Şimdi Ara

Cam filmi tavsiyesi. Llumar mı, Solargard mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
14
Favori
37.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.


    Bu iki marka arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz?




  • Aracımda llumar var önceki sahibi tarafından yapılmış çok memnunum hiç bi iz yok sanki orijinal cam gibi

  • Cryin kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.

  • Türkiyede llumar meşhurdur. Amerikada da solargard. İkiside pişman etmez. Benim tavsiyem solargard seramik serisi; normal filmlerden 2 kat daha kalındır, geç kurur. Isı yalıtımı ve içeriden dışarıyı gösterme konusunda başarılıdır. İşçilikte en az ürün kadar önemli tabii; Kartalda ikiler oto cam var mesela, o kadar ustalaşmışlarki fabrikasyon gibi iş çıkarıyorlar.
  • Lumar atr 15 kullanıyorum 5 camda.Gayet güzel.

  • Bir çok aracın orijinal cam markası Saint Gobain markadır.Solargard bu firmanın cam filmi üreticisi firma.Kendi aracımda solargard var, solar gard hp charcoal modeli.Başka aracıma llumar da yaptırdım daha önce.Solargard bulabildiğim sürece başka cam filmi yaptırmam bundan sonra, Hp charcoal, Hp Supreme benim beğendiğim modelleri.

  • kizashi kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim. Ön cam hariç 5 cam için HP supreme 900 TL fiyat aldım. Uygun mu sizce?

  • Zbamguard. Bilmem kimin markası falan bunlar pazarlama cümleleri bence... Llumar eski bir markadır. Solarguard belki sonradan satın alınmıştır ya da her ne ise. Ama solar'in tr piyasasina ilk girdiği dönemi hatırlıyorum 2006-2007 gibiydi, bence her ikisinin de bilinen markalar olması mühim... O zaman Llumar piyasada çok daha eskiydi tabi..

    Bence ikisi de iyi marka , solarguard hiç kullanmadım ama bir aracımda 12 sene llumar kullandım, seramik olan ve Air serilerini daha evvel de atr kullandım hiç biri morarma yapmadı. Ustam tek olduğu için diğerlerinde de. Llumar kullandım.

    Solar'da iyidir, teknik özelliklerini araştırın, heat rejection oranı yüksek olanından kesenize uygun olanı alın

    Kapınızı da sokturmeyin, kopcalar kopar gevşer zamanla ses yapar.

    Bu arada 10yil sonunda kaliteli filmler biraz ton atarken,(araba bile soluyor o kadar güneşe) ki ton atma koyu filmlerde az daha belirgin oluyor, kalitesiz filmler 3 ile 5 yıl arasinda mor renge dönüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 10 Nisan 2021; 17:45:1 >




  • LLumar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: entigin

    Çok teşekkür ederim. Ön cam hariç 5 cam için HP supreme 900 TL fiyat aldım. Uygun mu sizce?

    Fiyat konusunda bir şey diyemiyorum kur da sürekli değişiyor.Örnek vermek gerekirse 3-4 ay önce arkadaşımızın megane sport tourer aracına ön cam dahil 950 TL'ye yaptırmıştık.Hp charcoal modeli ön cam harici 650 TL fiyat almıştık.Hp supreme ile aynı fiyat idi.Ayrıca tercihiniz güzel Hp Supreme modeli üst seviye harika bir ürün.Benim aracımda 10 yıldır Hp Charcoal var, çizilme solma vs. bir olumsuzlukla karşılaşmadım.Bunu dışında Solargard Hp Quantum modeli tamamen metalize olan modeli.Başka bir aracıma da yaptırdığım LLumar atr serisini Hp charcoal kadar beğenmedim.İçeriden yan aynalara bakarken fazla yansıma yapıyordu.Kalite olarak LLumar da kaliteli marka ancak benim tecrübem bu yönde.





  • kizashi kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim değerli görüşleriniz için.

  • escanor_ kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Ben Mersin’de yaşıyorum. Buradaki bayi de ehildir umarım.

  • Ben mersin de BM garage de solargard HP supreme 22 yaptırdım 1 yıldan fazla oldu . Çok memnunum şuan ön cam için de düşünüyorum
  • Gece görüşü nasıl bu filmin?

