Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (218. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.608
Cevap
74
Favori
267.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gren kullanıcısına yanıt
    Hocam ben genel olarak değerlendirdim. Zaten alt orta segment cihazlarda kamera sensörleri genelde benzer olur. Yazılım büyük fark oluşturur bu sebeple kamera performanslarında.

    Realme 7 IMX 682 sensöre sahip ana kamerada
    Redmi Note 10 da bu sensör IMX 582
    A21s ise ISOCELL GM2

    Bahsettiğimiz üç kamera modülü de orta segment cihazlarda yaygın biçimde kullanılıyor. Bu sebeple segmenti belli kameranın neyini kıyaslayabiliriz, Sony'nin IMX 582 sensörü eski amiral gemilerinde dahi kullanılan bir sensör örneğin. 682 de Poco X3 NFC, Realme 7 Pro gibi kamera konusunda orta iyi düzeyde kamera performans sunuyordu. Kast ettiğim bu yani kameranın davranışı çoğu zaman benzer ama POCO X3 Pro'da da kullanılan 582 sensör çoğu kullanıcı tarafından hayal kırıklığı olarak belirtilmiş iken POCO F3 de de kullanılan aynı sensör ideal, uygun olarak tanımlanmıştı. Burada kameranın yazılımında büyük iş düşüyor.

    Bunu da kullanıcı yorumları ve kendi deneyiminiz harici söylemek zor, bana kalırsa üç cihaz da bütçesine göre güzel kamera donanımına sahip ama bunun yazılım boyutunda işler değişiyor.

    Ayrıca 4K seviyesinde bütçede POCO M3 PRO 5G ile NORD N10 5G modellerini de araştırmanızı öneririm. Daha yeni nesil cihazlar, ilginizi çekeceğini düşünüyorum. Ama üstteki üç cihazdan da performans harici geride kalacağınız spesifik bir özellik yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Hocam kolay gelsin iyi günler.

    Maalesef her hafta fiyatlar değişiyor.

    2 hafta önce X3pro ile x3gt aynı fiyat 5600-5700 dü.

    Şuan x3gt 5900 olmuş.

    Spot kapalı kutu jelatinli 4000-4500 satanlar var.

    Ama büyük ihtimalle cihazı alıp dükkandan cıkarsam 5 dakika sonra beni tanımazlar.

    Yada garantisi abc Telekom derler, oraya gönder yaparlar diye.

    Onlarda merdiven altı elektronikci olma ihtimali yuksek hersey kullanıcı hatası diyebilirler.

    Ne dersiniz 1500-2000 TL için risk alayım mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamera açısından benzer demekki


    işlemci olarak a21s geride diye biliyorum


    gundelik kullanımda a21s işlemcisi acaba yarı yolda bırakırmı


    arada yaklaşık 1000 lira civar fiyat farkına değermi diğer 2 model

  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Micro SD hafıza artırımı ile çözmeyi düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ibo83 Hocam hayatımız risklerden ibaret ama bu biraz çetrefilli bir risk. 2. el almıyorsunuz sonuçta direkt repair işlerine gireceksiniz. Bildiğim kadarıyla geçen yıl Xiaomi RSA kilidini Mediatek çipsetli cihazlar hariç tüm Qualcomm çipsetli cihazlarına koydu bu sayede malûm işlemi yapmak imkansızlaştı Note 10S modeli hariç. Model bazında bilmiyorum ama X3 Gt de bu kategoride olması lazım sonuçta Mediatek Dimensity ile geliyor ama RSA kilidi güncellendi mi gerçekten bilmiyorum.
    Başka bir sorun da Çine özel tanıtılmış bu modelin özellikle Vodafone tarafında kırsal bölgelerde yaygın kullanılan Band 20 desteği sunmuyor olması. Türk Telekom da bu bandı kullanıyor ve bu bandın eksikliğinde şehir merkezinden dışarı çıktığınızda yer yer sinyalizasyon ve şebeke problemleri yaşama ihtimaliniz bulunuyor x3 GT ile. Ama bunlara razıysanız donanım olarak iyi bir model Gt. Yok orta segment başka seçenek yok mu derseniz M52 5G harici pek bir sonuç yok sanırım.

    @gren Hocam tercih sizin ben bildiğim kadarıyla aydınlatmaya çalıştım sizi. A21s ben açıkçası tercih edeceğim tarzda bir model değil. Exynos 850 üretim süreci bakımından verimli fakat paket bakımından sırf 8 tane A55 güç tasarrufu çekirdeğine sahip bir çipset. Yani A7X performans çekirdeğine sahip değil. M32 M22 gibi modeller bile Helio G80 sayesinde en azından belli bir performans sunuyor. Size söylediğim gibi ben daha çok N10 5G ile POCO M3 Pro 5G modellerine bakardım öncelikli olarak. Zaten uzun süreli kullanımlarda Snapdragon/Dimensity çipseti cihazları tercih etmekte fayda var. Exynos çipsetli cihazların ileri dönük uygulamalara özel optimizasyon edilmemesinden ötürü sorun yaşamanız olası.

