Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.816
Cevap
47
Favori
343.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esman

    Eşim, 2 haftadır bulaşık makinasında SAB Soaplife konsantre sabunmatik kullanıyor. Uzun zamandır bulaşık makinasında deterjan kullanımını bırakmak istiyordu ama yerine doğal bir malzeme bulamamıştı. İnternette doğal malzeme karışımları ile verilen bulaşık makinası temizleyicilerinden (soda, boraks vbg.) iyi randıman alamamıştı. Bu malzemeler yağ ve yemek kalıntılarını iyi temizleyememişti.

    Ben tesadüfen internette yukarıdaki sabunmatiğe rastladım. Bulaşık için tamamen sabundan imal edilmiş. Sipariş veriliyor, kapıda ödemeli, eve kargo ile gönderiliyor. Denemek için sipariş verdim, eşim bulaşık makinasında kullandı ve memnun kaldı. Bulaşığı gayet güzel temizledi. Bardaklarda ya da cam malzemelerde bir deterjan pırıltısını vermiyor ama tabakları gayet güzel temizliyor. Belki parlatıcı kullansa camlarda da bir ışıltı olabilir. Eşim, parlatıcı olarak elma sirkesi kullanıyor. Tuz ise kullanmıyor.
    Bu ürünün açıklamasında;

    ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
    - Her tip makineye uygun,
    - %100 sabun bazlı,
    - Petro-kimyasallar ve kanserojen maddeler içermez,
    - Sağlıklı ve doğal,
    - Ekonomik, 600Gr İLE EN AZ 60 YIKAMA,
    - Ekolojik, sevdiklerinize ve doğaya dost,
    - Sağlıklı ve parlak temizlik,
    - Bulaşıkları çizmez, derinlemesine temizler.
    yazıyor.

    Bulaşık makinasının gözüne 1-1.5 çay kaşığı konuluyor. Fiyatı 8.5 TL (600gr lık kutu). Çamaşır içinde ürünleri var. Bu ürünlerden de aldık ama eşim tam bir denemeyi henüz çamaşır için yapmadı. 60 TL lik siparişte kargo ücretsiz.
    Denemek isterseniz Sab soaplife diye aratabilirsiniz. Sağlıkla kalın



    konu hortlamış ama iyi olmuş
    ne zamandır bu ürünü arıyordum. bu sayede buldum. @esman arkadaşım hâlâ kullanıyor musun? gözlemlerini paylaşır mısın?




  • @bluelizard17

    Konu hortlamış galiba diye bakarken mesajınızı gördüm. Bu ürünü kullanmaya devam ediyoruz.

    1. Bulaşık makinasında; Tabak, kase. çatal kaşık, bıçak gibi malzemelerde yağ ve kiri gayet güzel temizliyor. Bardak gibi cam malzemede ise lekeler bırakıyor. Deterjanın ve parlatıcının verdiği parlaklık ve ışıltı yok. Eşim parlatıcı olarak elma sirkesi kullanıyor. Ürünün kullanma talimatında piyasadaki parlatıcıların kullanılabileceğini, sağlığa bir zararı olmadığı yazıyor ama biz kullanmamayı tercih ettik. Kimyasal kullanmak istemediğimiz için parlaklık ve ışıltıdan vazgeçtik.

    2. Çamaşır makinasında: Renkliler ve beyazlar için iki çeşit ürünü var. Eşim ikisinden de memnun. Yeterli temizlik verdiklerini ama gene deterjanın, özellikle beyazlarda daha üstün olduğunu söylüyor. Kimyasalları elimizden geldiğince hayatımızdan çıkarmak istediğimiz için çamaşırda da gene bu ürünü kullanmaya devam ediyoruz.

