Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.816
Cevap
47
Favori
343.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar simens 2 programlı makina ve 2 kutuda pril 7 aldık.deneyimlerime göre kurumuş lekelerde pril hiçbir işe yaramıyor.camlarda çizilmeler yok..
    sizde deneyimlerinizi paylaşabilirmisiniz



  • Değerli Meeb,

    Yurtdışı seyahatim sebebiyle mesajına cevap verme imkanı bulamadım. Şimdi sorularınıza elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım.

    1) Tuz kullanımı makinenin kendi çalışma prensibi nedeniyle önemlidir. Su yumuşak olduğunda makinenizin tuz ayar düğmesini kısabilirsiniz. Tuz doğru ayarda kullanıldığında bardaklarınızı çizmeyecektir. Aşağıya Türkiye coğrafyasının su sertlik haritasını ekliyorum. Buna göre yaşadığınız coğrafyaya uygun hareket etmenizde fayda var.

     bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz

    2) Tuz soğuk suda dahi eriyebilen bir maddedir. Bu sebeple ince veya kalın tuz ayrımı yapmak yerine makine tuzu olarak satılan tuzları kullanmanızı öneririm.. Tuzun formülünü firmalar değil doğa belirler. Bu sebeple markalı ya da private label tuzları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

    3) Parlatıcı bir kimyasaldır ve markasından öte formülü önemlidir. Ancak Eurotab'ın parlatıcı üretimi olmadığı için bu konuda detay bilgi vermem yanıltıcı olabilir.

    4) Parlatıcı bulaşıklarda kalıntı bırakır. Zaten su lekesinin oluşmamasının sebebi bulaşığın üzerini bir tabakayla kaplayarak suyun yapışmadan kaymasını sağlamaktır. Ben şahsen parlatıcı kullanımına çok da sıcak değilim. Bunun yerine beyaz sirke kullanabilirsiniz.

    5) Ben en güzel sonucu 65 derece sıcaklıkta ve 2 saatlik yıkama programından alıyorum. Ancak tabletler daha kısa programlarda da rahatlıkla çözünüp yıkamayı gerçekleştirecektir.

    6) Amacım hiçbir zaman kapsül deterjanı kötülemek olmayacaktır. Ancak size kapsül deterjanlardaki ve eriyen poşetlerdeki bazı riskleri anlatmak isterim.

    Eriyen poşet bir kimyasaldır. Su ile temas ettiğinde çözünmeye ve suya karışmaya başlar. Türkiye'de bulaşıkları sudan geçirme alışkanlığı olduğunu düşünürsek kapsül deterjana ıslak elle temas etme oranımız son derece fazladır. Yani ıslak elle eriyen poşeti tuttuğunuz zaman kimyasal elinize bulaşmaktadır. Daha uzun süre elinizdeki suya maruz bırakırsanız içerisindeki jel de elinize bulaşacaktır. Ve ellerinizi gözünüze sürdüğünüzde reaksiyon göstermesi ve sağlığınızı bozması yüksek ihtimaldir. Ayrıca küçük yaştaki çocuklarımız kapsül deterjanlar gibi renkli objeleri ağızlarına götürmeye motivedirler. Bu durumun doğuracağı sonuçlar eriyen poşet ile birlikte korkunç sonuçlara ulaşabilir. Bu konuda Amerika Birleşik devletlerinde açılmış birçok dava vardır. Yüksek tazminatlarla sonuçlanmıştır. Eurotab olarak henüz bu riskleri almak istemiyoruz. Daha basit üretim yapıyoruz. Ancak eriyen poşetin daha güvenli bir yolunu bulursak uygulayacağımızdan şüpheniz olmasın.

    7) Eurotab tarafından üretilmiş olan tabletler fiyat/performans açısından çok verimlidir. Sizin de dediğiniz gibi marketlerde adeti 1 TL'nin üzerinde deterjanlar var. Ben bu sorunuza açıklamamı onların neden pahalı olduğunu değil de Eurotab ürünlerinin neden uygun fiyatlı olduğunu açıklayarak yapayım.

    Eurotab, Türkiye fabrikasında olabildiğince Türkiye'den temin ettiği hammaddelerle ve Türk iş gücüyle üretim yapmaktadır. Bitmiş ürünü ithal etmediği için herhangi bir gümrük tarifesinden etkilenmez veya döviz değişimlerinden yüzde yüz oranında etkilenmez. Dövizin çok arttığı dönemlerde yerli üretim her zaman daha uygun fiyatlı olacaktır.