    @allaturcha

    Hocam 2 husus belirteceğim sakıncası olmazsa.

    Samsung ve LG Google'ın Android 6 ile tanıttığı hafıza kartını normal cihaz depolamasına merge edeceği özelliğe katiyyen karşı çıkmışlardı cihaz kararlılığını bozuyor diye. Samsung ONE UI 2 güncellemesine kadar da cihazlarına koymamakta ısrarcı olmuştu. Çok güvenilir bir metod değil, hafıza kartının hızı yavaşsa cihaz performansına etki ediyor. Onu geçtim neredeyse hiçbir sd kart telefonun kendi hafızası kadar randımanlı çalışamaz. Yani ister istemez LG ve Samsung a hak veriyorum eski kanıları yüzünden. Size de önerim aynı yönde olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 1 Şubat 2022; 9:54:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Usta çok teşekkür ederim.

    Hattım Turkcell band20 ile işim olmaz şehir merkezinde kalıyor çalışıyorum.

    Dün Poco x3 gt aldım 8-128gb 8 telefoncu gezdim bulmak için. 5.750₺ geldi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    yorumlarınız icin teşekkürler



    samsungu eliyorum bu durumda



    n10 ve poco modellerinden pek bildıgım modeller değil



    realme 7 ile redmi note 10 modelleri arasından hangısını seçmeliyim


    tasarım olarak redmi daha begendigim bir model


    ama realme7de fena sayılmaz



    birde mobil bankacılık uygulamalarında sorun yok sanırım bu modellerde




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 1 Şubat 2022; 15:58:47 >
  • @gren Hocam Samsung olarak M32 ve M22'yi listeye ekleyebilirsiniz, keza A21s eski kalıyor. Ki bu iki cihazın da çipseti eski.


    Oneplus Nord N10 5G modeli Oneplus markasına ait, Oneplus; Oppo, Vivo, Realme, IQOO Realme gibi bir BBK Electronics markasıdır. Realme marka cihazları örneğin Oppo distribütörlüğünde getiriliyor. Yani Realme de bir BBK Electronics markasıdır.


    POCO konusunda durum farklı, direkt Xiaomi'nin alt serisi olup markalaşan bir bölüm. POCO, REDMI bunlar direkt Xiaomi'ye ait alt markalar ve satış, satış sonrası hizmet gibi durumlar Xiaomi tarafından kontrol ediliyor. Realme-Oppo arasındaki Türkiye'deki ilişki de buna yakın. Diğer ülkelerde böyle bir durum yok, Oppo Oppodur, Oneplus - Realme kendi ayrı internet satış kanallarını kullanır gibi. Türkiye'de böyle bir rekabeti sağlamak zor, bu yüzden aynı çatı firmaya ait 2 markayı kıyasıya modellerini sunacağına ortak payda ürünleri sunuyorlar. Örneğin Realme'nin sayı serisi, Oppo Reno, Oppo AXX şeklinde sunuyorlar. Oneplus biraz daha bağımsız sanırım. Nord serisi de yurtdışında satış rekorları kırdı. Nord N10 5G de Türkiye'de oldukça tutan bir model oldu.


    POCO'ya gelecek olursak M3 Pro 5G modeli aslında bildiğiniz Redmi Note 10 5G. Bunu farklı marka altında tekrar satışa sundu Xiaomi bu sefer de 128GB ile gelen Note 10 5G'nin 4GB RAM'i yerine M3 Pro 5G'de 6GB RAM yerleştirdi. Tek fark bu iki model tıpa tıp aynı geri kalanında. Xiaomi aynı marka ürünlerini farklı isimlerle satabiliyor. Aynı durum şimdi Oppo-Realme-Oneplus üçlüsünde de yaşanıyor. Örneğin Oppo Reno 5 Pro 5G, Oppo Find X3 Lite idi sanırım yerine sunulmuştu ikisi de birebir aynı model. Sonra Oneplus OxygenOS arayüzü ile Oppo COLOROS birleşti. RealmeUI dediğimiz arayüz de bildiğimiz COLOROS'in biraz değişmiş hali.


    ROOT yetkisi alınmamış bir cihazda bankacılık uygulaması sorunu olması pek olası değil, Google Play'de sertifikalı onaylanmış bir cihaz olması dışında başka bir gereksinim duyulmaz, Android 4.4-5 destekleyen uygulamalar bunlar.


