Şimdi Ara

Casper Via T9W Windows Tablet Detaylı İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
3.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhabalar, yaklaşık 1 hafta önce Casper Via T9W tableti sipariş verdim ve dün elime ulaştı.
    Şahsen kendim alırken yeterli miktarda inceleme yazısına videoya ulaşamadım ve alırken biraz çelişki de kalmıştım. Ve benim gibi tereddütte kalan arkaşalar için kısa bi zamanlık incelemem sonrasına bi inceleme yazısı yazayım dedim
    Bazı siteler inceleme videosu yayınlamışlar ama incelemeden ziyade klasik bir reklamdan öteye gidememiş. Merak etmiş olduğum bir çok soruya cevap bulamadım şahsen...

    Teknik Özellikler

    İşletim sistemi: Windows 8.1 Single Laungue
    Ağırlık ve boyutlar: 580 gr, 237 mm x 151 mm x 8.9 mm
    Ekran : 1920*1200 Full HD, 8.9 IPS
    CPU : Intel® Quad Core Atom Z3735F 1.83GHz
    Bellek : 2 GB DDR3
    Depolama : 32 GB
    Kablosuz Veri Ağı :Kablosuz Ağ Bağlantısı 802.11 b/g/n
    Kamera
    Ön Kamera : 2 MP
    Arka Kamera : 5 MP
    Bağlantı noktaları
    ve harici butonlar : Güç Ses Arttırma Ses Azaltma
    Micro SD Kart yuvası - HDMI - Micro USB - 3.5 mm Ses Girişi
    Pil 6000 mAh
    Fiyat Aralığ : KDV Dahil 519 TL

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Hediyeler : Kılıf, Bluetooth Klavye, 1 TB One Drive Depolama Alanı, 1 Yıllık Ücretsiz Office 365, Her ay 60 Dk skype konuşma.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Herhangi bir sitede belirtilemiş veya ben bulamadım ama bu tablette ki ekran kartı 1024 mb yani 1 gb.


    Teknik özellikleri bir kenara bırakırsak öncelikle bu tabletin ekran paneli gerçekten tek kelimeyle mükemmel.
    Mobil cihazlardan örnek verecek olursam Z3 Compact da ki panel ile hemen hemen aynı kalitede (X-reality ve Süper canlı modu bir kenera bırakırsak tabii.)
    Hangi açıdan Bakarsanız bakın renk kaybı olmuyor ve renkler çok canlı ve net contrast da bi o kadar iyi. Kısaca bu tablette ki Full Hd bir panel Lafta FHD olan bir panel değil gerçekten bunun hakkını veriyor.

    İşlemci hızında veya multitasking ile ram de bir sorun yaşamadım ancak bu yeni nesil tabletlerde Atom işlemcilerin daha performanslı çalışabilmesi için Class 10 hafıza kartları tipinde yazım ve okuma hızları biraz daha yüksek olan bellekler kullanılıyor.
    Hız anlamında çok çok iyi fakat benim gözüme bi devavantaj çarptı.
    -Birden çok işlem yapacağınız zaman, mesela chrome açıp film açıp bi kaç işlem daha yapacağınız zaman hdd uygulamaların ya da programların çekirdek dosyalarını çalıştırmak da zorlanıyor ve programlar "Yanıt vermiyor" yada "xx uygulaması kapatıldı" şeklinde hata verebiliyor. Ama arkadaşımın celeron işlemcili 2 gb ramli 500 gb normal hdd li PC sinde böyle bir soruna rastlamadım.

    Filmler de performansı ise rip li filmlerde bi sorun yaşamadım ama şimdi 1080p formatta 4gb lık bir film indiyorum film inince deneyimlerimi 21.00-22.00 gibi yazarım tekrardan.

    T9W de 1w lık çift hoparlör var ses düzeyi çok yüksek ama netlik pek yok gibi. bi yerden verirken diğer taraftan kısılmış.
    streo hoparlör olduğunu hemen anlıyorsunuz müzik filan dinlerken ama ses sanki banyo ekolayzır efekti varmış gibi hissediyorsunuz ama kulaklıkta hiç bir sorun yok kulaklık sesi gayet iyi.

