Şimdi Ara

Canon ip1800 kartuş dolum sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kartuş bittikten sonra dolum işlemini gerçekleştirdim. 280 sayfa civarında çıktı aldım. Sonraki dolumda ise artık 1 sayfa bile çıktı alamıyorum. Bu kartuşlar üstten şırınga ile mi dolduruluyor yoksa üst kapağının çıkması mı gerekiyor. Bi kartuşçu üst kapak çıkmalı derken diğeri şırınga ile daha sağlıklı diyor.
    üst kapağı çıkması gerekli diyen yer dolum işlemini yaptı ama şimdi yeni kartuş almam gerektiğini söylüyor. Bu yazıcıların ömrü 1 dolumluk mu lütfen acil yardım....







  • Sorunu tam anlayabilmek için bir kaç soru :

    1-Kartuşun ağızı açık mı? yani çıkartıp peçeteye püskürtme uçlarını bastığında mürekkep geliyor mu ?

    2-ip 1800 programında kartuşlar dolu mu boş mu gözüküyor ?

    3-Kartuşları resetlemeyi ( yazıcıyı aslında ) denediniz mi ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: c.devarne

    Sorunu tam anlayabilmek için bir kaç soru :

    1-Kartuşun ağızı açık mı? yani çıkartıp peçeteye püskürtme uçlarını bastığında mürekkep geliyor mu ?
    ewet ağzı aık mürekkep geliyor.

    2-ip 1800 programında kartuşlar dolu mu boş mu gözüküyor ?
    kartuşlar boş gözüküyor. zaten ilk dolum yaptığımda da boş gözüküyordu ama 280 sayfa çıktı aldım

    3-Kartuşları resetlemeyi ( yazıcıyı aslında ) denediniz mi ?
    ewet denedim
  • kartuşun üzerindewki küçük delikten mi şırınga ile doluyor yoksa üstündeki gri kapak komple mi çıkması gerekiyor.
  • iki yöntem de kullanılır ancak ben kartuşun üzerindeki noktadan şırıngayı biraz ısıtıp delerek daha sonrada şırınga ile doldurarak kulllanıyorum.açılan deliği de her zaman açık bırakmak gerekiyor(kartuş içi basıncın dengelenmesi amacıyla )Ayrıca dolumu kendin yaparsan her zaman daha sağlıklı olur.

    ip 1800 pg37-cl38 , pg40-cl-41 kartuşları kullanır ve bunlar çok dayanıklıdır.İkinci dolumda kartuşun ölmesi çok istisnai bir durum.Ben defalarca dolum yaptım pg-37 'ye hala sapasağlam.

    REset işleminden sonra kartuşlar dolu gözüküyor mu ? Yani işlem başarılı oluyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.devarne -- 29 Mart 2009; 15:02:34 >
  • KArtuş içi basıncı dengelemek için kartuşun üstüne küçük bir delik açmayı dene.Şırıngayı ısıt kartuşun üstünde '' fine cartridge '' yazan yerde ''a'' harfinin üstünden delebilirsin.Zaten orijinal delik oradadır ama kapalıdır.

    Bu işe yaramazsa kartuşun üzerindeki chipli kısmı temiz bir bezle biraz nemlendirerek haafifce silmeyi dene .kurumasını bekle sonra yazıcıya tak.

    bu da işe yaramazsa ;sorun ilk baştan beri bana göre reset işlemi.Yazıcı kartuşları boş gördüğü için kendine zarar vermemek için ,kendini kilitliyor.
  • kartuş dolumuy apıldıktan sonra.kartuşun dolduğunu nasıl anlıyorsunuz?mürekkebin taşması gibi bir kriter mi var?bunu açıklayabilirmisiniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: volkyr

    kartuş dolumuy apıldıktan sonra.kartuşun dolduğunu nasıl anlıyorsunuz?mürekkebin taşması gibi bir kriter mi var?bunu açıklayabilirmisiniz?


    Her kartuş modelinin belirli bir hacmi var.Ona göre şırıngaya yeterli miktarıı çekip ,enjekte etmek yeterli.
  • peki havasını alacakmıyız yani kabarcıklanması tehlikelimidir ... bilen arkadaş varsa ankarada bu modele dolum yapan bi yer var mı acaba çankaya kızılay civarlarında
  • Selam,

    Kızılay selanik caddesi (Akman bozacısının yanı diyebiliriz) dolum merkezi var ben dolum yapmaya başlamadan önce orada doldurtuyordum kartuşlarımı sorun yaşamadım hiç.
  • beyler bu reset işini nasıl yapıcaz ??????
  • 37-38 ve 40-41 kartuşları inanılmaz dayanıklıdırlar. ben 20 fazla kez doldurdum hala cok guzel yazmaktalar. ust taraftan delip şırıngayla verdim mürekkebi.
    ilk aldığımda kabarcık, kuruma gibi şeyleri bende çok duşunuyordum ama 6 ay askerde kalıp dondukten sonra bile kartuşlar tıkır tıkır çalışıyodu. bu kartuşları bozmak cok zor.
  • benimde aynı problem var silgi ile filan sil dediler hepsini yaptım olmadı dolumcuya götürdüm aldım 3-4 çıktı sonra bozuldu ne yapmamı önerirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.