    Sözgelişi gene aynı mantıkta yer temizliğinde de arap sabunu kullanıyoruz. Tecrübelerimiz şimdilik bu kadar. Dilerim yararlı olmuştur. Sağlıkla kalın




  • Arçelik bulaşık makinesi alalı bir yıl oldu, içinde pril tablet geldi bende onu kullanmaya başladım ve devam ettim ama malesef bulaşıkları AŞIRı şekilde çizdi o bardaklarım sanki ayran ayran
    Daha sonra quantum u önerdiler onu almaya başladım, oda pril kadar olmasada yine aynı, sonuçta yeni evliyim ve herşeyim sıfır. Tencerelerimi mahvetti. Sizce arkadaşlar bunun sebebi nedir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimsiz896 -- 29 Eylül 2010; 23:38:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isimsiz896



    Arçelik bulaşık makinesi alalı bir yıl oldu, içinde pril tablet geldi bende onu kullanmaya başladım ve devam ettim ama malesef bulaşıkları AŞIRı şekilde çizdi o bardaklarım sanki ayran ayran
    Daha sonra quantum u önerdiler onu almaya başladım, oda pril kadar olmasada yine aynı, sonuçta yeni evliyim ve herşeyim sıfır. Tencerelerimi mahvetti. Sizce arkadaşlar bunun sebebi nedir


    Ayrıca tuz kullanıyor musunuz? Eğer tuz kullanıyorsanız kullanmayı bırakmanızı öneririm.

    Eğer kullanmıyorsanız sularınız çok yumuşak demektir, bir de klasik (tuz etkisi içermeyen) tabletlerden denemenizi öneririm.

    Bunun yanında belediyenizi arayarak veya internetten araştırarak su sertliğini Alman sertliği(dH) birimi ile öğrenirseniz size tam doğru bir biçimde yardımcı olmuş olurum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62
    quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    quantum en iyisi.bimdeki bind aktivit ise çok vasat bir deterjan.yarısını kullanmadan çöpe attık.

    Ben de katılıyorum. 10 senelik Siemens bulaşık makinemiz bugüne dek 1 tane bulaşığı bile kirli çıkarmamıştır. Bind activit kullanalı tam yıkanmamış 1-2 tabak, tava vs. çıkabiliyor. Çelikleri de pırıl pırıl yapmıyor. Bu yüzden çok soğudum, ancak daha paket yarısında bile değil, üstüne bir de annem 120'lik tabletlerinden almış ve daha açılmamış bir şekilde bekliyor. Annem Quantum'un yarısından bile ucuz olunca memnun kaldı :) Bir de bulaşıkları iyice akıtıp koyalım ne olmuş diyor. O zaman makine kullanmanın ne önemi var?

    Gerçi Bind Activit makineyi normal veya seyrek dolduranların işine gelir. Ben makineme bir ordu bulaşığı sığdırıyorum desem yeridir :) Alt sepet tamamen tabak dolu oluyor, tabakların üzerine tencere yatırıyorum, onun üzerine de ocağın ızgaralarını koyuyorum:) Tavaları dik olarak tabaklığa yerleştiriyoruz vs. Yemek artıklarını da çok akıtmıyorum. Misafirliğe gittiğimde bile ev hanımları bana bulaşık dizdiriyor çok iyi sığdırıyorum diye o derece :) Buna rağmen Quantum çelikleri pırıl pırıl, hiç bir bulaşıkta leke kalmadan çıkarırdı.

    Güzel bir konu hortlaması iyi olmuş bence
    Bende bindactiviti merak ediyordum. Şimdi öğrendim az çok kalitesini. Geçenlerde bulaşık makinası kokusu (veya deodorant diye de geçiyo olabilir) aldım fiyatı 3 TL idi. Calgonitinki veya prilinki piyasada 6-7 TL civarı 60 yıkamalık aşırı pahalı bence. Bakalım deneyince göreceğim sonuç nasıl olacak. Deterjan olarak calgonit hepsi bir arada tablet kullanıyoruz; servis aman Quantum kullanmayın o iyi değil dedi. Hiç kullanmadık şimdiye dek hepsi bir arada tablet kullandık. Genelde memnunuz ama bazen hatta her yıkama da 1 veya 2 parça tabak veya tava biraz lekeli kalıyor. Bizde makinayı çok doldurduk ondan buraya su dar açıdan giremedi gibilerinden düşünüyorduk. Candoğan üstad 10 yıllık makinayla tıka basa doldurup çok iyi sonucu nasıl alıyorsun hayret. Bi arada bizim eve gelsende tabak çanak dizmeyi öğretsen bana
    Acaba Quanum dahamı iyi hepsi bir arada tabletten?




