Şimdi Ara

Buz Ankası Anivia Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merabalar. Anivianın dünya şampiyonasında picklenmesiyle popülaritesi arttı ve oynayan sayısı çoğaldı. Forumdan da gelen olumlu düşünceler sonrası rehberi yapmaya karar verdim. Rehberden ziyade öğretici bi içerik olacak. Kendini aniviaya adamış birisi olarak yazıyorum bunları. De hayde bismillah.

    Anivia~Buz Ankası(The Cryophoenix)

    Freljord'un en eski koruyucularından biri olan Anivia, en soğuk kış ikliminin ve buz büyüsünün vücut bulmuş hali. Diyarın tüm gücüne ve gazabına hükmeden bu varlık, kar fırtınası ve sert rüzgârı kontrol ederek memleketini savunuyor. Bu iyiliksever ama esrarengiz yaratık; hayatının, ölümünün ve yeniden doğuşunun her anında Freljord'a göz kulak olmakla görevli.

    Hiç erimeyen buz tabakası gibi, Anivia da Freljord'un değişmez bir parçası. Ölümlüler bu donmuş topraklara ayak basmadan çok önce bile o buradaydı; burada sayısız ömür yaşadı, bir o kadar da öldü. Ebedi döngüsünün başlangıcı ve bitişi; öfkeli fırtınaların dinişinden, buz devirlerinin gelişine ve gidişine kadar pek çok büyük değişimin habercisi oldu hep. Derler ki buz ankası öldüğünde, bir devir kapanır; tekrar doğduğunda ise, yeni bir çağ başlar.

    Anivia'nın geçmiş yaşamları hafızasından silinmiş olsa da, o amacının farkında: Freljord'u ne pahasına olursa olsun korumak.

    Anivia en son yeniden doğduğunda, güçlü ve birleşmiş bir insan kabilesinin yükselişine tanık oldu. Kabile gelişirken, o da toprakları gururla korudu; ama bu birlik uzun sürmeyecekti. Büyük kabile üçe ayrıldı; Anivia, Freljord halkının birbirine düşmesini kederle izledi. Memleketini paramparça eden karmaşayı dindirmeye çalışırken, daha büyük bir tehlikenin varlığını hissetti: Toprağın derinliklerinde büyüyen, eski mi eski bir kötülük. Korku içinde, buzun sahip olduğu saf büyünün karardığını ve yozlaştığını hissetti. Kötülük, suya damlayan kan gibi Freljord'a yayıldı. Kaderinin, diyarın gücüne bağlı olduğunun farkında olan Anivia, böyle bir kötülüğün bu topraklara kök salması halinde aynı karanlığın kalbine de gireceğini biliyordu. Buz Ankası artık sıradan bir bekçi olarak kalamazdı; harekete geçmeliydi.

    Anivia kısa sürede Ayaz Okçu Ashe ile müttefik oldu. Ashe de, birleşmiş Freljord'un, diyarın acılarına son vereceğini düşünüyordu; Anivia, kabile liderine yardım elini uzattı. Şimdi, ufukta savaş var; Anivia barış için mücadele vermeye hazırlanıyor ama kaçınılmaz kaderinin de farkında. Bir gün, kötülük buzdan fışkıracak; Anivia onu yok etmek zorunda, bedeli ne olursa olsun.

    ''Ben tipinin öfkesi, rüzgârın şiddeti ve buzun soğuğuyum. Ben, Freljord'um.''
    -- Anivia
    (Bkz: İmza )

    Yetenekler


     Buz Ankası Anivia Rehberi
    Yeniden Doğuş(Yımırta )

    Ölmek üzereyken Anivia, bir yumurtaya dönüşür. Yumurta altı saniye hayatta kalabilirse, Anivia yeniden doğar.

