Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.816
Cevap
47
Favori
343.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben şimdiye dek Pril 7 Tablet ve Pril Perfect Tablet kullandım.Bulaşıkları gerçekten iyi temizliyor.
  • Bu tablet işi iyice karıstı.

    Kurulumu yapan servis kayseri nin sularının yumusak oldugunu bu yuzden içerisinde tuz olmayan tabletleri kullanmamız gerektiğini soyledi.
    Dun migrostan 34 tl ye Calgonit finish hepsi bir arada 115 lik tablet aldım. Kutunun üzerinde yumusak ve orta sularda sorunsuz kullancagı yazılıydı. Yazıyı gorunce ikna oldum.

    Makine Profilo 5220 EG. Yer Kayseri - Servisin soylediği suyun yumuşak oldugu :D

    Detaylı bilgisi olan arkadaslar cevaplarsa sevinirim.
  • Suların sertliğine dair genel olarak 2010 yılına ait bir araşırma var.

    http://www.calgon.com.tr/test-your-water.php adresinden görebilirsiniz. Harita
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zxcv123

    Suların sertliğine dair genel olarak 2010 yılına ait bir araşırma var.

    http://www.calgon.com.tr/test-your-water.php adresinden görebilirsiniz. Harita



    Istanbul Anadolu yakasi ileri derecede mi kirecliymis? Pes artik; yalancilikta sinir tanimiyorlar.




  • Candoğan bey tavsiyelerinizi dikkate alarak bosch 58m82eu bulaşık makinası aldım bi kaç.ay önce tr olanlarda aynısımı oluyor şimdi bi tane daha alıcam.


    hangi programı ve hangi deterjanı kullanmamı tavsiye edersiniz onu öğrenmek istiyorum 3u bir arada tabletlerden olursa daha iyi olur:) eğer 3u bir arada olanlardan kullanırsam ekstradan parlatıcı ve tuz kullanmam gerekirmi.

    Son olarak:) siemenste muadili hangisidir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadikaL16 -- 20 Ocak 2012; 1:10:47 >
  • Arkadaşlar Real'de 80'li Finish Quantum 28,50TL
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mstfOkdm17

    Arkadaşlar Real'de 80'li Finish Quantum 28,50TL

  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    quote:

    Orijinalden alıntı: mstfOkdm17

    Arkadaşlar Real'de 80'li Finish Quantum 28,50TL



    İçiniz gidiyor, biliyorum.




  • Elimde daha çook stok var :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    kullanıcı deneyimlerinize göre A+++ bir bulaşık makinesi için en iyi yıkama-durulama ve özellikle kurulama performansını hangi marka ve tür (toz-jel-tablet, toz ise hangi marka tuz ve parlatıcı oldugunu da yazarsanız çok sevinirim) deterjan ile elde ederim?

    ben şu an pril perfect kullanıyorum. parlatıcıyı sıfırladığım zaman kurutması fecaat.
    parlatıcı ilave ettim ve 2. konumda ama yine de zaman zaman çeliklerde su damlası izleri bırakıyor. çelik tencere kapaklarını alt sepette tabak raflarına dizdiğimde kapak kıvrımının iç bölümünde de az miktar su birikintisi kalıyor.
    eco50, auto45-65, auto65-75 programlarında denedim. kurutma ayarı 1'de. extra parlak ve shine&dry fonsiyonlarını seçsem de sonuç aynı.

    program bittikten sonra kapağı açık da bıraktım ...

    yani burada söylenen herşeyi yaptım :)

    parlatıcı ayaraını mı yükselteyim?

    Yaşadığınız problem bence deterjanlardan da kaynaklı.

    Bende şu an 2002 model A sınıfı Bosch bulaşık makinesi var, yazdığınız problemleri aynısını yaşıyorum.

    Pril Perfect'i tek başına kullandığımda çelik eşyalar büyük büyük su damlası lekeleri ile çıkıyor, yani tablette parlatıcı etkisi yok diyebilirim.

    Pril'e şikayet yazdım, hattaki bayan tablet haricinde başka her etmene bahane buldu ve sonunda bana parlatıcı ile makine temizleyici gönderdi.

    Parlatıcıyı 2. kademede kullanıyorum ve ekstra kurutma fonksiyonu açık. Buna rağmen az da olsa çelik eşyalarda izler kalabiliyor. Parlatıcı ayarını daha fazla yükseltmek istemiyorum. Elimdeki tabletler bitene dek kullanıp birdaha parlatıcı eklemeyeceğim ve Pril yerine daha farklı deterjanları deneyeceğim.

    Calgonit iyiydi. Hele ki Quantum'u 2008 yılında bol bol kullandım ve harika sonuçlar alıyordum. O zaman makinem C sınıfı bir Siemens'ti. Ancak Quantum'u Full Otomatik Bosch, A sınıfı 2 programlı Profilo, 3 programlı C sınıfı mekanik Profilo gibi değişik cihazlarda kullanmış ve yine harika sonuçlar almıştım. 2009'dan beri ise hep başka kampanyalı ürünlere denk geldiğimden kullanmadım.

    Şimdi Finish kalitesini inanılmaz derecede düşürdüğünden Quantum alın diyemiyorum, ama kalitesini düşürmedilerse iyidir. Özellikle Finish bence büyük kutulara üretim hatalı tabletleri dolduruyor.

    Benim şu an merak ettiğim deterjan Amway.

    Bim'deki Bind Activit Pril ile benzer sonuçlar veriyor, kurumuş lekelere iyi nüfuz edemiyor ve çelik eşyaları su lekeleri ile bırakıyordu.