  • quote:


    Ayrıca tuz kullanıyor musunuz? Eğer tuz kullanıyorsanız kullanmayı bırakmanızı öneririm.

    Eğer kullanmıyorsanız sularınız çok yumuşak demektir, bir de klasik (tuz etkisi içermeyen) tabletlerden denemenizi öneririm.

    Bunun yanında belediyenizi arayarak veya internetten araştırarak su sertliğini Alman sertliği(dH) birimi ile öğrenirseniz size tam doğru bir biçimde yardımcı olmuş olurum.


    Geçen yıl bir kere tuz koydum, ondan sonra daha koymadım, makinede tuz bitti işareti görünmüyor henüz.. Arkadaşıma arçelikte ki servis, burası için tuz-partlatıcı kullanmanıza gerek yok demiş. Ben ondan önce koyduğum için henüz bitmedi, zaten çizdiği için artık kullanmıyorum

    İzmit sularını musluktan içiyolar.İnternetten baktım İzmit için;
    "........Öte yandan, kentin suyunun NTU (filtre sonrası bulanıklık) değerinin 1 olduğu belirtildi" yazıyor.

    Tuz etkisi içermeyen tableti de ilk defa sizden duydum, hangi tabletmiş markaymış o




  • Arkadaşlar büyük bir markette indirim var sizce hangisi daha iyi Prili hiç denemedik tereddütteyim. 70 li calgonit hepsi birarada tablet(temizleyici ve deodorant hediyeli) 21,90 TL. Birde Pril Perfect 80 li tablet (2 adet bref power sprey hediyeli) 19,90 TL. Sizce hangisi daha iyi? Göz atmak isterseniz Market K**ER indirimdekiler kısmında 21. sayfada.
  • Kimseden ses çıkmamış En iyisi alıp denemek tecrübe etmek. Ama başka bir forumda derin olarak işlenmiş bu pril- calgonit tercihi meselesi biraz önce buldumda okudum. Ve şaşırdım geneli calgonitten memnun kalmayıp prili beğenmiş. Bakalım bende onlardan biri olacakmıyım. Saygılar.
  • Fakat şöyle bir aldatmaca var insanların gözünden kaçan ; calgonit finish 3 farklı modeli var. classic > hepsi bir arada > quantum diye. ücret sıralaması da aynen o şekilde. mesela real marketlerde bu ay boyunca 120 tabletlik dev paket var calgonit 25 lira ama classic olan. bu classic sadece detarjan yani parlatıcı tuz vs. içermiyor.

    alırken bunlara dikkat edelim. be geçen hafta dia marketten pril perfect ( calgonit quantuma eş değer ) 1 + 1 kampanyasından 35 li tablet ( 2 x 35 ) 13 liraya aldım ;)

    bu arada 2 gün önce bim de satılan tabletten aldık denedik, bardakları çizdi mahvetti. iade ettik. pril de sorun yok şimdilik.
  • Pril Perfect tablet kullanıyorum, şimdilik memnunum, daha önce makinamın pril ve calgonit gibi markaların tabletlerini almadığı zamanlar oluyordu. Tekrar yıkamak zorunda kalıyordum.

    Fairy ninki de çok güzel... Onu da bir kere almadı makinam içinde kalan 13 yıkamada sorun yaşamadım.

    Bingo dynamic tabletler den de memnun kaldım. Tablet de kullansam ben tuz koyuyorum servis öyle demitşi ama şimdi ki tabletlerin bir çoğunda tuz oluyor, korozyon da bu yüzden oluyordur belki. Tuz oranı az/fazla tam ayarlayamıyorum.

    Bim in tabletlerinden memnun kalmadım. Şu an tercih olarak Fairy ve Pril diyorum ben....

    Ama makinamın bardakları temizlemesinden memnun değilim...
  • aşağı yukarı hepsini kulladım . calgon sanırım en iyisi benim için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: awakado

    Fakat şöyle bir aldatmaca var insanların gözünden kaçan ; calgonit finish 3 farklı modeli var. classic > hepsi bir arada > quantum diye. ücret sıralaması da aynen o şekilde. mesela real marketlerde bu ay boyunca 120 tabletlik dev paket var calgonit 25 lira ama classic olan. bu classic sadece detarjan yani parlatıcı tuz vs. içermiyor.

    alırken bunlara dikkat edelim. be geçen hafta dia marketten pril perfect ( calgonit quantuma eş değer ) 1 + 1 kampanyasından 35 li tablet ( 2 x 35 ) 13 liraya aldım ;)

    bu arada 2 gün önce bim de satılan tabletten aldık denedik, bardakları çizdi mahvetti. iade ettik. pril de sorun yok şimdilik.