    Pasif sayesinde manaya dikkat ederek earlyde agresif oynayabilirsiniz. Kendi junglerınız gank atacağı zaman rakibi baitleyebilirsiniz. Earylde rakibin yumurtanızı 1v1 de kesmesi oldukça zordur. Yumurtadan doğup adamı tekrar kesebilirsiniz ki bu sürede skill cdleri doluyor. Ama karşınızda cassi yada ad bi champ varsa yımırtayı perişan ederler omlet yaparlar. Buna dikkat edin.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    Buz Kütlesi

    Anivia kanatlarını kavuşturarak, rakiplerine doğru ilerleyen, yoluna çıkan herkesin donmasına ve hasar görmesine neden olan bir buz kütlesi ortaya çıkarır. Buz kütlesi patladığında, belli bir alana orta derecede hasar vererek bölgedeki herkesi sersemletir.
    Devasa bir buz kütlesi hedef noktaya doğru süzülürken hedeflere 60/90/120/150/180 (+50% Yetenek Gücü) büyü hasarı vererek buz tutturur ve Hareket Hızı değerlerini %20 azaltır.Menzilinin sonuna ulaştığında ya da Anivia büyüyü yeniden aktifleştirdiğinde, kütle patlayarak küçük bir alana 60/90/120/150/180 (+50% Yetenek Gücü) büyü hasarı verirken, rakip birimleri 1 saniyeliğine sersemletir.

    Lanede 6 lvden önce dürtmeniz için gerekli olan q yu tutturmaktır. Q tutmadan atılan bir e skilli 2 düz vuruş kadar anca can götürür ve gereksiz olur. Q yu attığınızda tekrar patlamazsanız rangein sonuna kadar gider ama önemli olan ve aynı zamanda stun atabilmek için gerekli olan q yu adamın kafasındayken tekrar basıp patlatmaktır. Bu şekilde 6 lvden önce-karşınızda kimin olduğu önemli değil- 2 kere q e combosu yaparsanız rakibiniz base atmak zorunda kalır. Eğer base atmazsa 3. q e combosunda patates olur. Ayrıca aoe damage dediğimiz alana vuran bir skill olduğu için tflerde 2-3 kişiyi stunlamanız mümkün.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    Buz Duvarı

    Anivia havadaki nemi yoğunlaştırarak, her tür hareketi engelleyen, geçilmez bir buz duvarına dönüştürür. Duvar, kısa bir süre sonra eriyerek yok olur.
    Anivia 400/500/600/700/800 birim genişliğinde, her tür hareketi engelleyen, geçilmez bir duvar oluşturur. Duvar 5 saniye sonra eriyerek yok olur.

    Aniviayı troll yapan skill olur kendileri. Kendi takım arkadaşınızın baseini,tpsini,rakibin odaklanma gerektiren skillerini(cait u,shen u) bozabilirsiniz. Ayrıca doğru zamanlamayla khanın e sini,j4ün e q combosunu,sejunun q sunu vs vs mesafe kapatabilen skilleri bozabilirsiniz. Çoklu kullanım alanları olan bir skill. Jungle ganke geldiğinde direk önünü kapayarak kendinizi güvene alabilirsiniz. Yada rakibin önüne duvar açarak kaçmasını engelleyebilirsiniz. Tflerde ise-özellikle jungleda dönen tflerde-siz kârlı çıkarsınız ki 3. seviye olan bi duvar inşaat işçileri tarafından özenle örülmüşçesine tüm yolu kapayabilir. Ama dikkat edin arada kendi takım arkadaşınız kalmasın. Ayrıca lanede comboyu yaparken eğer rakip vadinin duvarlarına yakınsa kendi duvarınızı vadi duvarına paralel açabilirsiniz,böylece karakter otomatik olarak diğer yöne doğru yürüyecektir,o ara q yu sallayarak stunlayabilirsiniz. Aşağıda güzel örnekler var;






     Buz Ankası Anivia Rehberi
    Ayaz Yanığı

    Anivia, kanatlarını çırparak hedefine dondurucu bir rüzgâr gönderir ve bir miktar hasar verir. Hedef Buz Kütlesi veya Buzul Fırtınası ile yavaşlatılmışsa, aldığı hasar iki katına çıkar.
    Anivia dondurucu bir rüzgârla saldırdığı hedefine 55/85/115/145/175 (+50% Yetenek Gücü) büyü hasarı verir. Hedef Buz Kütlesi veya Buzul Fırtına ile yavaşlatılmışsa, iki kat hasar alır.

