Şimdi Ara

CANON S2 ciler BURAYA (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.767
Cevap
0
Favori
144.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar. sizler böyle yeni makina almayı düşünürken biz daha yeni s2 mize kavuştuk. maşallah memur arkadaşlar bide zam isterler, giderler dslr makina alırlar):( Neyse kızmayın bende memurum. )
    arkadaşlar resimlerimden koymayı düşündüm. bu arada acaip endişeliyim. şimdi beni eleştiri bombardımanına tutarlar diye. neyse tüm cesaretimi toplayarak resimlerimi gösteriyorum. hadi hayırlısı.

     CANON S2 ciler BURAYA


     CANON S2 ciler BURAYA


     CANON S2 ciler BURAYA


     CANON S2 ciler BURAYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xman -- 14 Eylül 2006; 9:02:21 >




  • Şentürk Sen gebzedemi oturuyorsun.Sanki önceki fotoğraflarda bahsi geçmişti. Ben ilerde EOS almak isterim ama sürekli manuel çekim yapacağıma inanmıyorum sıkılırım diye korkuyorum. S2 y satacakmısın ? Bu arada sen S2 ile zoom lu macro çekebiliyormusun.? Ben baya zorlanıyorum bir tekniği var da ben mi bilmiyorum . AF ayarlarıyla alakalı ile alakalı olabilirmi? Kolay gelsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xman

    merhabalar. sizler böyle yeni makina almayı düşünürken biz daha yeni s2 mize kavuştuk. maşallah memur arkadaşlar bide zam isterler, giderler dslr makina alırlar):( Neyse kızmayın bende memurum. )
    arkadaşlar resimlerimden koymayı düşündüm. bu arada acaip endişeliyim. şimdi beni eleştiri bombardımanına tutarlar diye. neyse tüm cesaretimi toplayarak resimlerimi gösteriyorum. hadi hayırlısı.





    Ben memur değilim özel sektörde çalışıyorum. memurlar son dönemde bizlerden gerçekten çok daha iyi zam aldılar 2 dönemdir. %4 zam alıyorum kiram 2 dönemdir %20 arttı nerde bunu kari memurlar ise %6 2 dönem zam aldı ve artı 80 ytl ek fark aldılar buna şükretsinler birde çok rahatlar özel sektör gözünün yaşına bakmaz anında kapı dışarı grev hakkıda traşş




  • senturk nickli arkadaşım merhabalar. ben espirisine söyledim o sözleri lütfen yanlış anlamayın. Allah herkese çalıştığının karşılığını ve hakettiğini almayı nasip etsin. Selam ve hürmetlerimle...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xman

    senturk nickli arkadaşım merhabalar. ben espirisine söyledim o sözleri lütfen yanlış anlamayın. Allah herkese çalıştığının karşılığını ve hakettiğini almayı nasip etsin. Selam ve hürmetlerimle...




    Eyvallah katılıtorum dediklerine neyse konuyu dağıtmayalım .. Bir zevkimiz var oda fotoğraf bari onunlan hoşnut olalım..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: selolims

    Şentürk Sen gebzedemi oturuyorsun.Sanki önceki fotoğraflarda bahsi geçmişti. Ben ilerde EOS almak isterim ama sürekli manuel çekim yapacağıma inanmıyorum sıkılırım diye korkuyorum. S2 y satacakmısın ? Bu arada sen S2 ile zoom lu macro çekebiliyormusun.? Ben baya zorlanıyorum bir tekniği var da ben mi bilmiyorum . AF ayarlarıyla alakalı ile alakalı olabilirmi? Kolay gelsin.




    Hayır pendik güzelyalıda oturuyorum gebzede çalışıyorum. Eos aldığın zaman biraz daha büyük bir yük geliyor öncelikli olarak lens sorunları çıkıyor ortaya.. 18-55 kit alacaksın buda fazla zoom değil demek ama geniş açı çok iyidir .. o yüzden s2 gibi zoom bulmam çok zor 70-300 lens alsan bile s2 432 mm olduğu için daha yakını gösterir. bunu unutma.. Auto olayı dslr hepsinde var hemde çok daha gelişmişi ama genelde iç çekimlerde P modu dış çekimlerde M modunu kullanıyor arkadaş otomatik çekim zevk vermiyor diyor bencede öyle manuel bana daha zevkli geliyor.. ama korkma yani auto modunun s2 den çok daha iyi .. eosda.. Macro çekiminde zoom süper macroda yok zaten. diğer türlüde zoom yaptığında makinada zoom çizgisi beyaz ve sarı var altta olan çizgi sarı olanıdır beyaz çizgiyle kesişsin ama geçmesin geçince netlik yapmıyor... resimli örneklerle bir ara gösteririm.. iyi günler..




  • Ben bu macro cekimini anlamadim arkadaslar macro tusuna bastıktan sonra zoomladigimizda cektigimiz resimler macro cekim mi oluyor biliyorm aptal bir soru ama nabalim telefondan sonra ilk defa elimize bir makine gecti
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bigSty

    Ben bu macro cekimini anlamadim arkadaslar macro tusuna bastıktan sonra zoomladigimizda cektigimiz resimler macro cekim mi oluyor biliyorm aptal bir soru ama nabalim telefondan sonra ilk defa elimize bir makine gecti



    Macro demek makinanın yakın cekimlerde netleme yapması için odak mesafesini daha yakındaki cisimleri algılayacak şekilde ayarlamasına yarayan tuştur s2 de normal macro modu bir de süper makro modu vardır normal macroyu auto da da kullanabilirsin denemen için 50 cm nin altında bir cisim çekmeyi dene macro tuşuna dokun m yazısını ekranda gör sonra 10 cm aşağı olmayan cisimleri netleme yaptığını göreceksin süper macroyu ise m , p, tv, av gibi ayarlarda kullanabiliyorsun vede çektiğin nesle veya cisimler 10 cm altında olması lazım ancak netlik yapıyor süper macroya geçmek için macro tuşuna bir defa dokunduktan sonra hemen ikinci defa uzun dokun ekranda yuvarlak içinde s yazısı cıkacaktır hadi kolay gelsin....




