Şimdi Ara

Bulgari, dünyanın en ince mekanik saatini üretti: Sadece 1,7 mm kalınlığında! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İsviçre ve Fransa zamanında zenginler arasında ekol olmuş markalar çıkarmışlar halen onun ekmeğini yiyorlar.

    Çok fazla ürün satmaya ya da 3nm çip döküm teknolojisine sahip olmadan bari şunu yapabilseydik deli gibi döviz akardı ülkeye.

  • bio technolog kullanıcısına yanıt

    Zaten 20 tane üretilmiş tamamı kar bile olsa firma maksimum 11.8mio dolar kazanmış olacak. Firma cirosuna kıyasla aşırı etkileyecek bir rakam değil gibi.

  • crashris kullanıcısına yanıt
    Güç gösterisi... Japon firmalarla yarış içindeler İsviçre firmaları... Maksat ben yapabildim demek yoksa ciro sağlamak değil mevzu.

    1.7 mm lik bir saati hayal edemiyorum sahiden muazzam bir iş... Ama param yetse bile alır mıyım hayır. Çünkü çok çabuk eğilip bükülebilir. İşlevsel dayanıklı bir saat olmaz sadece vitrinlik ve koleksiyonluk bir saat ... Yapılan iş muazzam ama... 👍

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt

    evet öyle ama 100lerce milyon dolarlık reklamı millet bu sayede bedava yapıyor bi de böye düşün herkes dünyanın en ince saati diye haber yaptı dünya çapında

  • Bu üretilen 20 tanesi satılınca ikinci elleri en az 5 milyon dolardan gider.

  • huseyincarnege kullanıcısına yanıt

    Acun böyle saatleri ancak rüyasında alır. Acun dünyanın en zenginleri listesinde ilk 10 binde bile değildir. Hepi topu 100m dolar civarında bir serveti var, türkiyenin en zengin ilk 100'ü arasında ama sonlarda. Fakat lüksü ve gösterişi sevdiği için zenginlik sembolü şeylere gereksiz para harcıyor (ve zaten kendisi medyatik biri olduğu için) ve o yüzden çok zengin sanılıyor.


    Hepi topu 20 tane üretilecek saati çoğu dolar milyarderi bile satın alamaz. Böyle saatler ille dünyanın en zenginlerine gidecek diye bir kural yok. Bulgari talip olan müşteriler arasında seçim yapar öyle satar bu saatleri. Örneğin çok prestijli (sanatçı, sporcu, siyasetçi, bilim adamı vb.) biri saate talip olmuşsa, ondan çok daha zengin birileri yerine Bulgari saati onlara satar, ne idiğü belirsiz para babası bir zengine değil.


    Zaten Bulgari'nin sadık müşteriler ve saat koleksiyonerleri programı vardır. Bulgari bu saatleri önce onlara teklif eder. Onlardan geri saat kalırsa da yukarıda dediğim kritere göre kalanlarını satar. Yani bu saatler öyle her parası olana değil, öncelikli olarak tanınmış saat koleksiyonerlerine gider ki bunlar zaten zengin insanlardır genellikle.


    Acun'un hiç şansı yok. Daha ötesine gideyim. Bu saatlerden teki bile Türkiye'den hiç kimseye nasip olmaz. Rahmi Koç'a, Murat Ülker'e bile olmaz. Bu saatler saat tutkunu dünyaca tanınmış insanlara gider.





  • Hiç satılmasa bile böyle bir saati yapabilmek büyük başarı.

  • Parası olsa bile herkesin alamayacağı bir saat. Servete servet eklemelik koleksiyonluk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Soyledikleriniz dogru ama TR de bu saati alabilecek kalibre ve zenginlige sahip insanlar var.Zamaninda bu ulkede atnali araba bile alinamaz diyenlerde vardi ama benim bildigim TR de 3 kiside bu arabadan var.Zaten bu saati alanin akli varsa kendini ve saatini mutlaka gizli tutar. 

  • killnOd kullanıcısına yanıt

    TR de bu saati alabilecek zenginliğe ve kalibreye sahip çok insan var. Hatta Acun bunlardan biri. Mesele bu değil, mesele bakalım Bulgari bunlara satacak mı? Sadece 20 adet saatten söz ediyoruz ve dünyada dolar milyarderi yani 1 milyar dolar ve üzeri serveti olan 2732 kişi var. Bunların %1'i bile bu saati almak istese 28 kişi yapar, 8 kişi yine açıkta kalır. Yani mesele para değil. Bulgari çok yüksek prestijli ve çok sınırlı sayıda bir saat yaptı ve bu saatlerin doğru ellerde olmasını ister yani gerçek saat koleksiyonerlerinde ve onlardan geriye saat kalırsa da dünyaca tanınmış, pozitif imajı çok yüksek, prestijli ve SAYGIN insanlara satmak ister ki markasının doğru reklamı olsun.


    Bunu gerçek bir örnekle açıklayayım:


    Paul Newman's Rolex watch sells for record $17.8m | Paul Newman | The Guardian


    Aktör Paul Newmanîn Rolex saati açık artırmada 18 milyon dolara satıldı ve bu bütün dünyada haber oldu, bütün dünyada şöyle ya da böyle konuşuldu. Ne konuşuldu? Rolex konuşuldu. İşte bedava dünya çapında reklam budur ve premium saat markaları hep bunu hedefler yani bedava reklam. Onun için sürekli "limited edition" denilen az sayıda üretilen seriler üretirler ve bunları dünyaca ünlü insanlara ve saat koleksiyonerlerine satmak isterler. Bulgari isteseydi bu saatten binlerce üretebilirdi ama üretmiyor çünkü bu saatten para kazanmak değil derdi. Bu saatle reklamını yapmak istiyor. Onun için bu saate hem Tom Cruise hem de Acun talip olsa, Bulgari saati kesinlikle Acuna değil, Tom Cruise'a satar.


    Yani sorun para değil. Acun veya Türkiyeden bir başka zengin bu saati satın alabilecek kadar piyasa değeri olan, dünyaca tanınmış insanlar değil. Dünyada tanınmış o kadar çok insan var ki, onlardan bizimkilere sıra gelmez. Unutma hepsi hepsi sadece 20 saatten söz ediyoruz.


    Bulgari bu saatleri para kazanmak için üretmedi. Bulgari bu saatleri marka imajını yükseltmek, marka bilinirliğini artırmak ve markayı çok daha prestijli hale getirmek için üretti. Bulgarinin bu saatlerden çok para kazanacağını ben hiç sanmıyorum, hatta zarar ediyor bile olabilir. Amaç bu olunca Bulgari bu saatleri kime satacağı konusunda çok seçici davranacaktır çünkü belli ki bu saatlere binlerce hatta onbinlerce talep olacak ama sadece 20 saat var. Saatin fiyatı da öyle çok yüksek değil aslında. 590 bin USD bir saat için olağanüstü bir rakam değil, dünyada bir saat için bu parayı verebilecek onbinlerce zengin var.


    Yani işin özü, bu saat parası olanın değil, hem parası hem de marka değeri olan insanların alabileceği bir saat. Yani paralı olmak yetmiyor.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.