Şimdi Ara

Burn in liste

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar. Bildiğiniz üzere kulaklıklarda burn in denen bir hadise var. Bugüne kadar birçok kulaklık geçti elimden ama kulaklıklar audio technica sennheiser falan olunca açıkçası verdiğim paraya kıyamadım burn in yaomak için:) Bildiğiniz gibi garanti dışı kalıyor ürünler. Her neyse gecen haftalarda kz zsn aldim aliexpressten. 100 lira gibi bir paraya aldığım icin bu parayi feda edebilirim sanirim burn in için Sizden istediğim bana burn in için birkac parca onermeniz. Hatta varsa bir uygulama veya calma listesi de olabilir. Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Burn in hiç varolmadı diyen burn in siz kulaklık mı kullanılır diyene kadar bir çok insan var, işin o kısmını pek bilemiyorum fakat şunu biliyorum, en mantıklısı zorlamadan doğal olarak burn in olmasıdır eğer günde ortalama 3-5 saat kullanıyorsanız ve ses seviyeniz minimum 70-80 ise günler içinde hissedilir fark olacaktır burn in var ise (bkz. burn in yalan kardeş)

    Tel'den yapıcaksanız %80+ ses seviyesinde farklı tür müzikler çaldırmaktır, en basitinden youtube'den Bass music mix Trap music mix Trance music mix vb. 40-60 şar dk lık mixler mevcut indirip loop'a alın iş görür. Eğer zaten karışık bir oynatma listeniz varsa telde olan müziklerden direk rastgele modda açın.

    Uygulama vs var tüm herz'leri gezen fakat kullanmadım şahsen, Hayırlı olsun Kz Zsn ağır "budget" iem'i bu seninin kralı diyebilirim. KZ ZSN Pro çıkardılar 3-5 dolar farkla daha inceleme yok ama çok fark olacağını sanmam içiniz rahat olsun, iyi günler :)




  • Burn in çoğu kulaklık için yoktur. Özellikle böyle 8-10mm sürücüye sahip kulakiçi modellerde.

    Sesin değişir gibi gelmesi kulağın alışmasındandır. Çok tizli bir kulaklığı ilk taktığınızda dinlenemez gibi gelir ama 1 hafta sonra daha az tizli başka bir kulaklığa geçince bu ne kadar tizsiz bir kulaklık dersiniz.

    Yapılan bir çok testte de burn in sonrası herhangi bir farklılık olmadığı görülmüştür.

    Boşuna kulaklığı bir kenara bırakıp boş boş müzik çalmanın bir mantığı yok. Kulaklığı tekrar takınca yine kulağınızın alışmasını bekleyeceksiniz zaten. Çünkü kulaklıkta burn in olmaz, sizin kulağınızda olur.

    İsterseniz şimdi bir şarkı seçin ve onu defalarca dinleyin, hatta notlar alın nasıl duyulduğuna dair. Sonra kulaklığı uzun süre burn in'e bırakın ve aynı şarkıyı tekrar dinleyin. Hiç bir fark olmadığını göreceksiniz.

    Ben de önceden burn in'e inanırdım ve sanki kulaklığın sesi değişiyor gibi gelirdi ama aynı kulaklığın yenisini alıp deneyince hiç farkı olmadığını gördüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 25 Mart 2019; 23:44:49 >




  • Romakiyo kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için cok teşekkürler hocam. Açıkçası ben zsn proyu 1 ay bekledim. Kznin anasayfasinda sürekli coming soon yaziyordu. Bekle babam bekle artik sıkıldım gittim zsni aldim :) Dediğiniz parçaları kullanacağım teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Burn in kısmına açıkçası ben de pek inanmıyorum. Ama işte insan merak ediyor acaba bi fark olur mu diye. Dediğim gibi ath m50x gibi bir kulaklığa bunu yapıp tehlikeye atacak kadar zengin değilim;) Hazir elime ucuz yollu bir iem geçmişken denemek istedim. Bakalım hocam bi deniycem sonucu da yazarım buraya;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam burn-in sürecinde tehlikeye atmalık bir durum yok.Sadece kulağınızda takılı değilken çalmaya devam ediyor kulaklık. İnternetteki pink noise gray noise'a falan da itibar etmeyin hepsi aynı. Şarkıdan şarkıya farklılık gösteren birşey değil bu. Donanımsaldır yada placebodur bir fark var mı evet. açtığınız şarkıya göre farklılık gösterir mi bu süreç hayır.
  • inciwetrust35 kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam teşekkürler. Kulaklığım geldi dün yaklaşık 4 saat kendim dinledim. Gece 2 gibi yatarken açık bıraktım. Sabah 8 de yanıma alip çıktım evden. Sabahtan beri heralde 5 6 saat dinlemişimdir. Eve gidince yine aynısını yapcam. Şarkı olarak da direk kendi playlistimi kullanıyorum. Suanlik sonuçlar iyi gerçekten dünkü dinlediğim kulaklikla suanki arasinda bariz fark var. Özellikle baslar konusunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony mdr-xb50ap nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matrak002 kullanıcısına yanıt
    Şöyle özetleyebilirim. Mid ve tizler 50 liralik kulaklik örneğin jbl c100si ayarında. Ama basslari gerçekten kuvvetli bir kulaklik. Bass agirlikli dinliyorsanız tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://open.spotify.com/user/baraka77/playlist/2A9zwKoLsaBj6ff8PrD1P9?si=7KXdoWe2STyC4bv0Fmn5pA

    Türkçe - Yabancı tür vb. hiç bir ayırım yapmadan hazırlanmış kaliteli kayıtlardan oluşan listem…

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baraka77 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler. Baya uzun bir listeymis listeyi bir kez bastan sona calsa yeter herhalde ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://open.spotify.com/user/baraka77/playlist/6gTaFpHxiMhWWYnoQ477GD?si=wlbR9VW7Rb6zmeMKgxyGMA

    Bu biraz daha kısa, daha özel bir liste :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baraka77 kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam bu iki listeyi birden calistiyorum.. ilkinin yirmi saati bitti bile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Genellikle kafaüstü kulaklar için mi geçerli bu durum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.