    Cihazın malzeme kalitesi oldukça iyi ve göz dolduruyor. Gerçekte çok şık ve güzel Ama işçilik için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
    Cihaz Xperia Z serisinde olduğu gibi ön arka cam vb panellerden yapılmış ama kenarlara hafif hafif bastırınca içine 1mm kadar çöküyor ve pıt pıt sesi çıkyor Fiyatını göz önüne alacak olursak bence bu gibi şeyler olması gayet normal ha keza 1800 liralık Huawei Mate 7 de de plastik ve metal bölümün birleşiminde oluşan çıkıntılarla birlikte basit işçilikleri görmüştük.

    Wifi çekim gücü oldukça iyi hatta bayağı bayağı iyi ama bağlantı kalitesi için aynı şeyi şu an Windows 8.1 den dolayı söylemem mümkün değil. Çünkü ara ara kopmalar, wifi bulamama, bağlanınca ha bire sınırlı bağlantı sorunu ve de ortak ağlara hiç girememe sorunlar Wifi nin başlı başına sorunları ama bunlar Windows 10 ile düzeltilmiş diye biliyorum. Bakalım bunca Wifi deki sorunla Windows 10 a nasıl güncelleme yapılabilecekse o da ayrı bi muamma :)
    Ama Wifi çekim gücüne bence laf yok o şu an için kusursuz gibi.

    Tabletin kamearası ise gayet orta düzeyde standart bir kamerası var. İsteyen olursa örnek bir kaç kare çekim paylaşırım.

    Cihazın bir diğer hem olumlu hem olumsuz yanı ise batarya. T9W de 6000 mah lık oldukça iyi bir batarya var ve dün ki yoğun kullanım ile ve de batarya nın tam açılmamış haliyle 7-8 saat dayanmıştı.
    Ve sağ olsun %1 e doğru hiç uyarı vermeden pat diye de kapandı. Ama en kötü dezavantajı bu batarya aşırı geç şarj oluyor.

    %0 dan şarja taktım ve saat gece 1 idi saat 3 gibi anca %33 olmuştu daha sonra uyuduğum için kaçta tam şarj oldu bilmiyorum ama 7-8 saat hatta belki de bi 9 saat sürdüğüne eminim diyebilirim.

    Ve micro usb portdan şarj olup ayrıyeten şarj için ayrı bir giriş yapılmaması da ayrı bir sıkıntı. Flash belleği OTG den takıp da şarj ederek film izleyemiyorsunuz.

    Cihazın içinden hediye gelen kılıfa ve klavyeye değinecek olursam klavyesi çok başarılı bluetooth ile çabucak bağlandım ve yazı yazması tuş aralıklarınız geniş olması vs çok kullanışlı. Bağlatıyı tabletten kesip telefonuma da bağladım telefonum da da oldukça sorunsuz çalıştı.
    Kılıf ise sanki sadece klavye için yapılmış gibi klavyesiz kullanmaya kalkınca kılıf resmen çarşaf gibi seriliyor ne yıpratmadan katlamak mümkün ne de film standı gibi kullanarak tableti eğimli bi şekilde sabitlemek mümkün.

    Tablet de oyun deneme fırsatım olmadı ne yazık ki. Ama bu tabletin bir alt modeli olan 1 gb ramli T8W de sorunsuz da NFS Underground, GTA San Andrea, CS 1.6 filan oynanabiliyor ha keza aynı şekilde mağazada ki büyük oyunlarda da sorun olacağını sanmıyorum ama windows 10 a güncelleme yapınca oyun performanslarını da ayrıyetten editlerim.

    Bayağı bi yazmış bulundum kısaca T9W tam bir fiyat performans canavarı ve parasının hakkını Bence veriyor.
    Kılıf + Klavye 100 lira dersek bu tablet 419 liraya gelmiş oluyor ki bence çok uygun bir fiyat 519 lira bu tablet için.
    Ve yine değinmek istiyorum 1500 liraya Lenovo Bilgisayar almıştım geçen yaz onda böyle bir ekran yok. Ekran paneli gerçekten şahanen sırf bu ekranda film izlemek internette sörf için bile alınır o derece yani

    Okuyan okumayan herkese teşekkür ederim. Umarım bu tableti almayı düşünen aklında sorular olan arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.
    Tablet hakkında sormak istediğiniz herşeyi sorabilirisiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
    Herkese iyi forumlar.

