Şimdi Ara

Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
124
Cevap
4
Favori
302.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NTC yi kontrol ettim.
     Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor


    Biraz netten araçtırınca negatif direnç miş açılımı dolayısıyle direncini ölçtüm. Oda sıcaklığında 40 gibi bir değer verdi. Ocakta ucunu ısıtınca 10-12 değerine kadar düştü, soğutunca tekrar yükseldi. Bu da doğru çalıştığını gösteriyor.


    Rezistansın direncini ölçtüğümde,30 değerini gösteriyor. Acaba rezistansda nasıl bir değer olması gerekiyor acaba? Bu konuda yardım yapabilecek arkadaşlar var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adiyez

    NTC yi kontrol ettim.
     Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor


    Biraz netten araçtırınca negatif direnç miş açılımı dolayısıyle direncini ölçtüm. Oda sıcaklığında 40 gibi bir değer verdi. Ocakta ucunu ısıtınca 10-12 değerine kadar düştü, soğutunca tekrar yükseldi. Bu da doğru çalıştığını gösteriyor.


    Rezistansın direncini ölçtüğümde,30 değerini gösteriyor. Acaba rezistansda nasıl bir değer olması gerekiyor acaba? Bu konuda yardım yapabilecek arkadaşlar var mı?


    rezistanstan çıkan kablolar yukarıda elektronik karta gider bu kablolar kapı arasının hareketli kısmından geçmektedir.kapının haraketli kısmını kontrol ed rezistans kablolarında kopma yoksa senin %100 elektronik kartın arızalı gönder tamir edelim. istanbul avcılardayım. bana 0536 462 18 59 dan ulaşabilirsin.




  • adiyez A kullanıcısına yanıt
    Makinende Yüksek İhtimalle Eğer Kablo Kopuğu Yoksa %80 Kart Arzası Mevcut Kart Değiştiğinde Sorun Düzelecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: handsomeprince

    profilo bm2020ea suyu ısıtmıyor ve dolayısıyla makinanın içinde pislik kalıyor. boş çalıştırıp başında bekledim, suyu alıyor, yıkama yapıyor ve suyu boşaltıyor. yıkama ortasında durdurup içini açtım su buz gibi.soru nerden kaynaklanıyordur ben eski tv tamircisiyim elim yatkındır hatta kartı bile arızalıysa tamir ederim. reziztans sensör kart vb. makinanın neresinde nasıl sökeceğim yardımcı olursanız sevinirim

    servis geldi rezstans arızalı dedi 315 tl istedi. yeni tip olduğu için yan sanayisi falan da yok dedi. bu meretin ucuz yollusu yok mu ya da tamiri falan, yardımcı olursanız sevinirim
  • handsomeprince H kullanıcısına yanıt
    Hangi Şehirdesiniz ?

    parçayı bulmanız konusunda yardımcı olabilirim, istanbuldaysanız tamiri konusundada yardımcı olabilirim. dilerseniz özel mesaj atarak ulaşabilirsiniz.
  • S.A. ustam,
    şimdi ben makinanın içini açtım orda fotoğraftaki kart vardı onu söktüm, makinenin içinde motor ile solunda gri bir parça daha var. termostat nerde rezistans nerde nereyi sökecem tarif edersen sevinirim
     Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor




  • handsomeprince H kullanıcısına yanıt
    razistans pompa motorunun üzerinde sabit bir parça önce motor çıkartılacak sonra motor söküldükten sonra rezistansa ulaşabilirsiniz.
  • Merhabalar arcelik 6230 bulasik makinem var ve suyu isitmiyor soguk suyla yikiyor buda yetmezmis gibi kurutmada yapmiyor makine hep soguk kopukler icinde kaliyor 2 kez ust uste calistirmak zorunda kaliyorum. Sizce maliyeti ne kadar olur fazla olursa yeni makine alicam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siemens bulaşık makinemde program başlamama sorunu var reset te yapılmıyor , su açık onun dışında herhangi bir hata yok önerileriniz?
  • Merhaba hocam,
    Annemde yıllardır Bosch SMS53M02EU/04 var. Üst kısımdaki bardakların içindeki kirler, çanakların içindeki kirleri çıkaramıyor.
    Bu zamana kadar çok nadir istediğimiz gibi yıkadığını gördük, serviste geldi baktı ama nafile.
    Bu sensörürü, filtreyi vs nasıl temizleriz bilgi verir misin?
    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 30 Ocak 2016; 15:00:26 >
  • siemens bulaşık makinam alalı 3.senenin sonunda dün e4 hatası verdi. her şey normal gibi ama suyu ısıtmıyor.

