Şimdi Ara

C# Bağlangıç Konusunda yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sevgili Abilerim Kardeşlerim.
    Ben uzun zamandır hayali Programcı olmak olan bir kardeşinizim. Ancak ailevi durumlardan ötürü bu hayalimi sürekli geciktirmek zorunda kaldım 9 yaşından beri sürekli çalıştığım için pek vaktim olmadı hayalimi gerçekleştirmek için. 8.Sınıfı zorla bitirip mezun oldum ve halen çalışmaktayım ama şuanda çalıştığım firmada PC başında oldukça vakit harcama imkanım oluyor ve evde de aynı şekilde. Bir süre önce Microsoft Türkiye ekibinden olan Rumeysa Hanım (Manpower) ile iletişime geçerek VB için Dreamspark üyeliği aldım kendime. Aslında ben C# dilini öğrenmek istiyorum en yaygını olduğu için. İşte bu yüzden siz İşin uzmanları bilginlerinden yardım istiyorum. Maalesef İngilizce seviyem düşük bu sebepten ötürü İnternet ortamındaki bir çok dersi dinleyemiyorum. 2 3 ay içerisinde biraz daha para biriktirip bir İngilizce kursuna gitmek istiyorum imkanlarım el verirse. Yani sizden bana C# ile alakalı yada önce bunu öğren buna bak sonra ona dön dediğiniz konular hakkında Türkçe kaynak istiyorum İngilizce kurusu için para biriktirirken bu arada biraz ilerlemiş olayım daha sonra tekrardan zorluk çekmeyeyim. Kitap olur Video olur Blog makalesi olur. Normalde okumayı seven birisi değilim ama konu Programlamaya gelince sayfalarca aralıksız okuma isteği oluyor içimde.

    Bazı büyüklerim önce algoritma mantığını tamamıyla öğren ondan sonra diğer konulara geç demişti. Bu ne kadar doğrudur ve bunla alakalı Türkçe Kitap, video, yada Makale yazan birileri varmı? sağlam bildiğiniz.

    Ayrıca bana İstanbul içinde şubesi bulunan iyi bir İngilizce kursu önerebilir misiniz? Fazla lüx ve pahalı olmazsa sevinirim...

    Zaman ayırıp vereceğiniz her cevap için şimdiden teşekkür ederim.

    Saygılarımla.

    Forumda biraz araştırma yaptım ancak pek tatmin edici cevaplar bulamadığım için tekrar konu açtım.







  • bu kadar uzun yazı görünce konu dışındaki konular gibi zombili bişe çıkacak sandım ki iyi ki değilmiş

    öncelikle bi konuda iyi düşünmüşsün onu söyleyeyim. küçük yaşta çalışmaya başlaman gurur verici birşey. iyi düşündüğün konuya gelince milyarlar verip yazılım kursuna gitmektense yazılımda orta ve ileri düzey için iyi bir ingilizcen olması gerektiğinden dolayı ingilizce kursu seçmen çok iyi bir karar, bu benim görüşüm tabi.

    öte yandan C# 4.0 ve 5.0 kitaplarını öneririm başlangıç için. tanıdıkların gayet iyi önerilerde bulunmuş sana.

    programlamaya giriş yapmadan önce algoritmanın iyi olması gerek. lap diye programlamaya gireyim, program yazayım demek yapacağın hataların en büyüğüdür.

    5 senedir yazılım sektöründeyim. benimde önerim olarak algoritmanı gerçekten iyi bir düzeye getirdikten sonra programlamaya C# dili ile başla.

    bazı kişiler c++ ile başla der fakat bana kalırsa kulak asma derim. direkt c++ dan başlamak büyük hata olur.

    ---

    kaynaklara gelince internette başlangıç seviyesine dayanan çok fazla yazılı ve türkçe videolu kaynaklar var. sadece araştırman yeter.

    orta düzey ve üst düzey türkçe kaynak bulman imkansız gibi birşey. sorunun, problemin olduğunda anca yabancı forumlarda konu açarak problemini dile getirir ve çözebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Tsukuyomi -- 26 Ağustos 2014; 20:16:10 >




  • Birde Programlamada matematik ne düzeyde önemlidir acaba düşük seviyede diyebilirim matematik bilgim.
  • GunaySukru G kullanıcısına yanıt
    elbette ki belirli bir seviyede matematiğin olması gerekiyor. yukarıda yazdığım her satırı okuduysan bunun sana birşeyler kazandırdığını düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.