Şimdi Ara

CANON MF645CX Çok Fonksiyonlu Renkli Tonerli Yazıcı Kullanıcı Yorumları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
2.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bilen Biri kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
    Bahsettiğiniz ürünü kullanmadığım için yorum yapmam çok doğru olmayacaktır.
    Üstünkörü baktığımda birbirine özellik olarak yakın fiyat olarak uzak görünüyor. Fiyat kaynaklı Oki daha mantıklı olabilir.
    Gördüğüm fark sanırım oki bir tık daha eski kalmış ekran vb canon gibi durmuyor. Çift taraflı baskı ve tarama var mı bilmiyorum bence önemli bir özellik. kullanıma bağlı tabi.
    İstediğiniz ve beklediğiniz özellikler varsa alınabilir tabi nihayetinde oki iyi bilinen değerli bir yazıcı markası.

    Soranlar olursa aradan zaman geçtiği halde
    Ben canon’dan halen çok memnunum. Çok baskı almasam da ihtiyacım olduğunda hızlı bir biçimde işimi görüyor; işini yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezgiiin -- 20 Ocak 2022; 21:4:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bilen Biri kullanıcısına yanıt

    Oki.ye ben de bakıyorum aldınız mı? Evdeki epson wf-7525 galiba tamamen öldü; artık mürekkepli-tanklı yazıcı ve dertleriyle uğraşmak istemiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barsoy kullanıcısına yanıt

    Evet, aldım. Merak ettiğiniz hususları sıralayın, bilgi vereyim.

  • Bilen Biri kullanıcısına yanıt

    Herşeyi :

    Windows tüm özellikleri tanıyor mu yoksa kendi programını ve sürücülerini mi indirmek gerek

    Wifi bağlantısı kolay kuruluyor mu. Telefondan yazdırma var mı

    Yazdırma hızı ve ilk baskı hızı nasıl.

    Fotoğraf baskısı denediniz mi. Fotoğraf kağıdına baskı yapabilir mi

    Dublex baskı var mı.

    Arabirim ekran kullanışlı mı

    Demo tonerle mi geliyor? Muadil toner alacak mısınız

    Memnun musunuz?

    Nerden kaça aldınız

    Teşekkürler  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 6 Mart 2022; 19:23:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OKI MC363DNW İÇİN YAZIYORUM:


    -Kendi programını kurmaya gerek yok. Yazdırma için Windows, yazıcıyı tanıyor. Taramayı ben bilgisayardan değil de cihazın kendisinden yapıyorum. Modeme taktığım USB belleği ağda paylaşıma açtım, OKI'den "Paylaşılan klasöre tara" seçeneği ile tarıyorum. Tarama özelliğini Windows tanıyor mu, açıkçası hiç kontrol etmedim.

    -Wifi bağlantısı kolay. Android için belirtiyorum, telefondan yazdırabilmek için OKI'nin kendi uygulamasını kurmak lazım. Kendi uygulamasını telefona kurmadan yazıcıyı Android işletim sitemine tanıtamadım.

    -Cihazı evde kullanıyorum. Baskı hızını gayet tatmin edici buluyorum.

    -A4 kağıda fotoğraf baskısı yaptım. Çok güzel çıkartıyor. Elime bir adet mürekkepli yazıcı için fotoğraf kartı geçti, onda da denedim. Maalesef fotoğraf kartının yüzü hafif erimiş. Mürekkepli yazıcı için olan fotoğraf kartına baskı yapılamaz. Ama kalın A4 kağıt veya muadil kağıtlara çok güzel baskı verir. Fakat kenarlıksız baskı yapmıyor. Yani fotoğrafı A4'e basınca kağıdın kenarlarında yarım santim kadar beyaz boşluk kalıyor.

    -Dubleks (çift taraflı) baskı ve tarama var.

    -Orijinal tonerli ürün aldım. Satış sitelerinde okuduğum kadarıyla tam dolu toner ile geliyor. En azından ürünün üstünde demo toner vb. ifade yoktu. Toner bittikten sonra muadil toner alacağım. Ama aşağıda bahsedeceğim sebepten dolayı teknik servisle muhatap olmam gerekti. Onlar OKI için muadil toneri pek tavsiye etmiyoruz, OKI biraz hassas bir cihaz dedi. Fakat internet satış sitelerinde muadil toner alıp kullananların yorumlarını okudum, memnuniyet belirtenler vardı.