    servis çağırmadım ama bir sitede aynı soruna 350 liraya parça değiştiler diyor...

    ne yapmamı önerirsiniz.
  • hfahri H kullanıcısına yanıt
    rezistans lazımsa 150tl
    piyasada bulmak çok zor çünki ısı pompası adıyla rezistans yıkama motoruna bağlı beraber satılıyor.isteyen varsa beni arasın sadece rezistansı 150tl ye ayarlarım.tel: 0536 462 18 59
  • Bosch SMU58M75EU bulaşık makinamız arıza yaptı. 2012 de almıştık. Garantisi bitmiş. Bosch teknik servis Isı pompası değişmeli dedi. 360 TL talep etti. Media Markt ek garantisi vardı. Onlara bildirdik. Onlarda 4 Aralıktan bu yana sorunu çözmeyi bırakın oyalamaktan başka bir şey yapmadılar. Zaten bu hususu şikayetvarcom'a yazdım. Şimdi bu sorunu daha az maliyet ile çözme durumu olabilir mi? Bilen arkadaşlar yol gösterebilir m?
  • Bulaşık makinesinin su ısıtmama problemi benimde başıma geldi ve problemi kendim çözdüm. Şimdi size süreci anlatmak istiyorum. Benim makinem Siemens SN25M230EU fakat siz Bosh ve profilonun benzer seri bulaşık makineleri içinde bilgi edinebilirsiniz. Bu üç markada BSH markasının alt markaları oldukları için benzer modellerde aynı parçaları kullanıyorlar.

    Öncelikle değerli bilgilerini esirgemeyen Beyaz eşya tamir yapan ustalara çok teşekkür ediyorum, Donanım haber ve diğer forum sitelerinde paylaştıkları bilgiler gerçekten çok kıymetli. aşağıda aktardığım süreci okuyunca da hak vereceksiniz , basit arızalar dışında ki arızaları işin ustasına bırakmak hem bizim için hem onlar için son derece yararlı olacaktır.

    Şikayetim bulaşık makinesinin suyu ısıtmaması dolayısıyla soğuk suyla yıkama yapması ve sonuçta bulaşıkların gerçek anlamda yıkanmamış olmasıydı. Makinenin ekranında program bitimiyle biraber E 09 Hatası vermişti. Kullanma kılavusundan ısıtmayla ilgili bir problem olduğunu anladım ve internetten olası arıza ve çözümlerini araştırdım. Karşıma , NTC ısı termostatı, Rezistans ve kart arızası ihtimalleri çıktı.

