Şimdi Ara

cam filmi yasalmı? sorusuna emniyetten kesin cevap (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
3
Favori
72.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • volverin33 kullanıcısına yanıt
    o mahkeme kararından serbest olduğu anlamı çıkmaz bence. forumda avukat bir arkadaş vardı, biri konuya çağırıp yorumunu alabilir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volverin33

    ARTIK SERBEST DENİLEBİLİR...

    http://www.haberinbizden.com/gundem/suruculere-iyi-haber-o-ceza-iptal-olacak-h30798.html

    Bir deli daha kuyuya tas atmis, ama o kuyu o kadar derin ki.

    2-3 ayda bir boyle bir haber cikiyor, ama ceza yiyen yine yiyor, cezalar kesilmeye ve tahsil edilmeye devam ediyor.

    Siz itiraz edersiniz reddedilir, birsey de diyemezsiniz.

    Ayrica mahkeme nasil oyle bir karar verebiliyor anlayabilmis degilim. Sanki ceza kesilirken hakim oradaymis da polisin gorevini yapmadigini tesbit etmis.

    Komik.




  • Ceza yiyen yine yiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: novinovi

    Valla ben dün çektirdim.1. numara inşallah çevirip ceza yazmazlar,ön camda yok yanlarda ve arkalarda var, cam filmlerini takan arkadaş kesinlikle yazmazlar dedi,yazarlarsa bizim firmamızın ismini ver ağbi yinede yazarlarsa gel cezanı biz ödeyeceğiz dediler. valla bilmiyorum bir korku aldı beni yaptırmasamıydım acaba,dün bir sitede okudum polisin bir tanesi seat ibiza kullanıcısına ceza yazmış,araç sahibide dedmişki her seferinde bana ceza yazıyorsun suçum olsada olmasada neden? Poliste demişki; biz ibizacılara hastayız ondan???

    bu adama koz veriyorsun işte ne güzel
  • Valla yan camlar 2 arkadaki tüm camlar 3 numara. Sayısız çevirmeye girdim çok şükür hiç birşey demediler. 1 kere farları açarken siste açık kalmış polis gene gördü çevirmede baktı bir bana sisleri kapat devam et dedi=) Yasak ama kıl bir polise gelmesseniz sorun yok. Tekrar yazayım film yasak diye belirtiyor polisler. Hani yazımdan yasak değil falan anlaşılmasında=) Sadece şanslı olmanız lazım ceza yememek için=)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhll -- 17 Eylül 2013; 16:24:59 >
  • Cam filminde son durum nedir acaba yasak kalkti mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son durum hakkında bilgisi olan varsa konuya bilgi eklesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dazed

    Son durum hakkında bilgisi olan varsa konuya bilgi eklesin.

    +1
  • Bu iş devletin kasasına para akıtmak için kesilen cezalardan bir diğeri...

    2 şeritli ayrılmış yolda 50 hız sınırı koyup 60 la giden insana çatır çatır ceza kesen bizim devletimiz, 70 hız sınırı koyduğu 3 şeritli ayrılmış yolda 91 ile giden adama 350 TL cezayı otomatik radarla çatır çatır kesen bizim devletimiz.

    Merak etmeyin bu yasadaki görüş engelleme maddesi vs değişse bile yine ceza kesecek başka bir şey bulurlar. Kasada para kalmayında yolda arabası olan garibana dayıyor devlet.

    Özetle. Taktıran ceza yemeyi göze alarak taktırsın, o ceza kesilecekse, o polis koçanı bitirecekse, 1 numara ön yok arka 2 numara yok bilmem ne farketmez; o ceza kesilir...

    Ben bu ara srf bu ceza kesmelerine inat kafayı takmış durumdayım, taktırmak ile taktırmamak arasında gidip geliyorum.

    Güneydeyiz malum güneş yakıyor...
  • Ignorius kullanıcısına yanıt
    Valla çok doğru bir yorum yapmışsın,nasılsa taktırsanda taktırmasanda bir mazeret bulup o cezayı kesecekse cam filmini taktırır o cezayı öyle yerim hiç olmassa kullanabildiğim kadar kullanırım.
  • Ignorius kullanıcısına yanıt
    Orijinal renkli camlar yasak değil. Benim aracımda renkli cam var fakat o da güneşi kesme gibi birşeyde bulunmuyor. Üzerine cam filmi çektirdim. 9 aydır biniyorum ve de cam filmi çok koyu içerisi gözükmeyecek şekilde. Daha da ceza yemedim. Radar meselesi ayrı 50 hız sınırı olan yoldan 140 la geçtik. Babam kullanıyordu baba polis diyene kadar duramadık geçtik...

    Edit: Antalya'da ikamet ediyoruz. Buraya gelen bilir havaalanı yolu var. Hız sınırı 70. Yol dümdüz sonu başı gözükmüyor 3 şerit. Bence 70 değil 90 olmalı. Oraya radar koyarlarsa devlet köşeyi döner... Hocam bilmeyenler için söyleyim yol öyleki 220 görmüşlüğümüz var o yolda...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçKutusundakiDelik -- 25 Temmuz 2014; 13:45:25 >
  • Onbinlerce lira vererek satın aldığınız araçlara ödeyeceğiniz ekstra bedel ile bazı opsiyonlar ekleyebiliyorsunuz.
    Altınızdaki aracı her ayrıntısına kadar bir önceki modelden daha dolu ve daha konforlu hale getiren üreticiler için camları daha koyu üretmek çok mu zor?
    Hayır.
    Demek ki her şeyin bir haddi var.
    Türkiye'de şehirler arası yollarda aydınlatma sıfır.
    Bir kaç ton koyu yeşil olan cam ile bile yeterli görüş sağlayamayan hatta ayna kontrol etmeyen insanlar koyu film ile at gözlüğü takmış gibi neler yapmaz?
    Bu yasağa sonuna kadar destek veriyorum artislik yapacak olan kişi bunun maddi manevi bedelini öder.
    Ne işine yarayacak film içeride gayri ahlaki faaliyetlerin var da onu yolda dahi yapmayı mı planlıyorsun?
    Emniyet araçlarında polisin nereye focus landığını yada dışarıdan hedef alan kişiye engel olması için film ile koyulaştırıyorlar.
    Tıpkı doom tipi güvenlik kameraları gibi.Nereye baktığı belli olmasın ki suç işleyecek kişi için caydırıcı olsun.
    Yada dışardan hedef alan kişi boş koltukları hedef alsın.




