Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (209. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.608
Cevap
74
Favori
267.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarionCobretti

    1500-2000 arası kasmayan donmayan hafıza sorunu yaşatmayacan internet youtube sosyal medyalar ve whatsup sorunsuz çalıştıraca bir telefon lazım.

    Realme C21,Vivo Y11s,Oppo A12,Huawei P20 lite, Y6p,Samsung a02, Tcl 10se, Alcatel 1s 2020

    Bunlardan alınabilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sushi. S kullanıcısına yanıt

    Hocam 11'deki kamera sisteminin farkı gözle görülecek derecede özellikle de video kısmında. Normalde hafıza odaklı düşünen biri olarak bile 11 (64GB) versiyonunun daha mantıklı olacağını düşünüyorum.


    Yanlış değilsem Yandex.Disk Android cihazlarda sınırsız fotoğraf depolama desteği sunuyordu. Eğer iOS cihazlar için de bu durum geçerliyse oldukça iyi.

  • RevivaL kullanıcısına yanıt

    Hocam Realme C21, C25 modelleri oldukça makul çünkü 64/4GB RAM özellikleri ile günlük kullanımda oldukça uygunlar. M12'de sırf tasarruf Cortex A55 X8 Çekirdekleri ile oluşan Exynos 850 var, donanım konusunda oldukça zayıf. C25 bu konuda bir tık daha mantıklı olurdu. A15s oldukça eski Helio P35'ten güç almakta. P20 Lite da keza eski Kirin 659'dan.

  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.

  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    çok teşekkürler, yandex disk'i de araştıracağım.

  • Bu konuda Galaxy S20Fe çok methedilmiş, youtube'dan kullanıcı yorumlarını okudum, 10 dakika içinde inanılmaz ısındığını yazmışlar, bir çok kullanıcı bu şikayeti yazmış, direk olarak bu modeli eledim.

  • geng G kullanıcısına yanıt

    Hocam FE'nin iki modeli de var, Snapdragon 865 ile gelen modelden bahsediyorsunuz Exynos 990 ile gelen modelden mi?


    Exynos (SM-G780F), Snapdragon (SM-G780G) ürün kodu ile satılıyor. Bahsettiğiniz durumu yaşayan kullanıcıların çoğu F olan modeli yani Türkiye'de daha önceden satışı yapılmış olan modelden muzdarip. Sonra üstüne bu elde kalan Snapdragon 865 modellerden yeni versiyon olarak satıldı. 865'in, Exynos 990 gibi yaygın biçimde bir ısınma sorunu, çekirdek hızlarını koruyamama sorunu yaşadığını gördüğümüz söylenemez. Aksine daha çok takdir edilen bir model oldu.


    POCO F3 örneğin Snapdragon 865'in revize hali 870 kullanıyor ama kamera konusunda FE'nin bir adım önde olduğu söylenebilir. Malzeme kalitesinde ise F3 daha önde örneğin.


    M52 5G giriş yaptı ülkemize yakın zamanda, Snapdragon 778 ile geliyor. Aynı çipset ile Mi 11 Lite 5G NE modeli de gelecekti en son ülkemize. Bu modellerde kullanılan çipsetin GPU kısmında orta segmentin yeni lideri olacağı görünüyor. Snapdragon 855'i yakalayan, çekirdeklerin optimizasyonu ile zaman zaman geçen bir çipset sonunda geldi. Henüz yorum yapmak için çok erken fakat kağıt üstünde oldukça iddialı duruyor, hele de bu fiyatta satılan tek modelin A72 4G olduğunu düşünecek olursak, M52 5G tam bir yeni soluk oldu. F3 stokları azalıyor, S20 FE harici 5000 TL bandında güzel cihazlar kalmamıştı. Bu 11 Lite 5G NE ile M52 5G modelleri akılda kalmalı diye düşünüyorum.


    En sonunda orta segment hak ettiği değeri gösterecek çipsetleri ile ülkemizdeki cihazlarda göründü. Dimensity 920, 820, 1200, 1100 ile Snapdragon 690 5G, 778G 5G çipsetleri oldukça iyi gözüküyor.





