Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (210. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.608
Cevap
74
Favori
267.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 208209210211212
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 5 Yıllık iPhone 6S maceramı artık sonlandırmak istiyorum. Telefon gerçekten son zamanlarda artık yetmemeye başladı çoğu işleme. Oyun oynayan birisi değilim, sosyal medya - müzik - whatsapp ağırlıklı kullanıyorum telefonu genelde. Kamerayı da nadiren kullanırım bu arada. Yaklaşık 2-3 haftadır iPhone 11 ve XR modellerini takip ediyorum ama malum 11'in fiyatı uçtu resmen, bütçemi baya aşmış durumda. 6800₺ iken bütçemi biraz zorlayıp alabilirdim ama şu an alamam gibi. XR'da 6000₺'ye satılıyor şu an ama tek kamera olması, nispeten eski model olması gibi etmenler beni ondan da soğutmuş durumda. Android'te nereden baksanız 2016 yazından beri kullanmıyorum. En son G4 maceramdan sonra epey soğumuş bir şekilde iOS'a geri dönmüştüm. Gönül isterdi ki iOS'tan devam edeyim ama o paraları vermek içime sinmedi. Uzun lafın kısası bütçem maks. 6k şu an. Android'e hiç bakmadığım için sadece bugün baktım ve POCO F3 ve S20FE (Snapdragon) bu iki model gözüme çarptı. Sizin de tavsiyelerinizi almak isterim açıkçası.





  • Poco x3 pro öneririm. Ama daha sancısız geçiş için s20 fe öneririm.

  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    TLC 20 SE modelini tercih ettik. Şimdilik memnunuz.

    Artıları: + Devasa bataryası, kardeşim gerçekten sıkça kullanmasına rağmen henüz bir günde pilini bitiremedi 

    +Hafıza ve Ram kapasitesi yeterli

    +Saf Android'e benziyor.

    +En güncel Android Versiyonu

    +Hızlı şarj olması(Tabiiki bir amiral gemisi değil)

    +Kamerası tatminkar

    +Çok yönlü hoparlör ve ses gürlüğü

    +Çok sevmiyorum ancak güncel USB vesiyon C.

    +Giriş-Orta Seviyenin Güncel İşlemcisi

    Eksileri: - Çok büyük bir telefon

    -İçerisinden kulaklık çıkmıyor

    -Çözünürlüğün HD olması yazılımla bile giderilemiyor, Tam HD olmadığını hissediyorsunuz.

    -Devasa ekrandan ve ekran oranının 2ye 1 olmasından dolayı tam ekran yapıldığında videoların bir kısmının görünmemesi





  • arkadaşlar anneme telefon bakıyoruz 2000-2500 tl bandında önerileriniz nedir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba babam için 3000 (3200 de olur) liraya kadar bir cihaz bakıyorum ne onerebilirsiniz?
    Reno4 lite eski mi olur? Yardımlarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @High Sierra Üstat Merhaba, bu konuda yazdığın son mesajlar okudum. Eşimin telefonu arızalanınca onunkini değiştirirmişken ben de telefonumu değiştirme kararı aldım.


    Eşim xiaomi mi5, ben de mi5s kullanıcısıyım. Yaklaşık 2016'dan beri 5 yıldır telefonları kullanıyoruz. Kullandığımız telefonların özellikle kamera ve işlem performanslarından memnunduk.


    Eşim için sosyal medya kullanımı ağırlıklı ve fotoğraf çekimi iyi olan 2500- 3000 tl civarında, bir telefon almayı düşünüyorum.


    Ben de çok uygulama kullanırım, her türlü işimi telefondan yaparım, çok fotoğraf çekerim (kamerası iyi olmalı), NFC mutlaka olmalı, hızlı şarj özelliği olan gün içinde yoğun kullanım ihtiyaçlarını karşılayacak 3000-4000Tl aralığında bir telefon bakıyorum.


    Hazır 11.11 gelmişken garantili uygun fiyatlı bulursam garantili, ithalatçı varsa onlardan da alabilirim. Ancak yurtdışı getirimli olanlar da cazip, direk ordan da alabilirim.