     Casper Via T9W Windows Tablet Detaylı İnceleme

     Casper Via T9W Windows Tablet Detaylı İnceleme

     Casper Via T9W Windows Tablet Detaylı İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak-82 -- 13 Kasım 2015; 18:09:02 >







  • Teşekkürler yararlı bir konu olmuş windows 10 yükleyip deneyimlerinizi yazarsanız bende almayı istiyorum vize haftasında sonra ayrıca birkaç oyun denenerseniz memnun olurum.
    Ayrıca micro USB hub ları var onları deneyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dual boot falan yapılıp, android yüklenebiliniyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simaros

    Teşekkürler yararlı bir konu olmuş windows 10 yükleyip deneyimlerinizi yazarsanız bende almayı istiyorum vize haftasında sonra ayrıca birkaç oyun denenerseniz memnun olurum.
    Ayrıca micro USB hub ları var onları deneyebilirsiniz.

    Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu

    Aynen vize haftası geçsin Windows 10 a yükseltecem ve biraz da oyun kurarım yorumlarımı yazarım tabii ki.
  • qx5 kullanıcısına yanıt
    bilemiyorum hocam denemedim :)
  • burak-82 kullanıcısına yanıt
    Geri dönüş için teşekkür ederim.
  • Basarili bir konu olmus tesekkurler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • win 10 performansını ben de merak ettim doğrusu.
  • UgLeR kullanıcısına yanıt
    windovs 10 a kendini otomatik olarak yükseltti gayet başarılı vatandan 499 a satın aldım çok güzel görüntüsü olan bir ürün sam 2 ile yayın yapıyorken üyesi olduğum bir siteden film indirmekte ben bataryasının hızlı şarj olduğunu gözledim ısınma falan yok ve masaüstü bilgisayardaki gibi mobil bir yazılım değil tam vindows masaüstü pc kullanıcısı olarak hiç yadırganmıyor mikro usb girişi için çoklayıcı zaruri şart bıos ayarlarını merak ediyorum :) hız aşırtma overlock mümkün olurmu diye düşünüyorum tamamen deneysel amaçlı yetmediğinden değil mutfak pc si olarak kullandığım intel pentium 4 ht işlemcili pc den kat be kat hızlı izlenimlerim olumlu.Android ile mukayese edilecek bir benzer yanı yok artıları d aha fazla.
  • nedim3838 N kullanıcısına yanıt
    Bugün Vatan'a (İstanbul) baktım, stoklarda gözükmüyor dediler. n11'de var. Ben görerek almak istiyorum ama hiçbir teknoloji mağazasında göremedim. Pazartesine kadar böyle bir ürüne ihtiyacım var. Casper yada başkası. Ama ekonomiklik ve yorumlar açısından bakınca Casper ağır basıyor. Siz hangi Vatan da bulmuştunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XYAĞMUR -- 26 Kasım 2015; 21:46:38 >
  • XYAĞMUR kullanıcısına yanıt
    kayseri vatan computerde iki tane var idi bir tanesi teşhir ürünü öteki kutusundaydı sistemlerinde görünüyormu bilmiyorum.
  • nedim3838 N kullanıcısına yanıt
    Sağolasın. Ankara, Bursa, Gaziantep ve Tokat mağazalarında görülüyor. İstanbul stoklarını kontrol etmek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XYAĞMUR -- 26 Kasım 2015; 22:00:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XYAĞMUR

    Sağolasın. Ankara, Bursa, Gaziantep ve Tokat mağazalarında görülüyor. İstanbul stoklarını kontrol etmek lazım.

    Ben alırken Vatan Computer da bulamamıştım hiç bulunduğunuz şehirde Casper Store varsa direkt ordan alabilirsiniz.

    Casper Bayii Arama

    Ya da bu adrese girip bulunduğunuz şehirde ki Casper Bayini bulup direkt ordan da satın alabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak-82 -- 27 Kasım 2015; 6:48:58 >




  • dün ben de n11.com da "black friday" indirimini yakalamak suretiyle 55tl indirimle (normal fiyatı 493,90dı) aldım. bugün kargo teslim etti akşama kadar kullandım şu an şarjda. şimdilik gayet beğendim ama şarj olayına gıcık oldum şahsen. kapalıyken şarj oluyor mu olmuyor mu yoksa % olarak kaçta anlamak mümkün değil. ikide bir açıp doldu mu diye bakıyorum
    win10a yükseltmedim henüz. win10da şarj oldup olmadığı anlaşılıyor mu merak ediyorum açıkçası






    win10a yükseltenler yorumlarını yazabilir mi? ne gibi iyileşme/kötüleşmeler oluyor win10da??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jennes -- 30 Kasım 2015; 15:14:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak-82

    quote:

    Orijinalden alıntı: XYAĞMUR

    Sağolasın. Ankara, Bursa, Gaziantep ve Tokat mağazalarında görülüyor. İstanbul stoklarını kontrol etmek lazım.

