Şimdi Ara

CANON MF645CX Çok Fonksiyonlu Renkli Tonerli Yazıcı Kullanıcı Yorumları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
2.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değerli Arkadaşlar,

    Sonunda kararımı kesinleştirip yazıcıyı aldım. Araştırmalarımda yurtdışı dahil çok fazla yorum ve inceleme bulamadım o yüzden sizinle tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Bu konuda kararsız olan arkadaşlara yardımcı olmasını umuyorum.
    Bu arada yazıcıya sahip olan diğer arkadaşlar da tecrübelerini paylaşırlarsa başlığın çok daha fazla kişiye ulaşmasına vesile olmuş oluruz. Hatta kullanıcı sorularının da cevaplanması yeni özelliklerin keşfi veya mevcut özelliklerin verimli kullanılması yönünde etkili olacaktır.

    Ürün özelliklerine gelmeden önce ürünün muadil tonerle satılan çok fazla alternatifleri olduğunu alacak arkadaşların bunun bilincinde satın alma öncesi dikkatli olmalarını öneririm.

    Öncelikle Marka Olarak Canon'da Karar kıldıysanız 6 ve 7 serisi karşılaştırmasını genel olarak yazmak isterim.

    siyah baskı: 6 serisi dakikada 18 sayfa; 7 serisi dakikada 27 sayfa basabilir.
    çift taraflı baskı: 6 serisi dakikada 12,7 sayfa; 7 serisi 24,5 sayfa.
    ilk baski hızı: 6 serisi 10,4 saniye; 7 serisi 7,7 saniye;
    fotokopi hızı: 6 serisi dakikada 18; 7 serisi 27 sayfa.
    aylık calışma kapasiteleri: 6 serisi 30.000; 7 serisi 50.000 sayfadır. (cihaz ömrü).
    demo orijinal tonerler (yazıcı üzerinde gelen): 6 serisinde 1500 sayfa siyah ve 680 sayfa renkli; 7 serisinde 2300 sayfa siyah ve 1200 sayfa renkli baskı yapabilir (%5 doluluk)
    toner kapasiteleri: 6 serisinin büyük kapasite tonerleri ile (sonunda H yazar) siyah 3100 ve renkli 2300 sayfa; 7 serisinin büyük kapasite tonerlerinde 7600 sayfa siyah ve 5900 sayfa renkli sayfa baskısı alınabilir. (%5 doluluk ile)
    SONUÇ OLARAK: Eve Alıyorsanız 6 Serisi; İş yerine alıyorsanız 7 Serisi uygundur. Bu yazıcı eve alınır mı demeyin ben tam olarak eve aldım.

    Soru: Bu paraya Neden Renkli Tanklı Yazıcı Almadım?
    Cevap: Tanklı yazıcılar, sürekli kullanımda maliyet avantajı sunar ayrıca çerçevesiz yüksek çözünürlüklü fotoğraf baskısı yapabilir. FAKAT tanklı yazıcılar uzun süre kullanılmadığında (iki hafta ve üzeri gibi) kafalarındaki mürekkepler kurur ve şenlik başlar. Yavaştırlar ama bu ev kullanıcısı için önemli değildir. arkalı önlü yazmaya fazla müsait değildirler, otomatik dubleks baskı özelliği yok denecek kadar az modelde vardır. plastiklerinin malzeme kalitesi çok daha kötüdür. atık kutusu, kafa, hortum, kalibrasyon vb çokça sorunları vardır. tabi bunlar benim topladığım dezavantajları, ben yıllarca kullanmak istiyorum bu yazıcıyı ayrıca çok sık çıktı almıyorum, yazcıyı kullanmak istediğimde ise kesinlikle sorun çıkarmasını istemiyorum. mürekkep yalayacak yaşı geçtik artık

