Şimdi Ara

cahillik başa bela

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben lise terkim ilkokul mezunuyum babam ise hiç okumamış annem desen öyle yani ailecek kara cahiliz asgari ücretle geçiriyoruz felan, neyse ki ehliyeti zamanında aldık koyduk kenara askere gidip geldim sonra dedik ki hadi bi araba alalım bugüne kadar toplu taşımalarda otobüslerde süründük bu saatten sonra rahat edelim.

    Kredi felan çekildi para denkleştirildi yeni model birşey bakıyoruz 30 bin tl civarı benim kafada cruze var ilk çıktığı günden beri aşığım arabaya.

    Neyse bir yandan da eski model spor arabalara bakıyorum itlik yapacağız ya sokaklarda, sanki çok zenginiz ya... bak yine hatırlayınca kızdım kendime.

    87 model bi e30 buldum bu arabaya da hastayım tabi, araba eski ama motoru v8 m60 4.4 litre 286 beygir gücünde acayip bi makine.Neyse anlamıyoruz babamla ikimizde arabadan ilk arabam olacak daha sürmeyi bile bilmiyorum ama gidip spor araba bakıyorum hemde yaklaşık 300 beygir gücünde kafaya bak.

    Neyse gittik arabayı bulduk adamla konuştuk arabayla iki tür attırdı bize ulan içmeden sarhoş olduk, araba düz gitmiyor yengeç gibi yanyan gidiyoruz.

    55 yaşındaki saçı sakalı ağırmıs babam bile etkilendi arabanın gidişinden yüzünde gülücükler saçıyor hemen alalım bu arabayı diyor.

    Neyse eve döndük ertesi gün gidip arabayı alicaz hemde hiçbir exper usta vsbir yere göstermeden, kafaya bak cahilliğe bak ya cidden avellik var bende biraz.

    Ne demiştik en son, evet eve gelmiştik annemin yüzü beş karış.Ne oldu dedim " o araba tehlikeli olmaz " diyor.Hem de motor ruhsata isletilmediği için muayene sıkıntı olur diye istemiyordu.

    Adamın tipini de gözümüz hiç tutmamıstı zaten tam it tipi vardı uckagıtcı tipi, abi muayeneden bu motor geçmez deyince bikatekulli biuckagit yapıp geçirmenin yollarını anlatıyordu hep hemde bıyık altından sırıtıyordu açıkçası bende iskillenmistim ama herşeye rağmen araba rüya gibiydi ya..

    Neyse annem istemeyince bizde Tamam dedik adamı arayıp durumu anlattık başka araba bakmaya başladık bu sefer kendi semtimizden bi ilana rastladık internette.

    2010 model cruze vardı ilanda ve gayet temiz duruyordu hemen aradık gittik adamla görüştük zaten babam durmadan sıkıştırıyordu beni hadi araba alalım hadi alalım diye babam benden heyecanli sanki kırtasiyeden uzaktan kumandalı araba alıyoruz.

    Neyse babamla gittik arabanın başında iki tur attık, adam evinden çıktı geldi pencerede de hanımı ve 3 çocuğu vardı adam memurmuş zaten hanimiyla birlikte aynı yerde calisiyolarmis.

    Yine herzamanki gibi pazardan karpuz kavun alır gibi hiç bakmadan sadece araç sahibinin laflarını dinleyip arabaya uzaktan bakarak ertesi gün notere gidip aracı aldık.

    Ama notere gidisimiz de bomba, adam arabayla geldi yanında hanımı var.Gittik bankadan parayı çektik, bindik arabaya kadının eline verdik daha notere gitmeden saysın diye.

    Kadın saydi parayı sonra çantasına attı lan vermiyor bisi de diyemiyoruz notere gidiyoruz diye efendiligimizden hep muhafazakarliktan vs. Gerçi bende babamdan zamanında bukadar dayak yememiş olsaydım süt dökmüş kedi gibi durmaz arsizlik yussuzlukyapar paramı isterdim notere gidene kadar ama ışte yapamadım daha doğrusu yapamadık mal gibi baktık sadece.

    Notere geldik park yeri arıyor adam dubalar var ben dedim inip dubalari cekeyimburaya gir abi, sen o ara babamda arabadan in... adam dubalari çektiğim yere girmek yerine bi alt sokaģa kaç...

    Ulan dedim gitti paralar baba niye iniyorsun felan.Neyse ki adam bi alt sokaģa arabayı koyup geldi, paralar kadınla birlikte arabada duruyor biz adamla satış yapıyoruz noterde.

    Aradan 5 10 dk felan geçti noterdesıra bekliyoruz, babam sordu :

    - Yengenin de ehliyeti var mı?
    Adam: evet var :D

    Babamın sürat ifadesini unutamıyorum.

