Şimdi Ara

Çaktırmadan adım adım hızı düşürme politikası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qAddAr

    Onu yapan turk telekom değil turknet... Seni yakınındaki saha dolabından alıp yapaya gecirmis ve de en uzak santrale gondermis..



    Alıntıları Göster

    Diyorsunki adamlar gerizekalı, hazır müşterisini bezdirip başka firmaya geçsin diye yapıyor. Biz zaten hemen kapattırdık interneti ttnete geçtik

  • Hayir olay gerizekalilik olayi degil cakallik. Maliyeti dusurup seni yapaya aliyor, yeni musteriye de senin bosa cikab portunla yer aciyor. Sozum meclisten disari lakin ulkemizde kullandigi internetin hizi, kalitesini ve de daha iyisi var mi diye arastiran insan sayisi %10 u gecmez. Bu heriflerde bundan cesaret alarak bilgisiz insanlari bu sekilde sülük gibi sömürmekte. Tabi sizleri tenzih ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam bendede benzer birşey olmuştu türk telekom benim portu başkasına vermişti destek kaydı oluşturdum öyle toparlandı konu

  • Bir ben farketmemişim demek ki. Ayrıca belirli sitelere erişim önceliği verip (Youtube, Sahibinden gibi) cloud.mail.ru gibi sitelere hızı, bantgenişliğini kısma gibi bir durumda var. Ne hikmetse VPN açılınca o sitelerde açılıyor. Bu arada ISS' ten bahsetmeyeceğim. Bir iki tane personeli var forumda gına getirmesinler şimdi.

  • Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol edebilmemiz için www.turk.net/oim sayfamızdan modem buluşması gereken hızda buluşmuyor statüsünde destek kaydı oluşturabilir misiniz?
  • slowfood kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu sorunu bizde yaşıyorsanız www.turk.net/oim sayfamızdan bazı sayfalara erişemiyorum statüsünde destek kaydı oluşturabilir misiniz?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Hayır ISS' ım Turk.Net değil. Teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slowfood kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim. İyi günler dilerim.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Oluşturduğum hız azalması destek kayıtlarını sen mi "kopma sorunu" olarak değiştiriyorsun sistemde acaba. Öyle bişey yaptıysan lütfen geri düzelt ve köstek olma , zaman kaybediyorum... Modeme sık sık reset atıyorum, bunu kopma olarak değerlendirme, öyle bişey olsa kendim derdim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, öncelikle şunu belirtmek isterim. Kademeli olarak hız düşürme işlemi yapmıyoruz. Biz olabildiğince maksimum hızı vermeyi hedefliyoruz. Kaydınıza gelecek olursam teknik uzmanımız tarafından kayıt statüsü değiştirilmiştir. Ben bilgi verdim. Gelişme olması durumunda size bilgi verecekler.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    1 haftadır ara ara sistem mesajları geliyor, 5 saattir kopma yok, maşallah diye. Defalarca yazmama rağmen halen sorun başlığı "kopma problemi", yeni destek kaydı da açamıyorum, salak sistemleri izin vermiyor. Türk telekom saha ekiplerine bildirmişler şikayetimi , güzel hoş ama şikayet bilgisi şu "abonenin hattı sürekli kopuyor" . Telekom da iş emrini "kopma yok , sorunsuz" diye cevaplamış doğal olarak. Tam bir boş döngü. Derdini anlatacak kimse yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Türktelekomu aradığımda altyapımın 79 mbiti desteklediği Bilgisi verildi. Bize geçerseniz vereceğimiz hız altyapınızın hızı olur dendi. Bir kaç gün içinde çözülmezse internet aboneliğimi Türk telekoma taşıyacağım, aylık 113tl veririm kafam rahat olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    destek taleplerim sürekli olarak değiştiriliyor, mutasyona uğruyor

    Çaktırmadan adım adım hızı düşürme politikası
    Çaktırmadan adım adım hızı düşürme politikası

    16mbs hız gözüküyor ama 6mbs geliyordu ne zaman destek talebi açsam hız yükselmiyor,

    Ekim ayında hızım düştü, her hız düşük destek talebim kopma veya internet arıza diye değişti,

    gelen 6mbs da 1,5mbs'ye düşünce

    evde canı sıkılan modem resetliyor. ve hız düşük destek talebi oluşturamıyorum, arıza tespit denen şey izin vermiyor. en sonunda şikayet bölümünden hız düşük destek talebi açabildim.

    @TurkNetDestek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hascet H kullanıcısına yanıt
    Merhaba, eğer hattınızda kopmalar varsa bu kopmalardan kaynaklı hız problemi yaşanılabiliyor ve bu sebeple teknik ekibimiz destek kaydınızı güncellemiştir. Yeni oluşturduğunuz destek kaydı üzerinden kontrolleri yaparak size bilgi vereceğiz.
  • Merhaba, hız profilinizde yaşadığınız sorunla ilgili kontrolleri tamamlayarak bilgi vereceğiz.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Hala bana kopma yoktur diye mesaj geliyor bot mesajı. Bari yalın internete geçiş başvurumu tamamlayın da TTye geçeyim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sistem tarafından gönderilen mesajı dikkate almamanızı rica ederim. Kontrolleri tamamlayarak teknik ekibimiz bilgi verecek.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    28 ekimden beri şikayetimin daha ne olduğunu bile anlatamadım . Reklamlara sponsorluklara para harcayacağınız yere IQ seviyesi normal olan 5 10 tane müşteri temsilcisi alsanız hiç bir sıkıntınız kalmaz. Btk üzerinden yürümeye karar verdim. Allahınızdan bulun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Can sıkıcı bir durum umarım düzelir.

  • Türknet sapıttı, bilinçli kullanıcıları kandıramadığı için bezdirme yapıp üzerinden atmaya çalışıyor. Hatta geçenlerde kuzenim VDSL' e geçiş talebinde bulundu ve adamalrı 1 ay internetsiz bıraktılar, sonunda yıldıramadıkları için internetini kendileri kapatıp başından savmak istediler. Yazık günay, insanların evden çalıştığı şu dönemlerde internetsiz bırakmak kadar vicdansız bir hareket olamaz. İnsanlar evindeki internet olmayınca mobil üzerinden paket alıp kullanıyor. Benide zamanında iznim olmadan kafalarına göre YAPA' ya geçirmişlerdi, VDSL' e geçiş başvurusu yapınca ayak yaptılar. Sizin altyapınız bunu destekliyor vs. gibi yalanlar söyleyerek bizi kandıracaklarını zannettiler. Sonra fax ile aboneliği iptal ettim hiç itiraz etmediler :) Benim portu garibanın birine adsl olarak kakalarız diye düşünürek son derece karakterli bir davranış sergilediler.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.