Şimdi Ara

Bugun Osmangazi Koprudunu kullandim. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
2.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirHan

    Niye her başlıkta karşımıza sen çıkıyorsun arkadaş. Bırak insanlar eleştirsin. Sen doğru biliyorsan doğru bildiğine devam et. Ama insanlar eleştiriyorsa sana ne? Demek ki var bir düşündükleri.

    uzun zamandır yazmıyordum.başka bir forumda bu kadar çarpıklık yoktur.

    HAKARET etmeden yazı yazmasını bilmeyen bir muhalefet var.çözüm üretemezler.yapılan bir yanlış varsa doğrusunu da yazmazlar..

    İşleri güçleri laf sokmak,yapılmış veya yapılacak olanı karalamak.

    Yaptıkları her hesap devletin kurumlarını vatan haini ilan ediyor.

    Bunu Abd'de yapabilirlermiydi.yapamazlardı.

    işte sorun budur..

    benzin fiyatını eleştiriyorsan sığ düşünceli olmayacaksın.

    Aynı eleştirileri Abd'de yapsalar , kimbilir ne olurdu!

    Onların özgürlüğü Trnin yanından geçmez.

    Eleştiriyorsan HAKARET ETMEDEN YAP,Yapamıyorsan zaten derdin başkadır.

    Çanakkale köprüsü için yazın dedim fikirlerinizi onuda beceremediler.

    Şimdi sen söyle ne yapalım.devletin kurumlarını beceriksizlikle ve hainlikle suçlayan bu terbiyesizlere sessiz mi kalalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sen bu gereksiz çığırtkanlıkla bir yere varamazsın çocuk! Pekii sana bir soru; sen nelere sessiz kalmadın bugüne kadar, neleri ciddi anlamda eleştirdin?

    ABD' de Obama' nın suratı olan don giyip dolaşabilirsin (doğruluğunu savunmuyorum) kimse sana karışamaz, kendini hiç bilmediğin bir ülke ile (öyle olduğunu anlıyorum tavrından) kıyaslama derim. Orası başka bir Dünya. (Maddi durumun varsa gidip görmeni tavsiye ederim ama)

    Orada liderler çıkarlar seçim öncesi yüzyüze tartışılar, birbirlerine olmayacak ithamlarda bulunurlar yine birşey olmaz.

    Orada bir şovmen çıkıp TV' de başkanı yerin dibine sokabilir haklı yada haksız, yine birşey olmaz. Hatta başkan bir sonraki programa katılıp kendini aynı üslupla savunur.

    Bunları bir kenara koyarsak bunu destekliyor muyuz; hayır. Ama senin istediğin hiçbirşey eleştirilmesin, konuşulmasın ise o da başka noktalara varır.


    İnsanlar neleri eleştiriyor;

    - Bir gün önce onlarca insan terörden ölmüşken yangından mal kaçırır gibi köprü açılmasını eleştiriyor,

    - Köprü yapılsın yapılmasın demiyoruz (bir yerde devletin olma amacı budur, bundan dolayı vergi toplar) ama istenilen fahiş ücretlere, ihaleyi kazanan firmaya ödenecek fahiş fiyatı eleştiriyor,

    - Senin gibi çığırtkanlıkla herkese saldıran, herkesin kendisi gibi davranması gerektiğini düşünenen insanları eleştiriyor, eleştirmek istiyor.

    Çünkü hakkı bu. Hakareti savunmuyoruz ama eleştiri yapan, yapıcı olan herkese kapı açık. Forum' un varolma amacı bu!

    (Forum' un kelime anlamı: bir konuda düzenlenmiş olan, konuşmacıların yanı sıra dinleyici durumundaki kimselerin de söz alabildiği toplantı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 6 Temmuz 2016; 1:53:39 >




  • abi vazife olanı neden lütüf görüyorsunuz anlamıyorum. Sizler bizler ailelerimiz bu hizmeti alabilmek için bütün günümüzü verip çalışıyoruz ve vergi ödüyoruz. Bizim vergi vermemiz bu tür hizmetleri alabilmemiz için ama biz bir de üstüne bir daha vergi ve para ödüyoruz bu bu köprüyü kullanabilmek için. Yani parasını ödediğim şeyi kullanmak için bir daha para ödüyorum sizde gelip bunu burada övüyorsunuz:D. Bütün avrupa ve amerika siyasetini takip ediyorum, belediyecilik hizmetleriyle övünüp teşekkür bekleyen hiçbir avrupalı amerikalı siyayetçi görmedim. Çünkü bu hizmetler zaten vergiler ile yapılıyor. Halk kendi ödüyor ve bunun bilincinde herkes ayrıca gerektiğinde yanlış varsa parasına sahip çıktığı için hesabını sorabiliyor yetkiliye. Burda paramızın fazladan nereye gittiğini soruyoruz diye adamlar vatan haini diyor insanlara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zyxelcenk -- 6 Temmuz 2016; 2:21:05 >