  • Gece görüntüsünde hiç bir sıkıntı yaşamadım şuana kadar .. içten bakınca cam filmi yokmuş gibi ve güneşin ısısını çok iyi şekilde kesiyor.
    Sakın ucuz birşey yaptırmayın daha önce aracımda 1 buçuk senelik ucuz film vardı morarmıştı içten görüntü çok kötüydü.
  • entigin E kullanıcısına yanıt

    Bm garage’a uğrayın hocam, zaten eminim kararınızı verirsiniz çok ilgililer ve hizmet kalitesi çok iyi.

  • MrKattchup kullanıcısına yanıt

    Çok sağolun. Öyle yapacağım.

  • Mersin Solargard bayii BM Garage’da aracıma HP Titanium 16 cam filmi yaptırdım. Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. İnanılmaz memnunum. Hem ısı kesme oranı, hem mahreniyeti hemde içeriden yokmuş gibi olması mükemmel. Lazer kesim makinasıyla kesip uyguluyorlar bu sayede maket bıçağıyla camı çizme, fitili kesme olayı yaşanmıyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

  • Aracımı aldıktan 1 yıl sonra cam filmi olduğunu fark ettim. O da şans eseri. Sigara külünü atarken camın ucuna dokunmuş camda hafif iz yapmış. Aaa bir baktım cam filmi var araçta. Hatta inanamadım güneş yandan vururken camı açıp kapattım ısıyı bıçak gibi kesiyor. Şeffaf bir film resmen hiç belli olmuyor ve işini mükemmel yapıyor. Markasını ve kaç yıllık olduğunu bilmiyorum.


    Geçen nisanda ikinci araç olarak Twingo aldım, kapı camları hariç arka 3 camda cam filmi var. Yazın klima yetmeyince kapı camlarına da cam filmi yaptırmak için araştırmaya girdim ve Llumarda karar kıldım.


    İzmir'de Detailing Point ile iletişime geçip fiyat aldım. Sadece 2 kapı camı için ATR35 serisi 400 TL (yanlış hatırlamıyorsam) fiyat verdiler. Konfor için gözden çıkarıp randevu alıp cam filmlerini yaptırdım.


    Açıkçası pek memnun kalmadım.


    Öncelikle söyleyeyim; Detailing Point'in müşteri iletişimleri ve yaklaşımları mükemmel. Hatta şu ana kadar gördüğüm en kaliteli yaklaşımlar arasında ilk 5'te yer alır. Fakat işçiliği ve cam filminin performansını beğenmedim.


    İlk teslim almaya gittiğimde filmle cam arasında bir sürü toz tanesi ve kabarcık vardı. Teslim almadım, filmlerin yenileneceğini söyleyip birkaç saat sonrasına randevu verdiler. 2. kez teslim almaya gittiğimde kontrol ettim yine toz taneleri ve kabarcıklar vardı ama bu sefer çok daha azdı. "Ancak bu kadar olur, camlar eski sonuçta" vs gibi bir yaklaşımları oldu. Ben memnuniyetsiz göründüğüm için başta "şimdi ödeme yapmayın, 1-2 hafta kullanın, memnun kalmazsanız sökeriz, memnun kalırsanız ödeme yaparsınız" dediler. Sırf bu yaklaşımları için söktürmeyip ödeme yaptım orada. Oraya 300-500 binlik ve milyonluk araçlar geliyor. Benim 40-50 binlik araç herhalde ucuz geldi ve hemen bitirmek istediler mi acaba? diye düşünmüyor değilim. Fakat yaklaşımlarında iyi niyet sezdiğim için alışverişi tatlı bitirdim.


    Gelelim ATR35'e. Hiç beklediğim gibi değil. Isıyı diğer aracımdaki markasını bilmediğim film kadar kesmiyor. İki araçta da günün aynı saatinde güneş yandan gelecek pozisyonda test ettim, tabi ki sayısal veriye dayalı bir test değil ama Llumar'da koluma vuran ısı daha fazlaydı. Gece görüşünde diğer film şeffaf gibi görüntüyü karartmıyor fakat ATR35'te karartı daha fazla.


    Açıkçası bir daha film yaptıracak olsam Solargard'ı daha fazla incelerim veya alternatif markalar üzerine daha çok eğilirim. Bir daha taktıracağım film için Detailing Point'ten de fiyat alırım ama alternatifler üzerinde mutlaka dururum. Maalesef işçilik hiç tatmin etmedi.





  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.