Şimdi Ara

Çamaşır makinesi ses normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Videoda görünen ürün Siemens marka çamaşır makinesi 4 senelik.

    Eskiden böyle bir ses yoktu sanırım. Tam güce geçtiğinde bu ses gidiyor.


    Teknik olarak anlayan birisi durum hakkında bilgi verebilir mi.

    Servis çağırmam gerekir mi? Yoksa sorun yok mu?


    Teşekkürler.




  • sportal kullanıcısına yanıt
    2ihtimali var ya üstündeki beton vuruyordur yada içindeki tamburu tutan yaylar da problem olabilir.
  • Merhaba forumdaş geçmiş olsun.


    Tamburu tutan yaylardan ziyade tamburu süspanse eden amortisör takımı gitmiş bence. Onun da sebebi aşırı yük. Makinenin kapasitesini zorlamamak lazım.


    Ayrıca rulman da gitmiş olabilir. Ama en pratik ilk müdahale amortisörleri değiştirmek. Biraz çaba ve cüzi bir parça ücretiyle kolaylıkla yenisi takılabilir. Youtube'da yığınla video var.


    Fişi çek, arka kapağı dikkatle aç. Kazana ve zemine bağlı göreceksin 3 veya 4 tane... Açma yerlerini anla, terste kalabiliyor. Sırf bu yüzden cırcırlı lokma takımı almıştım (usta çağırmaktan 10 kat iyi)

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Mantıklı
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Üstad çok sağol detaylı bilgiler için. Mesleğim gereği zorlanmadan söküp yapabilirim fakat ürünün uzatılmış garantisi var. Servisi çağıracağım müsait bir zamanda. Bakalım kullanıcı hatası deyip yine para isteyerek sinir kat sayımı yükseltecekler mi..

    Göreceğiz :)

  • sportal kullanıcısına yanıt

    Hocam, garantisi varsa elbette önce çağır, orijinal parça takarlar, hatta rulmanı da değiştirirler belki. Çok düşük ihtimal kullanıcı hatası demeleri (Tutup da kullanıcı hatalarını bizzat söylemediğin sürece)


    Sadece bu artan dövizle cidden tamir için yanaşmadıklarını gözlemliyorum. Öyle olduğunda da stres yapma, servis kağıtlarını doldursunlar, gitsinler. Zaten yaşadığın sorunun çözümü için aciliyet yok, verirsin eDevlet üzerinden THH'ye, onlar da bilirkişi atar, çözülür bir kaç aya.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: E_Y_B_H_P_T

    Hocam, garantisi varsa elbette önce çağır, orijinal parça takarlar, hatta rulmanı da değiştirirler belki. Çok düşük ihtimal kullanıcı hatası demeleri (Tutup da kullanıcı hatalarını bizzat söylemediğin sürece)


    Sadece bu artan dövizle cidden tamir için yanaşmadıklarını gözlemliyorum. Öyle olduğunda da stres yapma, servis kağıtlarını doldursunlar, gitsinler. Zaten yaşadığın sorunun çözümü için aciliyet yok, verirsin eDevlet üzerinden THH'ye, onlar da bilirkişi atar, çözülür bir kaç aya.

    Aynen böyle yapacağım üstat teşekkürler.

  • Ses yay esnemesinden geliyor gibi. Bu hatırı sayılır derecede yüksek dengesizlikte bir sıkma. Ve emin olun şu anda piyasadaki makineler arasında bu tarz bir dengesizlikte gayet iyi performans gösteriyor makine.

    Servis büyük ihtimalle sorun yok diyecektir, ki öyle de zaten.
  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt

    "Bu hatırı sayılır derecede yüksek dengesizlikte bir sıkma" sözünüz bir problemi ifade etmiyor mu üstat neden "servis sorun yok diyecektir, ki öyle de zaten" dediniz anlamadım.

  • sportal kullanıcısına yanıt

    Hocam dengesiz sıkma bir sorun değil ki. Her sıkma tam dengeli olacak diye bir şey yok çünkü. Demek istediğim sıkma oldukça dengesiz ve makine buna rağmen öyle abartı bir ses yapmıyor.


    Siemens servisi tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Makine havaya uçsa sorun yok diyen adamlar bunlar. Böyle ufak tefek sesleri duyacaklarını bile sanmıyorum. Ben bakınca kullanıma bağlı eskimeye başlayan mekanik aksamı ses yapan bir makine görüyorum. O yüzden öyle dedim.