    Aniviayı anivia yapan,teQ atmanızı sağlan skillimiz. Rakibe q atıp stunlayarak,yada altına ulti açarak e attığınızda 2 kat hasar veriyorsunuz ki ulti açılıp kapanabilir olduğu için 6 lvden sonra rakibi çok rahat dürtebiliyorsunuz. Genelde rakibin altına ulti açarak e atılır ama e atıp e havadayken altına ulti açarak daha ani damage atabilirsiniz. Full build anivia adc yada apcnin sadece ulti e ile %70-80 canını alabilir. Ki belli bi itemdan sonra attığı damage hayvani olduğu için şaşırıyorlar,comboyu yiyen ya ölüyor yada takım olarak geri çekiliyorlar. Tflerde de yapmanız gereken ultiyi çoğunluğun altına açıp e atmanız. Carrylere vurucam diye çok içeri girmeyin canınızı yakarlar. Tıpkı adc misali en önde kim varsa ona vurun,focus atmaya çalışmayın.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    Buzul Fırtınası

    Anivia şiddetli bir buz ve dolu sağanağı başlatarak rakiplerine hasar verir ve ilerleyişlerini yavaşlatır.
    Aç/Kapa: Anivia şiddetli bir buz ve dolu sağanağı başlatarak, hedeflere her saniye 80/120/160 (+25% Yetenek Gücü) büyü hasarı verir ve buz tutturarak, Hareket Hızı değerlerini %20 azaltır.Her saniye 40/50/60 Mana sömürür.

    Aoe damage,tflerde rakibi yürüyemez hale getiren ultimiz. Rakip takım çok tankyse liandry kasıyorsunuz,ultiyi açıp giden canlarını seyrediyorsunuz. Liandry ile bu kadar uyumlu başka bir skill yoktur sanırım. Ulti konusunda çok yazacak bir şey yok,tflerde çoğunluğun altına açmanız hem size yaklaşmalarını engeller,hem de kaçmaya çalışanların kaçmasını engeller. Mana sömüren bir skill olduğu için blue buffa çok ihtiyacınız olacaktır. İtemları mana üzerine dizseniz bile belli bir seviyeye kadar mananızı dikkatli kullanmanız gerekir.


    Kabiliyet(Masteries)


    Kendi kullandığım ve genel olarak kullanılan mastery sayfasını koyuyorum. Farklı bir sayfa yapabilirsiniz ama en ideali budur.


     Buz Ankası Anivia Rehberi


    İşlevselde ki yürüme hızı yerine mana yenilenmesini alabilirsiniz ama anivianın en ihtiyaç duyduğu şeylerden biri de hareket hızıdır. Ki bu açığı bi nebze de olsa kapatır.


    [size=3]
    Rün


    Rün olarak çeşitli sayfaları denedim ama klasik ap rün sayfasıyla da rahat rahat oynayabilirsiniz. Kendi kullandığım sayfa şu şekilde;


     Buz Ankası Anivia Rehberi



     Buz Ankası Anivia Rehberi


    Böyle bir sayfa da yapabilirsiniz ama midde karşınıza ad bir champ geldiği zaman zorlanırsınız.


     Buz Ankası Anivia Rehberi


    Anivia da hareket hızı gerekli bir bonus. Bundan maximum faydanlanmak için zamanında denediğim bir rün. Bu rünle aniviayı biraz daha işlevsel olarak oynamanız gerekiyor,ki eşya dizilimini de buna göre yapmalısınız. Hard ap kasmak,earlyde damage atmak istiyorsanız bu rün sayfasını önermem. Zaten mr olmadığı için zorlanırsınız.


     Buz Ankası Anivia Rehberi


    Anivianın oto atak animasyonu çok yavaş. İlk başlarda oto atak ile farm almakta zorlanabilirsiniz ki bu normaldir. Masterieslerden %5 cdr yerine %5 as alıp rünle birlikte %10 as ile girip biraz daha rahat edebilirsiniz. Zamanında denemiş olduğum bir rün sayfası. Swainde de kullanmıştım bu sayfayı.