    Ben , belkide öyle olmasını istediğimden midir Termostat arızasını ilk öncelikli olarak ele aldım fakat biraz araştırınca termostat arızasının hiç ısıtmamaya değil aksine aşırı ısıtmaya veya dengesiz ısıtma gibi problemlere yol açabileceğini farkettim ve o ihtimali eledim. İkinci büyük ihtimal gördüğüm ise kart arızasıydı ve kartı çıkardım, İyice kontrol ettim ve herhangi bir lehim akması yanma renk değişimi gibi bir şey gözlemlemedim.
    Bu ihtimalide risk alarak eledim ve rezistans la başbaşa kaldık. Resistansın nerede olduğunu bulamadım ve baya bir araştırma yapmama rağmen sağlıklı bir bilgi alamayınca , Mantığımı kullanarak rezistansa giden kabloların fazla akım çekeceği için kalın olması gerektiğintden yola çıkarak kalın kabloları takip ettim ve pompayla entegre olmuş parçanın içinde olabileceğini öngördüm. Fakat karşıma daha büyük bir problem çıktı , yerin dar olması sebebiyle
    ve pompayla beraber çıkarılması gerektiğinden nasıl çıkaracağım konusu beni bir hayli zorladı. Çünkü alt kapağı açmak mesele değil , çok komplike bir tasarıma sahip olması sebebiyle tekrar toparlarken çok zorlanacağımı düşünerek motor ve pompanın olduğu kısmı kesmeye ve kestiğim yerden çıkarmaya karar verdim. Ve bu şekilde motor ve pompayı çıkardım. Pompadan rezistansı söktüm ve elekirik vererek deneme yaptım ve ısınmadığını gördüm.
    Bu parçayı alarak Bildiğim bir kaç beyaz eşya tamircisine gittim ve o parçanın çok pahalı olduğunu ve her yerde bulunamayacağını söylediler ve beni yedek parça satan bir yere yönlendirdiler , Yedek parçacılarda da bulamadım , onlarda beni ancak yetkili servisinde bulabilirsin diyerek yetkili servise yönlendirdiler. Yetkili servis Bana 350 tl gibi bir fiyat verdi. Aynı makinenin bir yıl garantilisinin 400 tl ye satıldığını ikinci el beyaz eşyacıda görünce bu parçayı
    alarak kendimi soygunculara teslim etmeyi gururuma yediremedim ve parçayı almadım . Gerekirse rezistansçılardan normal bir reziszans alıp kazanın içine yerleştiririm diyerek arayışa girdim. Önce bu parçanın ikinci elindende umudumu keseyim dedim. Telefonla internetten bulduğum Parçacı numalararını aradım beş altı aramadan sonra bir yerde buldum. Gittim parçayı 140 TL ye aldım.
    Parçayı motora takarken zorlandım. Sizde takmaya kalkarsanız jontayı motor kısmında bırakmayın oradan çıkarın rezistansa takıp öyle deneyin. Neyse baya uğraştıktan sonra taktım ve motoruda yerine yerleştirdim bağlantı yerlerinide plastik kelepçelerle sıkarak su sızdırmasını önlemeyi amaçladım. Makineyi düzelttim ve deneme amaçlı çalıştırndım. Çalıştığını ve suyu ısıttığını görünce mutlu oldum fakat çok geçmeden acı gerçekle karşılaştım . Makine su boşaltmıyordu.
    Su boşaltmaya geçince su boşaltma pompası tık tık ses çıkarıyor fakat bir türlü çalışmaya başlayıp suyu dışarı vermiyordu ve içinde epey su kaldı makinenin. Yine olası problemleri araştırmaya koyuldum ve boşaltma pompasının sıkışma yapma veya bir şey tıkanma olasılığı kaşıma çıktı ve su boşaltma pompasını sökmek zorunda olduğumu anladım. Pompayı söktem . Tabi su söktüğüm yerden boşaldı etraf su oldu. böyle bir durumda önleminizi alın. Pompayı boşta çalıştırdım ve sorunsuz çalıştığını gördüm.
    Sorunun pompadan kaynaklandığını anlayınca bir şey tıkanma ihtimaline karşı tahliye hortumuna üfledim baktım ki resmen tıkalı. Makinenin sağ kapağını açarak su deposunun bulunduğu yeri gözlemledim ve suyun gelerek bir kare şeklinde labirent alanda ki deterjan tortularının tıkadığı alanda kaldığını gördüm. Büyük ihtimalle soğuk yıkamalarda gelen deterjan atıkları burada sertleşerek yolu kapatmıştı. Aklıma burayı açmak için en iyi yol basınçlı su vermek diye düşündüm ve düşündüğümü gerçekleştirdim.
    Tahliye hortumunu musluğa takarak suyu açtım bir anta tıkalı kısım sökülerek sökülerek çıkarmış olduğum tahliye pompasından dışarı su tazyikli bir şekilde çıktı. Evet su boşaltmama probleminide çözmüştüm fakat oradan çıkan su kapağı açık olan kartı ıslattı. Yani bu durum başka bir probleme yol açtı. Karta hiç akım vermeden çıkarıp kuruttum. İyice kuruduktan sonra taktım,ekran ve led panel yarım yamalak geldi ve tekrar kurutma işlemini gerçekleştirdim. Ve sorunu çözdüm. Son olarak tekrar makineyi
    Kontrol için çalıştırdım ve altından , motor pompa takınının kazana adapte olduğu yerin kenarınan çok az bir suyun damla şeklinde sısdığını farkettim. Bu sızan damla gelip tamda rezistansın olduğu bölümün üstüne damlıyordu. Tahminim bütün bu problemlerin bu su sızıntısından başladığı. Kazanın içinde bulunan vidalardan bukısmı sıktım. Ve vidaların gevşek olduğunu farkettim. Fazla sıkmaya kalkmayın direnç sağlayacak şekilde sıkın yeterli. Su sızıntısıda kesilde .
    Üç kez test ettim ve makinenin kaportasını sökümşken birde boyayayım dedim siprey boyayla boyadım verdikledim yerlerine taktım. Dört yıkama gerçekleştirdi şimdiye kadar hiçbir problem çıkmadı.
    Tek eksikliği kapağın kestiğim kısmı oldu. Şimdilik problem yok fakat. bu kapağın bu şekilde tek parça halinde ve havuz şeklinde olması acaba bunun içine su sızıntısı birikiyorda aynen buzdolaplarının motorunun altında olduğu gibi buradan buharlaşma mı yapıyor diye düşünüyorum. Henüz bu konuda fikir sahibi değilim ancak şimdiye kadar sorun olacağına dair bir intibam olmadı. Eğer olursa bir ek parçayı silikon yardımıyla oraya kapatırım diye düşünüyorum.
    Fotoğraflarıda ekledim Telefonum biraz kötü çekiyor idare edin artık. Şu dördüncü ilk üç fotoğraf makineyi toparladıktan sonra ki hali. Dördüncü fotoğraf işte rezistans. Problemli ve gereksiz pahalı parça.
    Allah herkesi , vizdansız şekilde fiyat politikasıyla insanları acımasızca soyan Yetkili servisleren kurtarsın inşallah.
     Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor




  • Şunuda ekleyeyim. Benim resmen üç günüm gitti ve çok fazla efor sarfettim. İşin ustasın belkide yarım saatte yapacağı iş beni bu şekilde oyaladı. Demem o ki Şimdiki aklım olsa ustaya verirdim. Bu arada tekrar yukarıda bizlere yarıdmcı olmaya çalışan ustalara teşekkür ediyorum. Bizi yetkili servislerin eline mahkum etmedikleri sürece kıymetlerini bilelim.
  • Merhaba,
    Acaba rezistansı değiştirmek yerine, bulaşık makinesinin soğuk su girişini, kombiden gelen sıcak su ile değiştirsek olur mu?
  • Ben yaptım oldu:)
    şimdilik rezistansı değiştirmeden de çalışıyor ve bir sorun görünmüyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mihl

    Bulaşık makinesinin su ısıtmama problemi benimde başıma geldi ve problemi kendim çözdüm. Şimdi size süreci anlatmak istiyorum. Benim makinem Siemens SN25M230EU fakat siz Bosh ve profilonun benzer seri bulaşık makineleri içinde bilgi edinebilirsiniz. Bu üç markada BSH markasının alt markaları oldukları için benzer modellerde aynı parçaları kullanıyorlar.

    Öncelikle değerli bilgilerini esirgemeyen Beyaz eşya tamir yapan ustalara çok teşekkür ediyorum, Donanım haber ve diğer forum sitelerinde paylaştıkları bilgiler gerçekten çok kıymetli. aşağıda aktardığım süreci okuyunca da hak vereceksiniz , basit arızalar dışında ki arızaları işin ustasına bırakmak hem bizim için hem onlar için son derece yararlı olacaktır.

    Şikayetim bulaşık makinesinin suyu ısıtmaması dolayısıyla soğuk suyla yıkama yapması ve sonuçta bulaşıkların gerçek anlamda yıkanmamış olmasıydı. Makinenin ekranında program bitimiyle biraber E 09 Hatası vermişti. Kullanma kılavusundan ısıtmayla ilgili bir problem olduğunu anladım ve internetten olası arıza ve çözümlerini araştırdım. Karşıma , NTC ısı termostatı, Rezistans ve kart arızası ihtimalleri çıktı.