    Ürün Özellikleri:
    - Tek Yüze veya Arkalı Önlü (Dublex) Siyah-Beyaz ve Renkli Baskı.
    - ADF Besleme ile tek taraflı veya çift taraflı tarama (Benim için çok önemli idi)
    - Taramalarında Otomatik olarak tek-çift yönlü pdf (acrobat reader) dosyaları oluşturma. (Profesyonel kullanıcılar vakit anlamında bunun önemini bilir).
    - Windows, Mac, iPhone, Android sorunsuz uyumu.
    - Wi-Fi (Kablosuz Ağ) üzerinden kabloya ihtiyaç duymadan onlarca cihaza bağlanabilme. (Ben USB hiç bağlamadım).
    - Belirleyeceğiniz eposta adreslerine bilgisayara, telefona ihtiyaç duymadan doğrudan tarama yapma, otomatik mail gönderme
    - Fax ve iFax. Fax normal hat üzerinden iFax internet üzerinden faks gönderme ve alma (Ben kullanmıyorum).
    - Bilgisayara ve telefona ihtiyaç duymadan USB üzerinden flash diske dosya yazdırma veya USB üzerinden flash diske tarama yapma.
    - Doğrudan kimlik fotokopisi çekme
    - Sorunsuz Google Drive uyumu, Google uygulamaları üzerinden (Gmail, Gdrive, vb) doğrudan çıktı alabilme.
    - iPrint özelliği ile iPhone'a hiç yazılım yüklemeden iPhone üzerinden doğrudan çıktı alabilme ve çok önemli kimsenin bahsetmediği özellik bu çıktıyı almadan önce renkli-siyah beyaz; tek yönlü çift yönlü baskı seçimi sunabilmesi.
    - 1 sayfadan iki sayfaya, iki sayfadan iki sayfaya; 2 sayfadan bir sayfaya (birleştirme) 2 sayfadan 2 sayfaya Renkli veya Siyah Beyaz Fotokopi. (Bu özellikle taramada da geçerli)
    - Tarama kalitesi kesinlikle fazlasıyla yeterli ve net tarıyor, aklınızda 600 DPI az diye soru işareti kalmasın.
    - A4 ve A4 altındaki, tüm kağıtlara baskı alabilme (A5, zarflar, barkod, vb) (barkodu denemedim ama yazıyordu bazı yerlerde)
    - 150 sayfalık tam kapalı kağıt çekmecesi ve ilaveten tek sayfalık kağıt beslemesi
    - Kağıt Beslemesi beklediğimden iyi çıktı, kağıdı koyduğunuz anda içine çekiyor ve yazdırmak üzere hazırlıyor, isterseniz benim gibi her baskı öncesi sor kısmını işaretleyip a5 zarf baskı durumlarına hazır hale getirebilirsiniz.
    - Ekran Boyutu ve Parlaklığı, Renkliliği diğer benzer sınıftaki yazıcılardan fazlaca üstün.
    - evinizde kablosuz ağ olmasa bile yazıcı kendisi modem gibi çalışıp doğrudan bağlanmanızı da sağlıyor.
    - OCF tarama ile taranılan metinleri fotoğraf gibi değil metin olarak seçerek tarayabilme, böylelikle taranan dosya üzerinde kopyalama gibi işlemler yapabilme (henüz kullanmadım)

    EKSİLER:
    - Kağıt besleme haznesi ev için genel olarak yeterli ama bu boyutlu bir yazıcıda en az 250 kapasite olmalı.
    - Eposta ayarlamaları biraz uğraştırıyor; temel üzerinde bir bilgisayar bilginiz yoksa Youtube'dan faydalanmanız gerekecek. Burada en önemli tavsiyem yazıcıya özel bir mail adresi almanız zira gmail güvenliğini ayarlardan azaltmanız gerekiyor ve gmail uygulama güvensiz diyor, bu konu önemli. port ayarlarını da unutmayın. AMA bir kere yapıyorsunuz sonra her şey sorunsuz.
    - Ekran Dokunmatiğine alışmanız lazım. müthiş bir hassasiyet beklemeyin ama kesinlikle iş görüyor Ricoh yazıcı ekranı daha pikselli ve daha küçük olmasına rağmen bundan daha doğru çalışıyordu. Ama dediğim gibi işinize engel değil, biraz alışmanız lazım o kadar.
    - Yazıcı en ve derinlik olarak beklediğim boyutta idi ve ben buna hazırdım ancak boyu hakikaten de uzun yine de üst ADF haznesi olması bu durumun en önemli sebebi.
    - Benim için Hiç önemli değil; USB 2.0 olması ve üzerinde USB type C bağlantısı olmaması.







