Şimdi Ara

CARBON CLEAN (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
215
Cevap
2
Favori
120.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar öncelikle aranıza yeni katıldım, izmirde oturuyorum. Benim aracım 2004 model palio multijet, şu an 90000 km'de.Aracım henüz 30000 km'de iken seri programlama yöntemiyle OBD soketinden chip tuning uygulatmıştım. Hiç bir sorunla karşılaşmadım. Ama ülkemizdeki malum yakıt kalitesi çok kötü. Eurodizel aldığını sanıyorsun belkide depona kaçak mazot giriyor, insan bilmiyor. Gerçi aldığımdan beri hep eurodiesel kullandım. Bu sebepten 50000 km'den itibaren her 10000 km'de bir carbon clean işlemini yaptırıyorum. Bu arada 60000 de iken ultrasonla enjektör temizliğide yaptırdım. En son 2 gün evvel yaptırdığımda arabam sanki yeniden doğmuş gibi oldu.Aracım daha evvel tam gaz 145 ile tırmandığı rampayı 165'le tamamladı.Bu arada gerçekten Motorvac markası en iyisi, piyasada würth ve benzeri diğer markalarda mevcut fakat en iyi verim motorvac'tan alınıyor. Dizel arabalar için şart bir uygulama. Eğer dizel aldıysan yapacağın 4 şey var. 1- Arabanı chipletip kullanacaksın, yoksa at yerine eşeğe binmeyi tercih etmiş olursun. 2- Ya alır almaz EGR valfini iptal ettireceksin yada her 10000'de bir carbonclean ( şehir içi kullanım, dur kalk trafiği, kötü yakıt, chip uygulandıktan sonra egsoz gazının artmış olması v.s.)bide her 20000'de bir emme manifolt temizliği yaptıracaksın.
    3- Her 5000 km'de bir hava filtreni değiştireceksin. 4- Kaliteli yakıt özellikle şimdilerde petrol ofisininin 10 ppm'lik eurodieseli, ve kaliteli yağ ( Ben Castroledge çıktığından beri hiç bu yağdan şaşmadım süper.)Ekonomik, performanslı, sorunsuz dizel kullanımının bence önemli sırları bunlar, geri kalanlar hikaye.
    Please note, although no boardcode and smiley buttons are shown, they are still useable




  • Valla benim araba 13.000km'de teklemeye motor arıza lambası yanmaya başladı. servise götürdüm. motorun neyi varsa buna neden olan garantiden değiştiler. Ama sanki ezberlemiş gibi 26.000 de tekrar yapmaya başladı. epey inceledim webde. Anlaşılan benim araba kurum bağlıyor. çünkü ben günde en fazla 3 km yol için arabamı 4 kez çalıştırıp ısınmadan kapatıyorum. mecburen. bu meret bu işi her 13.000 de bir yapacak. anlaşılan değişen parçalarla ilgisi yok sorunun. veya ben böyle bir sonuca vardım. bilgisi olan varsa bu çıkarımlarımın yanlış veya doğru olduğu hakkında yorum yapabilirmi? şunu da ekleyeyim benzin aldığım yerleri değiştirince, biri diğerine göre farkediyor. mesela a benzini alıyorum çok yapıyor teklemeyi, b benzini alıyorum daha az yapıyor. başka ne olabilir bu arabada sorun. arabam 3 sene 8 aydır kullanıyorum. 30.000 km 'de. bir yardım lütfen yol gösterin ben napayım....
  • bugün bu carbon clean denen olayı yaptırdım. arabada tık yok şu ana kadar problem kalkmış gibi... bir de bujileri değiştirip egr walfini söküp temizlettim. Çok şükür bişey kalmadı.... topla giden para 64 YTL. tavsiye ediyorum bu carbon clean i. gerçi benim yaptırdığım bu marka değidi ama. yöntem aynıydı. bence yaptırın.
  • Son dönemde yaptırıp da sorun yaşayan var mı katalitik konvertörün tıkanması gibi?
    Araç 86 binde. Yaptırmak için çok mu geç kaldım sizce?
  • Özellikle 100000km den sonra tavsiye etmiyorlar .
    Kompresyon kaybına neden oluyormuş yararlı kurumları carbon clean söküp alıyormuş.
    Birde çok kmyapmış motorlarda iyice katılaşmış kurumlar homojen olarak temizlenemeyip aracın sarsıntılı çalışmasına neden oluyormuş yani bu iş en fazla ilk 40000km de yaptırmaya başlanıp 30000km de bir yapılması çok daha sağlıklı.
  • Yani ben geç kalmış oluyorum bu durumda. Değil mi?
    quote:

    Orjinalden alıntı: froster2006

    Özellikle 100000km den sonra tavsiye etmiyorlar .
    Kompresyon kaybına neden oluyormuş yararlı kurumları carbon clean söküp alıyormuş.
    Birde çok kmyapmış motorlarda iyice katılaşmış kurumlar homojen olarak temizlenemeyip aracın sarsıntılı çalışmasına neden oluyormuş yani bu iş en fazla ilk 40000km de yaptırmaya başlanıp 30000km de bir yapılması çok daha sağlıklı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 30 Eylül 2008; 16:46:20 >
  • Bütün yazılanları okudum.

    Şimdi Benim durumum biraz farklı.Bugün Polaris LPG ye gittim ve LPG filtresini değiştirdim.

    Benim araç rölantide LPG de iken ara ara sarsıntı yapıp rölantii düşüyor.

    LPG filtresi değiştikten sonra bu sürekli hale geldi ve şiddetlendi.Ordaki usta Carbon Clean i önderdi.

    Lpg servisinin hemen arkasında bu işi yapan bi yere gittik.

    Ordaki Usta Sübap uzaması var Carbon Clean deneylim % 40 başarı şansımız var yoksa motoru söküğ sübabpları temizleyecez dedi.

    CC için 250 ytl ,eğer başarılı olmazsa sübabapların temizlenip taşlanması için 800-1000 YTL gibi bi fiyat söyledi.

    250 çok pahalı değilmi ?CC için İzmirde tavsiye edebileceğiniz bi yer var mı?Sizce CC sorunu çözermi?

    Aracım 2003 focus 142 binde.

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.




  • Kullanıcıların yorumlarını almak isterim . Sizce ne derece sağlıklı vede başarılı bir uygulama ?

    Yukarı yazılanları okudum . Kullanıcıların yarısı işe yarar demiş yarısıda faydasını görmedim demiş .

    Birde bu işin maliyeti ne düzeydedir ?
  • Ben 2 yıl önce 70 liraya yaptırmıştım. Aracım 54bin küsürdeydi, şu an 75binde. Usta 50binde bir yapılır demişti. 100bin km.de tekrar yapılabilir, sonrası olmaz demişti.
    O zaman hatırlıyorum, aracım sessizleşmişti, daha seri kalkar olmuştu. Adamlar hava filtresini söküyor, filtrenin motora hava gönderen yerinden itibaren temizlemeye başlıyorlar.
    Ben çok faydasını görmüştüm.
    Aracım hala aynı, 2001 1,5 accent benzinli.
  • Arkadaşlar daha öncede başka konularda dile getirmiştim.Bu iş para tuzağından başka bir şey değil.Servisteki ve sanayideki ustaları gerçekten sıkıştırsanız ve dürüstlerse zaten onlarda bu işin para tuzağı olduğunu söylüyorlar.Artı bu iş katalitik konvektörün ömrünü azaltmakta ve tıkamakta,malum bu parçada hatrı sayılır bir şekilde pahalı,ha iptal edebilirsiniz o zaman da en büyük sıkıntı vize olacaktır.Bana ustaların söylediği o alete konulan ilacın uzun yolda depoya atılması ve ışık yanana kadar yakıt alınmadan gidilmesinin çok daha yararlı olduğudur.Ben şahsen 10-15 bin km.de bir bu şekilde yapıyorum,sürekli eurodizel alıyorum,aracım 25000 km.'de ve çok memnunum,ne duman atma ne çekişden düşme hiçbirini yaşamadım.Saygılarımla.
  • Yetkili servisin önerisi üzerine, carbon clean yerine linkteki ürün kullanıldı. Direk yakıt deposuna dökülüyor.
    İstenirse makineyle de kullanılıyor. Ayrıntılı bilgi linkte.
    http://www.pro-tec-turkey.com/default.aspx?pid=47907

