Şimdi Ara

CALL OF DUTY: MODERN WARFARE | PS4 ANA KONU (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.101
Cevap
63
Favori
258.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • COD da ilk tankımızı da kestik

  • Oyunu onex ve ps4 proda oynadıktan sonra elimden geldiğince eksi artı diye ayırt etmeden gördüğüm durumları yazıya döktüm.Biraz uuzun oldu ama olabildiğince detaylı yazmaya gayret ettim.Sürçü lisan ettiysek affola.

    -----> Hit detection çok dengesiz.Bazen güzel işliyor,bazen işlemiyor buna bağlı olarak da CoD serisinin illetlerinden biri ilk vurdum ilk öldüm durumu çok çok fazlasıyla oluyor malesef.Bazen tüm şarjörü boşaltsan bile adam ölmüyor,geri dönüp seni vuruyor.

    -----> Grafikler bazı haritalarda özellikle baya kötü duruyor dokular,zemin detaysız durabiliyor.ilerideki düşmanı yapımcının görsel ve renksel seçimlerden ötürü seçememe sıkıntıları olabiliyor.

    ------> Gunfight modundaki gibi gun vs gun silah silaha yeteneğe dayalı çatışma hissi ,multiplayer modlarda ,harita tasarımı, çok fazla dikkat edilmesi gereken nokta,cok fazla dış etkenden ölme vs gibi dengesiliklerden ötürü azalmış.

    ------> Ads'ye geçme hızı ads hızını arttıracak çeşitli silah aparatlarının takılmasına rağmen yinede gereğinden fazla yavaş hissettiriyor.Bu da rush sitili oynamayı seven oyuncular için ciddi bir handikap daha oluşturuyor.

    ------> Harita tasarımları özünde sıkıntılı.Çok fazla kontrol edilmesi gereken,insan algısını aşacak derecede fazla,dikkat edilmesi gereken alan barındırıyor.Ve her birinde de çok fazla headglich var.

    ------> Harita tasarımları çok fazla pasif oynamayı destekler şekilde tasarlanmış ve bu durum aşırı hızlı ttk ile birleştikçe haraket edesi kalmıyor insanın.Bir bu denli çok oyun modunu bulunduruan bir online shooter her türlü oyun sitilini destekler ve keyif aldırır şekilde tasarlanmalı.Sadece kamp yapmayı ödüllendiren yapıda haritalar odlukça herkes pusarak oynuyor ve maçların tadı olmuyor.

    ------> Bağlantılar bazen iyi oluyor bazende baya kötü.Tam bir istikrar yoktu.CoD serisi zaten laglarıyla meşurdur.Bu oyunda Bo4 kadar eziyet lag görmedim,ama bazen de bağlantıya sövüp çıktığım oldu.Bazı zamanlarda da ciddi synch sorunları oldu.Ekranda gördüğünle yaşadığının uyumsuzluğu bazen hakkaten saç baş yolduruyor.

    ------> Killstreaklerin geri gelmesi hiç iyi bir hamle değil.Killstreaklerin yerine gelmesindeki amaç ,insanların daha fazla kamp yaparak oynamasının önüne geçip,obj modları desteklemekti.Şimdi obj oynadıkça kazanılacak score streak kalmayınca,insanlar kill almak için daha da pasif oynamaya başladı.Eski CoDların en büyük illetlerinden birini hortlatmış oldular.Ks için kamp yapacak çok oyuncu olacak malesef.Obj modlarının hepsi tdm gibi oynanacak yine.

    ------> Betada dead silence perki açık olmadığı için herkes çömelerek oynuyordu oyunu.Aç dead silince ı kardeşim ne gereği var milleti domaltmaya :D

    ------> Bazı maçlar hareketsizlikten hakkaten bitmek bilmiyordu,eğlenceli olmuyor.Hareket edin kamu spotu arada oyunda dönse yeridir yani o derece :D :D

    ------> Sİlahlar arasında denge yok.M4 e karşı hiç bir üstünlük kuramadım.Mp5 ve Mp7 yi çok sevmeme rağmen herkes m4 kullanınca ve öldükçe bende m4 kullandım bolca.O kadar silah ve techizata denge getirmeleri aylar sürecek.

