Şimdi Ara

canon 550D almaya karar verdim ama body alacağım lens önerirmisinz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar nikon D90+18-105vr lens mı canon 550D+18-55mm veya 18-135mm lens mi fln derken en sonunda bir arkadaşımın tavsiyesi ile canon 550D body + lens almaya karar verdim Arkadaşım şöyle dedi sizin de bu fikir hakkında yorumlarınızı merak ediyorum

    Canonun ve nikonun yanında verdigi lensler pek işe yaramaz onun yerine kendi ihtiyacına göre f degeri iyi olan başka lens al fln dedi fotografcılıkta önemli olan lensin kalitesidir lensde de önemli olan f degeridir dedi sizin düşünceniz nedir acba ?

    Birde sizden şunu istiyorum benim ihtiyacıma göre sizce hangi lens i almalıyım Sokak fotografcılıgı + manzara fotografcılıgı yapmayı düşünüyorum sanırım bunun için geniş açılı lens almalıyım hangi marka ve model lens önerirsiniz

    Bu f degeri lensde düşük olmasımı daha iyi yoksa yüksek olmasımı ?


    benim buldugum birkaç lens şu:

    Sigma 10-20 f3,5 lens
    tokina 11-16 mm f2,8 lens


    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler







  • Güzel bir tercih olmuş, şimdiden hayırlı olsun. Tokina için keskin diyorlar ve f/2.8 avantajı var fakat bu ikilemde kalsaydım aradaki 1mm fark için Sigma'yı tercih ederdim. Gerçekten fark yaratıyor 1mm bile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Odysséus

    Güzel bir tercih olmuş, şimdiden hayırlı olsun. Tokina için keskin diyorlar ve f/2.8 avantajı var fakat bu ikilemde kalsaydım aradaki 1mm fark için Sigma'yı tercih ederdim. Gerçekten fark yaratıyor 1mm bile.


    bu f degeri azaldıkcamı iyi oluyor yoksa arttıkcamı biraz acemice bi soru oldu ama :)
  • F sayısı ne kadar küçük değerli olursa o kadar avantajlı oluyor. Ama +1mm avantajı, f/2.8 ile f/3.5 arasındaki yarım stop'a değişmem.
  • Oncelikle hayirli olsun.
    F degeri azaldikca daha iyidir.
    Buldugunuz lensler sokak fotografciligi icin uygun degil ne yazikki. Bunlar sadece manzara lensleri icin ultra genis aci lenslerdir.

    Benim tavsiyem zoom araligi daha yuksek lensler almanizdan yana.

    Hali hazirda buldugunuz lenslerin piyasasina gore lens icin 1500 lira gibi bir butceniz var sanirim.
    Ben size tamron 17-50'nin vc'siz modelini oneririm. Hayyamda 750-800 lira fiyati var. Yaninada 55-250 is alirsini 450 lira falan. Kalan 250-300 lirayida ekipmana ayirin derim. Tripod'a 100, cantaya 150, yedek bataryaya 120 lira gibi.

    1500 liraya cok cok iyi bir set dizersiniz boylece.

    Simdiden hayirli olsun
  • Verdiğiniz iki lens arasında tokina bir gömlek daha üstündür ancak f/2.8 olmasının bir faydasını göremedim ben geniş açı bir lensin..Manzara çekimlerinde f/2.8 biraz tuhaf olur, ancak ev içi çekimlerde vs. faydası dokunabilir..Bunun haricinde f değeri tabiki azaldıkça iyidir ..Sokak fotoğrafçılığı denilen kavram için bu tarz geniş açı lenslerin bir faydası olmaz..Nikon için kesinlikle önerim 16-85mm VR olurdu ancak Canon almakta karar kıldıysanız bütçenize göre 18-135mm veya 15-85mm önerebilirim..
  • sokak fotografcılıgı için tokina ile sigmayı fotozeynep önerdi bu lensler gerçekten sokak fotografcılıgı için çok mu geniş diyorsunuz ?


