Şimdi Ara

Çalışmamak özgürlüktür (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
7
Favori
4.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luken Drew

    Hocam haklısınız ama şöyle birşey de var bu devirde ihtiyacımız olmayan şeyleri ihtiyaç gibi görüp alıyoruz(en azından çoğumuz) ele para geçtikçe ihtiyaçlar da artıyor. Evinde oturan birisi ayda 600 harcıyosa (asgari tutar diyelim) çalışan birisi 1500 harcıyor aylık 200-300 yola gidiyor toplu taşımayla gidiyorsa 150 tl gitsin hadi işe giderken yol üstünde birşeyler görüp almak istiyor bazen kahvaltıyı dışarda yapıp öyle geçiyor işe. İş çıkışı yemek yenip öyle geliniyor eve. Kalan para da ihtiyaçımızmış gibi bize empoze edilen şeylerin taksidini ödemekle geçiyor. Herkes tabii bu şekilde değildir ama ben çalıştığım süre boyunca elinde para kalan pek fazla kişi görmedim yatırım yapan tanıdıgımın sayısı bir elin parmaklarını geçmedi yani. Ha çalışmayan birisi o 600 tl yi nasıl bulucak orası soru işareti

    bu konuda haklısınız.pazarlama stratejilerindede bu konu geçer.ihtiyaç ile arzu arasında çok fark var
    en bilindik örnek mesela yemek ihtiyaçtır ama nusrette yemek arzudur(tabi isteyen istediğini yapar)
    bir ev ihtiyaçtır ve kiralık bir ev gayet yeterlidir ama harç borç ev almak arzudur
    sistem genel olarak şöyle çalışır
    insanlara eksik hissettir borçlandır ve kötü şartlarda çalışmaya mecbur et
    en kötü döngu borçlanma döngusudur aslında kazandıklarından az harcamaları gerekirken henüz kazanmadıkları parayı harcıyorlar




  • 9 saat mesai yapiyorum sevee sevee calismak zorundayim ana baba zengin degil orta halliler. Bu yastan sonra anne bana para ver 2 bira icicem demek zor geliyor. Bu arada yasim 22

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canlı ile ölüyü ayıran şey çalışmak- işe yaramaktır. Atomlar çalışır, bunların bir araya gelmesiyle oluşan hücreler çalışır, bunların bir araya gelmesiyle oluşan organlar çalışır, bunların bir araya gelmesiyle oluşan insan da çalışmalıdır.

    Çalışmaktan kastım gidip kapitalizmin kölesi olmak değil. İnsanlığa ve dünyaya faydalı şeyler yapmak. Yoksa ölüden ne farkın var? Ölü tüketmez ki üretsin, sen hem tüketip hem üretmiyorsun sen ölüden de aşağıdasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mimar SaNAN -- 21 Mart 2018; 19:15:10 >
  • Çalışmadan nasıl para kazanıcaz. her cümlende köle diyip duruyorsunda aileden zenginsin heralde kafan rahat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

    Canlı ile ölüyü ayıran şey çalışmak- işe yaramaktır. Atomlar çalışır, bunların bir araya gelmesiyle oluşan hücreler çalışır, bunların bir araya gelmesiyle oluşan organlar çalışır, bunların bir araya gelmesiyle oluşan insan da çalışmalıdır.

    Çalışmaktan kastım gidip bir kapitalizmin kölesi olmak değil. İnsanlığa ve dünyaya faydalı şeyler yapmak. Yoksa ölüden ne farkın var? Ölü tüketmez ki üretsin, sen hem tüketip hem üretmiyorsun sen ölüden de aşağıdasın.

    Asıl ölü sensin ama farkında değilsin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • “örgütlenmiş cehalet”, prof. doğan kuban’ın önemli bir deyimidir. bunun kökeni de “günümüzün gönüllü köleliği”dir. bu köleliğe insanları razı eden, ‘rıza yönetimi’ diye bilinen bir toplum mühendisliği yöntemidir.

