Şimdi Ara

Cevap: Satılık VOLVO S70 T5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkguard

    Tüp konusunda ben de biraz çekingenim hiç içime sinen bir şey değil bagajda koca bi gaz tankıyla dolaşmak. Genellikle uzun yolda kullanacağım için S60 S70 veya S80 düşünüyorum zaten şehir içinde pek işim olmuyor, evden çalışıyorum. Herkesin dilinde yok çok yakar, yok parçası bulunmaz, yok ikinci eli az, sakız olmuş bunlar. Volvo sahipleriyle konuştuğumda ise tam tersi cevaplar alıyorum. Parça konusunda dediğiniz aslında bütün markalar için geçerli. Bugün bir opel servisinin (bile) verdiği parça fiyatıyla, müdavimi olduğunuz bir parçacının vereceği fiyat en az %50 %60 oynar. Zaten tank gibi araba 6 - 8 litre arası yakıyor, yaksın yani helal hoş olsun, yaksın yiğidim derim :)

    Saab'dan tamamen uzaklaştım diyebilirim. Ancak alacağım araç, gerek konfor, gerek performans, gerek sürüş keyfi ve en önemlisi güvenlik sebeplerinden dolayı ya S60 2.5T olacak, ya S70 olacak :)

    Bir ara C30 düşünmüştüm ben de ancak fazla ufak olmasından dolayı vazgeçtim :) Bir de benzinli motorları pek tutmadı sanırım. Bulunmuyor piyasada. Bende de dizel fobisi var da :)

    Cevabınız için teşekkür ederim. Sizlere de kolay gelsin.

    s60 ve s80 için elektronik ekipmanın fazlalığından dolayı sık arıza lambası yanması gibi bir şeyler işittim, ancak net bilgim yok. s80 t5 kullandım. Tartışmasız hayatımda kullandığım en konforlu ve nefes kesici araçtı taaa ki bir dostumun 3.20 diesel'ini kullanana dek.
    s80 t5 diyebileceğim tek şey yolu unutun ve uçan halı üzerinde pürüzsüzce kayın. Ortalama 12lt civarı yakarsınız ama. Aynı motor benim aracımda var yaklaşık 200-250kgın verdiği avantajla ve manual vitesin verimiyle yakıt ortalama 9-10 larda geziniyor.
    Yine yaptığım araştırmalar bana gösterdi ki, 200.000km'yi geçtiğinde Volvolarda kronik gibi olan bir Şanzıman arızasıyla karşılaşma ve yüklü miktarları servise ödemek gerektiği gerçeğini gördüm.
    Bu yüzden ben Manual seçtim. Ayrıca uzun yolda cruise ve el gazın olduğu için sanki otomatik gibi oluyor.
    Otoban kullanımlarında tüm yeni nesil dizel, ve benzinli araçlar canını sıktımı derslerini verir geçersin. Birde bakarlar köşeli ve eski görünümlü bir araçtan bu dersi hazmedemez ve çıldırırlar, o daha da zevkli olur.
    Alıp, almaman önemli değil ama haberin olsun ben zaman zaman pazar akşamları istanbul'dan, izmit'e geçerim araçla, akşam 22:000 gibi çıkarım bakırköy'den o tarafta yolunuz düşerse beklerim hem muhabbete hem de bu ayrıcalığı yaşamaya.
    A bu arada geçenlerde kazara bir porsche panamera'ya bindim. Kesinlikle etkileyici bir araç , 3.0 dizeldi. Arkadaşım biraz sıkıştırdı aracı, bilgisayar oyunu gibi gidiyordu sanki Gran turismo oynuyormuşsun gibi ama beni çok etkilemedi çünkü benim arabamda buna yakın gidiyor ve daha çok motor sesini alarak beni tatmin ediyor dedim, üstelik çok da uygun fiyatlara bu keyfi yaşıyorum, geçiniz dedim. :D Ama bak BMW 3 serisi bir başka ona söyleyecek lafım yok. Keşke vergilendirmeler makul olsa da herkes 3 serisinin yolu pençeleyen yol tutuşunu hepimiz yaşayabilsek beraberinde de efsane yakıt tüketimleri ve kemik gibi sağlam hissiyatı veren araç yapısıyla beraber.
    Son olarak yakıt tüketimim ortalama 0.45TL-0.55TL (%75 uzun yolda + %25 şehiriçi kullanımla) arası dalgalanıyor. (Tüpte 0.35TL ve 0.30TL gibi oluyormuş.) Bugün bir taksiye bindim 1.4 hyundai accent 0.25TL yakıyormuş gazda, 0.35TL olsa çok mu sence? :)
    Unutmadan söyleyeyim vergisi sadece 125TL*2=250TL, yeni bir araç için 600-800TL arası değişiyor. Bu fiyat farkıyla ben senede 2 defa olan yağ su bakımlarımı bedavaya getirmiş oluyorum. :) Bana sattırmayacaksın anlaşıldı. Sana başka bir s70 bakalım olmadı.
    Kusura bakma mevzuyu sen açtın ama. :)
    Başınızı ağrıtmadım inşallah, herkese keyifli forumlar. (Beklerim skype nickname: kocaday)







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.