Şimdi Ara

Capcom: 'RE 6 Bir Derece Başarılı Oldu'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Başarılı bir oyun olmamasına rağmen Resident Evil: Operation Raccoon City de iyi satış rakamlarına ulaşmıştı.
     
     
       Capcom, bugün yayınladığı resmi Soru&Cevap makalesinde 2012'nin ikinci çeyreğinde finansal durumu değerlendirirken, Resident Evil 6 ile ilgili gelen sorulara da yanıt verdi.
     
       Pek çok otoriteden orta karar bir not alan, Metascore ortalaması Xbox 360'da 67/100 - PlayStation 3'de 75/100 ve en önemlisi kullanıcı puanı 4.6/10 olan yapımın satışları ve nasıl bir strateji  izlendiği sorularına Capcom şu cevabı veriyor:
     
    "Resident Evil 6 satışları Japonya ve deniz aşırı ülkelerde gayet iyi gidiyor. Dahası , Capcom tarihinde en çok dağıtılan oyun ünvanına sahip. Yani satışlar yönünden bir derece başarılı oldu. Bu yüzden oyun hakkında kullanıcıların kesin yargısına ulaşmak için henüz erken. Her zaman için geri dönüşleri dinliyor ve oyun yapımında bu bilgilerden yararlanıyoruz."
     
       Capcom ayrıca dağıtım miktarını 7 milyondan 6 milyona çektiğini de bu açıklamalara ekledi. Hedefledikleri 6 milyonluk satış rakamına yılbaşı sezonuyla birlikte artacak satışlarla ulaşacaklarını düşünen Japon oyun firmasının Resident Evil 7 performansı şimdiden heyecanla bekleniyor.








  • Adamlar da haklı. Kendine sadık bir kitleyi ellerinde tutmak yerine, onları hiçe sayıp tamamen tüketim toplumlarına tüketim amaçlı oyunlar yapıyorlar ve bunda da % 100 başarıya ulaşıyorlar. Şu satış rakamlarına bakarmısınız. Size soruyorum, bu kadar çok satan bi oyuna sahip olsanız siz de Capcomla aynı politikayı izlemezmiydiniz ?

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • ben oyun piyasasını futbola benzetiyorum futbolda da önceden bu kadar para dönmüyordu endüstriyel anlamda gelişmiş değildi ve bu sebepten karakterli futbolcular takımıyla özdeşleşen futbolcular çoktu ama günümüzde para bütün takımların karakterini şekillendiriyor para neredeyse nasıl kazanılıyorsa onu yapıyorlar ancak çok üst seviyelere çıkamıyorlar taraftardan da desteği kaybetmemek için___oyun firmaları da bu şekilde artık onlara parayı hangi sistem hangi tarz kazandırıyorsa onu yapıyorlar parayı kazanma konusunda sınırları yavaş yavaş genişletiyorlar oyuncuların tepkisine göre örneğin dlc , premium gibi şeyleri zamanla piyasaya dahil ettiler oyunun teması ne olursa olsun sırf para kazandırıyor diye popüler temaları ele aldılar___gibi gibi gibi bir işin ucunda para varsa en son onun dediği olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gam3hunter -- 6 Kasım 2012; 12:51:53 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • gam3hunter, aynen sana katılıyorum. Eskiden her evde bir pc yoktu ya da her evde bir playstation vs. Sağdık bir kitle vardı, kaliteli yapımlar çıkıyordu. Ama şuan Casual kitle o kadar fazla ki, onların yanında bizler yanıyoruz.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Darksiders gibi bir başyapıt değer görmeyip çıkışından aylar geçmesine rağmen 1.4 milyon adet satıp( Darksiders 2), artık bi taraflarımla güldüğüm resident evil çıkışından hemen sonra 6 milyon barajına geliyorsa yazık vallahi. Thq gibi firmalar bu yüzden batıyor, Capcom , Ea , Ubisoft gibi firmalar ise son hızla büyümeye devam ediyor.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smalsrol

    Adamlar da haklı. Kendine sadık bir kitleyi ellerinde tutmak yerine, onları hiçe sayıp tamamen tüketim toplumlarına tüketim amaçlı oyunlar yapıyorlar ve bunda da % 100 başarıya ulaşıyorlar. Şu satış rakamlarına bakarmısınız. Size soruyorum, bu kadar çok satan bi oyuna sahip olsanız siz de Capcomla aynı politikayı izlemezmiydiniz ?