    Fairy ise tüm cam eşyalarımı korozyona uğratmıştı.

    Özetlemem gerekirse çoğu tablet ve toz deterjanla temizlik açısından sıkıntı yok; ancak kurutma konusunda parlatıcı eklenilmediği sürece çoğu sorunlu.

    Bosch parlatıcı, tuz ve deterjanın ayrı kullanılmasını öneriyor; ancak İstanbul Anadolu yakasındaki sular pek kireçli olmadığından tuz kullanımında bulaşıklar hasar görüyor.

    Klasik deterjanla parlatıcı da denenebilir.
    Sizin makinenizde de Shine Dry fonksiyonu kullanıldığında parlatıcı eklenmesi tavsiye ediliyor zaten.




  • calgonit hepsibirarada 39 tabletlik paket makromarkette 9.90tl ye kutu üzerinde 14.90 tl yazıyor ama makro kendisi indirime gitmiş.
  • arkadaşlar selam,

    bir buçuk senedir kullandığım quantum dan sonra son 1 aydır pril7 kullanıyorum.. kurutma performansı quantum kadar olmasada bence çokta kötü değil.
    anlam veremediğim olay quantum makinada koku yapıyordu prilde bu yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xiamen

    Bim de satılan Bind activit tabletler 50 tanesi 9.90 tl gibi bir fiyattan satılıyor. Prilden memnundun denemek için bimden bind aldım 20-25 tablet kullandım çok memnunum prilden farkını göremedim. Deneyin arkadaşlar memnun kalırsınız bence. Korozyon sorunu görmedim şimdilik.

    Ben Bind Activatın toz deterjanı ve parlatıcısını kullandım.Hatta 2 gün beklemişti tencere vs de vardı.Uzun programda 65 derecede yıkadım çok memnun kaldım.2.5 TL deterjan 1.5 TL parlatıcı daha ne olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ABUX

    quote:

    Orijinalden alıntı: xiamen

    Bim de satılan Bind activit tabletler 50 tanesi 9.90 tl gibi bir fiyattan satılıyor. Prilden memnundun denemek için bimden bind aldım 20-25 tablet kullandım çok memnunum prilden farkını göremedim. Deneyin arkadaşlar memnun kalırsınız bence. Korozyon sorunu görmedim şimdilik.

    Ben Bind Activatın toz deterjanı ve parlatıcısını kullandım.Hatta 2 gün beklemişti tencere vs de vardı.Uzun programda 65 derecede yıkadım çok memnun kaldım.2.5 TL deterjan 1.5 TL parlatıcı daha ne olsun

    Bind'in toz deterjanını bende denemiştim. Fiyatına göre oldukça iyi sonuçlar veriyor.




  • mrb arkadaşlar benimde bulaşık makinamda arçelik bulaşıkları güzel yıkıyor, çizmiyorda ama sorun kaşıklarımı küflü çıkarıyor acaba neden öyle yapıyor.
  • Makinenizin tuz kapağı açık kalmış olabilir, kapağı iyice sıkınız. Tuz ayarını su sertliğinize uygun olarak düşürünüz. Bu ayar elektronik modellerde panelden, mekanik modellerde kapağı açtığınızda makinenin kasasının sol üst kısmında bulunur. Ayrıca elektrik tesisatınızda topraklama yoksa topraklama hattı çektiriniz. Bunlara dikkat etmenize rağmen sorun halen devam ediyorsa tuz kutusu arızalıdır ya da çatal bıçaklarınız makinede yıkanmaya elverişli değildir.
  • arkadaşlar ben prilin sıvı ve tablet olan deterjanlarından almıştım tablet olan temizlik ve kurutma performansı gayet iyi parlatıcı olarak sirke kullanıyorum ve son seviyede ama aynı bulaşıkları sıvı ile yıkadığımda berbat çıkıyor yemek artıkları kalıyor hemde kurutma olarak daha kötü...

    benim sormak istediğim sıvı deterjan mı kötü yoksa ben mi kullanmasını bilmiyorum... saygılar.


    makinem sms58m82



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysfmar -- 17 Şubat 2012; 9:54:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysfmar

    arkadaşlar ben prilin sıvı ve tablet olan deterjanlarından almıştım tablet olan temizlik ve kurutma performansı gayet iyi parlatıcı olarak sirke kullanıyorum ve son seviyede ama aynı bulaşıkları sıvı ile yıkadığımda berbat çıkıyor yemek artıkları kalıyor hemde kurutma olarak daha kötü...

    benim sormak istediğim sıvı deterjan mı kötü yoksa ben mi kullanmasını bilmiyorum... saygılar.


    makinem sms58m82

    Sıvı deterjanlar parlatıcı ve tuz etkisi içermediğinden kurutmada sorun yaşamanız normaldir.

    Sıvı deterjanı 25ml doldurmaya dikkat ediyor musunuz? Bunlar genelde kurumuş lekelere nüfuz edebilse de ağartmada sınıfta kalıyorlar.
  • Finish'in yeni çıkan Ultra parlaklık ve Kurutma etkili Quantum deterjanı deneyeneniz varmı?1. Versiyon ilk çıkan-2. versiyon Ekstra Parlaklık içeren-3. versiyon Leke Hedefleme Teknolojili buda Galiba 4. versiyon Ultra Parlaklık ve Kurutma etkili Quantum ancak ben göremedim bizim oradaki marketlerde?
    (üzerine tıklayıp büyük görebilirsiniz).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökoş -- 19 Şubat 2012; 19:06:11 >
  • Bu ürün nerede paylaşılmış? Ülkemizdeki sitesinde mi?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.