    ------> Hareket ivmelenmesi,karakterlerin animasyonları çok hantal.Bu duruma gerçekcilik için böyle yapılmış diyen çok yorum gördüm,zerre alakası yok.Hala 4 metre ayağında paten varmış gibi kayıp sonunda 3 metre kedi gibi zıplayıp adam alma durumu var.Gereçekcilik olsa bu durum kaldırılırdı.

    ------> Oyunu BF serisine benzetenler de vardı yabancı forumlarda çok bu.Zerre alakası yok.BF'nin yıkılabilir ev,bina vs sinin iyi bir bf nin verdiği büyük savaşda olma hissinin hala üstüne yok.(Ground war modu için söylüyorum)

    ------> Oyun içi ping göstergesi koymak neden bu kadar zor anlamak güç.Oyunun başında görüyoruz match ararken evet ama yetmiyor.Sadece Treyarch CoDlarında bu ping göstergesi konuluyor.Sanki bunun patenti Treyarch'a ait.

    -------> Silah kullanım tokluğu ve silahların tasarımları,eklenebilir aparat bolluğu çok çok iyi.

    -------> Warface'de bile kendine yakın serverı seçip oyunu oynayabiliyorsun.2019 yılında hala eski usül hibrit serverlarda zorla belli serverlara atılarak oyun oynamak,AAA milyar dolarlık bir franchise için hiçbir şekliyle kabul edilemez,izah edilemez.

    ------> Sbmm(skill based match making,yani kişisel istatistiğe dayalı eşleştirme sistemi) malasef CoD serisinin son 6,7 yıldır en büyük sıkıntılarında biri ve bu oyunda da çok sıkı bir şekilde uygulanmış.Bu eşleştirme yüzünden sürekli bize en uzak serverlara bağlanarak oyunu oynamaya çalışıyoruz.İstediğimiz gibi server seçip oynasak ne problem var anlamak güç.Sırf bu yüzden CoD oyunları çok ciddi oyuncu kaybetti.Her maç güneş yüzü görmemiş tiplerle oyun oynamak zorunda bırakılmak eğlenceli olmuyor

    -----> Mini mapde aşırı zoom in var ve eski oyunlardan farklı bir yapıda oyuna eklenmiş.Nedeni,mantığı nedir çözemedim.
    ------> Sesler bazen birbirine çok çok fazla karışıyor dibine gelen arkanda biten adamı seçmek çok güçleşiyor.O kapı kapanma ses nedir.Beyninde tepsi inmiş gibi hissettiriyor.

    ------>Nesne arkasında duran kafa,vücut ölçeklendirilmesinde ciddi sıkıntı var.Headglich'in ardındaki seçmek çok zor oluyor.

    ------>Oyunda ciddi bir görülebilirlik problemi var.Ne kadar oynadıysam olmuyor.Bina içindeki karanlık köşelerden tut,haritanın her hangi bir yerinde adam dursa görmek seçmek çok güç.Nasıl böyle bir sorun olabilir birini saniyeler içinde görmenin bu kadar önemli olduğu AAA online fps oyunda akıl mantık almıyor.Ne kadar yayıncı varsa izledim,herkes bundan çok sikayetçiydi haklı olarak.

    ------>Cod'un çok sevdiğim, bir iki maç atayım,yanda da sevdiğim müzik çalsın kafamı dağıtayım mantığı komple gitmiş.Tdm modunda bile sürekli ses kasmak,her yeri kontrol etmek ciddi dikkat ederek oynamak gelmiş.

    ------> Yine CoD'un kronik illetlerinden biri çıktığın lobiye 50 kere geri atma sıkıntısı olduğu gibi devam ediyor. 10-15 yıldır hep var bu.

    -------> Mağralı harita gibi harita ölçeğindeki yerler 6v6 modları için çok büyük.6v6 modu o tip bir haritada geçerse,kimsede hareket etmeiği için,maçlar bitmek bilmiyor.Çok sıkıcı gidiyor.

