Şimdi Ara

ÇEKMEKÖY NASIL BİR YER ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Avrupa yakasından Anadolu yakasına taşınmayı düşünüyorum bütçem kısıtlı metro ya yürüme mesafesinde konut alacağım, ama karşıyı hiç bilmiyorum desem yeridir.


    Çekmeköy Çamlık mahallesinden bir daire baktım çevreyi beğendim, metroya da çok yakın ve bizim oraya göre daha sakin (bahçelievler) oturan bilen arkadaşların yorumlarını bekliyorum.




  • Avrupa yakasında nerede oturuyorsun bilmiyorum ama yobazların yoğunlukta olduğu biyer Çekmeköy bilgin olsun.Herşey imkanlar dahilinde tabi yapacak birşey yok ama Tuzlaya gitsen ordan iyi bence ben hiç haz etmiyorum o taraflardan Sultanbeyli Çekmeköy çok aşırı yobaz kitlellerin yaşadığı yer.
  • Çok dolu ve kalabalık metronun orası. Ben Bahçelievler'de de oturdum geçmişte (Siyavuşpaşa'da) oraya nazaran bence Çekmeköy'de aşağı kalmaz. Çekmeköy'de çok kalabalık ve bazı yerleri kaos dolu. Uzak semtleri rahat ama merkezi öyle. Çamlık, metroya hakikatten çok yakın. Madenler diye geçiyor orası ve metro dibinde, o büyük bir ferahlık. Ama bu sebepten dolayı inanılmaz bir fiyat artışı oldu orada. Zira resmen Anadolu yakasının tüm doğu ilçelerinin ulaşımı oradan sağlanıyor çünkü metronun son durağı. Herkes Çekmeköy Metro durağında inip, Sancaktepe, Sultanbeyli vs. oralardaki otobüslerle geçiyor.


    Ben Taşdelen'deydim, biraz daha uzaklaşıp Alemdağ'a geçtim. Taşdelen çok daha güzel bir semt ama ev çok küçüktü o yüzden büyük bir eve geçtim. İmkanım olsa Taşdelen'de kalırdım. Metroya da iyice uzaklaştım. Ben sana Çekmeköy'den ev bakacaksan Taşdelen tarafını veyahut Yenidoğan tarafını öneririm. Oraya metro inşaatı da devam ediyor bu arada. 2 seneye açılacak. Metroda gelmiş olur.





  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt
    Bende şuanda bahcelievler yayla da oturuyorum ama evim eski 40 yıllı geçkin ve küçük kentsel için 1 milyon TL verip kiraya çıkmak istemiyorum o yüzden satıp yine aynı rakamlara yeni binadan metroya yakın bir ev almak istiyorum bütçeme uygun cekmekoy var birde kartalda yunus mah. Var direk marmaraya yakın ama gidip baktım köy gibiydi ve çok ıssız eşim için problem olur marmaraya gidip gelmek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heradod

    Bende şuanda bahcelievler yayla da oturuyorum ama evim eski 40 yıllı geçkin ve küçük kentsel için 1 milyon TL verip kiraya çıkmak istemiyorum o yüzden satıp yine aynı rakamlara yeni binadan metroya yakın bir ev almak istiyorum bütçeme uygun cekmekoy var birde kartalda yunus mah. Var direk marmaraya yakın ama gidip baktım köy gibiydi ve çok ıssız eşim için problem olur marmaraya gidip gelmek

    Anlıyorum sizi. Dediğim gibi bence siz Taşdelen-Alemdağ-Yenidoğan bu semtlere bakın illaki Çekmeköy'de ev alacaksanız. Buradan metroya ulaşmanız otobüsle 10-15 dakika.


    Bazı insanlar şunu yapıyorlar (ki bende bazen yapıyorum) Taşdelen'de vs. oturuyorlar, metroya gitmek için otobüse binmiyorlar 5 dakika kendi arabasıyla Metrogarden AVM'nin oraya gidip, araçlarını park edip metroyla devam ediyorlar. Ancak geçen hafta ilgili AVM'ye de saatlik otopark ücreti geldi bende sokak aralarına park edip öyle metroya gidiyorum. Geri dönerken de Necip Fazıl durağında inip, arabamı alıp evime gidiyorum.


    Böylelikle otobüsü de atlamış olursunuz. Mesafe de kısa olduğundan çok bir yakıt masrafı da olmuyor. Zaten sabahları Şile otobanı (Özellikle Beşiktaş Nevzat Demir'in önü) tamamen köprü trafiğiyle tıkalı olduğundan metro kullanmanız bir bakıma zorunluluk.


    Yayla çok güzel ve merkezi bir yerdi bu arada, UEFA Kupası heykelinin olduğu yerlere yakın falansa eviniz, bence hiç satmayın. Durduğu yerde değerlenir. Keşke satmadan ev alabilme imkanınız olsa, böyle bir şey yapabiliyorsanız da çekin krediyi bir tane daha alın korkmayın. Ev satıp başka bir ev almak bana çok mantıklı gelmiyor. Millet malının üstüne mal koyuyor sonuçta.





  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt

    yayla caminin oraya daha çok yakınım güzel yer ama dediğim gibi bina eski satmadan yeni alma imkanım yok bankalar o kadar yüksek kredi vermiyorlar malesef.


    bütçem maksimum 1.75 milyon civarı, bahçelievler de yeni binalar var 2,5 milyon civarı ama çok küçük biraz da hem yeni bina hem daha büyük bir daire almak için satıyorum.


    taşdelen deki dairelere baktım onların fiyatı da çamlık mah. ile aynı ve oradan geçecek olan metronun ne zaman açılacağı ile ilgili net bir bilgi var mı ?

  • Heradod kullanıcısına yanıt

    Maalesef net bilgi yok. 2 yıldan önce açılacağına ihtimal vermiyorum. 2024'ü görür.


    Çamlık'ta kendinize uygun yeni ve büyük bir ev bulabiliyorsanız, Taşdelen'den daha iyi olur elbette metro açısından. Ben sakinlik olarak oraları daha çok beğendiğimden öyle söyledim. Sonuçta Çekmeköy merkezde olacaksınız direkt olarak, avantajı tabi ki var. Ama kaos dolu geliyor bana metronun oraları.


    Bence bir mahalleleri kendiniz de gezip görün ondan sonra kararınızı verin.

  • Sancaktepe en mantıklı yer
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Hangi mahalleleri
  • Heradod kullanıcısına yanıt

    en iyisi eyüp sultan ve yeni belediyenin oralar.

  • Heradod kullanıcısına yanıt

    Meclis Mah. Sarıgazi içindeki mahalleler arasında iyidir.

  • Çekmeköy büyük bir ilçe, genel olarak iyi diyebilirim.


    Hangi mahallesi olduğu önemli

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.