  • Bilâl’e Anlatır Gibi, Tane Tane Anlatayım: Osman Gazi Köprüsü Gerçeği

    Günlerdir İzmit körfez geçişini kısaltacak Osman Gazi Köprüsü’nü konuşup duruyoruz.Kimine göre AKP iktidarının büyük bir hizmeti, kimine göre lüzumsuz. Bana sorarsanız büyük bir eserdir.

    Tarihe geçmeyi hak etmiştir. Kızmayınız efendim. Bilâl’e anlatır gibi tane tane anlatayım, sizler ferasetinizle büyük bir eser mi değil mi değerlendiriverin.

    Osman Gazi Köprüsü’nün maliyeti 1 milyar Amerikan Doları civarındadır. Yapımına harcanan bu paranın tamamı aralarında Halkbank ve Vakıflar Bankası gibi devlet bankalarının da olduğu dokuz bankadan AKP’nin verdiği gelir garantisi karşılığı kredi olarak temin edilmiş ve müteahhidin (yüklenicinin) cebinden hiç para çıkmamıştır.

    Köprü dahil 12 km otoyol geçiş ücreti 35 USD + KDV’dir. Bu bedeli öder geçersiniz geçmezsiniz, o sizin cebinizdir beni ilgilendirmez.

    Çok başarılı AKP iktidarı tarafından yükleniciye verilen araç geçiş garantisi günlük 40.000 araçtır. Şu anda İstanbul’da iki köprüden Anadolu istikametine geçen araç sayısı günde ortalama 200.000 araçtır. Sizce, bunların kaçı Bursa-İzmir istikametine gitmektedir?

    KDV hariç Osman Gazi Köprüsü’nün günlük gelir garantisi 1.400.000 USD, yıllık gelir garantisi ise 511.000.000 USD’dir. Araç geçerse geçenler, geçmezse bütçeden yükleniciye ödenecektir.

    Bu ödemeler her gün 15 Temmuz 2035 tarihine kadar taahhüt edilmiştir. Bu tarihe kadar toplam KDV hariç en az 9 milyar 709 milyon USD para yüklenicinin kasasına girecektir.

    Özetle tekrar edeyim; yüklenici cebinden hiç para koymadan 2035 yılına kadar her sene 511 milyon USD parayı kasasına koyacaktır. Sizin hiç böyle gelir getiren bir işiniz oldu mu?

    2016 yılının ilk 3 ayında Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm köprü ve otoyollardan elde ettiği gelir ise 288 milyon 600 bin TL’dir. KDV’sini çıkardığımızda mevcut köprü ve otoyollarımızın yıllık geliri 340 milyon USD civarındadır.

    Devletimizin sahip olduğu iki Boğaziçi Köprüsü ve tüm otoyollar Osman Gazi köprüsünden % 35 daha az para getirmektedir.

    Ve gözüken odur ki Osman Gazi Köprüsü’nden garanti edilen ücretle bu kadar araç geçmesi mümkün olmadığından tüm köprü ve otoyol gelirlerimiz yükleniciye ödenecektir.



    Sevgili Bilâl’ler ve sevgili okurlar, bilmiyorum yeteri kadar açık anlatabildim mi?

    Şimdi yukarıda okudunuz, ne dersiniz Osman Gazi Köprüsü büyük bir eserdir derken, haksız mıyım?

    Böylesi muhteşem bir soygun eserinin tarihte benzeri yoktur. En azından bizim tarihimizde. Bunu Sadık Paşa bile başaramamıştı. Yazının başlığındaki Sadık Paşa’nın kim olduğuna gelince.

    1800’lü yılların ikinci yarısında görev yapmış bir Osmanlı devlet adamıdır. Tam üç kere Maliye Nazırlığı görevinde bulunduğu gibi Gümrük Nezareti, Valilik gibi görevlerde yapmıştır. Adı ayyuka çıkmasına rağmen padişahların gönlünü ve cebini hep hoş tuttuğu için kellesini kaptırmadan ölmeyi becermiştir. Kendisi borsa işlerinden çok iyi anlardı.