    Eurotab fabrikasında üretilen ürünler doğrudan perakendecinin rafına gider ve tüketiciye ulaşır. Farklı farklı şirketler tarafından kar oranına tabi tutulmaz.

    Eurotab'ın çok fazla beyaz yaka çalışanı, yüksek maaş alan CEO, CFO, CMO gibi üst düzey yöneticileri yoktur. dolayısıyla ürün fiyatlarında maaş oranı daha düşüktür.

    Eurotab görsel ve işitsel medyada, gazetelerde yüksek bütçeli reklamlar yapmaz. Ürünlerinin fiyatı safi ürün maliyetidir. Bir şirket reklam yaptığında normal olarak bu maliyetlerini ürün fiyatına yansıtmak zorundadır.

    Saygılarımla,
  • Mavi ajan bu konuyu tam iki yıl önce İTÜ kimya fakültesinde prof. olan bir bayan akrabama sordum...Çok bulaşık deterjanı var...Çok uygun fiyatlar var. Hangisini kullanalım şaşırıyoruz ?...Dedim...Bana dedigi şu.." ((( . Markalara aldanma içlerindeki asıl temizligi yapan aktif madde ve dolgu maddeleri var...Piyasadaki her markadan ögrenciler toplayıp getirdiler. Tek tek tahlil yaptık. Formül olarak en dogru eksiksiz olanı Calgonit ben evimde bunu kullanıyorum...İnsanlar sadece fiyatına bakıp alıyorlar oysa her marka ürünündeki aktif madde oranıyla istedigi gibi oynuyor...)))" .Dedi...Bende bunu duyduktan sonra çok daha ucuz bile olsa başka markaları almıyorum...Sadece ve sadece C kullanıyorum...En pahalı olanı yine bu marka....Reklam gibi oldu ama bu yazdıgım tamamen gerçek yaşanmış bir olay....karar ve tercih sizin....Piyasada başka markalarda satılsın....Fiyatta rekabet olsun..Tek markaya kalırsak yandık....5 kuruşluk malı 50 kuruşa alırız....Bu yazdıgım bu forumdaki arkadaşlarıma özel bilgi....Saygılarımla....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 1 Ekim 2010; 10:43:57 >
  • Bulaşık makinesi deterjanlarını özetlersek:

    -Firmalara genel baktığımızda Calgonit ve Pril'den şaşılmamalı.İkisi de Alman firma(Benckiser-Henkel)Pril'i ucuza almak isterseniz Bim'de satılan Bind Activit parlatıcı da Henkel'in ürünü.

    -Tuz bulaşık makinesi için önemli.Çünkü kireç barındırmaması ve reçinenin sağlam kalması lazım.Ondan en güzel tuz Calgonit.

    -Parlatıcı başa bela bir ürün.Eğer bulaşıkların kuruluğundan memnunsanız ve bardaklarda kurumuş su damlaları kalmıyorsa parlatıcı kullanmayın.Yani parlatıcının asıl amacı suyun bulaşıklardan akıp gitmesini sağlamak.Bu işlem de son durulama suyunda yapıldığından parlatıcı bulaşıklardan sadece uçarak gidiyor.Ondan sağlığa da zararlı.Makinenin kurutma performansında birebir etkilidir.Bana sorarsanız bulaşık makinenizi biter bitmez kapağını açacak şekilde çalıştırın ve parlatıcı kullanmayın.Program biter bitmez makinenin kapısını açmak kurutmada büyük başarı sağlıyor.Benim makinenin hızlı programında kurutma yok,ama kapıyı açınca hemen kuruyor bulaşıklar.Kısacası kurumama ve su damlası şikayeti olmadığı sürece parlatıcı kullanmayın veya ayarını kısın.

    -Deterjanda da 3 çeşit var.Toz-sıvı ve tablet.

    Sıvı deterjan çay artıklarını temizlemede inanılmaz başarısız.Çünkü oksijen bazlı ağartıcı yok.Geçen gün evimize gelen Calgonit yetkilisi bayan da bunu itiraf etti.