    Build


    Başlangıç olarak klasiktir,doran 2 pot. İlk base atışınızda mutlaka tanrıçanın gözyaşı alın,karşı takımda mid lane dışında ap champ varsa gözyaşının yanında kadeh de çıkın. Fazla manadan göz çıkmaz sonuçta. Karşınızda zed annie fizz gibi tekleyebilecek champler varsa zhonyayı öncelikli olarak çıkın. Çok mobil bi champ varsa gözyaşını aldıktan sonra direk luden çıkın,mobilitenizi arttırın. Genel olarak gözyaşı + asırlık kasıyorlar ama ben asırlığı aniviada gereksiz buluyorum. Gereksizden ziyade şöyle oluyor,gözyaşı alıyorsun üstüne asırlık çıkıyorsun ki asırlık en fazla 2 stack oluyor ve dakika da aşağı yukarı 20-25 oluyor. Yani itemsız geziyor gibi oluyorsunuz. 2 tane stacklenen itemı kasmayın,şahsen ben önermiyorum. Ama oyunun latee uzayacağını düşünüyorsanız ve karşıda leona master riven tarzı champler varsa,hard cc varsa,tek ccye yumurtanız bile yok olabilecekse asırlık çıkın. Bu detaylar dışında klasik ap carry buildi gibi hareket edebilirsiniz. Karşı takım çok tankyse erkenden bitirebileceğiniz bi liandry çok işinize yarayabilir. Eğer karşı takım full ad ise donmuş yürek çıkın son item olarak. Hem mana hem cdr işinize yarar. Hatta son item olarak bekletmenize gerek yok. Oyunun ortalarında çıksanız yine işinize yarar. Froggenın garip build denemeleri vardır mesela,gider ohm yıkıcı alır,komuta sancağı alır. Bunlar hep cdr ve can için. Ama siz öyle yapmayın alay konusu olursunuz.