  • telefonumu çaldırdığımdan dolayı yeni telefon alma ihtiyacı doldu doğal olarak iki seçenek var aklımda ve 4.500 tl gibi bir bütçem bulunmakta birisi xiaomi mi 11 lite diğeri ise samsung note 10 plus şimdi absürd olacak belki ama birisi 2 sene öncesinin cihazı biriside yeni cihaz sanırım hangisi alınır merakla beklemekteyim


    samsung kullandım uzun zamandır xiaomi kullanmadığım için samsung aşinalığı ve ekran büyüklüğü daha çok gözüme çarpmakta fakat note 10 çok güncel bir teelfon değilş sanırsam , xiaomi ise çok sıcak bakamıyorum gibi ama hangisi tercih edilir acaba



    dip not : Note 10 u az kullanılmış ikinci el almayı düşündüğüm için bütçem ile doğru orantılı


    edit : note 10 lite içinde kıyaslama yapılabilir açıkçası note 10 lite bir tık güncelliği ile daha çok önplanda benim için gibi ya note 10 lite yada mi11 kararsızım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkdexterness -- 31 Ekim 2021; 4:35:56 >




  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Altı aydır güncel telefonları takip etmiyordum. Geçen gün bir bakayım dedim, M21 ve M51 fiyatları uçuşa geçmiş, yerine yenileri de gelmemiş henüz galiba. M51'e o parayi vereceğime, A72 alırım, cepte de para kalır. Artik xiaomi de mantıksız, Redmi 10 serisini beğenmedim. İlk sayfadaki sizin onerileriniz arasindan infinix veya Tecno'ya yonelebilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kısa bir araştırma sonrası Poco F3 satın aldım internetten, Salı günü elimde olur diye tahmin ediyorum. Neden Poco F3 tercih ettim, aşağıda madde madde yazıyorum :


    1- Cep Telefonu için sınırım 5.000 TL, daha üzeri yazık günah, 10.000 TL'lik telefonu da alabilirim, almadım, gerek yok, bir telefona 10.000 TL verilmez. Sınırım 5000 üzeri ya da altı +- 500 TL idi, bu sınırlar içinde kaldım.


    2- Xaomi Note 10 Pro ile Poco F3 arasında çok gittim, geldim.


    3- Alacağım telefon mutlaka Distribütör garantili olmalıydı. Önceki telefonlarım yurtdışı idi, hepsinde de sorun yaşadım. F2 Pro telefonum yurtdışı olduğu için çift sim kartın sadece birisini kullanabiliyorum, ikinci olarak telefonun şarjı 4 ayda bir arıza veriyor, garanti olmadığı için sürekli telefonu satın aldığım yere verip ücreti mukabilinde tamir ettiriyorum. Ondan önceki telefonumda da çekim ve karşı tarafa ses gitmeme sorunları vardı. Bu yüzden garantisiz telefonlardan uzak duruyorum.


    4- Her ne kadar garantisiz olma yönünde sıkıntılar yaşasam da mevcut telefonum F2 Pro, işlemci, hız ve kamera yönünden çok iyi bir telefon, F3 kararı vermemi olumlu etkiledi.


    5- Galaxy 20 Se hiç bakmadım, youtube yorumlarını okumak yeterli oldu, ısınma problemi her iki yazılımda da var, hangisini tercih ederseniz edin ısınma problemi şikayeti çok, bunun dışında ekran küçük, kağıt üzerindeki donanımlara aldanmamak lazım, önemli olan kullanışlılık, bu telefonun inanılmaz reklamı yapılmış, bu derece çok reklamı yapılan telefonları iyice araştırmak lazım. Burada da keza durum aynı.


    6- F3 neden tercih ettim, işlemcisi ve hızı diyebilirim. Video ve fotoğraf çekimi konusunda sanki Note 10 Pro'da daha iyi gibi bir izlenim oluştu, ancak fiyat-maliyet-performans hepsi bir araya gelince Poco F3 ön plana çıktı ve kararımı o yönde verdim.





  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Poco F3 satın aldım, teşekkürler.

  • ksph K kullanıcısına yanıt

    Hocam zaten orası kesin ama M52'yi gördünüz mü bilemiyorum.


    A72 sırf OIS, stereo hoparlör, IP68 ile başarılı bir model. Çipset tarihi Snapdragon 720G 4G.


    M52 5G ve S20 FE (SM-G780G) modellerini incelemenizi öneririm.


    Xiaomi'nin Redmi markası konusunda size hak veriyorum 3 nesildir üstüne bir şey koyulamayan XC XA ve Note serisi modeller gördük. Fakat POCO markası muazzam modeller ile giriş yaptı. Önce X3 NFC, sonra X3 Pro, F3, X3 GT derken muhteşem alternatifler ve Dimensity serisini M3 Pro 5G sayesinde de görmüş olduk uygun fiyatlarda.