    Toz deterjan ideal ama bunda da doğru dozajı tutturma problemi var, bir de bazıları gerçekten çiziyor bulaşıkları.(suda iyi çözülemeyenler)

    Tablet deterjan ise en pratiği.Eğer tablet deterjanı doğru saklarsanız ve hazne kuruyken koyarsanız erimeme problemi de olmayacaktır.Tabletin de birçok türü var.Klasik olanlar tuz ve parlatıcı ile kullanılıyor.Bir de kombine olanlar var.Evimize gelen Calgonit yetkilisi Quantum ürününü şiddetle önerdi.Bunun patentine sahip olduklarını söyledi.Bence de Pril 7'si 1 arada ve Calgonit hepsi bir arada en iyi sonucu veren tabletler.Pril'i makine alan arkadaşıma hediye aldım bulaşıklar pırıl pırıl çıkıyor.Bendeki Calgonit hepsi bir arada tablet ise kurutmada sınıfta kaldı.Parlatıcıyı az da olsa eklemek gerekiyor.Suyunuz aşırı kireçli değilse tuz koymak gerekmiyor.

    Eve Calgonit yetkilisini çağırmamdaki sebep bardakların bir kısmında olan korozyondu.Bunun sebebi de şimdiki bardaklarda plastik esaslı malzeme kullanılmasıymış.Bir de bardakların fırınlanma derecesi de çok önemliymiş.Makinedeki yüksek ısıyla bozuluyormuş kimyevi yapısı.Yani makinenizde ve deterjanınızda problem yok dedi.Bence haklı da,çünkü bardaklarımızın bir kısmı pırıl pırıl,bir kısmı ise rezil durumda.Makine de 2-3 günde bir çalıştığına göre bardaklar dayanamıyor yüksek ısıya.Çizilme problemim ise yok,ama toz deterjan kullandığımda oluyordu.

    Tavsiyem ya tuz-deterjan kutunuz boşken bu kombine tabletlerden kullanın, ya da su sertliğinizi doğru ölçerek tuz-parlatıcı ayarı yapın ve makineyi öyle kullanın.Calgonit yetkilisi hanım tuzu hangi rakamda ayarladıysak parlatıyı da o oranda ayarlamamız gerektiğini teyit etti.Makinenizde fabrika çıkış ayarı yüksek olan değerleri mutlaka kısın.Çünkü ithal makineler (mesela Bosch)suyu anormal kireçli olan Avrupa ülkelerine göre ayarlanıyormuş.Türkiye (özellikle İstanbul'un)suları ise o kadar kireçli değil.Hatta Arçelik yetkilileri Anadolu yakasında oturanlara tuz koydurmuyormuş.Fzla yumuşak su da korozyona sebep oluyor.

    Uzun oldu biraz ama deteylı bilgi vermek gerekirse durum böyle.

    Ben de piyasaya yeni çıkan Bingo ve Bind Activit'in Almanya'dan ithal tabletini çok merak ediyorum.
  • bizde yaklaşık 20 senedir bulaşık makinesi kullnaıyoruz,ilk profilonun ithal ettigi 8 kişilik tezgah üstü olanı kullanıdk , ve klasik profilo kazıgını yüyünce ithal olan bir amerikan malı aldık 10 senedir onu kullanıyoruz,tuzu 1 sene kullanıyor makine,parlatıcı konusunu babamda araştırdı,arçelik,vestel,siemens fabrikalarına(merkez servis)kadar aradı ve tam detaylı cevap veemediler,babamın ısrarlı soruları karşoısında parlatıcı kullanmayın dediler çünkü kanser yapma riski var son durula suyunda kaldıgı için,yada kullanmadan önce iyice herşeyi durulayın,

    deterjanda ise calgoniti hiç begenmedik özellikle bulaşık makinesi temizleme deterjanı hiç işe yaramayında direk prile geçtik devamlı onu kullanıyoruz süper memnunuz
  • Bence en iyi deterjan Calgonit.Pril de kullandık fakat hiç memnun kalmadık.Bi ara Migros jel deterjan almıştım o da iyi sonuç vermedi.Calgonit'ten şaşmam.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62

    Bulaşık makinesi deterjanlarını özetlersek:

    -Firmalara genel baktığımızda Calgonit ve Pril'den şaşılmamalı.İkisi de Alman firma(Benckiser-Henkel)Pril'i ucuza almak isterseniz Bim'de satılan Bind Activit parlatıcı da Henkel'in ürünü.

    -Tuz bulaşık makinesi için önemli.Çünkü kireç barındırmaması ve reçinenin sağlam kalması lazım.Ondan en güzel tuz Calgonit.