  • Herkes kendi fikrinde özgürdür saygı duyarım.

    Eşim araç kullanırken trafikte magandaların neler yaptığını burada uzun uzun anlatmama gerek yok karşılaşan bilir. Bu yüzden film taktırmak istiyorum ki sürücü arkadan sağdan soldan net görünmesin, trafikte taciz etmesinler. Ama polisle uğraşmamak için taktırmıyorum.

    Araç havalı olsun diye film takan çok var orası doğru...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dazed

    Son durum hakkında bilgisi olan varsa konuya bilgi eklesin.

    Yasak
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=75000900&p=7&f=200

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100k ve üzeri araçlara serbest tecrübeyle sabittir
  • Ben arabayi iki ay once emniyet amirinden aldim. Aracta 3m cam filmi takili. Ama harika birsey. Gorusu nerdeyse hic olumsuz etkilemiyor. Yolumu kesen polise "bin arabaya,gorusu engelliyorsa yaz" derim valla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: digicemba

    Ankara Emniyet Müdürlüğü sitesiden online soru sorulabilindiğini görünce cam filmleri hakkında yazıyım dedim.işte kısaca ; yasalmı , veya belli bi koyuluk derecesine kadarmı yasal şeklinde sormuştum.
    Ankara Emniyet Müdürlüğünün bizzat cevabı

    Trafik güvenliği açısından otomobil camlarının, sürücüye iyi bir görüş olanağı sağlaması ve sürücünün görüş alanını kısıtlamaması gerekmekte olup, yukarıda belirtilen şekilde olan araç camlarının kullanılması durumunda, sürücüler özellikle gece görüşün daha da azaldığı zamanlarda sağ ve soldan ani olarak çıkan canlı veya cansız nesneleri algılayamamakta, akan trafiği rahat takip edememekte bununla birlikte, aracın içinin rahat görülememesinden dolayı güvenlik zafiyeti oluşmaktadır. Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca çıkartılan “Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği” (MARTOY) kapsamında yürürlüğe konulan gerek “Motorlu Araçlar ve Römorklarının Emniyet Camları ve Cam Malzemeleri ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (92/22/AT)” ve gerekse eşdeğeri olan “Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonunun R43 sayılı Regülâsyonunda” tüm camların uyması gereken teknik şartlar belirtilmiştir. R43 Regülâsyonunun 2.13.1 ve 2.18.2 maddelerindeki tariflerin kapsamında olmayan emniyet camının; ışık geçirgenliği % 70’in altında ise muhtelif deney işleminden geçmesi ve buna Sanayi ve Ticaret Bakanlığından ulusal tip onayı alınması gerekmekte olup, tip onayı düzenlenen bu tür renkli camların “E” veya “e” işaretinin yanında “V” sembolü ile gösterilmesi zarureti bulunmaktadır. Bu itibarla, araçlarda bulunan renkli camların yukarıda belirtilen teknik mevzuata uygun olması gerekmektedir. Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 63 üncü maddesinde; “taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır” hükümleri bulunmakta olup, yukarıda belirtilen hükümlere uymadığı tespit edilen araçlar hakkında, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 30 uncu maddesi doğrultusunda gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. Bilgilerinize.

    Madem yasak net görüş diyor polis araçları neden filmli onlar uzaylı mı ? İnsan gözü yok mu ?
    Arkadaşlar yıl 2015 oldu nedir şu cam filmi konusu bende çektirmeyi düşünüyorum yasak mı hala?
    Yasaksada inceden çekicem.




  • superegoid S kullanıcısına yanıt
    bilmediğiniz nokta şudur:

    mahkemenin bir cezayı iptal etmesi bireysel bir sonuçtur. oysa cezanın kesilmesine sebep olan mevzuat hala yürürlüktedir.
    yani mevzuat yürürlükte olduğu sürece her gördüğü cam filmine polisin ceza vermeye yetkisi vardır. yaptığı kanunidir.

    mahkeme ise üst norm olarak anayasa ve kanuna göre yasak değil diyerek tek tek kişilerin itirazı sonucu cezayı iptal edebilir. bu da hukukidir.

    bu işin kesin çözümü cam filmi diye tabir edilen olayın yasak olduğunu ve cezası olduğunu belirten yönetmeliği idare mahkemesin iptal davası açılarak iptal edilmesidir.

    ya da yönetmeliği çıkaran kurum yeni bir yönetmelik çıkararak eski yönetmeliği yürürlükten kaldırmalıdır.

    dışarıdan bakınca polis hukuksuz iş yapıyor yeaa diye konuşmak kolaydır. ancak işin aslı öyle değildir. polis çoğu vatandaştan kanunu daha iyi bilir ve uygular. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım lütfen.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.