Şimdi Ara

Cartier tank

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bir quartz model hosuma gitti ama sizce deger mi? Kalite acisindan?

    https://www.cartier.es/es/colecciones/relojes/todos-los-relojes/relojes-tank-de-cartier/relojes-tank-solo-de-cartier/wsta0030-tank-solo-watch.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Eğer ironi yoksa sorduğunuz soruda, üst düzey bir markanın ürünleri her zaman pahalıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ailker1 A kullanıcısına yanıt
    soruyu sorma amacım,cartier daha cok mucevharat ıle anılıyor o yuzden saat alınır mı dıye sormak ıstedım.Hanı moda markalarından saat alınmaz ya,cartier den alınır mı dıye sormak ıstedım.
  • grup_34 G kullanıcısına yanıt
    Moda markası teriminin 100 yıldır saat üreten bu konuda ciddi yatırım yapıp çok sayıda patent almış firmaları kapsadığını sanmıyorum. Sonuçta bir çok mücevher firması saat üretimi ile de tanınıyor. Aslında bir süre önce bahsettiğimiz sadece saat üretmeyen her firma moda markası sayılır mı konulu çok güzel bir yazı vardı. Ancak bulamadığım için buraya koyamadım linkini.
    Özet ile Çin'de fason üretim yaptıran markalar ile saatçilik sektöründe ciddi yatırımlar yapan firmaları aynı kefeye koymamak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyle ya da boyle bir marka degeri var, ileride degerini kaybetmez. Ancak quartz yerine ben olsam Automatic mekanizmalisini alirdim.
  • Elbette alınır. Cartier yalnızca mücevher üreticisi değil, aynı zamanda saygın bir saat üreticisidir. Fakat artık kendi tesislerinde saat ürettiğini sanmıyorum çünkü marka İsviçreli Richemond grup tarafından satın alındı ve bu grup altında bir sürü premium ve ultra premium saat üreticisi var. Muhtemelen onlardan biri üretiyordur artık Cartier saatleri.

    Moda markası meselesi yanlış anlaşılmış gibi duruyor. Moda markası deyince aklınıza yılların mücevhercileri gelmesin. Moda markası deyince saat üretmekle şimdiye kadar uzaktan yakından ilgisi olmamış konfeksiyon ve ayakkabı markaları gelsin. Mesela Adidas, DKNY, Benetton falan..

    Eskiden, 19. yy ve erken 20. yy'da saat bir mücevher sayıldığı için mücevher üreticileri saat da üretirdi. O yüzden dünyada isim yapmış tarihi mücevhercilerin çoğu saat üretmiştir ve bazıları hala üretmektedir. Bazıları saat üretmeyi bırakıp, saygın saat üreticilerine markası altında saat ürettirmeye başlamıştır vs.

    Yani bazı istisnalar dışında mücevhercilerden saat alınabilir. Cartier, Swarovsky, Chopard, Bvlgari, Mitton gibi mücevhercilerin saatleri premiumdur, 1. sınıftır.

    Edit:
    Biraz araştırmayla Cartier'in hem meknaizmalararını hem de kasalarını Fransa'daki La Chaux-de-Fonds fabrikasında yaptığını öğrendim. Dünyanın en şık fabrikalarından biri:

    Cartier tank


    Cartier ayrıca Cenevre sertifikalı tourbillion saatlerini Bağlı olduğu Richemont grup altındaki Roger Dubuis saat firmasının Cenevredeki saat fabrikasında kendisine ayrılan atölyede 10 saat ustasıyla birlikte yapıyormuş.

    Özetle, Cartier'in mekanik saatleri çok iyi saatler. Keza quartz saatleri de öyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 13 Nisan 2020; 0:53:44 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.