    Matchups


    Görseller biraz büyük oldu ama daha küçüklerini bulamadım.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Aniviayı fazla zorlayabilecek bi champ değil. Lanede q sunu yememeniz önemli. Ayrıca siz q atıp adamı stunladığınızda stundan çıktıktan hemen sonra size charm atacaktır. Ahriye karşı combonuzu yaparken minyon arkasında olmaya özen gösterin. 6 lvden sonra rahat dürtebilirsiniz ama q tutmadığı sürece kesemezsiniz. Çünkü ultisi ile zırt pırt kaçacaktır.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Aniviayı zorlayan champlerden biri. Klasiktir 6 lve kadar kestiniz kestiniz kesemezseniz gelip o sizi keser. Aniviayı çabuk mesafe kapatabilen,anivianın dibine girebilen champler zorluyor ki akali de bunların başında geliyor.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : 6 lve kadar avantajlı olan taraf sizsiniz. Q tutturup e atıp geri çıkarak dürtebilir,rahatsız edebilirsiniz. 6 lvde ise sürekli ulti e combosuyla canını azaltarak son bir comboyla kesebilirsiniz. Canı yarıda olan bir annie ulti w q ignite ile pasifinizi ortaya çıkarır ki ayısı sayesinde tokatlaya tokatlaya yımırtayı da kesebilir. Annieye karşı her zaman dikkatli oynamakta fayda var. Stunının hazır olup olmadığına mutlaka dikkat edin tradee girmeden önce.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Tavık vs kuş. Uzaktan uzaktan rahat dürtebilen bi champ olduğu için farm alırken sizi rahatsız edebilir. Ama 6 lvde tüm comboya dayanmasının imkanı yok. Kolay bir lane olacaktır.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Yakına girmemesine rağmen aniviayı zorlayabilen champlerden biri. Brande karşı oynarken minyonlardan uzak durmaya dikkat edin yoksa minyon block yiyip adamın skillerine kafa atıp ölebilirsiniz. Zaten tüm olay w sunu yememekte.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Aniviayı zorlayan champlerden biri daha. Tüm olay q sunu yememekte. Kırılgan bi champ olduğu için 6 lvde rahat alabilirsiniz anca q sunu yerseniz rambo gibi taradığı için affetmez patates eder sizi. Üstelik yımırta falan da dinlemiyor yılanlı karı,patır patır saydırıyor yımırtaya da. Ulti atanı dahi gördü bu gözler. Cassiye karşı bariyer almanız sizin için iyi olabilir.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Fazla zorlu bi karşılaşma değil. W su ile ultinizi bozabiliyor ancak ultiyi açtıktan sonra direk e yi yollarsanız ulti kapansa bile bi önemi olmuyor. True damageini unutmamak lazım,yımırtanızı bir lokmada nam nam nam yaparak yutabilir.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Baya zorlu bi karşılaşma. 6 lvde asıl gücüne kavuşan diana sizi direk tekleyebilir ki şöyle bi sıkıntı var,q ulti yapıp e attığı zaman tam o e atarken siz q atarsanız q yu patlatamıyorsunuz sizi zıplattığı için. Stunlayamayınca da gri ekranı görürsünüz,dikkatli oynayın.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Gıcık olduğum nadir champlerden. Bunların geneli zaten ultiyi damage atmak için değil kaçmak için kullanır. Q sunu yemeyin,w suna dikkat edin ve bol bol dürtün. Orta halli bir lane.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Ap ezreal. Kolay lokma. 6 lvde tüm combo + ignite %100 kill garantili facebook onaylı.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Anivianın baş counterı. 6 lvden önce q atıyorsunuz stun yiyor e ile havaya kalkıyor siz e atamıyorsunuz. Ya da siz q atarken e ile havaya kalkıyor bu sefer stunlayamıyorsunuz. 6 lvde altına ulti açıyorsunuz e ile havaya kalkıp yine e nizi dodgeluyor. O size ulti atıyor size doğru yaklaşırken siz otomatik olarak kendinizi koruma amaçlı q sallıyorsunuz yine e ile dodgeluyor. Tüm combonuzu e skilli ile bozabiliyor. Çok zorlu bi lane. Allah kolaylık versin.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Kolay lokma. 6 lvde uzaktan stunı tutturup tüm comboyu yapıp ignite bırakıyorsunuz,taretlerin rangeine bile girmeden adamı kesiyorsunuz.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Tıpkı anivia gibi mana hungry bi champ. Sizi kesmesi çok zor ani damagei yok ama siz onu tek comboda alabilirsiniz. Kolay bir lane. Bu arada kartuş ulti atmaya çalışırsa w ile bozabilirsiniz ultisini.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Zor bir lane. Q su ile ultinizi bozabiliyor + siz onu stunladıktan sonra hemen q atıp gelen kalkanla e nin damageini önleyebiliyor. 6 lvde sürekli ulti ile sizi dürtüp canı azaldığında kaçabiliyor. Farm odaklı oynamakta,junglerı beklemekte fayda var.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Ultisini stunlayarak bozarsanız çok kolay lokma. Ki pasifinizi ortaya çıkarsa bile 6 lvde kesmesi çok zor.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Fazla picklenmese de koyayım dedim. Kolay lokma. E ile dürtmeye çalışacaktır sizde ulti + e ile rahat rahat onu dürtebilirsiniz.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Oynayanın elinde farklılaşan,iyi oynayanın kazandığı bir lane. Agresif oynayan lbler sizi üzebilir. Roamlamasına izin vermeyin,lanei 6 lvden sonra sürekli pushlayın,farm kaybetmesini sağlayın ve bot tarafındaki çalıyı sürekli wardlı tutun. 6 lvden önce 2 kere q e combosuyla basee yollarsınız. 6 lvde tüm combo + ignite ile haritadan silersiniz.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Kolay bir lane. Kek sayılabilir hatta.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Aniviayı zorlayabilen champlerden biri daha. Uzaktan uzaktan rahat dürtebildiği için ve range avantajı olduğu için sizden bir adım önde. Morello yada luden gibi tek bir itemle sizi haritadan silebilir,dikkatli oynamakta fayda var. Brande karşı olduğu gibi yine minyonlardan uzak durun,minyon block yemeyin.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Orta halli bir lane. Siz dürtme olayında daha öndesiniz bunu kullanın. Minyonlardan uzak durun yoksa e skilli size sekebilir. Ultisi için erkenden bi cıvalı kuşak almak işinizi kolaylaştırabilir.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Mid lane de fazla picklenmese de koyayım dedim. Mızrağını yemediğiniz sürece kek bir lane. Hatta yeseniz bile yine kek.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Safe oynayan oriannalardan korkmanıza gerek yok. Onlar genelde skilleri sadece farm almak için atarlar,sizde öyle yapın ortamı bozmayın. Kardeş kardeş farmlayın. Minyonlardan uzak durup minyon block yemeyin,oriannanın topunun nerde olduğuna her zaman dikkat edin. 6 lvden önce q ile stunladıktan sonra direk kendisine kalkan basarak e nin damageini önleyebilir. 6 lvde de aynı şeyi yapacaktır. Dürtme konusunda sizden bir adım önde.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Mid lanede pek tercih edilmiyor ama şayet olur da midde karşınıza denk geldi,direk alt f4 çekin yada alt tab yapın film falan izleyin. Rivena karşı lane kazanmanızın imkanı yok. E ile sizin e nizden gelen damagei önleyebilir,yine kalkanı sayesinde stunınızı dodgelayabilir. Sihiriçen çıktığında damage yemez hale gelir ve çok kolay mesafe kapatabildiği için patates eder sizi. Dediğim gibi midde karşınıza gelirse direk alt f4 yapın hiç uğraşmayın.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Klasiktir karşıda swain varsa morello çık derler. Ama burst damageiniz olmadığı için morello dahi çıksanız,ignite dahi atsanız 1v1 de almanız çok zor. Safe oynayın,farm odaklı oynayın,jungler bekleyin ve w sunu yemeyin.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Aynı lux gibi. Zırt pırt sizi dürtebilir,morello ile tüm combosunu yapıp patates edebilir. Farm odaklı oynamakta fayda var.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Ad champler aniviayı zorluyor ki talon da bunlardan biri. Siz q atarken e ile yanınıza gelip stunı dodgelayabilir. Stunsız anivia = patates

