Şimdi Ara

CD-ROM yerine SSD takmak istiyorum. Ne yapmam gerek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sayın site sakinleri. Bugün SSD almaya karar verdim. Sanırım SSD'ler laptoplarımızın cd-rom kısmına takılabiliyormuş. Ben de hem SSD'yi ucuza isteyen hem de Depolama alanını fazla kullanabilen bir kişi olarak. Kendim açısından en mantıklı ve ucuz yol olarak bu yolu seçtim. Ancak böyle bir şey mümkün mü? Aklımda da bazı sorular var.


    Bir arkadaşımın dediğine göre, her SSD ile CD-Rom gücü uymayabiliyormuş (Kendisi de emin değil ancak bir yerden duymuş galiba, kendisinin bir arkadaşı almış, bilgisayar erken açılıp geç kapanıyormuş)


    Ben de bu konuyu siz değerli DH sakinlerine sorarak fikirlerinizi alayım dedim.


    Ayrıca alışveriş için arama yaptığım sitelerde SSD için "Bağlantı tipi" adlı bir bölüm var. Burada neyi seçmeliyim? Yani ben bilgisayarımın hard diskiyle ve CD-ROM'a takılabilecek SSD ile aynı anda kullanmak istiyorum. Böyle bir şey mümkün müdür? CD-ROM yerine SSD takmak istiyorum. Ne yapmam gerek? 


    Bilgisayarım: Asus X556UR


    Vallahi çok arkadaşıma sordum ancak mantıklı yanıtlar alamadım. Problemimi çözse çözse DH sakinleri çözer dedim ve buraya geldim. CD-ROM yerine SSD takmak istiyorum. Ne yapmam gerek? 








  • Merhabalar dediğiniz gibi mümkün ama siz ssd yi cd rom dan takmak istiyorsunuz böyle ssd nin tam hızını alamayabilirsiniz arkadaşınızın dediği gibi o yüzden bilgisayarın arkasını açmışken hdd yi de söküp, ssd bilgisayarın ana hdd portuna takarsanız alabileceğiniz hızı garanti maksimum alırsınız ordan söktüğünüz hdd yi de cd rom dan takarsınız. Almanız gereken ssd bağlantı tipi sata 2.5 ssd .Almaniz gereken aparat ise sata hdd caddy olcak cd rom u söküp oraya hdd takmak için . CD romunuz ince gözüküyordu 9.5 mm lik galiba ama bi cetvel le ölçün bakın. Bu arada cd romunuzun girişinede bakın ben internette sata olarak gördüm ama bakın siz internete sata cd rom yazın çıkar aynı mı girişler bakarsınız . Aynı deilse olmaz sata olmalı. CD rom ün üzerindeki kapağı söküp hdd caddy e takarsınız dış görünüşte de hiç bir değişiklik olmaz. Windowsunuzu ssd ye kurun yoksa zaten ssd yi boşa almışınız demektir:) Ssd markası olarak adata yı öneririm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rediron -- 8 Kasım 2020; 9:31:5 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Hatta boşa çıkan cd romunuzu da özelliklerine göre bir cd rom box alırsınız 30-40 liraya harici olarak kullanırsınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sata ve ide cd rom, ide alttaki ideyse olmaz

    Adata ssd 2.5

    Sata 9.5 hdd caddy
    https://www.hepsiburada.com/comtech-9-5mm-sata-hdd-harddisk-caddy-kizak-kutu-laptop-ssd-notebook-i-kinci-hdd-takma-p-HBV00000KP4U3?magaza=COMTECH


    CD-ROM yerine SSD takmak istiyorum. Ne yapmam gerek? CD-ROM yerine SSD takmak istiyorum. Ne yapmam gerek? CD-ROM yerine SSD takmak istiyorum. Ne yapmam gerek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rediron -- 8 Kasım 2020; 9:41:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • @Vedran61 https://teknoseyir.com/blog/notebooka-2-diski-takma-rehberi-hdd-caddy Zamanında bununla alakalı yazdığım rehber vardı. Resimli güzelce anlatmıştım. Bakabilirsin.

  • Ben aldığımdan beri öyle kullanıyorum.
    bir aparat satın almanız gerekiyor, daha sonra hddyi söküp cd rom yuvasına takın çünkü ssd takarsanız tam performans alamazsınız. CD-ROM yerine SSD takmak istiyorum. Ne yapmam gerek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkuşgibi -- 8 Kasım 2020; 10:15:5 >
  • Arkadaşlar yanıt veren herkese teşekkür ediyorum


    Hi-Level Ultra HLV-SSD30ULT/120G 120 GB SATA SSD aldım.


    Ürün şuan kargoda. Ayrıca Python un önerdiği yazıyı okudum. HDD Caddy siparişimi de verdim. Bu alışverişi Playstation07hg nin yazdıklarını dikkate alarak yaptım.


    Ürünler elime ulaştıktan sonra buraya tekrar bilgilendirme bırakacağım.

  • Sonuç?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.