Şimdi Ara

Çalıntı - Flamenko gitar - Esteve

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçen hafta evime hırsız girdi esteve 8f gitarimi çalmışlar. Tomatito imzalıydı.
    Gören duyan denk gelen olur belki diye paylasmak istedim. Bunun yanında antika bir rebab ve ney'i de çalmışlar. Özellikle boyle bir gitara denk gelen biri olursa bir sekilde bana ulasip bilgi vermesini rica ediyorum.
    Bunun dışında o gitar bulunsa da eve girenleri tek tek toplatacagız. Belki buraya girer de okur diye yazıyorum bunu da.

    Edit- istanbul beylikdüzü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toron Alp -- 16 Şubat 2015; 10:55:52 >



  • Geçmiş olsun hocam.
  • Geçmiş olsun.
  • Gerçekten geçmiş olsun tanıdıktır bence çalan bilmiyorum hani hırsızın gitardan anlaması lazım eğer bilgiliyse
  • hocam hangi il? ona göre dikkat edelim
  • Aynen hocam hangi il ve gitardan anlayan birisi çalmıştır büyük ihtimal.
  • Sagolun arkadaslar.. istanbul beylikdüzünde gerceklesti olay. Taksim tüneldeki arkadaslara bilgi bıraktim bir cok dukkan da alakalı davrandı sagolsunlar. Anladiklarindan degil hardcase vardi bavul gibi bir kilifin icinde oldugu icin degerli oldugunu dusunmuslerdir.
    Caydırıcı cezalar olmadikca bu ulkeden bir durum olmaz, rusvet ortaklik neler donuyor kimbilir bu işlerde. Bu kadar cesur olunamaz yoksa..
  • Geçmiş olsun hocam umarım en kısa sürede bulunur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Unforgiven T kullanıcısına yanıt
    Sagolun hocam.. dikkatli olmasını oneriyorum herkese artık, herkesin basina gelebiliyormus cunku aklimizin ucundan gecmezdi.. Bu zamana kadar boyle bir seye sahit bile olmadim..
  • Geçmiş olsun, çok kötü.. gitara mı üzülsem Tomatito' nun imzasıyla donatılan mânevi değere mi... Üzücü.. Bence 'kayıp ilânı'nızı İstanbul ile sınırlamayın. Ben Ankara' da yaşıyorum. Facebook' ta Ankara Flamenco Derneğimiz var.. Gitarınız mâdem flamenco gitardı, müzikten biraz anlayan birisi çalmışsa illa ki flamenco icrâcılarının yolunu tutacaktır diye düşündüm.. Bence Ankara Flamenco Derneği'nin duvarında arada-sırada paylaşın ilânınızı. Geçmiş olsun tekrar. Dilerim temiz şekilde sazlarınıza kavuşursunuz.
  • geçmiş olsun hocam. hırsız gitar çalmayı çok yanlış anlamış..
  • shri S kullanıcısına yanıt
    Sagolun ama aklima farkli seyler de geliyor. Yani simdi bir muzisyen para verip almissa bunu bilincsiz olarak, verdigi parayi cope atacak degil tabiki soylemeyecektir. O yuzden pek umidim kalmadi ama yine de bahsettiginiz sayfaya yazacagim.
  • Sagolun..
  • Aslında usulen ikinci el enstruman alımında kimlik fotokopisi ve satan kişinin el yazısıyla "benim olan şu aleti şu fiyata şu kişiye sattım." ibâresi olmalı. Müzik mağazasında çalışmışlığım var, ikinci el aleti satmamız için bize getirip bırakan kişiden bu tip bir senet alıyorduk. 2.el çalıntı bir bas gitarı mağazaya getirip satmaya çalışan bir hırsızı yakalatmışlığım var.. Bence gitarınızın çalındığını Tünel' deki mağazaların tamamına duyurun, ilân panosu vardır sanırım, yoksa da bildirin, internet ilânlarına bakın, belki hırsız bu yolla satmayı dener. İstanbul' da yaşayan müzisyen bir ağabeyimizin gitarı aylar sonla yine İstanbul' dan çıktı. Hırsız olayı soğutup aylar sonra müzik mağazasında götürüp satmayı deniyor, başka ne yapacak...Ayrıca gitarın size ait olduğunu kanıtlayan belge, fotoğraf veya kayıp ilânı varsa, bildiğim kadarıyla hırsızdan doğrudan para karşılığı alan kişiden gitarı talep etme hakkınız vardı diye hatırlıyorum. Bunu araştırın bence. Sonuçta hırsıza ortak olmuş oluyor. Dediğim gibi kişiye güvenelim-güvenmeyelim, satış senedi yapmak ayıp değil, "şu gitarı şundan alım-şuna sattım, tarih, imza." Böyle yapmakla kişiyi hırsız yerine koymayız, sağlam bir alış-veriş olmuş olur.




  • shri S kullanıcısına yanıt
    Haklisiniz, gitari kim almis olursa olsun elimde belge oldugu icin o da suclu durumda sayilacak. Tünelde 2-3 yerle konustum gercekten arkadaslar cok uzuldu ve yardimci olacaklarini soyledi. Ama tedirgin olan dukkan sahipleri de mevcut basimiz agrimasin vs gibi yaklasiyorlar olaya. Hatta gitari cok istiyorsanız biz para verip alalim siz bizden alirsiniz diyen de oldu. Halbuki bunlara firsat vermek suclunun ustune gitmemek cok buyuk yanlis. Hırsızdan cekinir hale gelmişiz en cok da buna uzuldum. Sonuc itibariyle o gitar yakilmadiktan sonra bir sekilde denk gelecegimdir. Hırsıza bir ceza verilmedigini herkes biliyor artik bu ulkede, sahsen gitari bulsam da bu haltı yiyene denk gelirsem mutlaka bir bedeli olacaktir bunun. Bu cesarete tahammul edemiyorum..
  • Hayret doğrusu! Dükkan çalışanları nasıl korkuyorlar..Demek ki usulünce iş yapmıyorlar. 2.el getirilen eşya için imzâlı olarak, "benim olan şu gitarı şu mağazaya sattım veya satılması için bıraktım." diye kimlik fotokopisi alınır, söz konusu gitar senin gitarınsa seni ararlar, kimlik fotokopisinden bulurlar şahsı. Ha hırsız kimlik fotokopisi bırakmak istemezse, en azından gitarı internet yoluyla satmayı deneyecektir falan...
    Bu arada cezâsını sen niye verip başına belâ alacaksın.. Boşverelim onları hırsıza da uyarsak.. Dua et gitarını bul, gerisini boşver düzülesi insan çok memlekette, tek tek uğraşırsak kendimizi harap ederiz..
  • Aradan 7 sene geçti hala bir yerde denk gelmedi maalesef. Tekrar aklima dustu kur farki nedeniyle tekrar bu tip sazlar almamiz oldukca zorlasiyor. Icimde kalmasin tekrar bir hatirlatayim dedim basliga geldim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.