Şimdi Ara

Cevap: .:: HONDA Accord Kulübü ::.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Febr

    Günaydın.

    Hangi manifoldun (dolayısıyla valfin) emme ya da egzoz olduğunu bilecek kadar motor bilginiz yok ise subap ayarı işine girmeseniz daha iyi.

    Bu işlem yüz yıllık bir işlem. Vasat bir Renault ustasına dahi gidip EMME 25 EGZOZ 30 derseniz ayarlarınızı yapacaktır.

    Selamlar

    @Febr

    Günaydın Fahit Bey. Size daha önce face üzerinden mesajla ulaşmıştım. Nasılsınız iyisinizdir inşallah? Eğer sıkılmadan okuyup bir cevap verirseniz çok memnun olurum.

    Ben sizin dediğiniz gibi yağ bakımı için gittiğim toyota ustasına(güya 15 yıl formenlik yapmış) sizin dediğiniz gibi emme 0.25 egzoz 0.30 olacak dedimse de adama laf anlatamadım. 25-30 çok olur dedi, sentilleri subab arasına soktu çekti bunun ayarında bir şey yok yapan çok güzel yapmış dedi ve kapattı. İşçilik olarakta utanmadan 200 lira istedi. Bu arada aracım 250bin kmde ben alalı 15bin km yaptım eski sahibi 220bin civarında motoru revize ettirmiş yani o kmden sonra ayar yapıldığını z

    Aracım sabahları çalıştıktan sonra 200-300 metre gittikten sonra araç vitesteyken ayağımda frende iken acaip bir şekilde titreme oluyor neredeyse stop edecekmiş gibi, hatta ayağımı frenden çektikten sonra bile bir ilerleme olmuyor titreme gaza basana kadar devam ediyor. Ama 1 km kadar hareket ettikten sonra sıkıntı kalmıyor(ısındıktan sonra).

    Bu sebeple yeniden ayar yaptırmak istedim, Ben Oltuda ikamet ediyorum. Erzurum Oltu arası 120 km. Erzurumda yetkili servis 200 lira istedi, başka bir ustayı aradım sizin dediğiniz ölçüleri verdim bunu yaparmısın dedim. Ukala bir şekilde ne iş yaptığımı ve kendisinin motor ustası olduğunu değer ne ise onu yapacağını söyledi biraz ısrar edince git kimden öğrendiysen ona yaptır dedi(bir güzel rahmet okudum arkasından). Hal böyle olunca neden ben yapmıyorum ki dedim ve dün akşam epey bir video izledim. Hangisi emme hangisi egzoz öğrendim :) Tabi ki yeterli değil ama deli cesareti derler ya ondan var bende biraz :)

    Kısaca öğrendiklerimden bahsedeyim istiyorum. Ayrıca yanlışım varsa düzeltin lütfen.

    1- Aracın önüne doğru olan subablar emme arka tarafında doğru olanlar ise egzoz.

    2- Subablar(ben subab diyorum bilmediğimden belki başka bir adı vardır siz manifold demişsiniz) triger zincirinin tarafından başlayarak 1-2-3-4 şeklinde sıralanmış. Her sırada 2 emme 2 egzoz olmak üzere 4 subab var.

    İzlediğim bir videoda(ingilizcem yok sadece görsel olarak takip ettiğim kadarıyla) Zincirin bulunduğu kasnakta bir ok işareti var. Ok işareti yukarıdayken 1. sıradaki emme ve egzozu ayarlıyoruz. Sonra 90 derecelik açıyla zincir kasnağını çevirdiğimizde 3. sıradaki subabları, sonra bir 90 derecelik çevirmede 4. sıradaki subabları ve en son ki 90 derecelik çevirmede 2. sıradaki subabları ayarlıyoruz.

    Şimdi burada sormak istediğim iki nokta var.

    Videolarda izlediğim ayarlarda ustalar hep aracın ön lastiğini sökerek oradan zinciri çevirmek suretiyle ayarı yapıyorlar, ama sizin videonuzda göründüğü kadarıyla siz motor bölümünden çevirerek yapıyorsunuz. Belki sizde lastiği sökerek yaptınız bilemiyorum hangisi doğru ? İkinci olarak kasnağı saat yönünde mi çeviriyoruz?

    Son olarak bu öğrendiklerime göre(dediğim gibi belki yanlış öğrenmişimdir) yapılacak işlem basit gibi duruyor. Ama bunun dışında ayrı bir zorluğu varsa(her şey göründüğü gibi değildir) bu işe girip girmeme konusunda ne dersiniz? Yok olmaz derseniz servisten randevumu alayım. Çünkü Erzurumda usta yönünden çok canım yandı kimseye güvenim kalmadı. Servise de güvenmiyorum ama nede olsa yetkili diye garantisi vardır en azından. O yüzden kendim bu işi yapabilirsem gönlüm rahat olacak. Hayırlı günler. Okuduğunuz için teşekkür ederim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.