    Senin mesajlar neticesinde kendim için bi kaç modeli gözüme kestirdim:

    Kendim için: Oneplus Nord CE, POCO M3 Pro 5G 6 GB, Poco X3 Pro 8 GB Ram


    Eşim için de :Xiaomi Redmi Note 9 pro düşünüyorum.


    Bu durum için bana da yorum yaparsan sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Yarbay -- 8 Kasım 2021; 1:21:47 >




  • Merhaba İşlemci olarak iyi
    Diğerleri çok önemli değil kasmaskn yeter
    Parasının hakkını veren en ucuz telefon hangisidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyigünler android olarak 4200-4500 civarı telefon ne önerirsiniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Hocam infinix zero 8(128/8) hakkında ne düşünürsünüz. Hanıma, babama yurtdışı note 10s almıştım geçen ay 2500 e şimdi aynı model 128/8 note 10s 2750 olmuş. Bende Tr garantili bir model alayım diyorum. İnfinix zero 8 gözüme çarptı ama. Sizin tavsiyeniz ne olur. 5 bine kadar alabilecek gücüm var ama altı üstü 3-5 sene kullanacağım telefona çok paralar vermek istemiyorum. Telefonla oyun vs oynamam. Sadece tarayıcı ve YouTube kullanırım. Kamera bile çok nadir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SïmônAdebïsï -- 8 Kasım 2021; 20:16:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @High Sierra hocam bi listeyi güncelleyelim bence zamanı geldi gibi kafalar karışık baya :D

  • Sayın forum sakinleri, maalesef yorucu ve sıkıntılı günler geçiriyorum bu sebeple foruma zaman ayıramadım, üzgünüm. Umarım çok mağdur kalmamışsınızdır.


    @Nuvo' Hocam Vivo dediğiniz gibi daha kaliteli bir marka tek sorun 2GB RAM ile FuntouchOS ne kadar iyi anlaşabilir. Android 10 ile Go olmayan sürüm haricinde 2GB RAM cidden problem. Realme modellere de bakmak lazım keza Redmi 9A 9C olabilir.


    @nil_777 Hocam GM21 Pro, Tecno POVA, Infinix Note8 ve Redmi Note9 oldukça iyi donanıma sahip cihazlar. Donanım ileri dönük kullanımda etkisini gösterecektir. Android 10 ve 11'de özellikle RAM kapasitesi ve işlemcinin işlem yapabilme gücü alt ve üst segment donanım arasında büyük makas açtı. Alt segment donanımlarda Android 10, 11 gibi sürümler dayanılmaz bir kullanım senaryosu sunmakta bundan Helio G serisi ile gelen cihazların orta-alt segment için ideal olduğunu düşünüyorum. Hele de G70-G80-G90 üçlüsünün. Burada Note9 hariç üç cihaz da 6GB RAM ile geliyor, 128GB depolama sunuyor. Burada POVA ile GM21 Pro yanlış değilsem resmi garantili fakat Note9 ile Infinix ithalatçı. Bloat maalesef Xiaomi'nin ve biraz da Oppo'nun baş belası bir sorun. İki firma da yeni MIUI/COLOROS sürümünde azalttı bu uygulamaları fakat Samsung'u eleştirdiğimiz konu artık Çinli üreticilerin sıkıntısı haline geldi. GM21 Pro ise bildiğiniz referans Android ile geliyor. Bu modellerden genel olarak güncelleme alma imkanına sahip tek model Redmi Note9 bunu belirtmek isterim.

    Ama siz donanım değil de genel kullanıma yönelik cihaz arıyorsanız Realme C25'i de listenize ekleyin derim. Hocam ben genel olarak A02S, M12, M02 gibi modelleri önermiyorum donanımları oldukça zayıf olduğu için fakat günlük kullanıma da uygun modeller günün sonunda 4GB RAM'e sahip her cihaz yeterli gücü sunacaktır. Buradaki kullanıcı tipi genel olarak daha f/p oranı yüksek modeller aradığı için konu bu durumda. Eğer aklınızda bir model varsa hakkında konuşabiliriz buradan.


