Şimdi Ara

CANON S2 ciler BURAYA (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.767
Cevap
0
Favori
144.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar H5 deki gece çekimlerine baktınızmı ,neredeyse sıfır noise .Bizim makinedeki bu nosie problemini gideremezmiyiz. Adamlar S3 çıkardı ama Noise , foggeffect yani sis perdesi alabildiğine .Acaba diyorum bu Canonun bir hatası olabilirmi. Çünki 400 e kadar iso muz var ama 200 e getirdikmi bile fotoğrafın içine ediyor. Topluca Canona yazı yazsak bu bir hatamıdır diye, yada bu sorunu nasıl giderebiliriz diye. Bir arkadaşımız sensore göre pixel ölçülerinin fazlaolduğunu bu yüzden gren kirlenme oluştuğunu söylemişti. Ama sony de aynı sensore ship değilmi hemde daha faza pixel? Adamlar ne kullanmışta bu noise uçmuş gitmiş anlamıyorum ..

    Yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.
    tşk.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: selolims

    Arkadaşlar H5 deki gece çekimlerine baktınızmı ,neredeyse sıfır noise .Bizim makinedeki bu nosie problemini gideremezmiyiz. Adamlar S3 çıkardı ama Noise , foggeffect yani sis perdesi alabildiğine .Acaba diyorum bu Canonun bir hatası olabilirmi. Çünki 400 e kadar iso muz var ama 200 e getirdikmi bile fotoğrafın içine ediyor. Topluca Canona yazı yazsak bu bir hatamıdır diye, yada bu sorunu nasıl giderebiliriz diye. Bir arkadaşımız sensore göre pixel ölçülerinin fazlaolduğunu bu yüzden gren kirlenme oluştuğunu söylemişti. Ama sony de aynı sensore ship değilmi hemde daha faza pixel? Adamlar ne kullanmışta bu noise uçmuş gitmiş anlamıyorum ..

    Yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.
    tşk.


    katılıyorum dediklerine selolims 200 değil 50 den yukarı çıkarmıyorum.. kıracam sonunda takoz s2 gıcık olmaya başladım makinaya videosu işte kurtarıyor.. neyse artık eskisi kadar makinamla hava atmıyorum anlayan biri çıkacak diye korkuyorum.. kardeş bi bo.. yaramaz senin makina derse diye yanii..




  • Ya evet performans düşüklüğü var bencede. Aynı seviyedeki başka markalar daha iyi çekiyor sanki. (Regal reklamını andım bi an ordaki "pahalı olanı alırım tabi" diyen uyuz müşteri gibi hissettim)

    Boşuna mı tutturduk Canon S2 olsun diye düşünmüyorum değil. Ama ben faydalı olacağını düşünmüyorum Canon'un pazar stratejilerinden biri olabilir. Madem Dslr- Like aldın al sana noise koyalım biraz da Dslr'ın kıymetini bil gibisinden :) Ama ben hakkaten performans açısından daha iyisini bekliyordum bu kadar paraya.
  • Hayvan resmen poz verdi.
     CANON S2 ciler BURAYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadknight -- 19 Ağustos 2006; 8:43:13 >
  • Hayvan resmen poz verdi.


     CANON S2 ciler BURAYA
  • tebrikler
  • Hakikaten dediğin gibi poz vermiş hem de en karizma bakışıyla
  • arkadaşlar canon S2 makinamı yeni aldım portre ve makro çekimi hakkında bilgi verirseniz sevinirim .henüz fotograf çekmeye yeni başlamış biri olarak teknik terimleri de fazla bilmiyorum :)
  • Arkadaşlar

    Pilleri şarj ederken, şarj aletinde sürekli yeşil yandığı için; pillerin yerini 10 kez değiştiriyorum. (Piler 2 saat böyle sarj oluyor.)

    Pilleri makinede kullanırkende 5 dakika da bir piller bitti yazıyor ve makinenin içinde de pilleri 10 kez değiştirmek zorunda kalıyorum.

    Sizce bu durum neden kaynaklanıyor.