    Ben , belkide öyle olmasını istediğimden midir Termostat arızasını ilk öncelikli olarak ele aldım fakat biraz araştırınca termostat arızasının hiç ısıtmamaya değil aksine aşırı ısıtmaya veya dengesiz ısıtma gibi problemlere yol açabileceğini farkettim ve o ihtimali eledim. İkinci büyük ihtimal gördüğüm ise kart arızasıydı ve kartı çıkardım, İyice kontrol ettim ve herhangi bir lehim akması yanma renk değişimi gibi bir şey gözlemlemedim.
    Bu ihtimalide risk alarak eledim ve rezistans la başbaşa kaldık. Resistansın nerede olduğunu bulamadım ve baya bir araştırma yapmama rağmen sağlıklı bir bilgi alamayınca , Mantığımı kullanarak rezistansa giden kabloların fazla akım çekeceği için kalın olması gerektiğintden yola çıkarak kalın kabloları takip ettim ve pompayla entegre olmuş parçanın içinde olabileceğini öngördüm. Fakat karşıma daha büyük bir problem çıktı , yerin dar olması sebebiyle
    ve pompayla beraber çıkarılması gerektiğinden nasıl çıkaracağım konusu beni bir hayli zorladı. Çünkü alt kapağı açmak mesele değil , çok komplike bir tasarıma sahip olması sebebiyle tekrar toparlarken çok zorlanacağımı düşünerek motor ve pompanın olduğu kısmı kesmeye ve kestiğim yerden çıkarmaya karar verdim. Ve bu şekilde motor ve pompayı çıkardım. Pompadan rezistansı söktüm ve elekirik vererek deneme yaptım ve ısınmadığını gördüm.
    Bu parçayı alarak Bildiğim bir kaç beyaz eşya tamircisine gittim ve o parçanın çok pahalı olduğunu ve her yerde bulunamayacağını söylediler ve beni yedek parça satan bir yere yönlendirdiler , Yedek parçacılarda da bulamadım , onlarda beni ancak yetkili servisinde bulabilirsin diyerek yetkili servise yönlendirdiler. Yetkili servis Bana 350 tl gibi bir fiyat verdi. Aynı makinenin bir yıl garantilisinin 400 tl ye satıldığını ikinci el beyaz eşyacıda görünce bu parçayı
    alarak kendimi soygunculara teslim etmeyi gururuma yediremedim ve parçayı almadım . Gerekirse rezistansçılardan normal bir reziszans alıp kazanın içine yerleştiririm diyerek arayışa girdim. Önce bu parçanın ikinci elindende umudumu keseyim dedim. Telefonla internetten bulduğum Parçacı numalararını aradım beş altı aramadan sonra bir yerde buldum. Gittim parçayı 140 TL ye aldım.
    Parçayı motora takarken zorlandım. Sizde takmaya kalkarsanız jontayı motor kısmında bırakmayın oradan çıkarın rezistansa takıp öyle deneyin. Neyse baya uğraştıktan sonra taktım ve motoruda yerine yerleştirdim bağlantı yerlerinide plastik kelepçelerle sıkarak su sızdırmasını önlemeyi amaçladım. Makineyi düzelttim ve deneme amaçlı çalıştırndım. Çalıştığını ve suyu ısıttığını görünce mutlu oldum fakat çok geçmeden acı gerçekle karşılaştım . Makine su boşaltmıyordu.