    -Parlatıcı başa bela bir ürün.Eğer bulaşıkların kuruluğundan memnunsanız ve bardaklarda kurumuş su damlaları kalmıyorsa parlatıcı kullanmayın.Yani parlatıcının asıl amacı suyun bulaşıklardan akıp gitmesini sağlamak.Bu işlem de son durulama suyunda yapıldığından parlatıcı bulaşıklardan sadece uçarak gidiyor.Ondan sağlığa da zararlı.Makinenin kurutma performansında birebir etkilidir.Bana sorarsanız bulaşık makinenizi biter bitmez kapağını açacak şekilde çalıştırın ve parlatıcı kullanmayın.Program biter bitmez makinenin kapısını açmak kurutmada büyük başarı sağlıyor.Benim makinenin hızlı programında kurutma yok,ama kapıyı açınca hemen kuruyor bulaşıklar.Kısacası kurumama ve su damlası şikayeti olmadığı sürece parlatıcı kullanmayın veya ayarını kısın.

    -Deterjanda da 3 çeşit var.Toz-sıvı ve tablet.

    Sıvı deterjan çay artıklarını temizlemede inanılmaz başarısız.Çünkü oksijen bazlı ağartıcı yok.Geçen gün evimize gelen Calgonit yetkilisi bayan da bunu itiraf etti.

    Toz deterjan ideal ama bunda da doğru dozajı tutturma problemi var, bir de bazıları gerçekten çiziyor bulaşıkları.(suda iyi çözülemeyenler)

    Tablet deterjan ise en pratiği.Eğer tablet deterjanı doğru saklarsanız ve hazne kuruyken koyarsanız erimeme problemi de olmayacaktır.Tabletin de birçok türü var.Klasik olanlar tuz ve parlatıcı ile kullanılıyor.Bir de kombine olanlar var.Evimize gelen Calgonit yetkilisi Quantum ürününü şiddetle önerdi.Bunun patentine sahip olduklarını söyledi.Bence de Pril 7'si 1 arada ve Calgonit hepsi bir arada en iyi sonucu veren tabletler.Pril'i makine alan arkadaşıma hediye aldım bulaşıklar pırıl pırıl çıkıyor.Bendeki Calgonit hepsi bir arada tablet ise kurutmada sınıfta kaldı.Parlatıcıyı az da olsa eklemek gerekiyor.Suyunuz aşırı kireçli değilse tuz koymak gerekmiyor.

    Eve Calgonit yetkilisini çağırmamdaki sebep bardakların bir kısmında olan korozyondu.Bunun sebebi de şimdiki bardaklarda plastik esaslı malzeme kullanılmasıymış.Bir de bardakların fırınlanma derecesi de çok önemliymiş.Makinedeki yüksek ısıyla bozuluyormuş kimyevi yapısı.Yani makinenizde ve deterjanınızda problem yok dedi.Bence haklı da,çünkü bardaklarımızın bir kısmı pırıl pırıl,bir kısmı ise rezil durumda.Makine de 2-3 günde bir çalıştığına göre bardaklar dayanamıyor yüksek ısıya.Çizilme problemim ise yok,ama toz deterjan kullandığımda oluyordu.

    Tavsiyem ya tuz-deterjan kutunuz boşken bu kombine tabletlerden kullanın, ya da su sertliğinizi doğru ölçerek tuz-parlatıcı ayarı yapın ve makineyi öyle kullanın.Calgonit yetkilisi hanım tuzu hangi rakamda ayarladıysak parlatıyı da o oranda ayarlamamız gerektiğini teyit etti.Makinenizde fabrika çıkış ayarı yüksek olan değerleri mutlaka kısın.Çünkü ithal makineler (mesela Bosch)suyu anormal kireçli olan Avrupa ülkelerine göre ayarlanıyormuş.Türkiye (özellikle İstanbul'un)suları ise o kadar kireçli değil.Hatta Arçelik yetkilileri Anadolu yakasında oturanlara tuz koydurmuyormuş.Fzla yumuşak su da korozyona sebep oluyor.

    Uzun oldu biraz ama deteylı bilgi vermek gerekirse durum böyle.

    Ben de piyasaya yeni çıkan Bingo ve Bind Activit'in Almanya'dan ithal tabletini çok merak ediyorum.