    Ben alırken Vatan Computer da bulamamıştım hiç bulunduğunuz şehirde Casper Store varsa direkt ordan alabilirsiniz.

    Casper Bayii Arama

    Ya da bu adrese girip bulunduğunuz şehirde ki Casper Bayini bulup direkt ordan da satın alabilirsiniz

    Ürünü inceleyecek, görecek mağaza bulamayınca Acer Aspire Switch 10 E aldım.




  • XYAĞMUR kullanıcısına yanıt
    Yerinde bir seçim olmuş hocam Hayırlı olsun :)
  • Ben de bu haftasonuna kadar daha ucuza tablet bulamazsam (chuwi vi8 vd.) almayı düşünüyorum tableti.

    Performans açısından fazla bişey beklemiyorum.

    Zaten genelde Pdf okuyacam. Arada belki stalker, half life gibi kasmayacak oyunları denerim en fazla.

    Ama 32 gb olması aklımı biraz kurcalıyor. Toplam kaç gb boş alan bırakıyorlar bize? Bi de hafıza kartına uygulamalar yükkenebiliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umbertoeco2 U kullanıcısına yanıt
    10 a yükseltildiğinde önceki sürümün normalde bir ay sonra otomatik olarak silinecek denilen dosyalarını silince 32 gb hafızanın tam yarısı cihazın sistemi için kullanılıyor ve öteki yarısı ise kullanım için boş alan olarak kalıyor,cihaz parlak görüntüde hem bir yandan şarj olup öteki yandan çalışıyorken batarya takılı iken şarj oluyor uyarısı çıkmaz oldu şimdi vatan computer üzerinden servise gönderildi hayırlısı umarım sorun giderilir velhasılı nazara geldi :) ayarlarından arka aydınlatmasının ayarları bulunduğunda dehşet parlak ve kaliteli bir ekrana sahib cihazın donanınsal içeriğinin toshiba olduğunu belirteyim anlayan birisi için bıos ayarlarına girmekde mümkün bildiğimiz masa üstü bilgisayarlar gibi açılışta delete ve mavi bıos ayarlarına ulaşılıyor velhasılı tavsiye edeceğim bir cihaz,mavi bir nazar boncuğu şart,cihaz ayrıca çok şık ve taşıma kolaylığı var seyahatde falan gayet iyi iş çıkartır.
    100 liraya blutut maus ve gene yüz liraya 64 gb hafıza kartı almıştım bu cihaz için mikro usb şarj+micro usb çoklayıcı şart oda oldumu zaten enerji tasarruflu bir masaüstü pc konforunu sunuyor,uzunca yazıp umarım bunaltmamışımdır ayrıca proğram yüklemek istendiğinde android gibi değil masaüstü pc deki gibi sitesinden istenilen proğram kurulup sorunsuz çalışıyor vinrar bs player yahut vinamp gibi,uyumlu maus olunca ben tablet modunda değil normal bir masaüstü pc gibi kullanıyordum sürekli açık kalması gereken masaüstü bilgisayarın yerine bunu kullanacağım
    dezavantajı bence şu bataryası zayfılamış bitikken ekran ayarları parlak yüksekken şarj cihazı bağlı olmasına rağmen pil seviyesi azalmakda bu durumda şarj cihazı hem cihazı beslemeye hemde pili şarj etmeye çalışıyor ve aşırı ısınıyor cihaz hakkında bildiğim gözlediğim her şeyi yazdım.




  • casper via t27 kullanıcısı varmı menunmu acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canturkkara -- 13 Aralık 2015; 19:26:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canturkkara

    casper via v3 kullanıcısı varmı menunmu acaba

    Tablet bölümünde cep telefonu ile ilgili bir soruyu neden soruyorsunuz ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.