Şimdi Ara

CASIO Kol Saati Fan Club (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.983
Cevap
44
Favori
262.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aRKADAŞLAR EDİFİCE LER kaç tl den kaç tlye kadar 146 dan başlıyo diye biliyorum
  • bir yıldır kullanıyorum

    (benide eklerseniz sevinirim)



     CASIO Kol Saati Fan Club
  • F91den BEM-501 e ekle
  • Casio Aw-80
    Eklerseniz sevinirim

     CASIO Kol Saati Fan Club
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GreatWhite

    @Quintana! gümüş demişsiniz ama beyaz olması lazım. Fiyat çok düşük nerden aldınız?


    Eskişehir doktorlar caddesindeki bir saatçiden almıştık arkadaşımla beraber. Saati ilk bana diye almıştık ama bir süre sonra ona verdim. Saati görmeyeli nerdeyse 1 yıl oldu oyüzden renk konusunda tam birşey söyleyemedim gümüş dedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 3 Eylül 2010; 23:17:21 >
  • Ankara dan bu yaz 280 / 10 a aldım ben de ...
  • Arkadaşlar hepsiburada da fiyatları uygunmu casionun müthiş çeşit var işe gireyim alacam İnşallah.
  • Ekle benide,casio edifice ef-115
  • Ekle beni Casio MTP-1246D

    Bi saatte aradığım her şey var 80 liraya almıştım 3 yıl önce tek bi çizik bile olmadı sadece ufak tefek conta değişimi gerekti..
     CASIO Kol Saati Fan Club
  • F-91W
  • Casio lar buraya japonyadan mı geliyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akin_tr

    Casio lar buraya japonyadan mı geliyor?


    KONU YÖNETİCİSİNDEN UTANDIRICAK SORULAR[/color]
  • EVET kardeş sorunun içine mıçtın
    ben cevaplara bakacaktım kimler ne kimler nediyo diye FAİL!!
  • Bir tane G-Shock vardı. Şu an satılmadığından modelini bulamadım. Çalınalı daha bir yıl olmadı. 5 yıllık saatti. Beni de kabul eder misin?
  • EİNSTEİN
    TABİKİ KARDEŞ İSMİNİ LİSTEYE EKLYOM
  • Arkadaşlar hayırlı kandiller herkese!

    saatlerinde Tachymeter özelliği bulunan arkadaşlara sorum olacaktı; tachymeter nasıl kullanılıyor acaba ? nasıl ölçüyorsunuz hızı ?

    birkaç tarifini okumuştum ama açıkçası pek kafa yormadım. hareket halindeki aracın o anlık hızını ölçebiliyormuşuz. hatta küçük bir yöntemle anlık yakıt tüketimi vb. bilgileri de hesaplayabiliyormuşuz...

    yorumlarınız nedir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuintu

    Arkadaşlar hayırlı kandiller herkese!

    saatlerinde Tachymeter özelliği bulunan arkadaşlara sorum olacaktı; tachymeter nasıl kullanılıyor acaba ? nasıl ölçüyorsunuz hızı ?

    birkaç tarifini okumuştum ama açıkçası pek kafa yormadım. hareket halindeki aracın o anlık hızını ölçebiliyormuşuz. hatta küçük bir yöntemle anlık yakıt tüketimi vb. bilgileri de hesaplayabiliyormuşuz...

    yorumlarınız nedir ?


    Tachymeter

    Tachymeter, kronografli saatlerde görülen hiz ölcmeye yarayan bir cetveldir. Tachymeter, saniye olarak süresi ölcülen bir niceligin bir saatte alacagi degeri hesaplamakta kolaylik saglar, yani tachymeter bir sürecin yada hareket eden bir cismin hizini belirlemede kullanilir.

    Tachymeter cetveli süresini ölctügümüz bir olayin, bir saatin nekadarlik bir bölümünü kapsadigini verir; Diyelim ki, saniye kolu saat 12 üzerindeyken bir olayin süresini ölcmeye basladik ve olay sona erdiginde saatimizin saniye kolu 30. saniyeyi isaret ediyor, 30. saniyeye denk düsen tachymeter degeri 120 dir, cünkü bir saatin 120 de biri kadar bir süre gecmistir (1saat/120).