    Araç allahtan temiz çıktı sonradan aklım basimagelince tramerdi servis kaydiydi vs herşeyini kontrol ettik araç temiz allahtan ve iyiki dolandirilmadik.

    Ya çok safız yada hayat karmaşası koşturmadan biraz olsun düşünmeye vakitbulamıyoruz belkide içimizde kötülük olmadığından bilmiyorum.

    He bu arada o e30u satan adam dolandırıcı çıktı ankaraya gitmiş araba siyaha boyamis bu sefer başka şeyler yazmış felan iyi yirtmişiz yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • kardeş kusura bakma da bunun okumamakla ilgisi yok, saflıktır bunun adı.

    her okumayan saf olacak değil. ilkokul&ortaokul mezunu olup kafası çalışan çok abim var. dayılarım mesela.

    ayrıca okuyup da hala saf olan pek çok adam var piyasada.

    ama şu da var, bu işi bilmiyormuşsunuz. bilen bir tanıdığınız vardır mutlaka, niye yanınıza almadınız ki? parayı alıp gazlamadıklarına dua edin

    para hemen verilmez, noterde verilir. siz kağıtları imzalarken satıcıya parasını verirsiniz. birlikte yaparsınız yani. erkenden parayı vermeniz çok yanlış olmuş.

    bu arada temiz çıktığını en iyi ekspertizciler anlar, ekspertize sokun bence arabayı. görüntüye aldanmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 20 Haziran 2016; 16:00:24 >
  • Cehaletle alakası yok.Üniversite de nasıl araç alınacağı anlatılmaz.
    Anlattıklarınız; boş bulunmak, tedbirsizlik kusura bakmayın ama biraz da saflık.Allahtan ki insan evladına denk gelmişsiniz de, şimdi yana yana o adamı ya da kadını aramıyorsunuz.Bir daha ki sefere bu kadar aceleci ya da temkinsiz davranmayın.
  • Vallahi dedikleri gibi kardeşim. Ben üniversite mezunu adamım. 1-2 sene boyunca inşaatlarda çalışıp biriktirdğim paraya araba alacaktım. 12.000 gibi birşey biriktirdim. Evide ben geçindiriyorum bu sırada. Annem var birtek, birde kardeşim askerdeydi. Herneyse, parayı aldım artık borçlu olan eniştemden. Tabii öncesinde 1 ay felan araba aradım sahibindende. Araba da illaki civic olacak. EG kasa hatchback. Hastayım hala bu arabalara.

    Herneyse bir tane araba buldum, kırmızı, 93 model, internette cayır cayır yanıyor araba. Kırmızısına da ayrı bir hastayım. Gittim bir baktım abi, arabanın alakası yok. Tavan döşemesi delik deşim, tamponlar açık tutturulmuş, döşemeler yağlı felan felan.

    Neyse almadım onu, biraz daha araştırdım. İlçemizin birinde başka birtane buldum. Sedan, otomatik, şahane araba. Hemen aradım adamı. Sordum "Abi araba nasıl, motoru nasıl, kaça biter?" felan felan. Heyecanlıyım da hani hem ilk arabam olacak, hemde kendim rezil rezil çalışıp alnımın akıyla almış olacağım. Düşünsene 22 yaşındasın ve 1 kuruş başkasından para almadan araba alacaksın. Şahane birşey.

    Herneyse, görüştük adamla, olumlu oldu görüşme. Daha başka hiçbirşey sormadım adama. Ne vizesi, ne hidrolik direksiyonu var mı falan felan. Kör gittik yani. Allah'tan biraz kafayı çalıştırıyorum ki, gider gitmez arabanın önemli birkaç yerini inceledim. Adam hasar yok diyordu ama arka bagajda ufak bi işlem vardı. Önemsiz bişey. Sanayiye götürdük, motoru %80 çıktı. 92 model araba, %80 motor. Hemde civic bu araba. Şahane dedim ya ben bunu sadece motoru için alırım. Arabaya aşık oldum resmen.

    Neyse notere gidiyoruz, pazarlık yapmaya çalışıyorum ama, adam 12.250 den zar zor 12.000 e indi. Noter masraflarıda senden olsun diye yarım saat sonra ikna ettik adamı. Satış oldu belgeyi elime aldım, parayı saydım adama verdim, bindik arabaya adamın galerisinin oraya gideceğiz. İlçeye geldiğimiz araba orada bekliyor artık. Onu da alıp kardeşim, amcaoğlum beraber eve gideceğiz.

    Adam sürüyor arabayı yolu bulamayız diye, yan koltuktayım, herif nasıl zorluyor arabayı ya. Otomatik vites araba 2. vitese geçerken pati çekiyor yolda. Öyle zorluyor adam. E bizde efendi, saf adamlarız bişey de diyemiyoruz. Neyse gittik galeriye bindik arabaya, yola çıktık. 2 saat yolda geçti ve ben daha arabaya biner binmez hidrolik olmadığını anladım direksiyonun. Vizesi de şükür varmış gidince öğrendik. Neyse aldık artık dedik, motoruna sayalım dedik bindik geldik eve.

