Şimdi Ara

Çakmaklığa inverter bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Elimde 1000w inverter var. Normalde güneş paneli sisteminde direk aküler den kullanıyordum elimde inverter kaldı sadece.

    Aşağıdaki fotoğrafta bulunan kablo ile çakmaklık girişine inverter bağlayarak neler çalıştırabilirim? Aşağıdaki kablo max 15 amper. Aracın çıkışı kaç amper bilmiyorum. Oda en fazla 10-15dir sanırım. Benim amacım kampta ışık yakmak şarj işleri belki tv vs. Öyle 1000w bişey çalıştırmayacağım zaten kaldıramayacağını biliyorum ama max ne kadardır neler kullanabilirim onu bilmiyorum. Sağlıklı kullanmak için. Yada bu sevda dan vazmı geçeyim araca zararı olur mu?


    Çakmaklığa inverter bağlamak



    bu konuda bilgilerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.








  • Çakmaklıktanda kullanabilirsiniz ama fazla akım çektiği zaman çakmaklık arkasına gelen kabloları eritme durumu olabilir. Bu çakmaklık kaç wat inverter çalıştırır bilemedim. Bence direk aküden bağlayın çakmaklığı riske atma. 500wat falan olsa çakmaklık işinize yarar ama 1000 wat çakmaklığa biraz fazla gelebilir.


    Bu işin profesyoneli değilim ama bende kullanıyorum güneş panelinde 2000wat tam sinüs inverter ve dolap tv laptop vs çalıştırabiliyorum. 1000WAT lık inventer ile ufak lcd tv, şarj, ve tasaruflu ampul çalıştırmanızda sorun olacağını sanmam.

  • bazı arabalarda yazıyordu. 150-200 watt kadar birşey. Ama kesinlikle 500 wattları görmedim.

    birazdan bakayım bir araca.

  • Genelde 10 amper ve 120 watt güç alabilirsiniz.

    Ama kullanımıniz uzun süre olacak ise akü başından almak daha sağlıklı olacaktır.

    Çakmak çıkışları kısa süreli bu gücü verse bile uzun sürede kablolarda ısınma olması muhtemeldir.

    Invertor üzerinde max Çıkış gücü yazıyordur. Ona dikkat ederek kullanmak daha iyi olur.
  • Maksat elimdeki inverteri değerlendirmek. Benim niyetim 1000w almak değil tabiki ama kamp da falan 220v ile çalışan ışıklandırmadır şarjdır bu gibi şeyler kullanmak. inverterde belli bi amper çekiyordur onunla beraber neler kullanabilirim yada kullanabilirmiyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YNSZ -- 3 Kasım 2021; 17:17:47 >
  • 150 watt diye hatırlıyorum. Çakmaklık sigortasına bakın.

  • YNSZ kullanıcısına yanıt

    Hocam aracınızda amfi kullanıyorsanız onun hattından invertörü de besleyebilirsiniz. Tabii ikisi de tam yükte çalışmayacak şekilde. Bunun haricinde bir çakmaklık olsa olsa 10 amper olur yani o da araç çalışırken 140w civarı çalışmazken de 120w civarı verir. Zaten 1000w bir invertör kendini açık tutabilmek için bir miktar yük çekecektir. En garantilisi aküden hat çekerek bağlamak. Ancak bence yine de 50w a kadar aydınlatma ya da yük bağlanır diye düşünüyorum.

  • çakmaklık çıkışı 200w ama 180 watt'dan fazlası tavsiye edilmiyor.

  • Çakmaklıklar genelde 120W-180W arası çıkış gücüne sahiptir. Bağladığınız yük çakmaklığın verebileceği çıkıştan daha yüksek güce ihtiyaç duyuyorsa yükünüz (çakmaklık sigortası yoksa) yine çalışır. Ancak o hatta çekilen kablo kesiti sebebiyle uzun süreli kullanımda kablolar hasar görebilir, yanabilir.


    Tam ortası olarak 150W çıkış gücü verdiğini ve invertörünüzün de bu güçte %90 verim ile çalıştığını kabul edersek invertörden sağlıklı şekilde 135W AC çıkış alabilirsiniz. Bu da her türlü aydınlatma ihtiyacınızı karşılamanıza, hatta bir de televizyon çalıştırmanıza yeter.


    Mümkünse akü üzerinden bağlantı yapmanız daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum. Eğer akü üzerinden bağlantı yaparsanız sigorta kullanmanızda fayda var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhadogdu -- 7 Kasım 2021; 15:36:25 >
  • talhadogdu T kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.