Şimdi Ara

Bundan nasıl güc alırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler bir projemde kullanacağım bu aleti.cihaz calisyor aktif olarak ama güç alamiyorum + ve - kutuplardan nasıl almam lazim Bundan nasıl güc alırım



  • Arkadaşım "bundan" demek yerine bu neyin şarj aleti, volt/amper değerleri nedir onu söyleseydin keşke...


    Fotoğrafta görebildiğim kadarıyla sağ altta metal bir yer var. Şarj olacak cihaz oturunca orada devre tamamlanıyor olabilir.


    Ama dikkat: Yüksek volt mu? Dikkat et, önce güvenlik.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Hocam 21.4 volt 2 amper çıkış veren yeni nesil matkap aküsü şarj aleti.Size sorum bu devreyi nasıl tamamlayabilirim.Ve şarj olacak aküde t ile yazan yer o metal parçası dediğiniz yere denk geliyor Bundan nasıl güc alırım Bundan nasıl güc alırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jfjfıffı -- 7 Mayıs 2023; 16:31:3 >




  • Çıkış DC 21 volt, içini açmadıkça tehlike yok. Son yolladığına göre o köşede T yazıyor yani termistör. Fazla ısınma için önlem olarak konulmuş. Termistörü şarj aletinde bypass etmek için (-) ve (T) terminalleri arasına direnç konulabilir. Ne kadar konulacağı ise bataryadaki termistörün direnciyle alakalı.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim başkan.Birde 12-24 voltuk bir dc motor ortalama kaç amper ister bilginiz varmı acaba.Ben kalkışta bı 10a ister diye düşünüyorum ama yükte bilemiyorum.Kusura bakmayın meşgul ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jfjfıffı -- 7 Mayıs 2023; 23:18:48 >
  • Jfjfıffı J kullanıcısına yanıt

    Rica ederim başkan. Kullanacağın yere bağlı. Çok mu yük var üzerinde? Eğer öyle ise daha fazla akım çekmek isteyeceği için güç kaynağını zorlayabilir. Ama genel olarak 1 ila 10 A arasında değişebilir. En doğrusu DC motorun teknik özelliklerinde yazar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.