  • Hocam bende bakiyorum bi lazer yazici netten 2. El. Ben acikogretim icin kullanacagim icin siyah beyaz olmasi yeterli. Bu dediginiz 6 7 serisi pahali degil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 serisi pahalı ama 6 değil. tabi yüksek sayıda çıktı durumu varsa ve tonerli isteniyorsa 7 serisi düşünülebilir. bu arada siyah beyazlı canonlarda 2500 tl seviyesinde çok sayıda çıktı alınan toneri çok uygun olan 3 model de var.
    ben renkli tonerli çok özellikli bir yazıcıyı 1909 TL'ye getirdim n11'de kuponum ile ve ürün orijinal tonerli.

    bu fiyata bu kadar özellikli bir tonerli yazıcı bulmanız mümkün değil pek. siyah beyaz tonerli çok fonksiyonlu tonerli yazıcılar 1250 tl seviyesinden başlıyor. başlıyor diyorum dikkat edin. eski düz tip 2 satır siyah beyaz ekranlı modelleri düşünün. wi-fi olsun, vb demeye başladığınızda olay direk 2500 tl bandına doğru yükseliyor. zaten wifi olmayan modeli kesinlikle almayın, bu devirde mutlaka pişmanlık olur, on yıl önce olmazdı belki. sonradan wifi olayı ise çok sağlıksız zamanında fazlaca araştırma yapmıştım.

    şu anda paket olarak düşünürseniz pf ürünü olan cihaz budur ama yukarıda da dediğim gibi çok sık çıktı alıyorsanız ve çıktı süresi sizin için fazlaca önemli değilse orijinal tanklı mürekkepli yazıcı da kullanabilirsiniz. haftada en az bir çıktı almak kaydı ile yoksa uğraşırsınız kafa kuruması vb konularından. maliyet olarak daha uygun olacaktır ama dayanıklılık konusunda bu kadar garanti olmaz.

    ayrıca ben alımlarımda her zaman yurtdışı fiyatları ile mukayese ederim. internetten baktığımda 250 pound ve 300 Usd altı fiyat görmedim pek. Usd kurunun şu anda 7 tl seviyesinde olduğunu düşünürseniz ve tr'deki vergiler göz önünde tutulursa tr'deki fiyatının ilginç şekilde yurtdışından almaktan daha ucuza geldiği nadir örnek yazıcı diyebilirim.
    takdir ve tercih sizin tabi.




  • kafamın yazıcılar konusunda karışık olduğu dönemde tam da ihtiyacım olan yazıyı buldum. bu ortam için önce donanımhaber'e sonra da sana teşekkür ederim üstad.

    yazıcıyı hangi n11 mağazasından aldınız? sonrasında muadil tonerlerini uygun fiyata bulmakta zorlanmayız umarım...

    teşekkür ederim.
  • Tabi Beğen butonunu kullanabilirsin .
    Rica ederim; dediğim gibi ben çok uğraştım almadan önce yeter ki faydası olsun birilerine.

    Bu arada mobil uygulamasından bahsetmemişim yazıcının;
    normalde ihtiyacınız yok ios'ta uygulama indirmeye ama indirirseniz ilave özellikler de kullanabiliyorsunuz. kısıtlı kullanım şekli de olsa (trial demiyorum özelliği kastediyorum) yazdırma öncesi ufak tefek ayarlar yapmanızı sağlıyor indireceğiniz Application.