    Su boşaltmaya geçince su boşaltma pompası tık tık ses çıkarıyor fakat bir türlü çalışmaya başlayıp suyu dışarı vermiyordu ve içinde epey su kaldı makinenin. Yine olası problemleri araştırmaya koyuldum ve boşaltma pompasının sıkışma yapma veya bir şey tıkanma olasılığı kaşıma çıktı ve su boşaltma pompasını sökmek zorunda olduğumu anladım. Pompayı söktem . Tabi su söktüğüm yerden boşaldı etraf su oldu. böyle bir durumda önleminizi alın. Pompayı boşta çalıştırdım ve sorunsuz çalıştığını gördüm.
    Sorunun pompadan kaynaklandığını anlayınca bir şey tıkanma ihtimaline karşı tahliye hortumuna üfledim baktım ki resmen tıkalı. Makinenin sağ kapağını açarak su deposunun bulunduğu yeri gözlemledim ve suyun gelerek bir kare şeklinde labirent alanda ki deterjan tortularının tıkadığı alanda kaldığını gördüm. Büyük ihtimalle soğuk yıkamalarda gelen deterjan atıkları burada sertleşerek yolu kapatmıştı. Aklıma burayı açmak için en iyi yol basınçlı su vermek diye düşündüm ve düşündüğümü gerçekleştirdim.
    Tahliye hortumunu musluğa takarak suyu açtım bir anta tıkalı kısım sökülerek sökülerek çıkarmış olduğum tahliye pompasından dışarı su tazyikli bir şekilde çıktı. Evet su boşaltmama probleminide çözmüştüm fakat oradan çıkan su kapağı açık olan kartı ıslattı. Yani bu durum başka bir probleme yol açtı. Karta hiç akım vermeden çıkarıp kuruttum. İyice kuruduktan sonra taktım,ekran ve led panel yarım yamalak geldi ve tekrar kurutma işlemini gerçekleştirdim. Ve sorunu çözdüm. Son olarak tekrar makineyi
    Kontrol için çalıştırdım ve altından , motor pompa takınının kazana adapte olduğu yerin kenarınan çok az bir suyun damla şeklinde sısdığını farkettim. Bu sızan damla gelip tamda rezistansın olduğu bölümün üstüne damlıyordu. Tahminim bütün bu problemlerin bu su sızıntısından başladığı. Kazanın içinde bulunan vidalardan bukısmı sıktım. Ve vidaların gevşek olduğunu farkettim. Fazla sıkmaya kalkmayın direnç sağlayacak şekilde sıkın yeterli. Su sızıntısıda kesilde .
    Üç kez test ettim ve makinenin kaportasını sökümşken birde boyayayım dedim siprey boyayla boyadım verdikledim yerlerine taktım. Dört yıkama gerçekleştirdi şimdiye kadar hiçbir problem çıkmadı.
    Tek eksikliği kapağın kestiğim kısmı oldu. Şimdilik problem yok fakat. bu kapağın bu şekilde tek parça halinde ve havuz şeklinde olması acaba bunun içine su sızıntısı birikiyorda aynen buzdolaplarının motorunun altında olduğu gibi buradan buharlaşma mı yapıyor diye düşünüyorum. Henüz bu konuda fikir sahibi değilim ancak şimdiye kadar sorun olacağına dair bir intibam olmadı. Eğer olursa bir ek parçayı silikon yardımıyla oraya kapatırım diye düşünüyorum.
    Fotoğraflarıda ekledim Telefonum biraz kötü çekiyor idare edin artık. Şu dördüncü ilk üç fotoğraf makineyi toparladıktan sonra ki hali. Dördüncü fotoğraf işte rezistans. Problemli ve gereksiz pahalı parça.
    Allah herkesi , vizdansız şekilde fiyat politikasıyla insanları acımasızca soyan Yetkili servisleren kurtarsın inşallah.
     Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor Bulaşık Makinesi Suyu ısıtmıyor Soğuk Suyla Yıkıyor