    @Wallcroft Hocam S20 FE G versiyon ile F3 modeli oldukça iyi modeller. S20 FE OIS, ve kameranın senaryolara göre çekim kalitesinde önde, F3 ise hızlı şarj kapasitesi, pil kapasitesi ve çipsetin revize olmuş olması ile biraz daha önde. Biri POCO'nun en üst düzey üretim kalitesi ile çıkmış bir model, diğeri ise Samsung'un eldeki imkanlar ile en uygun fiyata üretebildiği amiral performansına yakın cihaz kısacası.


    @4Yankee Hocam aynı şekilde Tecno POVA, GM21 Pro, Infinix Note8 ve Redmi Note9 modellerini aynı şekilde incelemenizi öneririm. Üstte gerekli hususları belirttim bakabilirsiniz.


    @x_ir Hocam burada tek sorun 4300 mAh pil kapasitesinin Helio P95 gibi biraz eski nesil bir çipsete nasıl güç vereceğini düşünmek olacaktır.





  • Son 5 soru da burada


    @Kıdemli Yarbay Hocam ilk defa bir Mi serisi modeli bu kadar uzun süre kullanan birini gördüm. Sizi tebrik ediyorum bu konuda. Ama Mi 5 gerçekten zamanın ötesinde olan bir seriydi bu da ayrı bir konu. Sanırım Nord CE değil de Nord N10 5G modelinden kastınız. Hocam burada sorun Mi 11 Lite 5G'nin Galaxy M52 5G'nin fiyatının uçuyor olması. Bu durumda Nord N10 5G mantıklı bir konumda duruyor. Öte yandan performans odaklı bir cihaz tercihi yapacaksanız da POCO X3 Pro mantıklı bir konuma geliyor. Ben uzun bir süre Redmi Note 9 Pro kullandım. Memnun da kaldım. Ancak Nord N10 5G'yi eşiniz için tercih edebileceğinizi düşünüyorum. Epey üzerinden fiyatları incelemenizi öneririm. Sizin için de POCO X3 Pro performans odaklı en doğru tercih olur. Ama genel kullanımda M3 Pro 5G de olur Nord N10 5G de.


    @cafzafer2 Hocam bütçe belirtmemişsiniz. Bu durumda 2500 lira civarında Helio G85-G90 ile gelen herhangi bir model yukarıyı okursanız anlayacaksınız, 3500 lira civarında Nord N10 5G, POCO X3 Pro gibi modeller, 5000 lira sınırında M52 5G, A52s 5G, Mi 11 Lite 5G gibi modeller, 5500 6000 TL arasında ise POCO F3 ile S20 FE G versiyonlu gibi sıralayabiliriz. Bütçe belirtirseniz daha iyi olacaktır.


    @mathdelisi Hocam çok sınır bir bütçe maalesef çok fazla cihaz bulunmuyor bu aralıkta. Ya yukarı doğru yönelip Mi 11 NE Lite 5G, M52 5G, A52s 5G modellerine bakacaksınız ya da aşağı fiyat aralıklarındaki Nord N10 5G, POCO M3 Pro 5G gibi orta segment modeller ya da POCO X3 Pro 128/256 gibi performanslı 4G eski amiral gemisi gücünde cihazlara bakacaksınız. Aklınızda daha detaylı bir model varsa konuşabiliriz hakkında. Bir de eski POCO F2 Pro var ekleyebileceğimiz listeye.


    @VatandaşMahmut Hocam ne yazık ki baktığım sürede stok kalmamış gözüküyor herhangi bir site için sorguladığımda. Aslında Helio G90T ideal bir çipset bir cihaz için. Alternatif olarak Reno 4 Lite'a yönelebilirsiniz. Tabi Helio P95 bir G90T kadar performans sergileyemeyecektir P95 biraz daha G80 ayarında bir çipset A75 çekirdeklerinden dolayı.