    Şarj Aletim: C.F.L.
    Piller: C.F.L. 2300 ve sony 2500
  • pillerin yerini niye değiştiriyorsun.Tam 1 gün pilleri şarj etmelisin .Ben tam bir gün bırakıyorum yeşil yansa dahi.Çok verimli oluyor.
  • arkadaşlar canon 500d close up lens fiyatlarından haberdar olan var mı ben internetten bulamadım sürekli canon S3 üzerinde takılı olandan bahsediyo.bu ayrı satılan bi lens değil midir yoksa diye şüphelendim yurt dışında 89 dolar fiyatı varmış ancak türkiye'de bunu kim ve kaça satıyo?
  • Arkadaşlar ekte gördüğünüz koruyucu lens takımından S2 makinasını aldığımdan beri kullanıyorum. vede iyiki almışım elimi ne objektife dokunuyor nede zoomu oynattığımda ileri geri oynamasını engellemiyorum.. yani tavsiye ederim kullanım açısından çok yararlı bir takım .. S2 nede olsa o kadar da kötü bir makina değil.. sadece artık yetmiyor bazı şeylere...

     CANON S2 ciler BURAYA


     CANON S2 ciler BURAYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senturk041 -- 28 Ağustos 2006; 14:08:35 >




  • Az önceki yağmurda çektim.

     CANON S2 ciler BURAYA



     CANON S2 ciler BURAYA





     CANON S2 ciler BURAYA


     CANON S2 ciler BURAYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selolims -- 28 Ağustos 2006; 22:07:41 >




  • çok iyi yakalamışsın bende dışardaydım (kameramdan uzak diyarlarda) hep yıldırımlara bakarken nasıl çekerim diye düşündüm. Tebrikler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cosymystic

    çok iyi yakalamışsın bende dışardaydım (kameramdan uzak diyarlarda) hep yıldırımlara bakarken nasıl çekerim diye düşündüm. Tebrikler.


    Benimde ilk tecrübem oldu ağolasın bayada zevkliymiş tşk.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cosymystic

    çok iyi yakalamışsın bende dışardaydım (kameramdan uzak diyarlarda) hep yıldırımlara bakarken nasıl çekerim diye düşündüm. Tebrikler.



    Aynı dert bende de vardı firmada tam 20:00 da çıktım bir yıldırımlar düşüyor tam bayramoğlunun üstüne ve çevresine aynı anda kaç tane birden korku filleri gibiydi.. makinamın yanında olmamasına çok üzüldüm.. hep olsa ne güzel yakalarmaya çalışacaktım fotoları..
  • ben boyle resim bir türlü cekemiyorum daha dogrusu s2'imi yeni aldim dun geldi elime ama ne biliim fotograflarin kalitesi bu kadar iyi olmuyor + yukardaki AY'ı nasil cektiklerini hiç anlamıs degilim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: selolims

    Bu akşam ay çok parlaktı dayanamadım.

     CANON S2 ciler BURAYA


     CANON S2 ciler BURAYA



    bunlari nasil cekiyorsunuz gercekten merak ediyorum




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bigSty

    ben boyle resim bir türlü cekemiyorum daha dogrusu s2'imi yeni aldim dun geldi elime ama ne biliim fotograflarin kalitesi bu kadar iyi olmuyor + yukardaki AY'ı nasil cektiklerini hiç anlamıs degilim.


    Tripot un varsa bu şekilde sende çekebilirsin. Çünki çekimler uzun süre pozlamalı. çekimler manuel.Şimşek için ard arda otomotik çekime ayarlayark 1,5sn perde kullanmalısın. Ay için full zoom kullanarak uzun süre pozlamalısın 5 sn gibi. Sende çekebilirsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: selolims

    Ay için full zoom kullanarak uzun süre pozlamalısın 5 sn gibi. Sende çekebilirsin.




    uzun süre mi? hocam 5 sn lik bir pozlama yaparsan son derece parlak ve detaysız bi şey çıkar. benim bildiğim ayın parlaklığına göre 1/100'le 1/500 arası bir enstantane kullanılır. eğer senin çektiğin 5 sn lik bir ay fotosu varsa buraya koy da biz de öğrenelim.
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.