisler birbir kapandi. sonra özel servisler kapanmaya basladı.
    daewoo nun basina gelenler Türkiye için konuşuyorum chevroletin de başına gelecek ki bu süreci yaşadık zamanında.
  • Ben de 2012 yilinda esim icin aldim. 2015 eylulde sattim 3 sene bindim.

    3 sene icinde su devirdaim pompasi arizalandi garantiden degisti.

    Bunun disinda bir sorunla karsilasmadim.
    Otomatik vitesti. Vitesjnde en ufak bir kararsizlik sacmalama hissetmedim.

    Arabanin icinden hic trim sesi takirti tukurtu gelmedi. Arkadasim ayni donemde clio almisti ki onun ici 3 sene sonunda senfoni orkestrasiydi. 2 kisi konusamiyordu aracin icinde.

    Tum guvenlik ekipmanlari tam oldugu icin guvenle bindim.

    Dsg gibi yolda kalirmiyim servis masrafi kac cikar mekatronik kac para derdim olmadi.

    Bindigim sure icinde dolmuscu arka tampona garc diye girdi. Resimleri de forumda mevcut. Pasta cila ile sildim gecti. Ne kaliteli boyasi varmis be dedim.

    Bindigim sure icinde en ufak bir sikayetimiz olmadi. Belki arka amortisorleri daha iyi olabilirdi dedim ki nitekim tum b sinifi araclar kadar iyiydi.

    4 cam otomatik far sensoru, bluetooth , yokus kalkis destegi,hiz sabitleme, 8 airbag, 16inc celik jant, aliminyum suslemeler , otomatik vites, park sensoru, vs gibi comfortline golften donanimli bir aracti.

    36000 gibi bir fiyata alip 3 sene sonunda takas destegiyle beraber galeriye 32 ye verdim. Piyasada satsam 35 36 ederdi.

    parcasi bildigin corsa parcasiydi.

    Daewoo gibi uretimi durmus bir arac degil halen uretilen calisan bir fabrikaya sahip sadece turkiyede satisi durdurulmus bir aracti.

    cok satti. Opeli baltalamasindan korktular. Izmirde bile her 10 arabadan biri chevrole. Istanbulda bu kadar gormemistim.

    yakiti 1.4 corsadan daha cok degildi. Oldukca daha azdi. Corsa otomatik 4 ileri vitesti , aveo 6. Parcasi corsadan pahali degildi. Motoru daha gucluydu.

    tasarimi standartin ve alisila gelmisin disindaydi. Begenen cok begeniyordu veya hic begenmiyordu. Begenmeyene saygi duyarim.

    Arac ozetle buydu. Almayanlar ne kacirdigini bilsin diye yaziyorum. Yoksa chevroletmis cok da fifi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba, ben de bu araçlara bakıyorum. Merak ettiğim 2008 model hb modelinin ncap testi nedir ? 5 yıldız olanlar hangi yıldan itibaren başlıyor. Net bir bilgi bulamadım.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-acill-satiliiik-pazarlik-var-246966086/detay/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcroses

    daha önce GM den daewoo kazığı yemiş biri olarak gayet de mağdur oluyorsun. araban muadilllerinin yari parasina anca gidiyor. (on yıl kullandık sattım)
    servisler birbir kapanıyor. daewoo lariniza chevrolet bakacak falan dendi ama kağıt üstünde kaldi. yetkili servisler birbir kapandi. sonra özel servisler kapanmaya basladı.
    daewoo nun basina gelenler Türkiye için konuşuyorum chevroletin de başına gelecek ki bu süreci yaşadık zamanında.

    Daewoo ile yaşadığınız durumun konu ile uzaktan yakından alakası yok. Sıfır alıp, ikinci el satmıyorsunuz. İkinci el alıp, ikinci el satıyorsunuz. Bu sebeple, aracın ikinci elde ne kadar değer kaybettiği sizi pek de ilgilendirmiyor. Çünkü siz zaten değer kaybetmiş vaziyette alıyor, değer kaybetmiş vaziyette satıyorsunuz. Mesele, alırken fiyatın ne kadar düşük olduğu meselesidir. Ne kadar ucuza alabilirseniz, zararınız o kadar az olacaktır. Dengi opel'i aldığınızda fazladan 13.000TL para vereceksiniz. Bu fazladan verdiğiniz parayı satarken çıkarabilecek misiniz?

    Yani, 46.000TL'ye aldığınız bir Opel var. 5 yıl bineceksiniz. 5 yılın sonunda bugünün parası ile 36.000TL'ye satacaksınız. Zararınız 10.000TL.

    Cruz alsanız 33.000TL'ye aldığınız arabayı 22.000TL'ye satabilirseniz, Opel almakla Cruz almak arasında toplamda maliyet farkı olmayacaktır. Bu durumda irdelenmesi gereken konu şu: Cruz hali hazırda çok değer kaybı yaşamış, acaba önümüzdeki 5 yılda şu ana kadar az değer kaybetmiş olan Opel kadar çok değer kaybı yaşar mı? Muhtemelen yaşamaz. O yüzden Cruz'a toplamda daha düşük maliyetle binebilirsiniz.