    Arçelik servisinin tuz kullanımını önermediği doğru. Önce ben de şaşırdım, ama sonra, "bir bildikleri vardır dedim." Demek sebep buymuş. Candoğan Bey'in açıklamaları birçok konuda bizi aydınlatıyor. Sağ olun var olun!
  • Ben kesinlikle parlatıcı kullanılmaması taraftarıyım.Çünkü kimyasal bir madde ve son durulama suyuna alınıyor.Bir iki damla olsa dahi zararlı.Onun yerine beyaz elma sirkesi koyun.Ben öyle yaptım.Parlatıcı ayarını da en yüksek ayara getirdim.Üstelik hiç sirke kokusu da yok.Sonuç mükemmel parlatıcı kadar etkili.Hem de makine dezenfekte oluyor böylece.Hem paranız boşuna gitmesin hem de sağlığınız bozulmasın.
  • valla bişz eskiden pril kullanıyoduk bütün bardaklar kumlanmış gibi ols,du

    son 3 senedir calgonitden şaşmıyoruz gayet iyi

    çizilme vs hiçbişey yok

    şuan quantum alıyorum

    ama toz olanından bi artısını göremedik

    tek avantahı parlatıcı vs uğraşmıyosun

    tertemiz kullanıyorsun
  • Bir kaç ay önce Calgonit toz almıştık.Yanında hediye olarak tablet vermişlerdi, tablet deterjan aşırı köpürme yaptı.Test etmek için bir bardak suda erittim aşırı köpük yapıyor.
  • Pril ürünleri süper
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Aganta Burina

    Pril ürünleri süper

  • En iyisi pril yani tabi o kadar reklamlarda goruldugu kadar etkılı olmasalarda.İçlerinde en iyisi pril
  • bingonun deterjanlarını kullanan var mı?bingonun 8 i bir arada tabletini nasıl acaba?bim de bind matic tablet var almanyadan ithalmiş fiyatı da gayet iyi 50 tablet 7,5 lira onu da merak ediyorum.
  • çok merak ettim acaba makinede normal deterjan (elde yıkama için olan) kullanan varmı ?? yıllarca kullandık okurkenaklıma geldi hem daha az kanserojen miş gibi geldi bana ? javascript:void(AddText(''))
  • ben pril 7 kullanıyorum kampanyaları olursa kaçırılmamalı bence. Calgonitinde carrefourda kampanyası vardı ondan da aldım hepsini bir kutuda karıştırdım :) ama genelde pril 7 den oldukça memnunum tavsiye ederim. pril 7 de kireç önleme de varmış fakat yinede makinenin tuzunu ihmal etmemek gerekir diye düşünüyorum.
    Bir tanıdığımda bingo yu tavsiye etti memnunmuş fakat ben hiç kullanmadım.
  • Merhaba, Candogan Beyin ve diğer arkadaşların tavsiyesiyle Bosch SMS53M02 EU bulaşık makinesini aldım. 1 aydır kullanılıyor. Deterjan olarak da Calgonit Quantum aldım. Ancak bulaşıkların yıkanması bittiğinde biraz ıslak kalıyor. İstanbul Beşiktaş'ta oturuyorum. Servis kurulum yaparken ayrıca kireç önleyici bir aparat takmış. Parlatıcı ve Tuz için fabrika ayarları duruyor, bu ayarları düşürmem mi gerek?
  • Bim de satılan Bind activit tabletler 50 tanesi 9.90 tl gibi bir fiyattan satılıyor. Prilden memnundun denemek için bimden bind aldım 20-25 tablet kullandım çok memnunum prilden farkını göremedim. Deneyin arkadaşlar memnun kalırsınız bence. Korozyon sorunu görmedim şimdilik.
  • calgonit quantum kullanıyorum oldukça memnunum. sıvı deterjanda denemek istiyorum ama bazı yerlerden sıvı deterjanın iyi olmadığını bulaşıkları matlaştırdığını duydum. bu konunun aslı var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aLcHeRa

    calgonit quantum kullanıyorum oldukça memnunum. sıvı deterjanda denemek istiyorum ama bazı yerlerden sıvı deterjanın iyi olmadığını bulaşıkları matlaştırdığını duydum. bu konunun aslı var mı?

    Kesinlikle önermem, içinde ağartıcı olmadığı için çay bardaklarını sarartıyor. Yani ağartıcının çıkardığı lekeleri çıkaramıyor. Quantum, Pril7 ve Bin Activit tabletleri bence en iyileri
  • İlk defa bulaşık makinası kullacagım.Franke bulaşık makinası için detrjanı almam gerekir.Yani tuzmu alacagım veya tabletmi?Aydınlatan olursa sevinirim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.