Şimdi Ara

Cd ile Dos ortamında başlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar flopy yok. ben Pc yi hirens vb programları kullanmadan CD ile dos ortamında açmak istiyorum. hani şu chkdsk vb komutları yazabilmek için. Windows arızalı pc açılmıyor ve ben bu cd yi çalıştırıp chkdsk edip denemek istiyorum bu ozellikte bi cd yi oluşturabilirmiyim.



  • Bunu yapabilmen için Windows98/ME başlangıç disketi olması gerekir, Bu disketi Nero ile başlangıç CD'si haline getirebilirsin, flopy'in olmadığına göre bunu başka pc'de yapman gerekecek. Yada benim yaptığım CD imajınıda kullanabilirsin.

    http://rapid.share.com/files/218095678/Win98ME.nrg.html
  • Windows98/ME başlangıç disketi ile oluşturulmuş bir açılış CD'si kullanırsan, eğer kullandığın Windows, NTFS dosya sistemini kullanıyorsa MS-DOS ortamından NTFS dosya sistemine erişebilmek için "NTFS for DOS" veya benzeri programlar kullanman gerekir. Kaldı ki bu araçlar Hiren Boot CD içerisinde hazır olarak var ve sen kullanmak istemiyorsun.

    Öte yandan chkdsk gibi komutlar MS-DOS komutları değildir. Windows XP'nin konsol komutlarıdır. Windows XP konsolu, görünüş olarak MS-DOS'a benzese de aynı şey değildir. Yani MS-DOS üzerinden NTFS dosya sistemine ulaşıp chkdsk komutu çalıştırmaya kalkınca büyük ihtimal hata mesajı alacaksın.

    Bunun yerine doğrudan Windows XP kurtarma konsolunu çalıştırmak daha tutarlı bir davranıştır. Windows XP kurulum CD'si ile bilgisayarı başlatıp, "Kuruluma Hoş Geldiniz" ekranında onarmak için F10 veya "R" tuşuna basın diye bir yazı çıkınca "R" tuşuna basarak kurtarma konsolu başlatılabilir. Kurtarma konsoluyla Windows'u tekrar düzgün çalışır hale getirebilmek ileri düzeyde bilgi gerektirir. Şahsen kurtarma konsoluyla uğraşacağıma format atmayı tercih ederim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: DoubleDragon
    Öte yandan chkdsk gibi komutlar MS-DOS komutları değildir. Windows XP'nin konsol komutlarıdır. Windows XP konsolu, görünüş olarak MS-DOS'a benzese de aynı şey değildir. Yani MS-DOS üzerinden NTFS dosya sistemine ulaşıp chkdsk komutu çalıştırmaya kalkınca büyük ihtimal hata mesajı alacaksın.
    sagolasin :) cok dogru yazdin :).

    quote:

    Orjinalden alıntı: DoubleDragon Bunun yerine doğrudan Windows XP kurtarma konsolunu çalıştırmak daha tutarlı bir davranıştır. Windows XP kurulum CD'si ile bilgisayarı başlatıp, "Kuruluma Hoş Geldiniz" ekranında onarmak için F10 veya "R" tuşuna basın diye bir yazı çıkınca "R" tuşuna basarak kurtarma konsolu başlatılabilir. Kurtarma konsoluyla Windows'u tekrar düzgün çalışır hale getirebilmek ileri düzeyde bilgi gerektirir. Şahsen kurtarma konsoluyla uğraşacağıma format atmayı tercih ederim.
    bak buna katilamadim. Herhangibir PE cdsi (BartPE, LiveXP, ReatagoXP, VistaPE.....) ile chkdsk kolaylikla calistirilabilir :)




  • @Lancelot_Real,
    Katılmayacak ne var anlamadım. chkdsk komutunu kullanabilmek için Windows XP kurulum CD'si yeterli değil mi?
    Hem biz elimizdeki imkanları değerlendirmeye çalışıyoruz. Herkesde (BartPE, LiveXP, ReatagoXP, VistaPE.....) gibi CD'ler yok ki... Elimizde böyle hazırlanmış CD'ler varsa chkdsk gibi komutlarla uğraşmaya ne gerek var, bu CD'lerle önceden hazırlanmış harddisk için çeşitli araçlar, veri kurtarma, virüs tarama, değişik portable programlar ıvır zıvır vardır. Tabi ki kurtarma konsolundan daha fazla imkan sunar ve kullanımı daha konforludur.
  • DoubleDragon

    sen beni yanlis anladin :) (yada daha dogrusu ben yanlis anlattim)

    başını gayet guzel yazdin, bi lafim yok :)

    lakin PE de olsa bende PE de basit isler icin chkdsk kullaniyorum (ve hatta bugunlerde uzun sebebler yuzunden sık sık PE den chkdsk kullandim)


    bi ara blue life ile kollari bacaklari birlestirip her bilgisayarda PE acacak sekilde bir duzenleme yapacagiz, daha dogrusu zaten yaptikta birde o duzenlemeye hazir ~50MB PE ekleyecegiz (ornekleri ortalikta var, ama tabi bu bizim cekirdekten kendimizin hazirladigi olacak).

    benim dagitimim PE eskidi (Dps paketi eski ve su anda yenileyemiyorum) bu sebeble ikicihan arkadasimizin kurtarma ve bakim cd sinin linkini vereyim (test etmedim, sherpya xpe dir), umarim "delimidir" in isini gorur


    http://www.ikicihan.com/bilgisayar/kurtarmavebakimcdsi/




  • Ne güzel CD hazırlamışsınız, açılış disketinden de kurtarma konsolundan da çok daha fazla işe yarayacaktır. Ellerinize sağlık.
  • DoubleDragon

    yine yanlis anlama oldu, yukardaki ikicihan'in sherpyaxpe si :)

    benim uzuun sure once hazirladigim burda
    http://forum.donanimhaber.com/m_23995938/tm.htm
    epey zaman gecti, icindeki BartPE nin dps si eskidi, ghost11.5 cikti vs vs vs ama halen isimi goruyor, bir kac aya artik yenilenecek :) (zamaaaan)

    bu sebeble ikicihanin cd sini tavsiye ettim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 7 Nisan 2009; 0:21:29 >
  • Yooo şimdi yanlış anlama yok. ikicihan'ın CD'si olsun, senin olsun veya bir başkasının olsun farketmez. Emek verip hazırlamışsınız. İhtiyacı olan kişinin işini görecektir. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.