    Ancak belli olmaz. İkinci elde fiyatı öldüremezseniz, Opel daha iyi bir seçenek olabilir. Belli olmaz. Bu, ikinci elde yakaladığınız fırsata göre karar vermeniz gereken bir mesele.

    - Şimdiye kadar Audi hariç, hiçbir arabamı garanti bitimi sonrası yetkili servise götürmedim. Audi'de DSG olduğundan zorunluluktan götürüyorum.

    Ankara'da 14-15 tane Saab 900SE kalmışken Saab 900SE sahibiydim. Parça sıkıntısı yaşıyordum; ama hiç araba yatıp parça beklemedi. Öyle ya da böyle yürüyordu. Fişekleri Jaguar'a benziyor, uyduruluyor, EGR'si Opel ile aynı falan, yürüdü araba hep. Cruz'da böyle bir risk hiç yok. Arabadan Türkiye'de binlerce sattı. Chevrolet batsa, yedek parça sıkıntısı yaşanmaz. Birileri bu arabanın yedek parçalarını üretir ve birileri bu parçaları ithal eder. Çünkü binlerce Cruz var. Talep de var. Önümüzde süper bir örnek var: Rover. Rover'ın özellikle 200 serisinde yedek parça sorunu yok! Firma battı, üzerine toprak attılar, hala bu arabaların yedek parçaları bulunuyor. Neden? Çünkü sayıca çok da az değiller. O yüzden bir grup ticaret erbabı bu arabanın parçalarını buluyor, getirtiyor, hurdacılığını yapıyor falan.

    O yüzden Chevrolet'in durumu ile Daewoo'nun durumu bir değil. Hem Daewoo parçası da kolaylıkla bulunuyor. Tabi ben büyük şehirlerden bahsediyorum. Küçük şehirlerde büyük sıkıntı olabilir.

    Özetle Chevrolet güzel bir araba demiyorum. Denk getirilirse iyi bir seçenek, belli bir kesimin ihtiyaçlarını karşılayabilecek, ekonomik bir çözüm diyorum. Bir de çabuk satma derdin olmayacak. İlana koyacaksın, 3 ayda satılmasına fitsen alacaksın.

    Bu memlekette parça sıkıntısı yaşamadığım arabalar:
    - 2002 Volvo S60 2.0T
    - Rover 200 1.8 SI
    - Suzuki Vitara 1.6 GLX
    - Lancia Delta
    - Kalos

    Yarı yarıya parça sıkıntısı yaşadığım araçlar:
    - 1994 Saab 900 SE Turbo
    - 1998 Opel Frontera 2.2 Ecotec

    Saab için biraz sınır tanımaz olmak lazım kabulüm. Üniversiteden simaen tanıdığım bir arkadaşın kaza yapıp içinde vefat ettiği bir arabayı yıllar sonra hurdacıda görüp birkaç parça sökmüşlüğüm vardır. Kendimi çok kötü hissetmiştim. Aslında alakası bile yok; ama onun yaptığı kazadan nemalanmış, çok kötü birşey yapmış gibi hissetmiş, 3-4 gün etkisinden kurtulamamıştım. Bu kadar da abartmamak lazım kısaca. Saab'a da girmeyin. Bırakın ona benim gibi piston kafalar girsin. Dikkatli olun, tırın altına da girmeyin. Sonra hurdalık fareleri arabanızı üfleye üfleye yer, hissetmezsiniz. Arkadaşı hiç tanımazdım; ama konusu açılmışken, Allah rahmet eylesin, toprağı bol, mekanı cennet olsun.

    Özetle her arabanın parçası bulunur. Bir ara bir Porsche 944 ilanı görmüştüm. Toplanır mı ki lan bu diye düşündüm. Parça araştırması yaptım. Onun bile var ufak tefek parçaları. Almaya cesaretimi toplayana kadar satıldı araba. 13.500'e! 13-15 masrafı vardı. 30'a 6 ayda satılırdı. Toplarken ve satma arifesinde bindiğimi kar bilecektim. Biz de Porsche'ye binmeyek mi? Bizim neyimiz eksik?




  • aspergillus kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki aracın Euroncap testlerinde 2 yıldızı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egelidost

    Ne yazık ki aracın Euroncap testlerinde 2 yıldızı var.



    Teşekkürler bilgi için. bence baya kötü sonuç almış :)
  • daewoo da Türkiye den çekildikten sonra 2012 ye kadar üretime devam etmiş lanos modeli ile kaynak wiki.
  • Selamlar efendim twingo aracimi satip aveo kalos ya da lacetti alicam 18 bine kadar. Alinir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coming kullanıcısına yanıt
    Lacetti C sınıfı güzel bir araba. Alınır bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-2011_ls-plus_otomatik_sunroof_124hp-521577542/detay

    Bu ilandaki araç 43,950 TL yazmış fakat sıkı bir pazarlıkla 40,000 TL ye indirilirse , alınır mı 40 Bin TL bu araca verilir mi ??
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.