    Bu arada ürünün ekran dokunmatik algısı biraz kötü ama katlanılamayacak kadar da değil, alışıyorsunuz onun lisanına da. ama ekranı muadillerine göre hakikaten büyük. otur tv izle o kadar büyük yani. (abartıyorum çünkü anlaşılsın istiyorum)

    Ben teknolojininuyumu isimli satıcıdan almıştım ama sen en ucuzundan ve yorumları iyi olan başka birinden alabilirsin. ofisostim'de 1950 tl'ye satıyordu onlar da 2200 tl'ye çekmiş. vatan arada 2300 arada 1999 yapıyordu ben takip ederken.
    yazıcı kutusunda usb kablosu çıkmıyor bilginiz olsun ama ihtiyacınız da olmuyor wifi özellikli bilgisayarınız var ise.

    bir de benim gibi keyfinize düşkün çay içerken boyası parlayan arabasını izleyen esnaf gibi zevk alıyorsanız bu tip şeylerden
    ucuza kaçmayın kağıt markası olarak Navigator veya double A markasını kullanın. kağıt kalitesi tüm yazıcıların uzun vadede deformasyonunu etkiler. arabada kritik önemdeki ürünlerde yan sanayi parça kullanmak ne ise yazıcıda kağıt kalitesi de tam olarak budur. ya da yakıt ile benzeştirin tercih sizin.

    Alırken;
    orijinal toner olmasına dikkat et; açıklamalarda net bir şekilde yazmamışlarsa sorularla açılmamış kutu-orijinal toner mi diye teyit et yazmıyorsa lütfen!
    zira sonrasında pahalı diye orijinal toner almayacaksın. duruma göre elinde bu tonerler bulunsun; ileride muadil alsan bile elinde orijinal toner olur, böylelikle eski yeni kıyaslama şansın da olmuş olur..
    yine de muadil tonerli alırsan ürünü ve ürünü garantiye göndermen gerekirse mutlaka içindeki muadil toner çıkarıp gönder-yoksa garanti kapsamından çıkmış derler. içi boş gönderirsen kimse bir şey diyemez.
    satıcılar şöyle bir çakallık yapıyormuş;
    orijinal demo tonerleri internetten "nispeten ucuza satıp" (genelde en ucuz fiyatlılar bunlar); içine daha ucuz muadil toner koyup tam dolu diye reklam yaparak
    "çifte kar". yani ürün sana gelmeden satıcı o ürünü açmış oluyor.

    benim aldığım dönemden beri (ikinci hafta) yazıcı 70 tl zamlanmış, elini çabuk tutmakta fayda var dediğim gibi ürün şu anda yurtdışı fiyatından daha ucuz tr'de. keşfedenler arttıkça arz-talep dolaylı fiyatın asgari 2000-2500 bandına oturması kesin.

    sorular varsa alabilirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezgiiin -- 15 Mayıs 2020; 1:40:53 >




  • Aynı benşm kafada fakat lazer yazıcı alırken renkli baskı dpi yüksek olması gerekiyor 4800x1200 2400x2400 gibi
    Fotoğraf baskısı için bulamadım olanda deli para toneride çipli vss uğraştırmayacak yada muadili uygun olacsk bu 2 özelliği sorunsuz şekilde kibulursam niyetin var 2500 tl ye kadar çıkabilirim.
    Mğrekkep yalıyoruz resmen ya kafaları tıkanmasa yada çizik atarak yazdırmasa ideal diyecem ama yok arkadsş ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fotoğraf baskısı için alıyorsanız tonerli almanız baştan sona hata olur. bu yazıcının renkli baskısı gerçekten de güzel; grafik vb renkleri çok iyi veriyor ancak tonerde 4800 dpi olamaz zaten; hele ki bu fiyata... tonerli yazıcıdan parlak fotoğraf kağıdı baskı performansı da bekleyemezsiniz. mercedes otomobil ile yük taşımaya çalışmak gibi düşünün. amaç farklı ise araç farklıdır.
    bir de hp ve bazı markaların sunduğu küçük boy özel fotoğraf yazıcıları var, onlardan alabilirsiniz.
    tanklı yazıcı dışında her durumda fotoğraf baskısı için en iyi pf yöntemi fotoğraflarınızı dijital olarak uygun fiyatlı baskı yapan yerlere göndermek ve fotoğraflarınızı toplu olarak oradan almaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezgiiin -- 15 Mayıs 2020; 13:15:48 >