    hocam geçmiş olsun. ve üstün çaba ve gayretlerinizden dolayı tebrik edrim szi makinelerimiz aynı 2009 ylılndan bu yana kullanıyoruz tık dememişti.son birkaç yıkamada bizim makine de e2 hatası veriyor tabiki program bitip son 1 dk ya gelince bu hatayı veriyor. ve reset yapmak gerekiyor ki yapılmıyor. ve bulaşıklar sıcacık çıkarken malesef buz gibi çıkıyor. bir konuya daha yazdım arkadaş ısıstıcı arızalıdır dedi. ne tavsiye edersiniz bu işin içinden ve üstesinden gelebiliri miyim? yoksa direkt servis mi çağıralım. anladığım kadarıyla baya sıkntılı biri süreç aramızdaki tek fark hata kodlarının farklı olması. tecrübe sahibi olarak tavsiyelerinize uyalım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HACIS6

    Merhaba,
    Acaba rezistansı değiştirmek yerine, bulaşık makinesinin soğuk su girişini, kombiden gelen sıcak su ile değiştirsek olur mu?

    Elbette olur, hatta bu yöntemi , çamaşır makinenizdede bulaşık makinenizde de , sağlamken bile uygulayabilirsiniz. Makineler suyu zaten elektirik enerjisiyle ısıtıyorlar. Yani pahalı olan bir kaynakla ısıtıyorlar. Osya daha ucuz olan doğalgazla ısıtmak hem tasarruf sağlar hemde yıkamalarda çok daha iyi sonuç alabilirsiniz. Benimde eğer sıcak su bağlantı imkanım olsaydı bunu yapacaktım.
  • bsn33 kullanıcısına yanıt
    Sağolun temennileriniz için. Sizin makine ' E:02 Isıtmasız çalışma Rezistans çalıştırma rölesi arızalı ' Hatası veriyor. Sizin hata daha basit gibi yani elbette de uğraşırsanız halledemeyeceğiniz arıza yoktur. Servis mi çağırayım ben mi yapayım ayrımındaysanız , servisi çağırıp size makinenin güncel değerini iki katı fiyat istemesini duyduktan sonra ister istemez kendim yapayım diyeceksiniz. Çünkü sizin makinenin arızası ihtimalleri öncelik sıralamasına koyarsak kart arızası görünüyor ve kart değişimi ücreti çok pahalıdır.

    Tavsiyem şu, makinenizi karşınıza aldığınızda sağ taraftaki kapağını uygun uçlu tornavidayla açın. çıkarın. Ses yalıtımı için konulmuş olan köpüğü çıkarmanız zordur o yüzden alt taraftan tutun çekin çıkarsa çıkar çıkmazsa ortadan ikiye kırılır. Kırılmasının bir mahsuru yok , benim gönderdiğim fotoğraflarda sondan ikincisinde durumu görebilirsin, kapağı kapatmadan önce yerine koyduğun zaman kırılmamış gibi gayet güzel oturuyor. Bunu karta ulaşmanız için yapmanız gerekecek.Makinenizin arkasından elektirik fişini çıkarın kart kutusunu tırtaklarını açarak çıkarın, sonra kablolarını çıkarın , kabloları takarken karıştırır mıyım diye korkmayın hepsi sadece kendi yerine uyum sağlıyor karışma ihtimali yok. Eğer karıştırırım diye endişe duyarsanız yinede sökmeden bir fotoğrafını çekebilirsiniz takarken bakabilirsiniz. Kartı kutusundan çıkardıktan sonra benim gönderdiğim fotoğraflarda kartı görüyorsunuz. Isıtma rölesi fişin takılacağı yere yakın olan iki röle , onlara çıplak gözle bakın eğer diğerlerinden bir fark görürseniz, yenma izi, his vs gibi o rölenin değişmesi gerekiyor anlamı çıkar. Test etmek için bütün kabloları kutusuzunun dışında ki karta takıp yıkamayı baştatıp , rezistansa giden kalın kabloyu kontrol kalemiyle yıkama bitene kadar kontrol edebilirsin enerji gelip gelmemesiyle ilgili. Eğer enerji gidiyorsa kartta sorun yok anlamı çıkar eğer enerji gelmiyorsa kartta sorun olduğu kesinleşmiş olur. Tanıdığınız bildiğiniz yetkisiz , kart tamiri yapan yetkisiz bir servis varsa orayada götürüp testini yapıp arızalı ise arızalı olan röleyi değiştirdiğinizde sorununuz çözülecektir. kart arızalı değilse benim yaptığım işlemleri yapmanız gerekecek.


    Eğer sıcak su tesisatınız makinenize yakınsa direkt bağlayıp sorunu es geçebilirsiniz. Buda diğer bir seçenek.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.