    Gerçekten Pril perfecti çok hesaplı almışsınız. Anlattığınız durum bariz bir durum; yani classic deterjanların kombine deterjanlar gibi tuz parlatıcı içermediğini bilmeyen yoktur herhalde. Bimin ürünü Bind activitin deterjanı ve bulaşık mak. kokusunu biliyorum.(deodorant) Biz deodorantı aldık henüz kullanmadık. Beğendikten 3 TL'ye bul. mak. deodorantı almıştık onu kullanıyoruz ismini hatırlamıyorum ama 5 para etmezmiş. Bakalım bind activit deodorant nasıl çıkacak. Eğer bim açıldığı hatta; içinden 1-2 tane alınıp kullanıldğı halde tablet deterjanı iade aldıysa iyi valla. Bunu Türkiye gibi tüketici haklarının aşırı ileri!!! seviyede olduğu bi ülkede görmek pekte mümkün değil bence. Saygılar..




  • Evet yukarıdaki yazılanlar zaten tecrübe edilmiş konular; çoğu arkadaş aynı konulardan bahsetmiş. Bende özet olarak kulladığım ürünleri belirteyim.
    Makinem forumda çok satılan ve tavsiye edilen makinelerden "profilo 4223" olan 4 programlı bir model. Kısa, yarım yük, express ve uzun programların hepsinde deneme yaptık.

    - Calgonit Classic: kötü değil ama temizlik ve parlaklık olarak eksik kalıyor ; parlatıcı ve tuz kullanmak gerekiyor. 90 veya 120 tablet 20 Tl gibi fiyatlara satılıyor buna kanıpta çok almayın bence stok eritiyorlar :)
     bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz


    - Calgonit Hepsi Birarada: illa calgonit almak istiyorsanız, bu sıralar takip edip düşük fiyatlara alınacak ürün bu olmalı. gözünüz büyük marketlerde olmasın sadece mahalle marketlerinde ( 3 - 5 şubesi olan zincir marketler ) ay-pa, doğan, kiler vs. gibi yerlerde bile "70 tablet + parlatıcı + koku" içeren paketler 16 ile 19 TL arasında geziniyor. Bu fiyatlara bulursanız kaçırmayın alın. Fiyat - performans olarak en iyi calgonit ürünü.
     bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz


    - Calgonit Quantum: yıkama ve temizlik olarak çok iyi, cam eşyalarda çok güzel, ekstra bir ürün kullanmaya gerek kalmıyor ; ama fiyatları piyasadaki en yüksek ürün, bence fiyatı abartılmış. 25 tabletli paketler 15 TL ve üzeri fiyatlara satılıyor. Nerdeyse bazen 1 tablet 1 TL ye geliyor.
     bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz



    ----

    Pril 7 : bu marka nedense bayanlar tarafından calgonite göre daha çok tercih ediliyor. çoğu kez şahit oldum marketlerde alırken ve konuşurlarken. hatta nette aratırsanız, bayanların çoğunluğu pril demiş. "pril 7" modeli "Calgonit Hepsi Birarada" ya eşdeğer bir ürün. çok zorda kalmadıkça parlatıcı ( elma sirkesi kullanıyor forum ahalisi :) ) ve tuza ( sılarınız çok kireçli dğeilse ) gerek kalmıyor. 60 tabletli paketleri 20 TL civarında geziniyor.
     bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz


    Pril Perfect : Benim de kullandığım ve şuan memnum kaldığımız ürün bu. Calgonit Quantum'a eşdeğer özellikle fiyat olarak biraz daha uygun, 35 tablet paketleri 14 TL civarı. ama ben geçen hafta Dia'nın 1 alana 1 bedavasından bu ürünü 70 tablet 13 TL ye denk getirdim :) hem makineye hem bütçeye baya iyi oldu. değişik programlarda denedik, gayet iyi sonuçlar, özellikle cam ürünlerde sorun yok. diğer bulaşıklar zaten süper.
     bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz


