Şimdi Ara

Çekme Belgeli Araç Alımı, Sonradan Satmak İstersek Ne gibi Durumlar Olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
14.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba çekme belgeli 2015 bi araç alma durumum var. Bugün galericiyle görüştüm aracın sol tarafında hasar var işleme girse muhtemelen değişmeden onarılacak bi kusur 2bin civarı tutacak bi masrafı varmış görünende öyle şimdi soracağım internette çok aratırdım bulamadım sorular var

    1)Bu araç için pert kaydı olmadıgını söylüyor bu kadar ufak hasarlı bi araç pert kaydı almadan niye çekme belgeli olsun?
    2) malum plaka yok Şase numarasından sorgulasam aracın tramer kaydı çıkarmı ilana 3 gün önce konmuş bazı yerlerde hasar kaydı hemen düşmez sisteme 3-5 ayıda bulabilir dediler o yüzden şaseden sorgulasanda çıkmayabilir dendi nedir durumu?
    3) Yarın öbür gün arabayı satmak istesem satarken araç ağır hasarlımı gözükür nasıl olur? Kesinlikle al satçı değilim olsam zaten bu soruyu sormam biliyo olmam gerekirde buda önemli sonuçta aracı yeniden trafıge sokuyoruz plaka degisiyo plakaya göre sorguladıgımda yine şase numaralı aracın diye başlıyo hasar kayıt raporu yani çıkarmı ağır hasarlıysa ya da varsa zaten ben almayım bu aracı
    4) Çalıntı olma durumuda olabilirmiş öyle oldugu taktirde bunu ögrenebilirmiyim

    eminim alacak arkadaşların aklına takılan kilit sorular bunlardır yoksa araç zaten resmi işlerle trafige cıkartılıyo onda bişey yok. bugün lüks araçlarda galerilerde çekme belgeli olarak duruyo trafige çıkarmada sorun olmazda yarın öbürgün satmak istesek paraya ihtiyacımız olsa araçda kayıtlarda nasıl gözükür o önemli. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler







  • Sordugun sorularin tek bir cevabi var.

    Araci alacagin kisi arabadan para kazanan bir kisi.

    Peki bu adam 2bin liralik hasari yaptirip, plaka cikartip neden cok daha yuksek fiyata satmiyor?



    Cevap basit. O arac pert ve ufak kazali susu verilmis.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre-45

    Sordugun sorularin tek bir cevabi var.

    Araci alacagin kisi arabadan para kazanan bir kisi.

    Peki bu adam 2bin liralik hasari yaptirip, plaka cikartip neden cok daha yuksek fiyata satmiyor?



    Cevap basit. O arac pert ve ufak kazali susu verilmis.

    yalnız araçta hasar kaydı yok diye özellikle söylüyo ilk kazasıymış fotolarda öyle görünen bişey yok çıkma parça vs. bide rengi çok bulunan bi renk değil, yeni kasa bi araç değişeni olupta satışa çıkarma ihtimalide düşük geliyo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eşrefoğlu06 -- 30 Ağustos 2016; 22:34:19 >
  • Memlekette araba mı kalmadı düzgün diye alınan arabalar bile pertten dönme çıkabiliyor bence vazgeçin bu işten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşrefoğlu06 E kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi akşamlar, çok yakın bir tanıdığım var. Özellikle hasarli d segment aracı toplayıp satıyor. Kaporta motor konusunda çok iyi ustaları var, araçları güzel topluyorlar.
    Sizin baktığınız arac ağır kazali toplanmış bir araçtır, aracın özellikle küçük bir hasarini bırakıp ilana az hasarli diye koyuyorlar. Kapora koparmaya çalışıyorlar, bazı müşterilere de arac başında bir şekilde ikna edip aracı kitliyorlar. Hava yastigi patlayan araca yeni hava yastigi takmadan tamir edenler var aman diyeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tramer'e kaza bilgisi 1 ay sonra falan düşüyo, son sattigim aracta ufak bir kaza yaptim ve tamir edildikten sonra satıldı. Alan arkadasa kazasını söyledim tramerde çıkmıyo dedi. Sigortacı söyledi bu durumu, kazali yada pert araci hizlica toplayıp bu sekilde satiyolarmis, alan vatandasa daha sonra büyük sürpriz oluyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyvallah arkadaşlar bilgisi şahit olduğu durumu olanlar yazarsa bu konu faydalı olur şu an vazgeçicem gibi zaten
  • bu konuyla alakalı değil ama genel bir bilgi olsun; çekme belgesi sadece pert ya da ağır hasar durumunda trafikten düşürmek için verilmez. isterseniz kapınızdaki sapasağlam arabanız için de çekme belgesi çıkarıp trafikten düşebilirsiniz. mesela yurt dışına gideceksiniz ya da herhangi bir sebepten dolayı arabayı 1-2 yıl kullanmayacaksınız. iyi bir garaja kapatıp, sonrasında durduğu yerde boşa vergi ödememek için çekme belgesi çıkarabilirsiniz.
  • Hep şu üç kuruşa beş köfte alma heveinden geliyor milletin başına gelenler. Otomobiller hakkında bu kadar az bilgi sahibi biri olarak neden böyle macerayı göze alırsınız anlamak zor.
    Galeriler laf ebeliği konusunda çok başarılıdır. Adam ne diyor ilk kazası önceden kazası yok, dolayısıyla hasar kaydı da yok diyor. Tamam doğru ilk kazasıdır ancak ilk kazasında pert olmuştur ve sen arabayı aldıktan birsüre sonra o kayıt ortaya çıkacak. Tramer sistemine hasar kayıtlarının işlenmesi 3 ayı geçebiliyor. Özellikle pert kayıtları daha geç işleniyor.
    O kadar küçük hasar olsa o araçta çekme belgesi olmaz, o kadar küçük hasar olsa ve vergiden vs kurtulmak için çekme belgesi aldı desen araç öyle yüksek vergisi olan b,r araç ollarak görünmüyor, yani kısaca o kadar küçük bir hasar olsa ve araba yine de çekme belgesiyle galericiye geçmiş olsa galerici aracı gönderir yaptırır, sonra muayeneye sokar plakasını takar ve öyle satar.
    Son zamanların modası ağır hasarlı araçları paldır küldür düzeltip dışarıdan çok az hasar var gibi gösterip satmaktır, ki ilk başlatanlardan biri Bahçelievler'de Final otomotiv denen yerdir, google da arama yaptırın bakın karşınıza neler çıkacak.
    O arabadan uzak dumanı tavsiye ederim, senin altından kalkabileceğin bir iş gibi görünmüyor.




  • Vazgeçtim arkadaşlar önceki mesajda dediğim gibi gerek yok bilmediğim bir işdi öğrenme amaçlı sordum. Genelde googledada çekme belgeli aracı sonradan satmak istesem ne olur? aratması yapıldığından yardımcı olması açısından açtım konuyu. BİLGİSİ OLAN ŞAHİT OLDUĞU DURUMU OLANLAR YAZARSA FAYDALI OLUR BU KONU TEŞEKKÜRLER
  • 2014 yılında bir kaç eziği olan aracı sorgulattım 2 kaza kaydı gözüküyordu eski tarihli.

    Motoru sağlam diye aldım.

    Sigorta yaptırmaya gittim ki Ağır hasarlı çıktı.

    Tramer sorgusuna kesinlikle güvenmeyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.