    -Cihazın ekranı siyah beyaz. Türkçe menü var. Ben cihazı aldıktan bir ay kadar sonra ekranda kendi kendine ölü piksel oluştu. Teknik servise müracaat ettim, garanti kapsamında ekran değişimi yapıldı.


    Diğer değerlendirmelerim:

    Cihazın en büyük olumsuz yönü, kaba ve ağır bir cihaz olması. Yaklaşık 30 kg ağırlığında. Cihazı üstüne koymak için 50cm x 60cm boyutunda bir masa / sehpa vb. edinmeniz gerekecek. Cihazda hem 2.4 Ghz hem de 5 Ghz wifi alıcı var. E-postaya tarama özelliği de var ama Gmail ve Hotmail için çok uğraşmama rağmen bir türlü ayarını yapamadım. Cihaz bu özelliği mutlaka destekliyordur ama ben ayarlayamadım. O yüzden paylaşım klasörüne tarama özelliğini kullanıyorum. Cihazda faks özelliği de var. Deneme amacıyla tek seferlik kullandım, sıkıntı yok. Orijinal toner ile baskı kalitesi çok iyi. Renkler çok parlak çıkıyor. Muadil tonerde aynı şekilde kaliteli baskı verir mi, bilemiyorum. İlk aydan ekranda ölü piksel oluşmasına üzülmüş olsam da teknik servisin hiç uğraştırmadan evde hizmet vererek sorunu gidermesi beni memnun etti. Ev için aldığımdan çok fazla çıktı almayacağım ve içindeki tonerin uzun zaman gideceğini düşünüyorum. Kısacası, cihazdan çok memnunum.


    Cihazı şubat ayı başında Amazon üzerinden (satıcı adı: Birnumara) 5120 TL'ye aldım ama çeşitli bankaların puan kampanyaları ile 4700 TL civarına mal oldu diyebilirim.


    Çok fazla renkli lazer yazıcı araştırması yaptım. En son CANON MF645CX ile Oki MC363DNW arasında kaldım. Aralarındaki fiyat farkı çok fazla olduğu için OKI'yi tercih ettim. Pişman değilim.


    Bahsetmeyi unuttuğum, merak ettiğiniz bir şey olursa yazarım.





  • Bilen Biri kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler baya inceleme yazısı gibi olmuş. Özel mesajdan değil burdan sordum ki almayı düşünenler yararlansın.

    Servis galiba sadece istanbulda var.

    Bir ayda 1000tl artmış fiyatı. Benzin gibi zam geliyor beklememenin de anlamı yok ama elimdeki epson da kolay kolay çöpe atılacak bir cihaz değil. Bir an önce tamir edilebilirliğini öğrenmem lazım

    Bugün 6000 TL

    08.03.2022: 7000 Tl oldu

    12.03.2022: 7800 

    fiyat çok arttığı için hp 178nw aldım. Mecburen aldım tavsiye etmem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 12 Mart 2022; 16:3:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gezgiiin kullanıcısına yanıt

    Merhaba, mf645cx toneriniz bitti mi hiç? Muadil mi aldınız? Orijinal mi? Yoksa dolum mu yaptırıyorsunuz acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır bitmedi, orjinalini kullanmaya devam ediyorum.

    muadillerin de iyi performans verdiğini duydum ama denemedim

  • gezgiiin kullanıcısına yanıt

    Ben de muadillerin sıkıntılı olduğunu öğrendim, almadan önce 1-2 firmaya da sorduğumda orijinal tonere dolumdan şaşmayın dediler. Daha önce Xerox kullanıyordum, orijinale 4-5 kez dolum yapıldı, arada drum falan değişti tabi ama sorun çıkarmadı, muadil aldığım toner 1000 sayfa çıktı vermeden içinde dişli kırıldı, kırılan dişliler makineye dağıldı, zor temizledim. 645 siyaha ilk kez dolum yaptırdım, sonuna doğru geldim ve dikey çizgi oluşmaya başladı, ayarlardan transfer belt temizliği yapınca düzeliyor ama bir süre sonra yine başlıyor. Bu arada yazıcı renkli tonerlere bitti diyor ama hâlâ yazıyor, orijinal siyahta da sayaç doğru tahmin edememişti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba...


    baskı işlerim için yazıcı almak istiyorum ancak, bu mf645cx parlak kuşe kağıda ve kalın 300-350gr kağıtlara baskı alabilir mi? tecrübe eden arkadaşlar var mı? teşekkürler.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.