  • n11.com'da Canon yazıcılarda sepette ilave 100 TL indirim var. orijinal tonerli olarak 1899 TL'ye geliyor ilave kupon vb kullanılıyor mu bilmiyorum.
    Ürünü almayı düşünüyorsanız tam zamanı; Orijinal Tonerli olduğundan emin olduğunuz bir satıcıdan hızlı bir şekilde alabilirsiniz.
    Benim aldığım fiyattan da kupon dahil 10 tl daha ucuza geliyor.




  • gezgiiin kullanıcısına yanıt
    Netten 4800x1200 dpi led ywzıcıya tesadüfen rasladım fotopraf baskısı alınmaz mı diyorsunuz mürekkepli almam daha o kanaatine vardım alırsam kesin lazer alacam 3 yada 5 bin i geçemem ama gerekirse fotoda basmam gerek gerekirsede mono çıktı. Çip mip dolum derdi olmayacak bir yazıcı araştırıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Net olarak; lazer yazıcı fotoğraf çıktıları için uygun değildir. uygun olan varsa da çok yüksek fiyatlarda cihaz almanız gerekiyor.
    Çip derdi yeni nesil yazıcıların hepsinde var; tonerli yazıcılarda brother da sadece sorun olmuyor onlarda da 20 bin çıktı sonrası haricen drum değişimi gerekiyor.
    çip sorunu muadil toner aldığınızda sorun olmaktan çıkıyor o yüzden tonerli yazıcıya karar verirseniz 645cx gibi muadili bolca bulunan ve sorunsuz cihaz almanız yerinde olur, sorun yaşamazsınız.
    bu yazıcı fotoğraf dışında grafikli ve yazılı renkli baskılar için oldukça net ve iyi görüntü çözünürlüğü sunar ama mürekkep parlaklığı asla olmaz.
    fotoğraf sizin için önemli ise HP tank (orijinal tanklı sonradan değil) yazıcılara bakmanızı tavsiye ederim. ama haftada bir gibi sürelerde çıktı almazsanız mürekkep başları net söylüyorum kurur.
    onun dışında tüm amaçlar için 645 cx beklenenin oldukça üzerinde yazıcıdır. doğru ayarlarla on yıl zamanın üzerinde kullanım sunacağına inanıyorum. eski samsung ml 1610 lazer mono yazıcım (çipsiz model) halen işlerimi görüyor. 12 sene oldu. tonerli yazıcılar uzun ömürlüdür. tamire gelir ve parçaları mürekkepli yazıcılardan çok daha fazla dayanlıklıdır.




  • öncelikle elinize sağlık. çift taraflı yazdırma ve tarama özelliği benim de aradığım bir özellik. yaklaşık 1 haftadır araştırma içindeyim. devlet kurumuna bahsettiğim özelliklerde 2 adet cihaz satın almam gerekiyor. araştırma yaparken bilgi sahibi olduğunuzu düşünerek soruyorum. bu özelliklerde renkli yazdırma özelliği olmayan hangi yazıcıları tavsiye edersiniz. teşekkürler
  • yine Canon'un MF serilerine bakabilirsiniz. siyah beyaz olan serileri var MF443DW - MF445DW gibi ama hangisi iyidir kötüdür bilmiyorum.
    Canon dışında
    Ricoh SP330SN (Wifi yok)
    Lexmark MX317DN (wifi yok) - muadil toneri ucuz
    Xerox B215V-DNI (wifi yok)
    Okı Mb492Dn (Wifi yok)
    Lexmark MX417DE MF (wifi yok)
    HP M428FDW
    Samsung ProXpress SL-M4075FX