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Olur da alan olursa aşırı kolay bir lane. Tokatlayın geçin.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Tf oynayanların geneli farm odaklı oynadığı için sizin işinize gelir. 6 lvden önce sürekli q e combosuyla dürtün,6 lvde direk kesin. Kolay bir lane. Yine kartuşta olduğu gibi duvar ile ultisini bozabilirsiniz.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Oynayan varusa bağlı,orta halli bir lane. Minyon block yemeyin,q suna kafa atmayın ve olabildiğince dürtmeye çalışın. 1v1 de kesmeniz zor.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Dürtme açısından siz daha avantajlısınız. 6 lvde sürekli dürtüp kesebilirsiniz. E sine yakalanmayın gerisi kolay.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Tr de daha doğru düzgün oynayanını görmedim ama oynayabilen sizi üzer. Range avantajı sayesinde rahat dürtebilir,stunına yakalandığınızda direk ölebilirsiniz.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Tüm olay yeri çizdiği skillini dodgelamakta.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Zorlu bir lane. Range avantajı onda olduğu için çoook çooook çoook uzaklardan sizi dürtebilir. Farm odaklı oynayıp çizmeyi erkenden bitirmeye çalışın. Olabildiğince skillerini dodgelayın ve junglerdan yardım isteyin.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Meh. Bilen yasuo sizi üzebilir ama trde yasuo oynayabilen olmadığı için rahatsınız. Daha şimdiye kadar yasuoya ezilmişliğim olmadı ama bazen gıcık edebiliyor. Kalkanını combo yapmadan önce düz vuruşla kırın ve q dan sonra direk e yi sallayın,duvar açmaya vakti olmadan seri bi şekilde atmanız lazım yoksa dodgelayabiliyor. Minyonlardan uzak durun e ile kaya kaya ordan oraya geçip q nuzu dodgelayabilir.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Minyonlardan uzak durmayacağınız tek şampiyon. Daima minyon arkası bekleyin,combosunun damageini azaltın. Comboyu yapmadan önce stunı bekletin,zed ulti attıktan sonra stunı atın aksi halde sizi kesebilir.

     Buz Ankası Anivia Rehberi
    : Allah bunun belasını versin böyle gıcık bi champ yok. Daima bombalayıp duracaktır + range avantajı var. Üstelik stun yedikten sonra kendini zıplatıp kaçabilir. Farm odaklı oynayın,junglerı bekleyin.


    Genel olarak bu şekilde. Aklıma gelen şeyler olursa eklerim. Anivia oynuyorsanız skill dodgelayabilmeniz lazım. Kaçış skilli olmayan,hareket hızı yavaş olan bi champ. 9 lvde ziynetinizi geliştirmeyi,nehrin her 2 tarafını totemlemeyi unutmayın. Çizmenize sığınak efsununu erkenden basmaya bakın,baseden çıkışınız hızlı olsun. Güya kuş ama hem yavaş gidiyor hem minyonlara takılıyor. Ritonun buna bi el atması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heyea -- 22 Ekim 2015; 6:38:54 >







  • Güzel rehber Anivia öğrenmek isteyenler için iyi olmuş
  • Eline sağlık ayık kafayla okurum bir ara
  • Güzel rehber olmuş dostum eline sağlık matchuplarda biraz tek taraflı Bakmışsın gibi geldi bana bazı yerlere katılımıyorum (riven , cho gath , veigar ,lux, Fizz) ek olarak AP kog maw ve morgana matchuplarını da eklersen güzel olabilir