    İşte bu Sadık Paşa’ya devrin sadrazamlarından Şirvanzade Rüştü Paşa herkesin içinde demiştir ki; Efendi, İrtikap (yiyicilik, rüşvet) iki çeşittir. Biri alaturka irtikâp diğeri alafranga irtikâp. Alaturka irtikâp küçük devlet memurunun işini gördüğü kişilerden ufak sebeplenmesidir. Bunların içinde öldüğünde bir kaç bin lira servet bırakanlar pek nadirdir. Alafranga irtikâp ise zengin yerlere mahsus irtikâptır. Mesela bir şirket-i nafıa ile mukavele olunurken filan maddede “şirketin opsiyon hakkı olacaktır, opsiyon hakkı ile 100.000 lira ödenecektir” gibi şeylerin yazılmasıdır. İşte bunları kabul edemeyiz. Bunlar zengine mahsus alafranga irtikâplardır. Bir memleketin her şeyinin kendisine uygun olması lazım geldiği gibi irtikâbının da kendisine uygun olması gerekir.

    Şirvanzade Rüştü Paşa günümüzdeki bu Osman Gazi Köprüsü sözleşmesine görse AKP iktidarına “vay be, boynuz kulağı geçmiş” mi derdi, bilebilmek mümkün değil.



    27.04.2016 – M. Şevket Atalay

    ANLADIN Mi BILAL!!!!!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miralge


    quote:

    Orijinalden alıntı: astortx

    Devleti gunubirlik yonetmek bu oluyor iste, havalimaninda 2-3 canli bomba patlasin, ucak sirketleri inmek istemezler, yolcu sayisi duser, belki o bombalari engeleyemezler ama direk turizmi etkileyecek sacma sapan politikalari ie bir anda gelen yolcu sayisi dusebilir, bunu Rusya ile kavga ettiklerinde gorduk. Devlet olarak toplayacagi vergilere guveniyorlar da ondan garanti veriyorlar, yani isler ters gitsin, vergileri artirirlar, zaten tum dunyada benzin fiatlari dustu, Turkiyede dusmedi, su anda 3.78 litre benzin ABDde 2 dolar, yani sizin orada 1 litreye odediginiz para ile burada 3.78 litre benzin aiyoruz.
    Kopruyu yapan 1.6 milyar dolar harcadi, 15 yil 9 ayda devlet garantili donusumu tam 44 milyar dolar. Cok buyuk kazik...halka da devlete de...
    AKPlilerin iddia ettigi gibi madem Turkiye ekonomisi o kadar guclu, devlet de yapabilir, o kari devlet kasasina koyabilirdi.. ancak yalanlari bitmez....
    Yap islet devret iyi bir mok olsa ABDde uygulanirdi....

    Abd ile Tryi kıyaslıyor!
    Mok atma sırasına girdiler.

    Yaptıkları doğru dürüst bir proje yoktur. Yap işlet devrete bile çamur atmakta nedir!

    Sanki heryerde petrolümüz var..Abd ile benzin fiyatını kıyaslayan adamlardan bu memlekete fayda mı gelecek.

    ABDdeki benzin fiyati ham petrol fiyatlarina bagli dusup cikiyor, senin iktidarin dunyada ham petrol taban yaptiginda bile sadece 3-5 kurus indirim yapiyor diyorum,kazik hala vatandasa, sen hala benim ABDile Turkiyede benzin fiyati kiyaslamasi yaptigimi saniyorsun. kalkmis indirimin neden yapilmadigini anlamayacak/sorgulayamayacak adam bana akil veriyor...he heheh hehh...bu beton kafa ile senin faydan olsa olsa AKPye olur vatana olmaz..
    Madem devlet zengin diyorsunuz yok mu 1.6 milyar dolar kopru yapacak paraniz, illaha yandas mi bu milletin orasina koysun... bu nasil kafadir anlamak mumkun degil. Yilda 500 milyon dolar gelir ile 4 yilda cikardi maliyeti...en salak adam bile bunun nasil kazik oldugunu anlar...adamlar ustelik bes kurus cebinden para da koymadilar, devlet garantili kredi ile yaptilar...
    yapilmasin demiyorum....bu millete giren kazigi anlatiyorum...daha nasil anlatilir bilemiyorum, bilal anladi sen anlamadin birader...

