Şimdi Ara

BYD, elektrikli araç fabrikası kurmak için Fransa ile görüşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BYD, elektrikli araç fabrikası kurmak için Fransa ile görüşüyor
    Önümüzdeki aylarda resmi olarak Türkiye pazarına da giriş yapmasını beklediğimiz Çinli üretici'nin Avrupa'da fabrika kurmayı planladığı bir süredir biliniyordu.



    Chinese Daily Economic tarafından yapılan haberde, BYD'nin Fransa'da fabrika kurmak için hükûmetle görüşme halinde olduğu belirtiliyor. Bu haberi resmi bir açıklamayla doğrulayan BYD, "Şirket şu anda Avrupa'da bir binek araç fabrikası kurmanın fizibilitesini yapıyor ve uygun bir yer arıyor" ifadelerine yer verdi.



    Ayrıca Bkz.Türkiye'de Yılın Otomobili yarışmasında diğer 3 kategorideki adaylar da belli oldu



    Yerel medyanın haberine göre, BYD'nin fabrika arayışında Fransa'nın yanı sıra Almanya ve İspanya da ihtimaller arasında tutuluyor. Lokasyon konusundaki son kararın bu yıl içerisinde verileceği belirtilirken, üretimin 2025 yılında başlaması ve Avrupa'da üretilen ilk elektrikli BYD binek aracın banttan inmesi planlanıyor.



    Haberimizin sonuna yaklaşırken BYD'nin Avrupa'da üretime tamamen yabancı olmadığını belirtelim. Şirket daha önce Fransa'da elektrikli otobüs üretimi yapıyordu ancak düşük talep nedeniyle 2021'in sonuna doğru üretimi durdurdu. Çinli üretici aslında mevcut fabrika üzerinden yoluna devam edebilir ancak BYD'nin sıfırdan fabrika kurmak istediği belirtiliyor.




    Kaynak:https://carnewschina.com/2023/05/22/byd-is-in-talks-to-build-an-ev-factory-in-france-germany-and-spain-are-also-in-the-game/
    Kaynak:https://www.nbd.com.cn/articles/2023-05-22/2835832.html







  • Gel Türkiye ye kur kardeşim. Burada işçilikte ucuz

  • TIGERSHARK kullanıcısına yanıt
    BYD Çin markası fakat finansmanı Çin dışında dolayısıyla fabrikayı nerede kuracağına Çin karar vermiyor. Bilgi teknolojisi, malzeme ve üretim mühendisliğinin sonucu olarak otomobil fabrikasının çoğu robotize, giderlerde işçilik payı düşük, üretim maliyeti düşük. Üstüne elektrikli araçta lityum batarya maliyeti kağıt üstünde şişiriliyor. Gerçekte üretim maliyeti çok düşük ancak bu düşük maliyet satış fiyatına yansıtılmıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • puhahaha. seçtikleriniz toplumun 100.000 de birinin bile alamadığı tug tug araba için eşşek yukuyle vergi getirdi. Tabiki buraya kurmıcak. Onu geç milyon tane sebeb var buraya kurmaması için. Ulan içerdeki dışarıya kaçıo ne kurması.

  • Türkiye'de 2022 yılında 7500 tane elektrikli otomobil satılmış, sadece Almanya'da satılan ise 830 bin adet. Sizce BYD Türkiye'de mi fabrika kurar Avrupa'da mı? Bu ucuz işcilik gücünü niye ise çok abartıyor bizim milletimiz, ucuz işçilikten daha öneki olan pazardır. Bugün AB ülkesine yapacağız yatırım ile hep pazar hem de nispeten makul işcilik rakamlarını zaten garantilemiş oluyorsunuz. Kısacası Türkiye'ye şu anda kimse yatırım yapmaz.

  • Hatırlarsınız; Volkswagen, Türkiye'ye fabrika kurmaktan vazgeçmişti, keza SAIC de Türkiye'ye fabrika kurmak istemişti ve sonra vazgeçti. Elon Musk geçmişte Türkiye'ye gelip görüşmede bulundu denilmişti ama uydu fırlatmayla ilgili konuşuldu diye belirtildi fakat bir süre sonra Berlin'de gigafactory kurmaya karar verdi.

    Bunlar tesadüf olamaz veya mutlaka bir açıklaması vardır!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 23 Mayıs 2023; 16:30:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt

    Açıklaması büyük ihtimal komisyon istemeleri. Malum elemanlar komisyon istiyorlar, bu şirketler de alternatifi olduğu için başka yere gidiyor.

  • Çin daha uygun değil mi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.