    İlk iki depo çekiş olarak farkını hissettim. Tüketimde de biraz düşüş oldu. Ama sonrasında pek fazla bir değişiklik hissetmedim.
    Benim fark etmesem de motor için yararı olmuştur mutlaka.
    Araştırmalarıma göre bu marka bayağı iyi bir markaymış bu arada. Markanın farklı ürünleri var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 12 Aralık 2008; 0:03:56 >
  • benim benzinli aracım 48.000 deyken cc yaptırdım, mazotlu bir araç gibi siyah duman atıyordu. CC den sonra duman kesildi.
  • Bende bu işlerin para tuzağı olduğuna inancım artmaya başladı. PSA grubun iki servisinden birinde CC var diğerinde yok. CC makinesi olan CC.yi tavsiye ederken bizim Citroen servisi tavsiye etmiyor. 110.000 km.deki C3.e rutin bakımları dışında hiçbir müdahele yapılmadı ve ilk günki çekişinden birşey kaybetmiş değil.

    Aynı şekilde chip tuning yaptırdığım aracım 50.000 km.de ve o da performansından birşey kaybetmiş değil. Sadece tam gaz ve sürekli bindirmede duman atma olayı artmış vaziyette. Ama bu da kış aylarına girdiğimiz şu günlerde azalmaya başladı. Yakıt ta önemli tabi.
  • Zaten subabların sıfırı en fazla 150 lira 100 lirada rektefeci alsa 250 lira 200 de tamirci alsa 450 lira eder en fazla.
    Adam subapları değiştirmediği halde çok çok fazla istemiş.
    quote:

    Orjinalden alıntı: ozib

    Ordaki Usta Sübap uzaması var Carbon Clean deneylim % 40 başarı şansımız var yoksa motoru söküğ sübabpları temizleyecez dedi.

    CC için 250 ytl ,eğer başarılı olmazsa sübabapların temizlenip taşlanması için 800-1000 YTL gibi bi fiyat söyledi.

    250 çok pahalı değilmi ?CC için İzmirde tavsiye edebileceğiniz bi yer var mı?Sizce CC sorunu çözermi?

    Aracım 2003 focus 142 binde.

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.




  • arkadaşlar bir faydasını görmedim diyen arkadaşların iki şıkkı vardır ya gerçekden motorları çok temizidr araçlarına iyi bakmışlardır kurum falan yokdur yada motorları bitikdir artık carbon falanda nafile etki etmez o araca bunun dışında orta halli kullanıcılarda tek görecekleri fayda temiz bir motor olur bundan ekonomi performans beklemenin bir alemi yok olursa oda olur motorun durumuna bağlı ama burdaki esas amaç motorumuzun uzun ömürlü temiz sorunsuz ve ilerde başımıza büyük sorunlar açmaması için bakımlı olması olay bu..

    ben şu mekanik temizliğide anlamıyorum zaten 700-800 verdikden sonra sıfır motor yaptırırım niye motoru temizletiyim giderim bütün parçaların sıfırını alırım yaptırırım o kadar parayı gözden çıkardıkdan sonra eski parçaları temizletip bir daha motoru toplatıcığıma sıfır parçalar takarım öyle toplatırım...

    Carbon clean in faydasını aşağıdaki resimlerde de anlayabilirsiniz

     CARBON CLEAN
     CARBON CLEAN
     CARBON CLEAN
     CARBON CLEAN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 20 Ocak 2009; 9:01:50 >




  • Benim de konuyla ilgili bir sorum olacak bu iş ile ilgili teknik bilgisi olan arkadaşlara...

    2003 model Hyundai Accent Dizel aracım var. Aracım 89.500'de (aslında km'si ile oynanıp oynanmadığını da bilmiyorum - önceden araç önceden Hyundai bayisinin aracı imiş) enjektör işemesi problemi yaşadığından yetkili serviste enjektörler, pistonlar, piston kolları değişti ve motor rektifiye edildi.