    -------> El bombası,flash,killstreakle gelen saldırı vs derken ekran haddinden fazla sallanıyor.Bunu azaltılması lazım.Ayrıca spawn delayi komple kaldırmaları lazım.Sürekli haritadan zoomla spawna başlamak gereksiz.

    --------> Dost düşman hepsi benzer olduğu için herkes birbirine ateş edip duruyor.Hardcore modlarda ciddi sıkıntı yaratacak bu durum.

    --------> Spawnlar çok rastgele oluyor.CoD'un spawnları hep sıkıntılıydı ama bu daha da kötü.Adamların dibinde spawn olup arkadan ölüp duruluyor.

    --------> CoD serisine artık yıllık çıkış sirkülasyonu ciddi darbe indiriyor.Her sene silahları dengelemesi bile 1 yıllık bir yama rutininden geçiyor sadece.Bu süre dolduktan sonra oyun olduğu gibi ölüyor,oyuna katkı verecek eklemeler,yamalar çıkmıyor.Sağlam bir oyun yapıp habire oyun çıkarmamaları lazım.Yıllık oyun çıkar 60 dolardan sat,sonra mikro ödemeden de kazan açgözlülüğü bitmeli.Bu iş modeli geçmişte kaldı.Bağlantısından tutun,silah dengesinin kendini bulması,düzeltilmesi rutinlerini tekrar tekrar çile çeker gibi çekmek sıktı artık.

    Oyunun bence kendini bulması olgunlaşması ve sıkıntıların düzeltilmesi en az 7,8 ay ve belki de üstü bir süreyi bulacaktır diye tahmin ediyorum.Yapımcılar her geri dönüşü dikkate alıyor bu önemli,ama activison çok büyük soru işareti.Bu hibrit server,kasıtlı kötü spawnlar,p2w mikro ödeme silahlar gibi şeyleri yayıncı dayatıyor her oyuna malesef.Mikro ödemeler eklenecek ve oyun ne yöne gidecek zamanla göreceğiz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GalacticHope

    Daha önce burada ismini hatırlamadığım bir arkadaş şöyle demişti Activision Türkiye de Server veya altyapı mı diyorsunuz artık her ne ise işte açmadan bu iş olmaz diyordu o arkadaş eğer buralardaysan doğru söylüyorsun kardeşim sana katılıyorum İnternet hızımın saniyelik değerleri değişken örnek vermek gerekirse 15mbs 22mbs 30 mbs 18 mbs 32 mbs gibi ps4 te test ettiğimde saniyelik sonuçları bu şekilde almama rağmen ground war modunu geçtim normal TDM modunda bile farkettiriyor yağ gibi akan tek bir Mod var oda sizin de tahmin ettiğiniz gibi 2v2 Alpha modu oda haritanın küçük olmasından dolayı kaynaklanıyor olabilir yıl 2020 olmuş neredeyse zoruma giden tek birşey var bu hayatta belkide sadece FPS oyunları oynayarak tatmin olmaya çalışıyoruz elin hansı maykılı bilmem kaykılı saniyelik 100mbs bağlantı hızı ile karşında rakip olmuş sendeki bağlantı hızı ortada ve sen o bağlantı ile bu tip adamlara karşı kill alabilme gayreti gösterme çabaları içindesin bir zaman sonra düşündükçe Gamer da sinir stress olayı yapmakla beraber olayı kabullenemememize rağmen hala oyunu oynama ve hala rakabet etme çabaları içerisine girme eylemleri ne diyimki abi umarım ölmeden adam gibi hızlı bir internet bağlantısı ile FPS oyunu oynamak nasip olur diyorum aslında çok basit bir hayal gibi görünsede bulunduğumuz ülke şartlarında neredeyse imkansız Bir hayal olmuş yukarı tükürsen bıyık aşşağı tükürsen sakal hesabı Türkiye de Gamer olmak ta zor abi :)
    Pinglerin indirme hızı ile hiç bir alakası yok 5mb ve üstü oyun oynamak için fazlasıyla yeterli. Pingler altyapı ve server uzaklığıyla alakalı ve serverın kalitesiyle. ben 100mb internet kullanıyorum 5 mb kullanırkende aynı pingi alıyodum şimdide çok alakasız bi yorum olmuş dostum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 5mbs nin yeteceğini söylüyorsun öylemi :) akşam akşam güldürdün Allah ta seni güldürsün genç ne diyim ki sana daha ben orada çok farklı ve hassas konulara değinmişim sen çok farklı şeyler anlamışsın sana 100mbs ile iyi oyunlar kardeşim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GalacticHope -- 21 Eylül 2019; 18:15:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kabune kullanıcısına yanıt
    adamları yapmışsın lahmacun gibi hocam nasıl bu kadar hızlı oynuyorsun yahu beni leblebi gibi ayıklıyor elemanlar kontrol freek kullanıyormusun ? kullanıyorsan hangisi
  • Ground war çok kasıyor,bu halde oynanmaz gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pinglerin az da olsa indirme hızıyla alakası var ama yükleme hızıyla çok fazla alakası var. 5mb indirme hızı olan bir internetin yükleme hızı çok düşüktür büyük ihtimalle.o yüzden 5 mb çoğu oyunda yetersiz kalır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun çok gereksiz hızlı
  • Crossplay da pc ciler klavye ve mause ile mi oynuyor bizim karşımızda?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackTower_35 kullanıcısına yanıt
    Evet ama kapatabilirsiniz crossplayi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fasakasa kullanıcısına yanıt
    Kapatabiliriz de ozaman xbox cu arkadaşlarla onayamayız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Targaryen96