    18-135 canon lensi önermiyorlar kalitesi pek iyi değil fln diyorlar benimde aklımda geçen bu lensdi ama F degerleri yüksek olmasından dolayı sanırım hatta fiyat bile almıştım

    canon 550D + 18-135 lens 2550 2 yıl garanti
  • İnsanları doğal halleriyle yakalayabilmek için çok yakınlarına girip dikkatlerini dağıtmamanız gerekir. 10-20, 11-16 çok geniş açılı lensler olduğundan istediğiniz kadrajı yakalayabilmk için konunun çok yakınına kadar girmeniz gerekir. Bu, o doğal hallerini bozmalarına neden olabileceği gibi rahatsız olmalarına, hatta tepki almanıza bile yol açabilir. Bu yüzden kaliteden biraz ödün vermek adına da olsa 18-135 kullanılabilir. 50 mm kimi yerlerde biraz kısa kalabilir belki ama diffriend'in önerdiği Tamron 17-50'de çok başarılı bir lenstir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GiJaL

    İnsanları doğal halleriyle yakalayabilmek için çok yakınlarına girip dikkatlerini dağıtmamanız gerekir. 10-20, 11-16 çok geniş açılı lensler olduğundan istediğiniz kadrajı yakalayabilmk için konunun çok yakınına kadar girmeniz gerekir. Bu, o doğal hallerini bozmalarına neden olabileceği gibi rahatsız olmalarına, hatta tepki almanıza bile yol açabilir. Bu yüzden kaliteden biraz ödün vermek adına da olsa 18-135 kullanılabilir. 50 mm kimi yerlerde biraz kısa kalabilir belki ama diffriend'in önerdiği Tamron 17-50'de çok başarılı bir lenstir.




    gijal sanırım taksim resimi senindi en önde göbekli bi amca fln vardı :) bende öyle resimler çekmek istiyorum sence hangi lensi almalıyım sanırım en basit şekilde derdimi böyle anlatabilirim :D
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Ultra geniş açı lenslerle "sokak" çekebilirsiniz, evet

    Benim size önerim 18-55 kit ile başlayıp hafif pişmeye başladığınızda amacınıza yönelik lense kendiniz karar vermenizdir. Ucuz bir lens, en azından neyin ne olduğunu öğrenene kadar götürür, pişman da edeceğini sanmam. Yoksa Tamron 17-50 f2.8 veya Sigma 17-70 f2.8-4 main-zoom sınıfında başarılı lenslerdir.


    f değeri diyafram değeridir, diyafram diye araştırırsanız bilgi edinebilirsiniz. Diyafram - Enstantane - ISO üçlüsünü birlikte araştırın, ilişkilerini ve etkilerini bir diğeri olmadan kavrasanız dahi pratikte çuvallarsınız.
  • mehşur oldu ya şu göbek forumda. 70 mm'de çekmiştim o fotoğrafı sanırım. 18-135, 16-85 gibi aralıklar yeterli olur bence. Kalite elbette önemli ama özellikle sokak fotoğrafçılığı yapmak istiyorsan önemli olan lensin keskinliği vs. değil konudur. Nikon başlığında xbagci nickli üyenin bir fotoğraflarına bir bak, ne demek istediğimi anlayacaksın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GiJaL

    mehşur oldu ya şu göbek forumda. 70 mm'de çekmiştim o fotoğrafı sanırım. 18-135, 16-85 gibi aralıklar yeterli olur bence. Kalite elbette önemli ama özellikle sokak fotoğrafçılığı yapmak istiyorsan önemli olan lensin keskinliği vs. değil konudur. Nikon başlığında xbagci nickli üyenin bir fotoğraflarına bir bak, ne demek istediğimi anlayacaksın.


    hocam ne yalan söyliyeyim resim 10 üzerinden 10 hatta senden orjinali isteyip odama poster fln yaptırmayı düşünüyorum ciddiyim bu arada :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.