    Şimdi asıl sorunum aracım şu an 108.000'de ve hafif bir motor üflemesi var. Bu sorunun silindir çeperlerinde kurum bağlanmasından kaynaklandığını düşünüyorum ve aracıma sırası ile CC-->yağ değişimi-->bor eklenmesi yaptırmayı düşünüyorum. (CC ile kurumları sökmeyi-->yağ değişimi ile kirlenen yağın değişimini-->silindir çeperi çiziklerini yüksek ısı ile camlaşarak çizikleri kapattığı söylenen bor katkısı eklemeyi)

    Aracımın motorunun kurum bağladığını her gün 1,5 km uzaklıktaki iş yerine gidip geldiğimden ve 3000 deviri özellikle geçmemeye çalıştığımdan düşünüyorum. (genelde 1500-2500 devir arasında kullandım aracı)

    Bir de katalitik konvektörü (herhalde benim aracımda da vardır) Carbon Clean uygulaması esnasında iptal ettirip sonra tekrar devreye sokamaz mıyız?

    Yardımcı olacak arkadaş/ustalara şimdiden teşekkürler...




  • Sizlerden yanıt alamayınca düşündüklerimi düşündüğüm sırada yapmaya karar verdim. Yalnız ilk aşama sonrası hava karardığından 2. ve 3. aşamaya geçemedim. (Yarın inşallah). 8-9 km'lik kısa bir yol da olsa Carbon Clean olayını test etme fırsatım oldu. Aracımda kullanılan solventin markası Power Plus (biliyorum "çok kötü motorvac'den başkası kullanılır mı?" diyeceksiniz). Henüz yağ değişimi ve bor ekleme fırsatım olmadığından ve az bir kullanımım olduğundan ilk izlenimim yanıltıcı veya psikolojik olabilir ama bence çekiş ve sessizlik konularında olumlu bir etkisi var.

    Bu arada usta "segmanlardan birinin kenarında küçük bir kırık olabilir üfleme kesik kesik" dedi. Bu konudaki yorumlarınızı alabilir miyim?
  • Golf V aracıma yaptırdım. 55K km'de. 40K km benzinle kullanılmış, son 15K'da ben LPG ile kullanıyorum.

    Özellikle alt devirlerde canlanma oldu gerçekten. İlk başlarda fazla yakıt yakacağımı ve devirli kullanmam gerektiği eklendi. Benzinle kullanın dedi Bosch ayrıca.

    Şimdi 180 km civarı oldu, LPG'den sonrada benzin adama koyuyor alışmayınca Yeter mi ki acaba? LPG'ye geçeyim mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozib

    Bütün yazılanları okudum.

    Şimdi Benim durumum biraz farklı.Bugün Polaris LPG ye gittim ve LPG filtresini değiştirdim.

    Benim araç rölantide LPG de iken ara ara sarsıntı yapıp rölantii düşüyor.

    LPG filtresi değiştikten sonra bu sürekli hale geldi ve şiddetlendi.Ordaki usta Carbon Clean i önderdi.

    Lpg servisinin hemen arkasında bu işi yapan bi yere gittik.

    Ordaki Usta Sübap uzaması var Carbon Clean deneylim % 40 başarı şansımız var yoksa motoru söküğ sübabpları temizleyecez dedi.

    CC için 250 ytl ,eğer başarılı olmazsa sübabapların temizlenip taşlanması için 800-1000 YTL gibi bi fiyat söyledi.

    250 çok pahalı değilmi ?CC için İzmirde tavsiye edebileceğiniz bi yer var mı?Sizce CC sorunu çözermi?

    Aracım 2003 focus 142 binde.

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.


    ...Dostum seni resmen kusura bakma ama dütmeye kalkmışlar bende İzmirdeyim bu carbon cleanı bende yaptırmayı düşünüyordum ama son izlenimlerim ve araştırmam gereksiz olduğu ve sorun yaşatabileceği yönünde bu yüzden vazgeçtim...

    ...Bunu BoschCar lar yapıyor ben birinin telefonunu alıp aradım geçen hafta 60 Tl dediler ama adamın ilk sorduğu kaç kilometrede ve yağ yakıyormu oldu :)

    ...sana telefonun ve adresini yazıyorum bi ara sende eğer arar ve yaptırırsan izlenimlerini yazki bizde birşeyler daha öğrenelim.

    ...Oto Lab. Boschcar 4625333-4625354 411 sokak no 5 3. Sanayi Sitesi bornova




  • 2001 passatım var. 180.000 km de.daha önce hiç cc yapılmamış.yazılanlara göre önermiyorlar.ama bu tarz bir şeye ihtiyacım var.ne önerirsiniz.yakıt deposuna dökülen tarzlarından mı kullanayım yoksa fiziksel temizleme falan mı ?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.