    Ek olarak ben direk asırlık çıkıyorum bazı maçlarda tavsiye ederim deneyip yorumunu paylaşırsan sevinirim
  • Eline sağlık ama bu lanet hero roa + tear + morello + blue olsa bile manası hemen bitiyor
  • LeeOrAfk L kullanıcısına yanıt
    Katılmadığın yönleri söylersen ona göre cevap verebilirim. Tek taraflı düşünmüyorum aslında,anivianın kapasitesini ve yapabileceklerini bildiğim için öyle anlaşılmış olabilir. Matchupları 2 oyuncunun da aynı seviyede olduğunu düşünerek yazdım. Bazı champler bazı champlere karşı aşırı üstün mesela. Counterpick dediğimiz olay yani.

    Asırlık konusuna gelirsek tek asırlık mananı kurtarmaz sıkıntı yaşayabilirsin. Yanına mutlaka farklı bi mana itemı daha alman lazım. Kadeh yada morello gibi.
  • Anivia godu oldum eyv
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prowind

    Anivia godu oldum eyv
    emeğine sağlık
  • Önlerden
  • Lane de zorlayan tek karakter fizz belki biraz ziggs diğerleri sıkıntı değil.Tanrıçanın göz yaşı, asırlık, lanetli kadeh,seraphın ın şefkati al zaten tek atacak üstüne istediğini. tavsiyem luden alman sonraki item olarak q ile rahat farm yapılıyor
  • Güzel olmuş nadiren okuduğum uzun forum yazılarından
  • Elinize saglik guzel rehber
  • Okudum, eline sağlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Cryophoenix

    Katılmadığın yönleri söylersen ona göre cevap verebilirim. Tek taraflı düşünmüyorum aslında,anivianın kapasitesini ve yapabileceklerini bildiğim için öyle anlaşılmış olabilir. Matchupları 2 oyuncunun da aynı seviyede olduğunu düşünerek yazdım. Bazı champler bazı champlere karşı aşırı üstün mesela. Counterpick dediğimiz olay yani.

    Asırlık konusuna gelirsek tek asırlık mananı kurtarmaz sıkıntı yaşayabilirsin. Yanına mutlaka farklı bi mana itemı daha alman lazım. Kadeh yada morello gibi.

    Fizzin lanede counterladigini dusunmuyorum ben aniviayı first pick alinca çoğu zaman Fizz alınıyor rakibe anivia daha ustun bana kalırsa cho gath tam bir bela diye dusunuyorum hem lanede hem tflerde ultiyi bozması ve ekstra canı büyük sıkıntı bence veigarınsa (özellikle yeni veigar) çok çok zor bir matchup olduğunu düşünüyorum gerek ultisi gerek q nun fazla menzili ve en önemlisi bir jungler gankinda e sinden kaçamayacagimiz

    Bunlar küçük detaylar tabi zorlandığımız herolar farklı olabilir belki bilemiyorum eline sağlık tekrar




  • Güzel rehber, beğendim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Evil Chuck

    Eline sağlık ayık kafayla okurum bir ara

    gene mi ayran içtiniz kerim bey. kaç kere dedim bırakın şu zıkkımı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hyperior

    quote:

    Orijinalden alıntı: Evil Chuck

    Eline sağlık ayık kafayla okurum bir ara

    gene mi ayran içtiniz kerim bey. kaç kere dedim bırakın şu zıkkımı.

    Alıntıları Göster
    Ligin ne?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hyperior

    quote:

    Orijinalden alıntı: Evil Chuck

    Eline sağlık ayık kafayla okurum bir ara

    gene mi ayran içtiniz kerim bey. kaç kere dedim bırakın şu zıkkımı.

    Avni bey el mahkum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Evil Chuck

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hyperior

    quote:

    Orijinalden alıntı: Evil Chuck

    Eline sağlık ayık kafayla okurum bir ara

    gene mi ayran içtiniz kerim bey. kaç kere dedim bırakın şu zıkkımı.

    Avni bey el mahkum.

    Alıntıları Göster
    Hocam baya uzun hazırlamışsın. Eline sağlık.




  • Güzel olmus bende sana anivia rehberi yaparmisin demistim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.