  • Rulmanlar gitmiş, amortisörler kontrol edilecek onlarda da sorun olabilir.


    Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Tamirci geldi ve size dedi ki rulman arızalı. Peki gerçekten durum böyle mi? Belki amortisör arızalı, belki rulmanlarınız da sorun yok. Şüpheye gerek yok, videomu izleyin yeter. Arızalı rulman nasıl anlaşılır? Çamaşır makinesi bilyesi arızalandığında ne olur? sorularınızın cevabı videomda. Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve buzdolaplarıyla ilgili tüm sorunlara ve sorulara cevap niteliğinde videolar çekerek tamamladım. Buzdolaplarıyla da ilgili sorunlara çözüm niteliğinde videolar çektim. Kanalımda bir videoyu arıyorsanız Youtube arama kısmına "Dedex55 soru (sorunuzu)" yazarak arama yapmanız yeterli. Çamaşır Makinesi Sesinden Arıza Tespiti Nasıl Yapılır Konulu videom. https://youtu.be/CZD5NgOsPAQ Rulman ölçüsü alma yöntemini anlattığım videom https://youtu.be/KHK2kNnHE7w Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #teknikbilgi #teknik #çamaşırmakinesi #washingmachine #taktik #usta #bilgilendirici #beyazeşya
    https://www.youtube.com/watch?si=fyQaBk23uwlRCkMv&v=Z_emywpa-2o&feature=youtu.be


    Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Bu videomda arkadaşımın bosch marka avantixx 8kg çamaşır makinesinin rulman değişimini ve bakımını yaptık. Güzel bir tamir oldu ve iyi bir sonuç aldık. Rulman değişimi, tambur plastiğinin kaynağını, kesilmesini ve çamaşır makinesinin nasıl söküldüğünü merak edenler için faydalı bir içerik. Videonun sonu da bir surpriz barındırıyor. Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve buzdolaplarıyla ilgili tüm sorunlara ve sorulara cevap niteliğinde videolar çekerek tamamladım. Buzdolaplarıyla da ilgili sorunlara çözüm niteliğinde videolar çektim. Kanalımda bir videoyu arıyorsanız Youtube arama kısmına "Dedex55 soru (sorunuzu)" yazarak arama yapmanız yeterli. Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #bosch #tamir #çamaşırmakinesi #tamirat #tamirattadilat #usta #servis
    https://www.youtube.com/watch?si=IkIMMqGAO7HUcyo2&v=XkEJ53Ne_Ao&feature=youtu.be


    Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    #çamaşırmakinesi #tamir #amortisör #test #keşfet #kontrol #nasılyapılır #püfnoktası #öğreticivideolar #beyazeşya #ustaeller #ustalar #usta
    https://www.youtube.com/shorts/f3c_podkYks?si=KaOXcIQXZKKUGRMi




  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt

    Doğru söylüyorsun üstat bunlar büyük ihtimal normal diyecek. Ben en iyisi şu ramazanı bir atlatayım sonra bakacağız artık.

  • sportal kullanıcısına yanıt

    Siz bakmayın burada her duyduğu sese rulman amortisör diye zıplayan arıza fetişistlerine. Makinenizde ciddi bir sorun yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 18 Mart 2024; 22:17:51 >
  • Hocam sen bakma patron kızacak diye müşterisine tek ayak üstünde zıplayarak yalan söylemek zorunda kalan servis elemanlarına. Hepsi sistemin kölesi. "Gak" diye ses duysalar "guk" duyduk diyecekler.


    Makineni sen tanıyorsun, başta var mıydı bu ses? Yoktu muhtemelen. Garantisini uzattın mı? Evet bugünler için. Seve seve ücretsiz yapacaklar, en azından hakkını arayacaksın.


    Zaten diğer açtığın mesajlarda da anladığım kadarıyla sorgulayan, hakkını söke söke arayan birisin. Herkes senin gibi mücadele etse işini iyi yapmak zorunda kalır.


    Teknik olarak bir ekleme daha yapmak istiyorum, mantığımız alıyor mu 4-5 sene de o amortisörler halen ilk günkü gibi kalabilir mi? Bazı modellerin içlerinde keçe ve yağ var bazılarında yay. Elbetteki doğası gereği bozulabilir. Bunu aksini söylemek için parçayı eline alman gerekir. Bu ihtimali bile saklayan bir zihniyeti ne kadar ciddiye alacağız?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 18 Mart 2024; 22:41:3 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.