  • Normal zoomlayarak macro çekimini anlatsana niye odaklamak zor oluyor. Birde AF modunu aktif edince ne işimize yarıyor .bu modda odaklama yapınca yeşil çerçeve çıkmıyor ama odalanmış sesi veriyor ama çekimler rezalet.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: selolims

    Normal zoomlayarak macro çekimini anlatsana niye odaklamak zor oluyor. Birde AF modunu aktif edince ne işimize yarıyor .bu modda odaklama yapınca yeşil çerçeve çıkmıyor ama odalanmış sesi veriyor ama çekimler rezalet.


    Bunları bende çok merak ediyorum gerçekten?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cosymystic

    quote:

    Orjinalden alıntı: selolims

    Normal zoomlayarak macro çekimini anlatsana niye odaklamak zor oluyor. Birde AF modunu aktif edince ne işimize yarıyor .bu modda odaklama yapınca yeşil çerçeve çıkmıyor ama odalanmış sesi veriyor ama çekimler rezalet.


    Bunları bende çok merak ediyorum gerçekten?


    Arkadaşlar normal macro çekmek için makinenizi auto da dursun herşeyi kendi ayarlasın daha iyi 10 cm ve yukarısında odaklayacağınız nesne olması lazım .
    örnek vereyim bir çilek veya meyva alın denemesini yapalım . bir karış elinizle mesafeyi ayarlayın dahada uzak olabilir. zoom yaptığınızda eğer makinanızın ekranındaki zoom cizgisi sarı olduysa fazla zoom yaptınız demektir. zoom beyaz olunca odaklama iyi demektir. sonra yarım denklanşör yaparak odak çizgisi olan kare yeşil olunca çekim yapabilirsiniz.. AF modu diyafram önceliğini belirlemede yarar merkez veya diyafram öncelikli gibi secenekler olması gerek bunlardan merkezi seçtiğinizde odaklama olarak merkez noktada gördüğü en yakın cismi netlik yapmaya sağlar diyafram öncelikli sanırım olması lazım oda ilk önce gördüğü cisme odaklanır arka fon buğlu cıkabilir..




  • Arkadaşlar makinamı satıyorum isteyen varsa pm atsın

    İçerik olarak makina haricinde istenirse 4 adet GP marka 2500 mAh pil ve şarz aleti canon S2 adaptör, adaptör kapagı, UV filitresi, Adaptör halkası ayrıca 2 GB lık 150 x hızda SD cartımı vereceğim.

    Satma sebebim. DSLR makinalara geçme vakti geldi..
  • uv filtresi almana gerek yok.Zira uv filtresi güneşin parlaklığını azaltmaz yada ışık miktarını azaltmaz.uv filtreleri genelde lensi korumak için kullanılmakta.(Tabi birde uv ışınlarını filtre etmek için.)
    Bence alacaksan polarize filtre al , en azından parlamaların önüne geçersin ama bence o makinaya değmez.
    DSLR alınca polarize filtre almak daha mantıklı.Bol fotoğraflı günler dilerim.
  • [simage][/simage][simage][/simage][simage][/simage]
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vvti

    uv filtresi almana gerek yok.Zira uv filtresi güneşin parlaklığını azaltmaz yada ışık miktarını azaltmaz.uv filtreleri genelde lensi korumak için kullanılmakta.(Tabi birde uv ışınlarını filtre etmek için.)
    Bence alacaksan polarize filtre al , en azından parlamaların önüne geçersin ama bence o makinaya değmez.
    DSLR alınca polarize filtre almak daha mantıklı.Bol fotoğraflı günler dilerim.


    benimde derdim lensin cizilmesini engellemek adaptör sayesindede zoom matorunu koruyorum. haksızmıyım...
  • Birazda fotoğraf koyalım ya .Bizim S2 ilede güzel şeyler yapılabilri demi arkadaşlar. Fotoğraf makinesiyle barışık yaşamalı ve onunla güzel sonuçlar ortaya koymaya çalışmak gerektiğini düşünüyorum. Beğenmediğim yönleri var makinenin ama bu haliyle mükemmeli yapmaya çalışmak lazım
     CANON S2 ciler BURAYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selolims -- 22 Eylül 2006; 1:07:37 >
  • Arkadaşlar türkçe kullanma klavuzunu 7 aydır bulamadım.Nerden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: news01

    Arkadaşlar türkçe kullanma klavuzunu 7 aydır bulamadım.Nerden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.



    sanırım formu takip etmiyorsun s2 türkçe yaz araştır bulursun hamidasim arkadaşımızın sitesinde olması lazım. 13,4 mb lık bir pdf dosyası.. 20 ile 25 sayfada olabilir geri doğru gidersen s2 ciler formunda bulabilirsin fazlasını bile bulursun..
  • Neyse küçük bir aramadan sonra çıktı demekki 7 ay aramaya gerenk yokmuş tekrar vereyim burdan indirebilirsiniz Canon S2 İS türkçe kullanım klavuzunu hala link çalışıyor. http://www.hamidasim.com/s2/s2_tr.rar
  • Türkçe Kullanma Klavuzu içinTeşekkür ederim aldım.
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.