    Ayrıca Redmi Note 11 serisi tanıtıldı bu seride 4G-5G ayrımını bırakacaklarını tahmin ediyorum. Tüm seri Mediatek çipset ile geliyor maliyet odaklı oldukça başarılı bir seri oluşmuş. Yani Xiaomi kendisinden 2,5 yıldır beklenen


    Oppo ve Realme konusunda da bu eleştirinize hak verebilirim. Realme 4 seridir aynı çipsetli modeli Pro model olarak sunuyor. 6,7,8 bu gidişle 9 Pro da aynı Snapdragon 720G 4G çipseti ile gelecek. Xiaomi tamamen 5G ile donatıyor orta segment serilerini. Realme anladığım kadarıyla Hindistan'da yoğun biçimde satılmayan non-5G modelleri özellikle buraya ayırtıyor. Çünkü Hindistanda şu an en çok satan model ne desek Realme 8s 5G, 8 5G geçen yıl da 7 5G cevabını veriyorduk.





  • Darkdexterness kullanıcısına yanıt

    Hocam Note 10 Plus, Note 10 Lite ve Mi 11 Lite oldukça farklı kulvarların modelleri.


    Baştan elemenizi yapayım Note 10 Lite Snapdragon 845'e eşdeğer 9810 ile geliyor. Pil tüketimi, performans stabilitesi bakımından Exynos 9820 ile gelen Snapdragon 855 muadili Note 10 Plus'dan geride.


    Ayrıca şöyle bir sıkıntı ile devam ediyoruz. Haydi Note serisi 4G bile olsa Note yani S-Pen özellikli bu bütçede yegane seri. Sorduğunuz modeller ve muadilleri (Realme 8 Pro, Mi 11 Lite, Redmi Note 10 Pro, A52, A72...) bunlar geçiş modelleri idi hocam. Yani biz 5G'ye geçiyoruz fakat elimizde yoğun Snapdragon 732G 4G ve Snapdragon 720G 4G çipseti kaldı. Bunları 5G'ye geçişi oldukça uzun bir süre alacak ülkelere saydıralım mantığı ile üretilmiş modeller.


    Yani aslında bu modellerden bi nevi uzak durmak en mantıklısı olurdu. 5G geldiğinde ki 3 yıl içinde planlamaların bitip son evreye ulaşacağını rahatlıkla tahmin edebiliriz. (Çünkü kaç yıldır derin uykudaki TT bile İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ başta olmak üzere Marmara ve Ege Bölgesi'ni fiber altyapı ile döşemeye verdi bunun devamı zaten 5G baz istasyonları ve hat değerleri tahkiki olacak.)


    Söylemek istediğim şu. Eğer siz cihazı ömürlük kullanmıyorsanız bu dediklerim sizin için havada kalacak ama 5G bir gerçek. Ayrıca başka bir yolu da yok. Bakın Samsung bile istemeye istemeye M52 5G ile orta segment için 5G çipsetli serilerini Türkiye piyasasına sundu. Tabi POCO ve Xiaomi bu konuda rakibinden fersah fersah önde davrandı. Rakipleri de sırf bu sebeple elini çabuk tuttu. Yoksa Samsung ve Oppo'ya kalsaydık bir süre daha Helio G80ler Helio P95ler Snapdragon 720G 4Gler görmeye devam edecektik.


    Şunu demek istiyorum. POCO M3 PRO 5G, Oneplus Nord N10 5G, Galaxy M52 5G, Mi 11 Lite NE 5G modelleri ülkemizde satışa sunulmuş iken hala 4500 TL'ye Redmi Note 10 Pro, Mi 11 Lite 4G, Realme 8 Pro modellerine bakmak bir nevi hata gibi duruyor. Dediğim gibi Note serisi hariç. Note serisinin size sunacağı çok daha farklı özellikler var. Bunlara değer eski bir çipset ama burada da yazılım desteğiniz bir yıl sonra son buluyor ona göre karar vermeniz gerekiyor.





  • geng G kullanıcısına yanıt

    Hocam elinize sağlık, çoğu kişinin merak ettiği bir kıyaslamayı açıklamışsınız.


    S20 FE'nin tercih edilmesinde SAMSUNG'un 3 OS + 4 yıl güvenlik yaması sunması, suya dayanıklılık sertifikası, OIS gibi etkenlerin olduğunu rahatlıkla varsayabiliriz. Bununla da aslında POCO'nun oyunundan giden bir cihaz. F3 ise POCO markasına aykırı biçimde POCO'dan beklenmeyecek düzeyde yüksek kaliteli kasa yapısını kamera, hoparlör, suya dayanıklılık koşulu gibi özel hususları biraz daha orta segment düzeyinde tutarak oldukça göz dolduran bir model olarak karşımıza çıktı. Yani iki firmanın birbirinin müşteri modeline hitap ederek ürettiği ilk modeller olabilirler yakın zamandaki.