    Tachymeter'in birimi 1/saat (1/h) dir, bu herhangi bir büyüklükle carpilirsa, süresi bilinen bu büyüklügün saat'teki karsiligi bulunur. Örnek: saatteki kilometre (km/h), saat'teki litre (L/h)

    Kullanimi:

    Bir Arcin Hizi Hesabi:


    Bir aracin hizini belirlemek icin, o aracin 1 km gibi belirli bir mesafeyi nekadarlik bir sürede aldigi ölcülür ve bu süre tachymeter cetvelinden okunur, Örnegin, 1 km lik mesafenin basindayken saniye kolu 12 üzerindeyse 1 km katedildikten sonra ise saniye kolu 30. saniyeyi gösteriyorsa bu degere karsilik gelen 120(1/h) degeri 1 km ile carpilir ve hiz120 km/h olarak bulunur.

    120 (1/h) x 1 (km) = 120 (km/h)

    Bir Yelkenlinin Hiz Hesabi:

    Bunun icin uzunlugu bilinen bir iple bagli özel bir duba su üstüne birakilir, ip gerilip dubayi beraber sürüklemeye baslayincaya kadar ki süre ölcülür. Bu süreye karsilik gelen tachymeter degeri ipin uzunluguyla carpilir. Eger hiz deniz mili olarak bulunmak isteniyorsa ipin uzunlugu kolaylik olmasi bakimindan 18,5 metre yani 0,01 NM (Deniz Mili) olarak secilmelidir, bu durumda hiz deniz mili olarak tachymeter skalasindan okunan degerin 0,01 ile carpimi baska bir degisle, bu degerin 100'e bölümü olacaktir.

    Su Tüketim Hesabi:

    Cicek sulamakta kullanilan bir fiskiyenin saatte tükettigi su miktarini bulmak icin, fiskiyenin 10 litrelik bir kovayi ne sürede doldurdugunu ölceriz, kova bu örnekte 10 litrelik secildigi icin bu süreye karsilik gelen tachymeter degeri de 10 ile carpilir. Bulunan deger fiskiyenin saat de kac litre su harcadigini verir. (Iki litrelik bir kova kullanilsaydi tachymeter degeri iki ile carpilacakti.)

    http://www.saatsitesi.co.cc/p/tachymeter.html




    Tachymeter Cetveli Nasıl Kullanılır:

    Tachymeter fonksiyonunun bir çok kullanımı vardır bunlardan iki tanesini şöyle açıklayabiliriz,

    1- Arası bir kilometreye tekabül eden iki işaretten ilkinin yanından geçerken kronometre çalıştırılır, kronometreli saatlerde genelde 12 üzerinde durgun olan kronometrenin saniyesi ilerlemeye başlar. İkinci işaretin yanından geçerken de yani 1km. lik mesafenin sonunda kronometre durdurulur, bu durumda saniye kolu tachymeter cetvelinde bir hız değerini gösterir. Bu değer aracın o 1km. lik yolu saatte ortalama kaç kilometrekik bir hızla aldığının göstergesidir. Bu genelde hızın çok sık değiştiği ortalama hızın bilinmesinin zorlaştığı türden parkurlarda faydalıdır.

    2- Bir diğer alternatif ise 60km. lik bir parkuru kaç dakikada aldığımız ölçülerek ortalama hızı hesaplamaktır. Bu durumda Kronometremizin saniye kolu değil dakika kolu bizi ilgilendirir. Mesela 60 km. lik bir menzilin sonunda kronometremizin dakika göstergesi 30dk. yı gösteriyorsa, Tacymeter skalasındaki 30 dakika konumunda bulunan 120 değeri bizim ortalama hızımızı gösterir.

    http://www.markasaatler.tk/2009/05/tag-heuer-grand-carrera.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aMiraL*


    Hocam teşekkürler.

    Tachymetre'li Casio alınca kndim de denerim artık :)

    iyi geceler
  • TUİNTU SANADA İYİ GECELER
  • Ekle benide

    Casio F-201WA-1

     CASIO Kol Saati Fan Club


    http://www.casio-intl.com/wat/standard/10_year/f-201wa.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 6 Eylül 2010; 1:43:58 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.