    Sonra ben askere gittim arabayı aldıktan 1 ay bile olmadıktan sonra. Kardeşim biniyor arabaya, arabanın yağ pompası bozulsun, devir daim yapıp motoru yağlamasın, ama yağ haznesinde yağ görünsün. Olaya bir bak sen. E araba da 92 model, arıza ışığı yok birşey yok. Kimsenin aklına da yağ pompasını kontrol etmek gelmez şimdi Allah var. Sonra ne oldu, malum motor yağlanmayınca kol çıkardı.

    Kardeşim de saklıyor benden, gelene kadar yaptırırım diye. Zaten kısa dönem yaptım askerliği. Hemde moralim bozulmasın askerde diye. Malum durumlar belli, ben gidince kardeşim geçindiriyordu evi. Neyse zar zor 4.000 lira harcamış motora ve yaptırmış. Hatta kendisi sanayide motorcu olan, şu performas araçları yapan dükkanlardan birisi amcasının olan arkadaşıyla yapmış. Bütün parçaları en kalitelisinden, orjinalinden felan almış. Sonra eve gelirken bir ses daha motordan. Çekmiş kenara bi bakmış. Motor yine yağlamıyor. Bu seferde süzgeçten sıkıntı çıkmış, tıkanınca, hooop yukarıdaki durmun aynısı. Şimdi askerden geldim, 1300 liraya biryerde çalışıyorum. Artık araba sanayide bekliyor 4-5 bin lirayı bulup yeni motor atabilirsem diye.

    VELHASILI KELAM; okumakla geçmiyor abi. Bizim nesilimiz azıcık efendi, saf büyüdük. Herşey, hemen kurt gibi gelmiyor aklımıza. Ama bunlarda tecrübe. Ne diyeceksin. Yine sen şanslıymışsın yani araba temiz çıkmış.




  • Bir an çok korktum, parayı alıp kaçacak diye. Hayırlı olsun arabanız.

    Bunun bence cahillikle hiç alakası yok, herkesi kendiniz gibi dürüst zannetmişsiniz. Bende eskıden sızın gıbıydım sonra guvendıgım bırınden kazık yedım akıllandım, artık kımseye guvenmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 24 Haziran 2016; 17:40:52 >
  • cahillikle alakası yok biraz yırtıklık olacak biraz da anlayacaksın şansıda unutmamak lazım
  • Herkesin bir cahilliği varmış demek ki..benimde bir araba almisligim varki evlere şenlik..1996 model Toyota Corolla..Arabi ışıl ışıl gittim gördüm resmen bitiim..neyse pazarlık falan anlastik elemanla...arabayı ne bir ustaya ne bir exoertize gosterme..neyse noterde buluştuk elemanla..parayı verdim satışı aldım...eleman anahtarı verdi . aşağı ya indik 'e araba nerede dedim? Abi yer bulamadim 2 sokak arkaya biraktimtarif ediyor surdan gittinmi tam önüne çıkarsın..basiretim bağlandı galiba ne oluyor diyemedim..neyse gittim ara ara araba yok...neyse esnafın birisi beni fark etti galiba "abi yeşil corollayimi ariyon?evet dedim..Abi arabayı çektiler dedibir daha otoparka git cezayı öde arabayı al...tam bir macera idi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanim -- 24 Haziran 2016; 22:19:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • e30 a hangi salak v8 koymuş ? ayrıca m60 da b30 ve b40 var yani 4.4 olması imkansız. Koyarlarsada 30 liraya vermezler. Koyanda stok yapmaz. 700 -800 beygir yapar bunuda sana 200 bin altına satmaz.Kabaca v8 motor + tesisat şanzıman kulak cart curt derken 50 bini var. bana sallıyorsun gibi geldi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HarryBlade

    e30 a hangi salak v8 koymuş ? ayrıca m60 da b30 ve b40 var yani 4.4 olması imkansız. Koyarlarsada 30 liraya vermezler. Koyanda stok yapmaz. 700 -800 beygir yapar bunuda sana 200 bin altına satmaz.Kabaca v8 motor + tesisat şanzıman kulak cart curt derken 50 bini var. bana sallıyorsun gibi geldi

    Ne çikarim olacak ki yalan söyleyeyim, sacmalamayin lutfen.stock v8 m60 4.4 litre sanirim 5 serisinin stock motoruydu ben cok anlamiyorum ecu vardi bide torpidoda ordan ayarlayip yarisa gidiyormuş adam 280 beygir dedigine göre 4. vitesde 60 la rampa çıkıyor araba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.