    Yukardaki yaziyi oku bana nerede yanlisi var soyle yuregin varsa... ama eminim ki lafi baska yere cekeceksin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astortx -- 5 Temmuz 2016; 18:49:05 >




  • Al sana bir terbiyesizden oneri:
    Canakkaleye yuzyilin koprusunu yap, diyelim ki 2 milyara mal olsun, devlet garantisi ile kredi ile hazineden bes kurus cikmadan en ucuza yapan firmaya yaptir, makul bir gecis ucreti koy, 3 yil hadi olmadi 5 yilda hadi o da olmadi 10 yilda maliyetini cikarirsin...koprunun geri kalan omrunde devlete garantili gelir sagla...bu kadar basit...arada yandas firma yok sadece...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astortx

    Al sana bir terbiyesizden oneri:
    Canakkaleye yuzyilin koprusunu yap, diyelim ki 2 milyara mal olsun, devlet garantisi ile kredi ile hazineden bes kurus cikmadan en ucuza yapan firmaya yaptir, makul bir gecis ucreti koy, 3 yil hadi olmadi 5 yilda hadi o da olmadi 10 yilda maliyetini cikarirsin...koprunun geri kalan omrunde devlete garantili gelir sagla...bu kadar basit...arada yandas firma yok sadece...



    Guzel oneri, Fakat onu yapacak firmayi nereden bulacaz?

    Hep kaz eti olmuyor anladigim kadariyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu köprüyü sol görüşlü bir siyasi parti iktidar iken yapsaydı, zannediyorum başkanının heykelini falanda koyardı köprü girişine. Bu çekememezlik ne arkadaş ? 10 numara köprü,ulaşımı kolaylaştırıyor,zaman tasarrufu sağlıyor. Pahalı vs diyenler,zamanı bolsa kullanmayıp eski usule devam etsin.
  • forumu kullanıcısına yanıt
    Ne demek dunyada kopru insaat edebilen bir ton firma var, firma bedavaya yapmayacak ki, devlet garantili kredisini cekecek yapacak..yani bankalar finans edecek..nesini anlayamadin?
  • Hala anlamamakta israr bu oluyor herhalde, kimse yapilmasin demiyor......bu kadar kazik neden diyoruz? Hem devletin hem de halkin parasina yazik, yapan firma o parayi yurtdisina goturecek, Turkiyeden cikacak parasi diyoruz, belki kazigin buyuklugunden, AKP tarafindan gecirildigini hissedemiyorsunuz....
    Yukarda yaziyi oku...belki anlarsin da isine gelmiyor....bu sekilde sol goruslu parti iktidari da yapsa hatali, sag goruslu de...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astortx -- 5 Temmuz 2016; 19:41:25 >
  • astortx kullanıcısına yanıt
    Madem kazık,daha öncekiler ekonomik olanini yapsaydi da ona bakip ondan sonra "bu kazik" diyebilseydik!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncekiler de sag goruslu olanlardi, bir tek 1974-78 arasi Ecevit hukumeti haric, seninkinin ustasi Erbakan niye yapmadi?
    Gecmisde yok diye, bugun kazik niye? Bu iyi bir anlasma degil...bunu kabul etmeniz lazim...
  • ne 1nci nede 2nci koprude boyle kazik olmadi, kotu mu oldu?
    Sana Bilal'e anlatir gibi anlatayim, belki anlarsin. Sana iki sik veriyorum:
    1-Ev yaptiracaksin diyelim zengin adamsin 1 milyonluk villa yaptiracaksin.
    Mutahit sana diyor ki "ben yapayim, bes kurus odemen gerekmiyor, sen bana 15 yil sure ile yilda 250 bin ode, 15 yil sonra senin bina"...bu arada senden 1 milyonluk banka garantisi de istiyor...
    2- "Ya da sen arsani ver, uzerine ben 1 milyonluk villa yapayim, bankalardan bana 1 milyonluk krediye de kefil ol, bitirince ben kiraya vereyim, yilda 250 bin kira toplayayim, 15 yil sonra sana vereyim" diyor , arsani verir misin? Bu arada ufak bir sarti var..."Kira toplamazsam senden tahsil ederim" diyor
    Bunlar iyi anlasma ben yaparim diyorsan, iste bu da ayni bu sekilde bir anlasma....