    S20 FE'nin G780F ürün kodlu Exynos 990 ile gelen ilk serisinde bahsettiğiniz çekirdek hızlarını koruyamama, ısınma sorunları gözlendi hocam burada haklısınız ama Snapdragon 865 ile tekrar piyasaya sürülen versiyonda (G780G) bu sorunların sıklığı oldukça azaldı. Zaten bahsettiğimiz platformun revize hali POCO'da da bulunuyor F3 S870, F2 Pro S865 çipsetinden güç alan modeller. Buna göre eğer tasarımsal çipsetin soğutma bakır sistemini bir mühendislik hatası haricinde bir yanlışlık yapılmadıysa verilecek sonuçların hemen hemen birbirine yakın olması gerekir. Exynos 990 dediğim gibi başka bir hikaye. Samsung Exynos 2100'ü tanıtırken geçmişteki hatalarımızdan ders aldık demişti. Umarım kast ettiği çipsetlerin de farkındadırlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 1 Kasım 2021; 12:22:6 >




  • Arkadaslar yorumlarinizi alayim

    Vivo y11s
    General Mobile gm21 plus

    Oyun vs oynanmayacak belli basli uygulamalar kullanilacak. Kamera onemli kagit uzerinde gm daha iyi yaziyor ama bazen kagit uzerinde iyi olmayan gercekte iyi cekebiliyor. Simdiden tesekkurler. Birde baska marka tavsiye etmezseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu iki model arasında kaldıysanız işiniz zor. Y11S kağıtta ideal duruyor içerisindeki çipset Snapdragon 460, bu çipsette kullanılan Adreno 610 oldukça yaygın bir biçimde diğer serilerde bulunuyor. 1.8 GHz 4X Kryo 240 Gold 4x 1.6 GHz Kryo 240 Silver çekirdekleri ile oluşuyor yani Gold çekirdekler Cortex A73'ün özel tasarım hali Silver da A53'ün.


    GM 21 Plus ise Helio G35 ise çekirdek hızları daha yüksek 2.3 GHz + 1.8 GHz Cortex A53 tasarruf çekirdeklerinden oluşuyor sırf. GPU kısmında da referans ARM Mali GPU'suna sahip.


    Yani Y11s'in CPU, GPU konusunda avantajlarını göz ardı edemeyiz. Fakat 32GB günümüzde yetersiz bir hafıza. Bu yüzden GM 21 Plus'da kafa karıştırmıyor değil.


    Bence GM 21 Plus mantıklı bir model Y11s ise orta karar bir model. Tek sorun GM 21 Plus yeni bir cihaz buna göre nasıl bir kronik sorunu olur daha doğrusu kullanıcısı yaygın bir model olmadığı için kesin bir yargı belirtmem mümkün değil.





  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Hocam gundelik standart kullanim olacagi icin islemci ve hafiza pek onemli degilde bu kronik sorun olayi benimde kafami kurcaladi aman aman para degil ama ugrastirsinda istemem. Tr mali olmasi montajda olsa uzakmi dursam diyorum gm den :) Vivoda bilinen bir firmanin urunu en nihayetinde. Acaba kameralari hakkinda yorum yaparmisin 3 kamera 2 kamera 16mp 13mp bunlar cok fark yaratirmi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar max 2500 liralık bütçeye uygun bir telefon arıyorum. Cihazın kamera kalitesi çok da önemli değil, dahili hafızası ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur. Sd kart özelliği mutlaka bulunmalı. Mobil oyun oynayan biri değilim bu arada.

    En önemlisi de bloatware uygulamaların minimum olduğu bir cihaz arıyorum. Garanti süresince root atmayı düşünmüyorum, o nedenle cihazda rootsuz olarak ne kadar erişim imkanım olursa o kadar iyi. İşlemcisi, amoled ekranı cart curt gibi spesifik detaylar hiç önemli değil, bütçeden de anlayacağınız üzere bu gibi teferruatlara dikkat edecek lüksüm yok maalesef.

    Telefon tavsiyesi verecek olanlara şimdiden teşekkür ederim, iyi günler arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,


    Şu an kullandığım HTC One A9 6 yıl sonra batarya sorunları nedeniyle kullanılmaz hale geldi. 2500-3500 TL aralığında kronik sorunu olmayan bir telefon arayışındayım. Mi 9T, Oppo A74 ve Oppo Reno 4 Lite gözüme çarpan modeller, önerilerinize açığım şimdiden teşekkürler.

  • 
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.