Şimdi Ara

Cboe, VanEck'in Bitcoin ETF’sini Listelemek için SEC’e Başvurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
22
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Küresel hisse senedi ve türev borsası Cboe, VanEck'in Bitcoin ETF’sini listelemek için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna başvuruda bulundu.


    Küresel hisse senedi ve türev borsası Cboe, VanEck'in Bitcoin ETF’sini (Borsa Yatırım Fonu, BFY) listelemek için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) başvuruda bulundu.


    The Block'a konuşan bir Cboe sözcüsü, “Başvurumuz, VanEck’in 30 Aralık’taki S-1 başvurusuna dayanıyor ve ABD’deki ilk Bitcoin ETF’sini çıkarma adımlarını temsil ediyor.” dedi.


    ABD’de henüz bir Bitcoin ETF’si bulunmuyor; ancak benzer mevzuata sahip Kanada’da iki Bitcoin ETF’si ülkedeki yetkili kurum tarafından onaylandı.


    Kanada’da, Yatırım şirketi Purpose tarafından geçen ayın sonlarında piyasa sürülen Bitcoin ETF’sinin yönetimi altındaki varlıkların değeri kısa sürede 400 milyon dolara ulaştı. JPMorgan hafta başında müşterilerine gönderdiği raporda, Purpose’un Bitcoin ETF’si hakkında "oldukça güçlü bir başlangıç" ifadelerine yer verdi.


    ABD düzenleyicilerinin bir Bitcoin ETF'sini ne zaman onaylayacağı belli değil. Ancak, onay hakkında olumlu düşündüğünü ifade eden Cboe, yatırımcıların bir Bitcoin ETF'si sayesinde şeffaf ve yasal olarak düzenlenmiş bir araç aracılığıyla Bitcoin’e erişim sağlayabileceğine inandığını belirtti.


    Cboe’nin SEC başvurusunda şu ifadelere yer verildi:


    "ETP (borsa yatırım ürünü) yoluyla Bitcoin’e maruz kalmak, perakende yatırımcılar için doğrudan spot Bitcoin satın almaya kıyasla bazı avantajlar da sunuyor. En önemli avantaj, fondaki Bitcoin varlıklarının NYDFS (New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı) tarafından düzenlenen bir şirket tarafından muhafaza edilmesi.”



    Alıntı

    metni:
    Haber detayı:https://www.bfmedia.io/haberler/cboe-vaneck-in-bitcoin-etf-sini-listelemek-icin-sec-e-basvurdu-64010882.html







  • +

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.