    “bir insana kendi başının belasını isteği yapmak’ diye tanımlayacağımız ‘rıza yönetimi”, küresel kapitalizmin büyük buluşudur.

    insana, “başka çare yok ki” dedirtmek.

    insana, “ben tek başıma ne yapabilirim ki?” sandırmak.

    insanı, “herkes öyle yapıyor” diye kandırmak.

    bu köleliğe karşı çıkacak olan da insanın bilincidir.

    aydınlanma, işte bu köleliğe insanın özgür aklıyla, özgür iradesiyle karşı çıkmasının bilincidir.

    bu olmadığı, bu bilinmediği, bu yapılmadığı sürece kölelik de hüküm sürecektir, köle tacirliği de hükmünü sürdürecektir.''

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ne diyorum


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

    Canlı ile ölüyü ayıran şey çalışmak- işe yaramaktır. Atomlar çalışır, bunların bir araya gelmesiyle oluşan hücreler çalışır, bunların bir araya gelmesiyle oluşan organlar çalışır, bunların bir araya gelmesiyle oluşan insan da çalışmalıdır.

    Çalışmaktan kastım gidip bir kapitalizmin kölesi olmak değil. İnsanlığa ve dünyaya faydalı şeyler yapmak. Yoksa ölüden ne farkın var? Ölü tüketmez ki üretsin, sen hem tüketip hem üretmiyorsun sen ölüden de aşağıdasın.

    Asıl ölü sensin ama farkında değilsin...

    tamam.




  • vallahi billahi şu hayatta tek üzüldüğüm kişiler,2018 yılında hala sabah işe gitmek için yatağından kalkan insan evlatlarıdır.
    2018 yılında hala geçinmek için çalışan insanlar kaldı mı ya?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibocan_52

    Klasik geniş ufuklu herşeyi anladığını sanan taklit ayakları . Bu tip adamların bir gün boyunca ne yaptığını görsen zaten gelip yorum girmezsin buraya

    bak ibocan, ben mantıklı bir şekilde açıkladım. Ama adam doğru dürüst cevap bile verememiş. Ben sebepleriyle açıklarken adam "yok o sensin" gibi bir mesaj yazmış. Akıl ve doğru bilgiler ışığındaki her türlü tartışmaya varım. Fakat daha doğru dürüst cevap bile veremeyenlere "tamam." yazmak bile çok.




  • Merhaba kardesim. Aileden dolayi para sıkıntın yok anladigim kadariyla. Bende calismaya cok merakli değilim ama kimse malesef karsiliksiz birsey paylasmiyor. Eger insanlara örnek olup tum dünyayı değiştirebiliecek bir sey baslatmak istiyorsan paranin ihtiyacın olmayan kısmını benimle paylaşabilirsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışmak değil de modern hayatın dayattığı şekildeki çalışma köleliktir.Aslında tek yanlış olan şey medeniyet zannettiğimiz sanallıktır.Bu fazlaca gelişmişliğimiz bizi geriletti.Gerçek birer hayat yaşamadığımız için insanlar mutsuz.Mutsuzluğumuz zihin ve bedenimizin yaşam tarzlarımıza isyanı.Tek ihtiyacımız yaşadığımızı hissetmek.Bu da ancak doğal bir yaşamla mümkündür.İnsanoğlu haddini aşıp doğayı değiştirmeye kalktığı için bunlar başımıza geldi.Bunlar daha iyi günlerimiz.Neler neler olacak.Bir gün gelecek artık insan bile olamayacağız.O gün gelmeden umarım ölmüş olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koleysek koleyiz.Kapitalizmden daha iyi bir fikir ortaya koy onu destekleyelim.İnsanlar anca kapitalizmi elestirir esyalarin kolesisiniz der gider fight club izleyip sagda solda marjinal gorenmek adina sacmalar.
    Ama o izledigi fight clubi macbookta, o yazdigi yazilari da iphoneda yazar. Cunku elinizde daha iyi bir sistem yok.Kabul ediyorum kapitalist rejim kolayca suistimal edilebilir.Ancak daha iyisi bulunana kadar en iyisi bu.Sizin istediginiz ben kole olmayayim kral olayim koleler bana hizmet etsin.Kraldan cok kralcisin yani.Nasil o fight club denilen film parayi elestirip milyon dolarlar kazandiysa sen de ayni ikiyuzlulukle kendin kolelikten kurtulup beyaz guneyli amerikan ciftci olmak, bahcende kolelerin hizmet etsin istiyorsun.Onun yerine kolelerin yuku hafifletilip senin luksun biraz azalsa? Daha iyi olmaz mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevdiği işi yapanlar, ilgi alanlarına rahat rahat vakit ayırabilenler peki?
  • haklısın o yüzden kısa vadede ömrünün sonuna kadar yeticek parayı vurup yan gelip yatmak en iyisi
  • Haftaiçi bir sabah Maslak a gidin ve insanların suratlarındaki çaresizliği görün.Bir elinde xxl Starbucks diğer elinde Iphone X.Gün boyunca bir masa bir bilgisayar başında en az 300 gün.Akşamları çıkışta gereksiz mekanlara tonla para.