    Modellerini inceleyebilirsiniz.
    İnceleyebilirsiniz diyorum alın demiyorum, siz bakarsınız; benim odağımdaki ürünler olmadığı için emin olamıyorum.
    yazdığım yazıcıların fiyatları 1500-3000 arasında.

    Wifi olmayan modelleri de koyma sebebim devlet dairelerinde pek ihtiyaç olmaması ama tabi kullanım şeklinizi de bilemem. Eklediğim modellerin kağıt beslemesi kapalı çekmece şeklinde ki bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Lütfen almadan önce ürünün kağıt beslemesinin kapalı çekmece oldundan emin olunuz. bazı profesyonel modellerde çift çekmece de olabiliyor, bunu bulursanız çift a4 veya bir a4 bir a5 besleme yapabilirsiniz. bu da devlet dairesinde ilave kolaylık sağlayabilir. benim eklediğim modellerde çift çekmece olduğunu zannetmiyorum

    şu anda FP olarak MF645CX'in ne kadar isabetli olduğunu bu ürünlere bakınca tekrardan teyit etmiş olduk, küçük araştırma sayesinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezgiiin -- 14 Haziran 2020; 16:16:41 >




  • @gezgiin tesekkurler guzel paylasim icin. bugun sizin konunuzu tam karsilayan bir konuya rastladim.


    https://forum.donanimhaber.com/yuksek-cozunurlugu-olan-renkli-lazer-yazici-tavsiyesi--147057242#147061031



    7 aylik kullanim sonucunda hala memnun musunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenimo -- 19 Aralık 2020; 18:9:22 >
  • @erenimo ben teşekkür ederim nezaketin için.


    iki kelime ile "kesinlikle memnunum", bugün bakınca gerçekten iyi fiyata almışım.

    genel olarak tecrübelerimi paylaşayım.

    öncelikle öngörülerimin hepsi doğru çıktı yazıcıyı aldığımdan beri 100 sayfa bile yazdırmamışım ama çok kritik zamanlarda tık diye hemen işimi gördü. kartuşlu yazıcı alsaydım kesin kafalar kururdu. her hafta çıktı almak aklıma gelecek bir şey değil, çevreci de değil. mürekkepli yazıcı acil işlerde isyan sebebidir.


    ben kimlik, ehliyet, vb tüm ihtiyaç duyduğum şeyleri cloud üzerinde tutan birisiyim. sınav belgesi vs aklınıza ne gelirse... (bağlayacağım)


    yazıcının wifi bağlantılı olması gerçekten çok pratik. tüm cihazlara aynı anca bağlı olabiliyor. düğmeye basınca hızlı açılıyor ve artık bilgisayarı bile açmadan telefon ile yazdır kullanıyorum çoğunlukla. (bağladım) yazıcıyı açtıktan sonra uyku moduna geçmesi bir kaç saat sonra otomatik kapanması da çevreci. telefona canon uygulamayı da indirdim siyah beyaz renkli seçim de yaptırıyor. ister dubleks ister tek tarafa yazdırıyorsun.


    yazıcıya özel mail açmıştım, gmail sorun çıkardı onu hotmail ile değiştirdim outlook sorunsuz çalışıyor. iki adet maili favorilere kaydettim. (eşiminki ve benimki) tarama yaparken de direkt maile gönderiyorum oradan drive'a filan atıyorum. bilgisayara tarama yapmıyorum artık hiç. mailde dosyada tutuyorum.