    Ama Widevine L1 lisansını soracak olursanız, özellikle Netflix gibi film uygulamalarında kullanılan video güvenlik uygulamalarında bazen sıkıntı olabiliyor. Samsung'da değil de Xiaomi cihazlarda nadiren gerçekleşiyor. Ben Redmi Note9 Pro kullandığım dönemde MIUI12 güncellemesi gelince cihazda bir anda Widevine L1 olan lisansım L3'e düşürülmüştü bu da Netflix'i 4K max kullanımımı engellemişti, 540p'ye düşmüştü izleme kalitesi. Genelde Xiaomi böyle bir hata oluştuğunda yama gönderip hatayı düzeltiyor. Bu hatayla daha çok markası belli olmayan Google lisansı olmayan cihazlar, TVBOXlarda karşılaşıyoruz.


    Hocam eğer bana soracak olursanız dediğim iki modelin ana konusuna bakıp araştırın. Realme 7 hala randımanlı ama 64GB olması biraz düşündürüyor. 6GB RAM olması iyi. Helio G95, yapısı gereği ısınan bir çipset 12nm üretim sürecinden geçiyor çünkü. Performans yönünde sorunu yok derecede.


    Redmi Note 10 da benzer kadere sahip Snapdragon 678 SoC 11nm üretim sürecinden geçiyor, Redmi Note 10S Helio G95 ile geliyor, yine 12nm üretim sürecine sahip.


    @ibo83 Hayırlı olsun hocam umarım memnun kalırsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 1 Şubat 2022; 16:54:41 >




  • Arkadaslar merhaba. 5-5.5 bin tl civari maksimum olarak bir telefon ihtiyacim var. Onceligim uzun omurlu olması, kamerasinin iyi olması. Oyun vb oynamam. Sosyal medya bankacilik vb icin lazim. 6 gb ve 8 gb ramli modellere bakiyorum. Kendi gordugm secenekler samsung m52, redmi note 9 pro, m32. Dedigim gibi en oncelik kamera ve uzun ömur. Uzun omur konusuna kasa kalitesini de dahil ederek dusunebilirsiniz. Bu yuzden direkt samsung m52 demedim, zira plastik vb konulari donuyor. Baska marka model onerileri olur ise onlara da acigim. Onerilerinizi bekliyorum. Tesekkurler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    anlamadıgım nokta bu modellerde mobil bankacılıkta sorun olup olmadıgı vb


    birde samsung m31s ide düşünmüştüm ama realme ve redmi daha iyi gibi geldi o fiyatlara

  • @ozandr Hocam ne demek istediğinizi anladım. Samsung 2 nesildir böyle devam ediyor Glastic adını koyduğu bildiğimiz plastik arka kapağı kullanıyor tasarım elementi olarak. Tabi kırılmalara parmak izi bırakma sorununa mantıklı bir çözüm olmuş ama dediğiniz gibi malzeme kalitesi açısından gerçek camın yerini tutamaz.


    Kıyasladığınız üç cihaz da birbirinden neredeyse bağımsız. M52 5G'nin performansı açık ara en önde. M32 ile RN9 Pro yakın cihazlar. Kamera performansları orta segment bir telefondan ne kadar bekliyorsanız o seviyede. M serisi de güncelleme sıklığı olarak A veya S serisi kadar sık güncelleme aldıkları söylenemez. Genel deneyim olarak ise M52 daha iyi bir aralıkta duruyor. Snapdragon 778 5G orta-üst segment arası en iyi çipsetlerden biri.


    @gren Hocam bankacılık uygulamaları kısmını root yetkisi kısmında açık biçimde belirttim sanıyordum. Bankacılık uygulamalarında bir sorun yaşamanız için ya cihaza yetkisiz erişim (root/kök dizin erişimi) sağlanmış hale gelmeli ya da cihaz bir şekilde Google Play sertifikası doğrulanamayan custom bir cihaz olmalı. Bu da custom ROMlarda nadir karşılaşılan bir durum. Yani stock, referans yazılımda böyle bir problem yaşamanız olası değil. Bana sorarsanız bahsettiğim iki cihazı da araştırın ileri dönük teknolojileri barındırıyor kullanım deneyiminiz buna bağlı olarak iyileşecektir diye düşünüyorum.





  • Arkadaslar Redmi Note 10 Pro almayi dusunuyordum, ancak bir cok sorunlari varmis okuduklarima gore. Ayni fiyat civarinda benzer kalitede ne tavsiye edersiniz? Butcem 6500 TL.

  • The Outsider kullanıcısına yanıt
    Hocam bana sorarsanız 778G çipsetli A52s, M52 5G modelleri veya Mi 11 Lite NE 5G modellerini inceleyebilirsiniz. S20 FE, POCO F3 vs bütçenizin üstünde.

