Şimdi Ara

bulaşık mak sepeti, farklı markalar uyumlu mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba, franke marka bulaşık makinemiz var. içindeki sepetler kısa sürede (2-3sene) paslanmaya başladı, artık tehlikeli boyuta ulaştığından değiştireceğim ama açıkçası fahiş fiyatlı yeni sepete de pek güvenemiyorum. bir diğer sorun da frankenin sepetine çay bardaklarını dizmek mümkün değil devriliyor, artık nasıl bir bardağa uygun yapıldıysa...
    bu sebeplerle madem alacağız farklı ve daha kaliteli bir marka sepet alsam uyar mı sığar mı diye sormak istedim.
    açıkçası eşyalarını çok düzgün kullanan bir aileyiz neden bu kadar çabuk deforme oldu anlamadım, en azından bundan sonrası için önerisi olan varsa şimdiden tşkler...



  • Aynı sorun bende de var. Franke ankastre bulaşık makinesi sepetleri (özellikle alt sepet) küflendi ve telleri tek tek kopuyor.

    Bu kadar kalitesiz bir makine görmedim, zaten defalarca kez arıza yaptı, garanti kapsamında halledildi. Ancak artık garantisi yok ve servis sepete 600 TL istedi, ben de almadım.

    Bozulsun diye bakıyorum, gidip doğru düzgün bir makine alacağım. Ama bu arada ucuz yollu iş görecek bir alt sepet bulursam, neden olmasın.
  • Franke, Grundig, Schaub-Lorenz, Russel Hobbs diye beyaz eşya markası olmaz Onu üreten biri vardır. BSH, Merloni Group, Gorenje, Balay v.s... Değişik markalara aynı anda bakan özel bir servise sormanızı tavsiye ederim. Onlar bunları farkederler. Aynı sepeti daha ucuza veya uyumlu daha iyisini bulabilirler.
  • demek istediğinizi tam anlamadım. bazı markalar bir şemsiye grubun altında oluyor ama sanırım franke müstakil bir üretici marka, dediğiniz gibi özel sevislere sormak aklıma geldi ama endişem şu, "tabi uyar abi" diyip elimizde kalır mı? malum ticaret ahlakı çok yüksek değil bizim buralarda...
  • Şöyle birşey buldum, direk benim makinenin modelini yazmış.
    https://www.uygunparca.com/bulasik-makinesi-alt-sepet-672000803080/franke?model_id=477120

    Açıkçası çok emin olamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karbon 12

    Franke, Grundig, Schaub-Lorenz, Russel Hobbs diye beyaz eşya markası olmaz Onu üreten biri vardır. BSH, Merloni Group, Gorenje, Balay v.s... Değişik markalara aynı anda bakan özel bir servise sormanızı tavsiye ederim. Onlar bunları farkederler. Aynı sepeti daha ucuza veya uyumlu daha iyisini bulabilirler.
    Evet haklısınız, Franke'nin kendi bulaşık makinesi tesisi yok. Bendeki model Çin'de OEM olarak üretilmiş.

    Aynı modeli farklı markalar ile görmek mümkün ancak diğer markaların hiçbirisinin ülkemizde faaliyet gösterdiğini sanmıyorum. En azından ben tanımıyorum.

    Örneğin aynı modeli: Prossimo, Baumatic, Cata, HAPL, Artusi gibi markalarda görebiliyorsunuz. Ama bize faydalı olacak bir marka maalesef yok.




  • Franke eski bir çelik eşya markası. Çok iyi evyeleri, mutfak eşyaları vardır. Metalci firma. Baumatic, Almanya'da nispeten bilinen bir marka.

    Eski kalite yok. Bizim Miele de paslandı. Neyse, büyümedi paslar. 89'da aldığımız Siemens patentli Arçelik Leydi'nin sepeti ise ne soyuldu ne de paslandı, hem o çok daha sıcak bir suyla yıkıyor.

    Malesef her servise de güvenilmez tabii, ya sepeti götürüp, ölçüp, bakıp zaman ayırmak lazım veya makul bir fiyata denemekten başka çare yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.