    @ygtdmrzz Haklısınız hocam, maalesef şu ara çok yoğunum. Güncelleme gerekiyor sil baştan yapmaktan ziyade.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 13 Kasım 2021; 16:24:59 >




  • Onemli degil hocam cevaplar icin tesekkurler. Bu arada vivo y20 ve general mobile 21 plus aldim bu ikisi hakkinda sorusu olan varsa yardimci olabilirim.

    birde unutmadan vivo y11s 3gb ram ve android 11 le geliyor baska cihazla karistirmis olabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • görüpte cevap yazmanız yeter teşekkürler

    @High Sierra

  • Arkadaşlar merhaba. 5000-6000 TL arası AMOLED ekranlı, kulaklık girişi olan tercihen çentik vs olmayan ekranlı günlük kullanıma uygun bir telefon tavsiyesi rica edebilir miyim sizlerden? Yazılımsal, donanımsal sorunları minumum olması ve youtube/netflix izlerken veya gazete okurken maksimum performans veren bir telefon araştırmaktayım. En önemli kriter ekranın kalitesi. Değerli tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi günler.. şöyle geriye dönük baktım biraz.. almayı düşündüğüm redmi note 10s modelinin hiç adı bile geçmiyor.. sebebi ne olabilir acaba..

  • merhabalar, redmi note 10s ile reno5 lite arasında kaldım. redmi serisinin kronik sorunları olduğundan dolayı tercih edilmemesini söyleyenler var ve opponun yazılım anlamında daha önde olduğunu belirtiyorlar. ancak 10s'in işlemcisi renonunkinden daha önde. sizce bu iki telefon arasından hangisi tercih edilmeli. günlük kullanıcıyım. /an itibariyle redmi note10s teknoloji mağazalarında 3499, reno5 lite 3399/

  • astrafe A kullanıcısına yanıt

    Hocam bunun sebebi 10S'in çıkış fiyatının 3999 TL olduğu sıralarda bu listenin hazırlanmış olması.


    Şu ara baktığımızda fiyat 3399, Helio G85 ile gelen ve 4GB RAM'a sahip Realme C25s'in 3000 TL civarı olması dışında rakipsiz bir bütçe aralığında şu an için cihaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 17 Kasım 2021; 9:46:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thecowboysmiles T kullanıcısına yanıt

    Hocam POCO F3 ve S20 FE Snapdragon 865 olan cihazlarını değerlendirmenizi öneririm öncelikle. İki cihaz da randımanlı.


    Ancak ekran detaylarını gözle görmeden size uygun olup olmadığını değerlendirmek pek doğru olmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nevvton N kullanıcısına yanıt

    Hocam dedikleriniz ve kıyaslama debepleriniz tamamen doğru öncellikle, fakat 10S bir cihazdır. Seri ile bağdaştırmak doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Redmi'nin Note 5'den beri kronik hatalı cihazları olmuş olabilir ancak son serileri gayet sorunsuz. Yani Redmi Note9 Pro'da bile sadece bir seri cihaz kamera camından toz kaçırıyor dendi, 1 yıl kullandığım cihazda ufak tefek buglar hariç herhangi bir sorun yaşamadım.

    Reno 5 Lite da Redmi Note 10S de gayet iyi modeller. Zaten M3 Pro 5G modelinin fiyatı uçunca artık elimizde değerlendirebilecek M32 de dahil bu üç Helio P95, G85, G95 çipsetli model kaldı. Eskiden bu fiyata Dimensity, Snapdragon 7XX serisi modeller buluyorduk. Şimdi ise bu bütçenin ilerisinde ancak OnePlus Nord N10 5G modeli o da yoğun talep görmediği için M3 Pro 5G gibi.

    Bence iki telefon da memnun eder, 10S dediğim gibi daha dolu bir cihaz, daha performanslı ve pil kapasitesi daha yüksek fakat bu Reno 5 Lite kötü demek olmuyor. RAM kapasitesi, ColorOS. Ben olsam pilden dolayı 10S'e yakın dururum ama size tavsiyem kullanıcı yorumlarımın olduğu forum başlıklarını inceleyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 17 Kasım 2021; 9:53:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 208209210211212
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.