    -----

    - Bim Bind Activit : Forumda kullanıp önerenler olmuştu, evet ben de bir umutla bu ürünü denemeye karar verdim. 50 Tablet paket 10 TL. Aldım ve sonuç hüsran ; özellikle bütün cam ürünleri bardakları vs. bembeyaz çizik çizik yaptı. İki kere denedik sonuç alamadık. Bazı yerlede Pril'i ucuza alın aynı ürün vs. ikiside almanyada üretiliyo vs denilmiş ama pril ile alakası yok bu ürünün.
     bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz


    Ürünü bim'e iade ettim, parasını nakit aldım. bim memnun olmadığınız tüm ürünleri koşulsuz geri alıyor bunu unutmayın arkadaşlar. iade ederken kaç tane kullandığımı vs. bakmadılar bile kutuya düşünün artık :) kasiyer bayan neden memnun olmadığımızı sorunca camları çizdiğini belirttik. söylediğine göre kendisi de kullanıyormuş ama parlatıcı koymak şart dedi. sözde üründe parlatıcı etkisi de var ama işe yaramıyor demekki. halbuki biz ne calgonitte ne de pril de parlatıcı koymadık çok iyi sonuçlar aldık. bind activite elveda...

    Takip ettiğim kadarıyla artık bim pek ilgimi çekmiyor a101 ve diasa bu sıralar daha işime yarar indirimler ve ürünler sunuyor, şok marketlere girimiyorum bile. Benim bulaşık makinesi deterjanı hikayem böyle, bilgilerinize... :)




  • Ben de Pril'i çok uzun zamandır denemedim. Sadece geçenlerde elime 1 adet eşantiyon tablet geçti, makineyi doldurup tableti koydum ama sonucunu göremedim evde değildim:) Annem güzel yıkadığını söyledi.

    Namlı markette 80 (40+40)Quantum tablet 29TL idi onu kaçırdığıma çok üzülüyorum. Şu an indirimde değil, çoğu yerde 38TL.

    Ekleme yapmak gerekirse Fairy(Ariel'e ait)bulaşık makinesi kapsülü de bardakları mahvetti diyebilirim. Üstelik temizleme performansı da Calgonit kadar iyi değildi. 60 kapsülün yarısına gelmeden bardaklarda korozyon belirtileri başladı. Biraz geç kaldığımdan çay bardakları şu an biraz hasar görmüş durumda. Fairy'i kesinlikle tavsiye etmiyorum. 2000 yılında Siemens bulaşık makinesini aldığımızda içinden 2 adet örnek çıkmıştı, ona güvenerek yıllar sonra denedim.

    Profilo'nun sözkonusu modelinde hepsi bir arada Calgonit denedim çok iyi sonuç verdi. (kurutma ve leke çıkarma yönünden)

    Bind Activit ise benim makinemde bardaklarda çok iyi sonuç verdi ancak tencereleri matlaştırdı, bunun yanında kurumuş lekelere etkisi neredeyse sıfırdı. Tencere dipleri ve bazı tabaklardaki kurumuş lekeler çıkmıyordu. Ben de bu yüzden iade ettim. Faturasını kaybettiğimden üretici firmaya başvurdum, baya yardımcı olmuşlardı. Ayrıca ilgi ve katkılarımdan dolayı 2 adet koku kapsülü ve 1 adet makine temizleyicisi hediye ettiler. Koku kapsülleri güzel Bind Activit'in.

    Bu arada tabletleri Pril üretimi değil; toz deterjan, parlatıcı ve tuzu bir dönem Henkel üretimi idi. Şu an kim üretiyor bakmadım açıkçası değişmiş olabilir. Tablet Alman malı, dönem dönem Pril ve Calgonit'e fason üretim yaptığını söyledi firma temsilcisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 14 Ekim 2010; 3:23:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: awakado

