Şimdi Ara

Calıntı araç ve kaza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba aracım park halinde iken bir araç gelip yan taraftan carptı bende arac kamerası oldugu icin video kontrol ettigimde aracıma carpan sahsın yüzü ve araca binerken videoda mevcut plaka hepsi gozukuyor sikayet icin karakola gittim mala zarar verme sucundan sikayet icin ifademi alırken videoyu gosterdim polise polis videodaki aracın calıntı oldugunu araca binen kişinin emre diye birisi oldugunu hırsızlıktan sabıkası oldugu ve bana carpan aracıda caldıgını ve bu video ile bir dosya daha aydınlandı dıyerek emre sahıslı kisiyi almaları icin ekibe yonlendırdı fakat polis bir dosyayı aydınlatırken aracımda 10 bin tl kaporta masrafı olustu ben bu masarafı nasıl karsılıcam dedıgımde polis mahkemede artık diye cevap verdi ve ilgilenmedi pek. ben arastırdıgımda arac calınsa dahi aracın sahibi aracı muhafaza etmekte tüm cabayı sarf ettigini ispatlamakla mukellef oldugunu soylemıs ve eger ispatlayamaz ise arac sahibi kazadan sorumludur diye ictihat yaptıgını gordum. benim izlemem gereken yol nedir basına böyle bir olay gelen varmıdır. varsa neler yapılır yada bilgisi olan arkadaslardan yardım bekliyorum. googlede bu konuyla alakalı cok fazla konu bulamadım bu ilk olur hemde daha sonra basına bu olay gelenlere rehber olur simdiden tesekkurler.








  • Polis tutanak tuttu mu? her türlü vurup kaçma var çünkü.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arac calınsa dahi aracın sahibi aracı muhafaza etmekte tüm cabayı sarf ettigini ispatlamakla mukellef oldugunu soylemıs

    Araç sahibi kapıyı kitlememiş anahtarı üstünde bırakmış gibi bir durum bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tutanak varsa karşı aracın sigortası karşılar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tutanak tutturun. aracı çalmayı geçtim rızanızla satsanız dahi , trafik sigortasının ve kaskonun 1 hafta daha geçerliliği var. yani aracın çalıntı olması veya satılmış olmasısonucu değiştirmez. kim nasıl kullanırsa kullansın kaza anında trafik sigortası karşılar. araç belli çarpan belli. tutanak tutulur, trafik sigortası aracınızı yaptırır.

  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Araçta sahibide bulunamadi video kayitlari var. Polis mala zarardan tutanak tuttu irtibat kuramiyorum kimse ile polis karsi tarafın sigorta policesinin isminide vermiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Taheed1986 kullanıcısına yanıt

    Kayitla trafik mahkemesine basvuracaksiniz. Trafik mahkemesi sizin onariminizi onun sigortasi uzerinden yapacak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Trafik mahkemesi diye mahkeme kalmamis hocam asliye ceza mahkemeleri bakıyormuş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Park halindeki aracınıza çarpıldığından trafik polisi çağırıp maddi hasarlı trafik kaza tespit tutanağı tutturmadınız mı?


    Elinizde kamera kaydı da var. Bu şekilde tutulan tutanakta araç plakası da yazılır. Plaka üzerinden karşı tarafın sigorta acenta bilgisi ve tescil sahibi bilgilerine ulaşabilirdiniz.


    Aracın çalıntı olup olmaması sizi bağlamaz sonuçta ortada bir trafik kazası ve çarpan aracın görüntü ve plaka kaydı var.


    Sizin aracınız nizami park halinde iken çarpılmışsa zaten size kusur vermezler. Park halindeki araca çarpmak asli kusurdur.


    Bilgileri sağladıktan sonra özel yada yetkili serviste tamir sürecini başlatırsınız. Şayet kaskonuz varsa kasko üzerinden işlemi daha çabuk başlatırsınız. Kasko şirketi karşı tarafın trafik sigortasına rücu ederek tamir masrafını alır. Tamirat işlemleri bittiğinde de değer kaybı davası için bir avukatla belli bir komisyon karşılığında sözleşme yapar vekalet verirsiniz. En geç bir yıl içinde değer kaybına ilişkin sigortadan ve mahkeme yoluyla da bir miktar da para alırsınız.





  • Mala zarar vermeden işlem başlattılarsa %99 takipsizlikle sonuçlanacak malesef. Mala zarar verme için kasıt aranıyor. Bilerek ve isteyerek gerçekleşmesi gerekiyor hasar verme eyleminin. Farketmedim dediği an bile bitti olay.


    "Kaskom var, ben kaskomdan yaptırayım, kaskom uğraşsın karşı tarafla" derseniz kasko hiç uğraşmıyor direkt sizin hasarsızlığınızı bozup yapıyor işlemi haberiniz olsun.

  • fractal design kullanıcısına yanıt

    "Maddi hasarlı trafik kazası polis tutanağı" varsa, kusur tamamıyla karşı tarafta ise, dosya açılıp işlemler kasko üzerinden başlatılsa bile kasko kesinlikle bozulmaz.

  • kadobay kullanıcısına yanıt
    Polis çağırmadim direkt elimdeki video kaydi ile polise gittim onlarda mala zarar vermekten tutanak tuttu. allianz sigorta karsi tarafin sigortası ben aradim diyorlarki kusur oranı belirsiz oldugu icin islem yapamayız dava açmanız gerekir. Mahkeme kusur orani cikarinca isleminiz yapilir diyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Taheed1986 kullanıcısına yanıt

    Kusur oranının belirlenebilmesi için kaza tespit tutanağı tutulması gerekirdi. Kaza, sizin araç park halindeyken olduğu için de trafik polisi çağırmalıydınız. Polisin tutacağı kaza raporuna göre her iki aracın sigorta şirketleri arasında kusur tayiniyle ilgili mutabakat sağlanacaktı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadobay kullanıcısına yanıt
    Evet acemiligimize denk geldi hata ettik.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Taheed1986 kullanıcısına yanıt

    Ehliyet alma sürecinde bi şekilde mutlaka bu konuların üzerinde bahsi geçmiştir...

    Tek taraflı diyelim ki yoldaki rögar kapağının açık kalmasından lastiğiniz patlasa, kaza yapsanız bile yolun kusuru sizin kaza yapmanıza neden olmuşsa mesela bu gibi durumlarda dahi trafik zabıtası (polis/jandarma) çağırıp tutanak tutturun ki yapacağınız masrafları tazmin edebilesiniz. Yoksa kendi cebinizden ödersiniz.

    Ölümlü, yaralamalı trafik kazalarında,

    Alkollü sürücünün neden olduğu kazalarda,

    Ehliyetsiz sürücünün neden olduğu kazalarda,

    Kamu malının zarar gördüğü kazalarda

    Mutlaka trafik zabıtası çağrılır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 19 Eylül 2023; 10:4:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadobay kullanıcısına yanıt
    Konuştum polis ile park halinde calinti arac ile carpip kacma adli bir vakadir diyor ve bu durumda trafik polisi gelip kazadaki kişinin plakasini girdiginde araç çalıntı uyarisini gorur gormez sizi polise sikayet olmaniz için yönlendirir ve size k tutanak tutmaz diyorlar kime nasıl inanicagimizi sasirdik.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.