    Pinglerin az da olsa indirme hızıyla alakası var ama yükleme hızıyla çok fazla alakası var. 5mb indirme hızı olan bir internetin yükleme hızı çok düşüktür büyük ihtimalle.o yüzden 5 mb çoğu oyunda yetersiz kalır.
    Yüklemedede 0.5 fazlasıyla yeter hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GalacticHope

    5mbs nin yeteceğini söylüyorsun öylemi :) akşam akşam güldürdün Allah ta seni güldürsün genç ne diyim ki sana daha ben orada çok farklı ve hassas konulara değinmişim sen çok farklı şeyler anlamışsın sana 100mbs ile iyi oyunlar kardeşim
    Evet söylüyorum 1 2 yıl öncesine kadar 3mbit download 0.4 mbit upload ile bf hardline ve R6 yı rahatlıkla oynuyordum. evet codda hep bi lag problemi oldu bu zamana kadar ama downloadını 100 de yapsan uploadını 100 de yapsan pingin değişmicek :D git sağlam altyapılı superonline fibere geç sana 5 mb versin download upload’da 1 versin istanbul bölgesindeysen yada avrupa yakasında bi bölgede Tr’deki en iyi ping değerlerini öyle alırsıb :D vallaha güldürdünüz akşam akşam ben 3mb downloaddan 100 mb downloada geçince hiç bi oyundaki ping değerim değişmedi zaten bilimsel olarak imkansızdı değişmesi için altyapımın tamamen değişip güncellenmesi lazım pinginiz altyapınızla ilgili 5 mb download 0.5 upload suan piyasadaki her oyun için yeterli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turtle Punch -- 21 Eylül 2019; 19:39:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 0.5 yetiyorsa codda var bi sıkıntı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 21 Eylül 2019; 19:47:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helll_599 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah.Senelerdir sürekli fps oynuyorum,onun avantajı oluyordur.Ama bu oyunda iyi skor elde etme ve hızlı oyun oynama anlamında bir istikrar yakalayamadım çünkü çok pusucu gıcık bir oyun bu :) Kontrolfreek Kullanıyorum. Sağ tarafa ULTRA sol tarafa CQC modelini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabune -- 21 Eylül 2019; 19:50:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ground war 32x32 diye yazıyor ama benim oynadığım maçta 16 kişi vardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lastwarriors

    Bu ground war 32x32 diye yazıyor ama benim oynadığım maçta 16 kişi vardı
    toplam 24 kişi oynanıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Targaryen96

    0.5 yetiyorsa codda var bi sıkıntı
    Aynen hocam ping konusunda tr de hep sıkıntılıydı cod ne yazık ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.