    Turkler uyanik gecinirler, bu iki anlasma da sen iyi diyorsan helal olsun...sen haklisin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astortx -- 5 Temmuz 2016; 20:03:54 >




  • Ankaragucu1910 nereye birader???daha karpuz kesecektik ya.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astortx -- 5 Temmuz 2016; 20:02:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirHan

    Okuma alışkanlığı kazandırması açısından;

    Devlet ile hükûmet arasındaki farklar

    - Devlet, hükûmetten daha geniştir. Hükûmet ise devletin bir parçasıdır.
    - Devlet, devamlı ve süreklidir. Hükûmet ise geçicidir, kısa ömürlüdür.
    - Hükûmet, devlet otoritesinin işletilmesini sağlayan bir araçtır. Hükûmet sadece devletin beyni olma görevindedir.
    - Devlet, kişisel olmayan bir otoritedir. Memurlar bürokratik usullere göre işe alınır ve görevliler, hükûmetin ideolojik isteklerine duyarsız olacak şekilde seçilir.
    - Devlet, ortak iyiyi ve genel iradeyi temsil etmeye çalışır. Fakat hükûmet ise belli ideolojileri temsil eder.

    Problem bizde Hükümetin kendini Devlet yerine koymasından kaynaklanıyor. En tehlikelisi de bu...

    KAYNAK (gerçi bulması bulmak isteyen için pek bi kolay ama...)

    demeden edemedim ciddi ciddi yazmışsınız ancak wikipediadan kaynak göstermek çoğu yerde kabul görmez




  • Aslinda fazla birsey yapacak birsey yok, Internet'de ciddi olan Turkce bilgi bulmak zaten cok zor,wikipediayi eksi sozlukle ayni tutanlar var.
    Dunyada cok kullanilan dillerden biri olmasina karsin Turkce Wikipedianin listede 30uncu sirada olmasi uzucu. Yazilan bilgiler open source ve herkese acik olmasi guvenilirligi konusunda bazi suphleler yaratsa da yanlis bilgi orada fazla uzun sure kalmiyor. Maalesef Turkler bilgi edinmekte ve paylasmakta tembeller.Listeye bakin en fazla article hangi dillerde yazilmis,kimin ne kadar cagdas olduguna dair bilgi veriyor. Liste


    Devlet ve hukumet hakkinda Ingilizce bilgi burada var, arkadasin dedikleri ile birebir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astortx -- 5 Temmuz 2016; 20:59:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miralge


    quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Miralge


    quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Miralge


    quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Miralge


    quote:

    Orijinalden alıntı: iniyesta

    O köprü yalanın dolanın millete hainliğin anıtı durumunda , neden peki?

    1-ihale edilirken serbest rekabet sağlanmadı.bir avuç asalak dışında ihale kimseye verilmiyor.

    2-çok güzel yatırım yaptık diyenler;delikanlıysan yandaş şirkete verilen kâr garantisini kaldır. Serbest piyasa kuralları işlesin.bakalim yandaş kâr edebilecek mi?

    3- gözünüzü $,€,£ bürümüş.ranta tapar olmuşsunuz. Rant için Turkiyenin yarısını istanbul ve marmara bölgesine yığdınız.hal böyle olunca durduk yere köprü,yol,havaalanı,avm,site,rezidans inşaatına ihtiyaç duyuldu işte tüm derdiniz bu inşaat rantı.millete hizmetle ilginiz yok.katrilyonlarca parayı taşa toprağa betona gömmek yerine eğitim ,sağlık, ar-ge ,adalet ,sanayi, teknoloji ye yatirsak 15 yılda türkiye çok çok ileri noktada olurdu.ama hainsiniz işte.

    hain senin gibiler boğaziçi içinde aynı şeyleri yazıp çiziyordu bu terbiyesizler.

    Parti olarak gidin mahkemeye kapatma davası açın.

    Çok bilirsin ya 1973 yılının olayını Ayrıca 1973'te köprüyü yaptıracak şirket, buna cesaret edecek şirket ve bu kadar geniş garantiler veren hükümet vardı sanki. Hem niye boğaziçi 1986 yılında da bu olaylar oldu mu biraz daha aydınlatsaydın.

    köprüye neden karşı çıkıyorsun sen onu yazsaydın. Hainlik diyenler insanlıktan nasibini alamamıştır.