    - Calgonit Hepsi Birarada: illa calgonit almak istiyorsanız, bu sıralar takip edip düşük fiyatlara alınacak ürün bu olmalı. gözünüz büyük marketlerde olmasın sadece mahalle marketlerinde ( 3 - 5 şubesi olan zincir marketler ) ay-pa, doğan, kiler vs. gibi yerlerde bile "70 tablet + parlatıcı + koku" içeren paketler 16 ile 19 TL arasında geziniyor. Bu fiyatlara bulursanız kaçırmayın alın. Fiyat - performans olarak en iyi calgonit ürünü.
     bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz



    Pril 7 : bu marka nedense bayanlar tarafından calgonite göre daha çok tercih ediliyor. çoğu kez şahit oldum marketlerde alırken ve konuşurlarken. hatta nette aratırsanız, bayanların çoğunluğu pril demiş. "pril 7" modeli "Calgonit Hepsi Birarada" ya eşdeğer bir ürün. çok zorda kalmadıkça parlatıcı ( elma sirkesi kullanıyor forum ahalisi :) ) ve tuza ( sılarınız çok kireçli dğeilse ) gerek kalmıyor. 60 tabletli paketleri 20 TL civarında geziniyor.
     bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz





    Bu iki ürünü kullanıyorum. Hiç başka bişeye bakmanıza gerek yok. Pril olanı pek indirime girmiyor kolay kolay onu az kullanıyorum ama diğerı carrefourlarda falan baya iyi promosyonlarla gidiyor. Tavsiye ederim.




  • @awakado
    Üstad çok güzel özetlemişsin. Deneyimlerinizi paylaştığınız için ayrıca tşk ederim. Biz 1,5 yıldır Calgonit hepsi birarada kullanıyorduk. Geçen gün kilerden Pril7 120 tablet 35 TL'ye aldım. Pahalı aldım bir başka mağazada 5 TL daha ucuzdu ama sırf Fluence araç çekilişine katılmak için 30 TL alışveriş yapma şartı vardı o yüzden aldım. Gerçi böyle şeylere pekte inanmam; ya firmanın adamlarına 20 arabayı dağıtır sonra geri alırlar göstermelik ya da gerçekten dağıtıyorlarsa zenginlere veya sabit bol keseli müşterilerine çıkar araba. Bizimkisi ya çıkarsa hesabı
    Neyse calgonit bitince Prili deneyeceğiz bakalım nasıl olacak perforansı, Saygı ve selamlar..
  • bardaklarda leke oluyordu

    6 ay evvel tuzu da boşalttım,parlatıcıyı da

    şu an sorun yok


    anti parantez: çamaşır makinasında da calgonu kullanmayalı 8 yıl oldu,kireçten makinamız bozulmadı
  • Net olarak bir sonuç yok galiba. Kiimi arkadaş prilden memnun kimisi de calgondan, Bim'in ürününü seven de var sevmeyende. Bu iş makineyle ilgili.
  • Şuan Finish Quantum kullanıyorum, Quantumun bir yeni modelini yani leke hedefleme olan modelini kullanan varmı?Yeni yılda bir değişik modeli daha çıkacak Finish Quantum Turbo;Daha iyiTemizlik, daha fazla ekstra parlaklık, turbo dry yani çabuk kurutma özelliği..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali119

    Net olarak bir sonuç yok galiba. Kiimi arkadaş prilden memnun kimisi de calgondan, Bim'in ürününü seven de var sevmeyende. Bu iş makineyle ilgili.


    Net sonuç olması olanaksız bence. Herkesin makinası ve de beklentileri farklı. Ancak genel olarak değerlendirildiğinde ikisininde yakın kalitede ürünler olduğu söyleniyor. Ben Calgonit finishi 1,5 yıldır kullanıyorum süper diyemem yeterli sayılır; fakat bayanların sayfalarca deterjan konuştuğu, değerlendirdiği bir forumda gördümki Cagonitten sonra prile geçipte memnun kalanların sayısı bi hayli fazla. Bende Pril aldım finish bitince deneyeceğim ve sonucu buraya yazacağım. Bir de marketlerde kampanyalı satılan 70 li 80 li finish tablet hepsi birarada alıyordum biraz süre geçtikten sonra artık tabletler ufalanmaya başlıyor. Bu marketler depolarda kalan eski deterjanları mı satıyor? nemli yerdemi bekletiyorda biz aldıktan sonra ufalanıyor anlamış değilim..




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.