    Hangisi gerçekten gerekli? İnsanlık kac senedir var; gün içinde kullandığı veya kullanmak zorunda bırakıldığı kaç tane şeyi gerçekten kullanırken mutlu?

    Bu hayatta en mutsuz kesim kendisinin bile inkar etmesine rağmen beyaz yakalilardir.

    Belki bir düşünse 55 60 yaşına kadar her Allah in gününü ayni işi yapmak yerine,risk alip az kazanıp bilmem x almayip z yi yapmayip daha mutlu huzurlu olabilir.Ama sistem ona bunu göstermiyor.

    Hiç çalışmamak degil ihtiyacin kadar çalışmak özgürlük,mutluluk,huzurlulugun zirvesidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • para araçtır, amaç değil. ancak esas sıkıntı paranın araç olmasından ziyade insanoğlunun doymak bilmeyen istekleridir. bugün hangi zengin çölde mahsur kalsa bir bardak soğuk su için servetinin yarısını vermez? yada bu gibi türlü türlü nice örnekler. neyi getirdin kendinle birlikte de neyi götüreceksin? nereye kadar devam eder bu döngü? kendi kurduğun paradoksta boğulup gidiyorsun ama farkında bile değilsin. gün boyu kapının önünde yatan bir araba için belki 5 yılın gitti. 10 civarında yılını da betondan evine gömdün? sahi bunları söylerken şunu hiç farkettinmi?

    "bir insanın gayet verimli yaşadığı kaç yılı vardır ortalama?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dünyanın en zengin 500 insanın az gelişmiş 60 ulusun sahip olduğu kadar zenginliğe sahip olduğu bir dünyada yaşıyoruz. olay bizim küçük dünyamızda sandığımiz gibi çalışmak/çalışmamak, akıllı olmak/olmamak meselesi değildir. Vel hasıl kelam yapacak birşey Yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer dünyanın kaynakları eşit şekilde dağıtılsaydı, kıtlık olur muydu bilmiyorum. ama israf edilen miktarların, 2 milyar insanı rahat doyurabileceğini tahmin ediyorum. bireysel uyanış ve bir nebze insaniyet, tüm bu şikayet edilen durumları değiştirebilir ama insan doğası bir yerde mutlaka maraza çıkarır.



    sözün özü, eğer konu sahibi gibi aileden zengin değilseniz şansın açık olsun. milli piyango diye bir şey var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • patronun senin yerine de insan gibi yaşadığı sistemdir bu sistem içindir. sömürünün sadece adı değişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sistemde birinin zengin olması için öbürünün fakir olması gerekir. birilerinin emeği sömürülür ki öbürkülere sermaye ve zenginlik olarak gitsin. refahın küçük kısmı sende olsun ki büyük kısmı bende olsun. sonuçta apple da insanları soyarak zengin oldu. hırsızlık sadece doğrudan gidip birinin cebinden cüzdanını alayım, evine girip takılarını çalayım demek değildir. sömürü de hırsızlıktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.