    Çok uyanıksın değil mi sen? Köprüye karşıymışım. Köprü dediğini özel şirket yapıyor krediyi devlet bankasından alıyor, proje bitince yıllarca işletiyor, bu da yetmiyor az araç geçerse aradaki farkı devlet bütçesinden alıyor. Madem böyle güzel şartlar var bende yapardım bu köprüyü cebimden birşey çıkmıyor. Eleştiren olursa da senin gibi millete hain derdim.
    Madem devletten özel şirketin yapacağı köprü için bu kadar para çıkıyor o zaman devlet yapsaydı köprüyü? Yoksa bu işin içinde yandaşlara para yedirmek mi var? O köprüyü yapan şirketin ortakları kimler miş bunu da söyleseydin ya.

    kabiliyetin varsa yapsaydın..geçmişteki beceriksizliği şimdi göremeyince boş boş konuşursunuz.

    Zaten başka bildiğiniz bir şey yok.

    Çok bildiğinize göre Çanakkale köprüsü için danışmanlık yaparsınız.iş yapıldıktan sonra konuşan çok oluyor.






    Kabiliyet neymiş komik komik konuşma. Milyon dolarların döndüğü projede benim gibi sıradan torpilsiz ve siyasi akrabaların olmayan birinin nesi olacakmış? Devlet bana 1000 lira kredi vermez onlar gibi bankadan kredi alamam. Diyelim ki aldım ihaleye sokmazlar. O projelerde değil bana sana birşey çıkmaz. Ben eleştiriyorsam bile senin gibi sıradan yandaşın görevi sadece alkış tutmaktır.

    evet biz alkışkıyoruz..bu kadar hazımsız ve çekemeyen varken bu projeleri yapmak başarıdır.

    Fikir yok sadece eleştiri var.doğrusu neyse onu yaz !bunuda yapamazlar.zaten dertleri iktidar olmak değil.nasıl muhalefet oluruz

    Burada insanlar niye köprü yapıyor, köprüyü niye iktidar yapıyor diye eleştirmiyor arkadaşım. Usulsüzlüklere, milyonlarca TL'yi birilerinin iç etmesine eleştiri getiriliyor. Tabi anlayana sivrisinek saz anlamayana davulu soksan az.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Osmangazi köprüsü akp için bir yolsuzluk ve utanç anıtıdır.

    1- türkiye nüfusunun yarıdan fazlasını istanbul ve marmara bölgesine yığdınız.(tarım ve hayvancılığı bunun için yok ettiniz).durum böyle olunca durduk yere köprü, yol, havaalanı, avm, site, rezidans inşaatına ihtiyaç duyuldu işte derdiniz bu inşaat rantına konmak.

    2- neden illa savaşla ilgili kişilerin fatih yavuz kanuni isimleri verilir. Bu ülkede bilim insanı, Aydın, müzisyen yok mu ? Sen savaşçı milletsin , savaş kutsaldır ölünce cennete gidersin inanışını neden sürekli vurgulama ihtiyacı hissediyorsun

    3- madem köprünün çok güzel ve gerekli olduğunu iddia ediyorsun; delikanlıysan yandaş mutahide verdiğin kâr garantisini kaldır, bakalım serbest piyasa bu parlak (!) Yatırımı takdir mi edecek çöpe mi atacak

    4- kaynakları full inşaata taşa toprağa gömdüğünüz için eğitim sağlık adalet güvenlik bilim sanayi sanat yerlerde sürünüyor. Bu yüzden hainsiniz.

    5- yandaş mutahit çok sevinme; akp sonrası iktidar o anlaşmayı çöpe atacaktır

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • kopruyu degil modelini elestiriyorum ben. yani 40bin arac hazine garantisi veriyorsun. dolar uzerinden sende 500milyon$ yapiyor istanbuldaki 2 kopru devletin mali senelik gelirleri 300kusur milyon$

    yani dusun 2 kopruden biz o parayi yapamiyoruz. ayrica kopruden gecmeyen adamin gunahi ne? kopruden gec gecme herkesin cebinden odenecek parasi.

    2035e kadar devletin kasasina 1 kurus girmeyecek 2035te bize kalacak kopru. ama zaten 2035e kadar her sene 500milyon dolar garanti :) gecseler de gecmeselerde garanti gecerse vatandas odeyecek gecmezsede vatandasin vergileriyle odenecek.

    hizmet guzel yap islet devret de guzel ama gunluk yada aylik arac sayisi garantisi yanlis yani yap islet devretin mantigina ters dusuyor.

    adam zaten garantiledigi isyerini niye yapmasin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    İsterseniz kullanmayin yine de 2035 e kadar guzelce parasini vereceksiniz

    İşin komik tarafı bırak köprüyü geçmemeyi köprüyü görmeyen adam bile o köprü için 2035 e kadar cebinden para verecek.

    Bkz : Garanti araç sayısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.