    A52s OIS ile çok daha sabit video kaydı, 4 yıla yakın güncelleme desteği, stereo hoparlör, toza dayanıklılık gibi hususlarda önde pil kapasitesi küçük.

    M52 EIS, sertifika yok, pili büyük bir model.

    NE 5G de kibar keza pil küçük ortalamanın üstünde bir model.

    Zaten bu bütçe orta üst segment cihazların bütçesi. Bunlar harici bir POCO X3 GT bulabilirsiniz. Onda da malum Band 20 olmadığı görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 3 Şubat 2022; 1:48:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    samsung m32 m31s arasında çok buyuk farklılıklar yok gibi çentik kamera pek hoşuma gitmıyor zaten


    birde realme 7 amoled ekran değil gun ısıgında ekran görülebilir mi sıkıntı olnasın

  • gren kullanıcısına yanıt

    Hocam sanırım sizinle tüm artı eksileri konuştuk bahsettiğimiz cihazlar hakkında. Artık tercih sizin diyebiliyorum ancak. Ben olsam tercih edeceğim cihaz Nord N10 5G olur sebebi de Snapdragon 690 5G çipseti ve yeni nesil bir cihaz olmasından ötürü. Siz M31s alırsanız bu yine sizin bileceğiniz bir şey. IPS ekran tercih etmiyorsunuzdur, olabilir. Performansa önem vermiyorsunuzdur OneUI arayüzü ile gelen cihaz istiyorsunuz bu da olabilir. Tercih meselesi.


    Daha yorum yapabileceğim bir husus bulamıyorum. İyi günler dilerim.

  • iyi bir kamerası olan bir telefon arıyorum. maks. 4.000 bütçem var.


    oyun vs. çok oynamam. ne önerirsiniz ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playfurkan -- 6 Şubat 2022; 19:29:24 >
  • Galaxy A52 - Mi Lite 11 arasında kaldım. 6-7 bin olarak belirledim bütçeyi, alternatif önerileriniz de varsa bekliyorum.
    Genel olarak kamera ve bataryaya önem veriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @playfurkan Hocam yerinizde olsam Nord N10 5G bakacağım ilk model olurdu. Malûm kamerası iyi modeller diyeceğimiz telefonlar geride kaldı, bu soruyu geçen yıl sorsaydınız IMX 686 sensörlü telefonlar geziyordu piyasada. Mention eklemediğiniz için görememişim mesajınızı üzgünüm.

    @Ferrum hocam A52 den kastınız S olan A52s sanıyorum. Düz A52'nin tercih edilecek bir özelliği kalmadı çünkü. Mi 11 Lite 5G de başarılı bir model keza ama fiyatları oldukça yüksek iki modelin de. Burada kamera konusu ön planda. Eğer siz kamera ile haşır neşirseniz mantıklı olan modeller dedikleriniz. Özellikle OIS desteği ile videolarda A52s daha başarılı sonuç çıkaracaktır. Ayrıca S20 FE Snapdragon 865 ile gelen modele de bakabilirsiniz. A52s de mantıklı durumda.

    Eğer kamera ile çok ilgilenmiyorsanız da M52 yine bir tercih olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 15 Şubat 2022; 10:23:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oneplus 7T Pro telefonum var ama batarya süresi çok kısa.

    Bu sebeple bataryası daha iyi olan telefon almayı düşünüyorum.

    Oneplus Nord CE veya Samsung Galaxy M52 5G düşünüyorum.

    Hangisini tavsiye edersiniz veya batarya konusunda üzmeyecek başka telefon varmı.


    Telefonu çok sık kullanmam. Şuan ki telefonumu bile 2 günde 1 şarj ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viperc -- 19 Şubat 2022; 13:52:43 >
  • viperc V kullanıcısına yanıt

    Hocam CE malzeme kalitesi bakımından kaliteli bir model. M52 ise tam bir f/p cihazı. Malzeme kalitesi bir o kadar iyi değil. Nord CE Snapdragon 750G'nin pil tüketimi ortalama, M52'nin barındırdığı 778G 5G ise biraz daha yüksek denebilir bir amiral gemisi olmasa da. Pil kapasiteleri de buna göre belirlenmiş sanki CE, 4500 mAh ; M52 5G 5000 mAh. 778G çok başarılı bir çipset genel olarak. 750 biraz daha orta segment bir çipset. Özellikle GPU konusunda kullandığınız 7T Pro'nun oldukça gerisinde kalır.


    M52 5G, selefi M51'e göre pil kapasitesinde küçülmeye gidildiğinden batarya performansı pek beğenilmiyor.

  • 
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.