    tarama özellikleri kesinlikle tatmin edici, isteyip de yapamadığım bir şey olmadı hiç.


    ekrana da alıştım ama sağ-sol oklarını (ekranı sağa sola götürme) çok saçma yapmışlar, güncelleme ile halledilebilecek bir şey ama güncelleme konusunun umurlarında olacağını zannetmiyorum.


    tek ve çift taraflı; renkli-siyah beyaz tarama; pdf, jpg vb format desteği. telefon üzerinden kullanılabilen kolaylıklar. ilk çözmek biraz uğraştırsa da kendinize göre özelleştirmeyi becerebilirseniz biraz da uğraşırsanız efsaneler yaparsınız.

    ayrıca bahsedeyim ekran özelleştirme olayı var çok dikkat çekici. şöyle düşünün en çok kullandığınız birkaç özelliği (çift yönlü pdf olarak renkli tarama mesela) ana ekrana ekleyip tek tıkla yapabilirsiniz. drive'a dropbox'a doğrudan yükleme imkanı var ama ben kullanmadım. kullanadabilirdim aslında.


    renkli çıktılar keyifli ama dediğim gibi mürekkep kalitesini bekleyen bekleme yapmasın :))


    boyut konusunda da (kapladığı alan) cihaz evet büyük. ancak benzer cihazlara göre -yüksekliği hariç- abartıldığı kadar büyük değil bence. yaptığı iş kadar büyük olsa odaya sığmaz :-P; insanlara büyük gelme sebebi dolu bir şekli ve yükseliği olması.


    ANCAK VE ANCAK

    kesinlikle kompakt bir cihaz. yani orası yamuk burası yamuk değil; dolu bir küp gibi düşünün. kağıt haznesi benim için çok önemlidir. böyle bir cihaz alıp kağıdı dışardan dandik bir plastik içinde destekleyen modeller bundan küçük. ama onlar da çok kötü. kağıtlar hep toz oluyor ve ürün bütünlüğü yok. sakın ama sakın kağıt besleme ünitesi dışarda olan cihaz almayın.


    özellikle sormak istediğiniz tecrübelerim varsa sorularınızı burdan alabilirim.





  • cevabiniz icin cok tesekkurler. ben de sizinle ayni dertten muzdaribim @gezgiiin . suan hala 15 senelik hp 1018 lazer yazicimi sorunsuz kullaniyorum. ne murekkebi kurudu, ne nozzle bozuldu. bu sure icerisinde sadece 1 kez toner aldim o da 2 sene once :)


    cok nadir cikti aliyorum, ancak almam gerektiginde sorunsuz calismasini istiyorum ayni sizin senaryo gibi.


    uni. 1.sinifta almistim ben hp laserjet 1018'i ve keske zamaninda renklisini alsaymisim diyorum.


    simdi 15 sene sonra cocuk oldu, okulu v.s basladi ve artik renkli ciktilara da ihtiyacim basladi.


    tarayici, mail v.s hic onemli degil benim icin. o yuzden sizinki kadar buyuk alete luzum yok benim senaryomda. hatta ne kadar ufak o kadar iyi.


    fotograf basmak gibi bi derdim de yok, https://fujibas.com/ hallediyor o isleri benim icin ve her zaman disarda fotograf bastirmak daha isime geliyor. (kagidi, kaliteli murekkebi v.s)


    bu kosullari dusununce 2 alternatif cikiyor karsima.


    • HP 150A
    • Canon LBP623CDW / LBP621CW / LBP653CDW


    Canonlar arasinda ne fark var bilmiyorum, ama hepsi ayni toneri kullaniyor sanirim.


    Son olarak sormak istedigim, muadil toner ile mi ilerliyorsunuz siz 645CX modelinde ? Yukarida belirttigim modeller sanirim sizin cihazinizin yazdirma kismi ile ayni, bu durumda sizdeki senaryolarin tumu bende de gecerli olur mu?