    Aynen öyle adamlar bi kaç kişi mutlu olsun diye oyun yapacak değiller milyon dolarlar dönen bi alan bu... ea ya da laf atarlar sürekli bir oyuncu olarak tabi kötü birşey sırf para için çıkan oyunları oynamak ama birde diğer tarafından bakın örneğin sizin 1 lira yerine 10 lira kazanma fırsatınız olsaydı 1 lira kazanacağınız ürünle tanımadığınız mutlu olacak kişiler umrunuzda olurmuydu?? bu kadar basit bu.. adamlar trilyonluk işler yapıyorlar...dlc ler içinde aynısı geçerli para kazandıkları sürece kimsenin hatrına bedava yapmazlar hiçbirşeyi insanın doğası bu...rockstar,valve gibi firmaları örnek gösterenlere de basit bi cevap; yaptıkları oyunlar çok büyük bi kitleye hitap ediyor ve satış dertleri yok ve malesef boyle oyunlar çıkarmakta her babayiğidin harcı değil.. oyuncu sayısı yarı yarıya düşse görürdük onlarıda...

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Capcom'un son yıllarda izlediği Resident Evil politikasını bizim Türk dizilerine benzetiyorum. Çünkü Türk dizilerinin çoğu hep bu mantıkla çekiliyor. Reyting var kalite yok.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Capcom un tek yapabildiği oyuncuların heveslerini boşa çıkarmak.Resident evil,Devil may cry gibi seckin oyuncu kitlesine sahip yapımları sadece kar amaclı olarak bambaska seylere cevirdi.Diğer taraftan işini hakkıyla yapan Sony,Ubisoft,THQ gibi yapımcılar var.Eskiden oyunlar daha iyiydi oynarken keyif alırdık.Simdi oyunları sadece oyuncuları sömürmek için yapıyorlar.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • tez zamanda battığınızı görürüz inşallah

    Capcom: 'RE 6 Bir Derece Başarılı Oldu'
  • Ya Tabi Nedemesisşn evet evet Resident Evil 7 performansını merakla bekliyoruz Beni Beklentim şu şekilde :

    *Uzaydan Zombiler .Mübarek Bütün dünyadaki insanlar zombi oldu hemde çeşit çeşit Hoplayını zıplayana Örümceğe benzeyeni vs

    *Daha Fazla Aksyon Binaları zombiler Beyin Gücümüzle Yok etmek.Mübarek bütün Diğer Bütün aksyonları gördük dahada ilerletmeleri gerekiyo

    *Yine Bütün Bomba Karakterler hatta Yanına Filimdeki Alise ekleseler hiç fena olmaz

    *Ondan sonra Batman Gibi Duvarlara çatılara Kancada atalım hatta GTA gibi arabaya binip bütün şehri dolaşlaım

    *Zombiler şarkı Söyileyebilsin daha aklıma birşey gelmiyo evet evet Capcom atık bunları yapar heycanla bekliyoruz :D hahahahah

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bağımsız geliştirici hazırladığı korku oyunu Outlastın 2 dak. trailer izlerken oyunseverleri yerinden hoplatmayı başardı ve merak uyandırdı..Capcomun elinde bu tarz korku oyunu olan saklan/kaç temalı PS2 döneminde kalan Haunting Ground var.Bu oyunun devamını getirse kötümü olur farklı karakter yeni mekanlarda oyunu hazırlasa şirket batar mı?

    Nerdeyse action dışında olan oyun görünce seviniyor olduk..Bu Next_Gen oyun döneminde şirketler nedense dini imanı para oldu,belli kalıplardan dışarı çıkmıyorlar..PS2 döneminde bu şirketler vardı para söz konusu olmadan her türden oyunu görüyorduk.

    Kabahatı yapımcı şirketlerde değil,yeni oyun dünyasınla tanışan oyuncu kitlesinde aramak lazım Action isteruk naraları veba gibi yayıldılar..diplerine dinamit koyasım var..

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • resident evil 6 tam bir fiyasko! Buna oyun dunyasinin faciyesi diyebiliriz. Senaryo berbat personajlar berbat oyun 5 para etmez bir oyun
  • Bencede Bu oyunu oynamaya deymez Beş para etmez bu oyun. Oyun dunyasının faciyası. Umarım en kısa zamanda Capcomun batmasını görürüz

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Haberin başlığındaki Bir Derece Başarılı Oldu sözü her şeyi açıklıyor aslında fazla söze gerek yok
  • Haklarını yememek lazım.Daha önce böyle aksiyonlu oyun görmedim.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Evde kokain partisi öncesi arkadaşlarıyla oynayabileceği "harala hürele" oyun arayan Justin Bieber / facebook / starbucks üçlüsü gençlerine CAPCOM'dan armağan olsun.

    Sus ve paramı al diye yalvaran tipler ...

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Pcye nezaman cikacak bilen varmi arkadaslar
  • Edit: Yanlış anlaşılma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altiran -- 16 Kasım 2012; 17:39:45 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.