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • @injuxsanct


    CRG-054 kodlu toneri kullanıyor yazıcım. kullandığı toner aynı ise yazıcı kısmı aynıdır. Orijinal tonerlisini aldım ben. dolum da olabildiğini öğrendim. Tam dolu muadil toner alanlarla irtibata da geçmiştim almadan çok memnun olduklarını ifade etmişlerdi. 


    Yer sorununuz varsa bilemem ancak 


    yeriniz müsaitse çok fonksiyonlu alın bence. tarama işlemlerinde metin tanıma özelliği de var CX645'in.


    yazıcının şekli küp gibi. en, boy, derinlik ikişer karış olarak hesaplayın.


    bu arada gidip görüp öyle almanızı tavsiye ederim yer sorunu olma ihtimaline karşı ben direk yönlendirmiş olmayayım zira cep boyutunda da değil.





  • gezgiiin kullanıcısına yanıt

    Yardımcı olur musunuz ofis için Alicaz sizce bahsettiğiniz Canon modelini almaya gerek var mi ?


    Aklimdaki model hp smarttank 615 ti, her ay çıktı alıyoruz fotoğraf ve baskı da dahil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hızlı çıktı (çıktı alma süresi) sizin için önemli değilse ofis için orijinal tanklı mürekkepli yazıcı mantıklı olur. tankı doldurması ucuzdur, sürekli çıktı alma durumunu olacağı için kuruma sorunu da yaşamazsınız.

    buradaki önemli nokta tarayıcı konusudur. tarayıcı da arkalı ve önlü (çift yönlü tarama) ihtiyacını olacak mı?

    lazer yazıcılardaki özellik opsiyonları daha geniş ve daha kullanışlıdır ancak bunlara bilgisayardan çıktı alan kişilerin çok da ihtiyacı olmaz.

    bir de ürünün plastik kalitesi nasıl görmenizi tavsiye ederim, zira kesin-net konuşuyorum kartuşlu (veya tanklı) yazıcıların ekseriyetle plastiği düşük kalite olur.

    genel olarak söylediğiniz yazıcı bahsettiğim hususlar ışığında alınabilir görünüyor ama dediğim gibi yukarıdaki hususlar sizin için ne kadar önemli bunları da göz önünde tutmanızı tavsiye ederim. hayırlı olsun





  • Yeni karşılaştığım bir sorunu ve çözümünü paylaşmak isterim sizinle.

    evimde 3 tip internet bağlantısı kullanıyorum.


    2ghz; 5ghz ve ethernet kablosu... aynı ağ gibi görünsede kanal farklılıkları var.

    masaüstü pc önceden 2ghz bandına bağlı idi yazıcı da oraya bağlı olduğu için wifi üzerinden yazdırmada yazıdaki ip değişmeleri sorun olmuyordu.


    masaüstü pc için son dönemde arka odaya network kablosu çektiğim fakat yazıcı yine 2ghz wifi ile ağa bağlı olduğu için (usb kullanmıyorum) ip değişmeleri artık sorun olmaya başladı. (otomatik ip alması ve her kapanıp-açılışta farklı ip aldığı için)

    bunu yazıcı için sabit ip alma ile çözebilirsiniz.

    mesela (192.168.0.399) gibi uzak bir ip adresi tavsiye ederim çakışma olmaması için.

    faydalı olması temennilerimle

  • Merhaba,


    Değerli paylaşımınız için öncelikle teşekkür ederim. Ben de ev kullanımı için 5 bin TL civarında çok fonksiyonlu bir yazıcı araştırıyorum. Paylaştığınız yazıcı tam aradığım ürün ama fiyatı 7250 TL civarı şu an. Çok pahalı açıkçası. CANON MF645CX ile Oki MC363DNW modelini karşılaştırıp bir değerlendirme yapabilirseniz sevinirim.


    @gezgiiin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilen Biri -- 19 Ocak 2022; 18:18:16 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.