Şimdi Ara

Bugun Osmangazi Koprudunu kullandim. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
2.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astortx

    Bilâl’e Anlatır Gibi, Tane Tane Anlatayım: Osman Gazi Köprüsü Gerçeği

    Günlerdir İzmit körfez geçişini kısaltacak Osman Gazi Köprüsü’nü konuşup duruyoruz.Kimine göre AKP iktidarının büyük bir hizmeti, kimine göre lüzumsuz. Bana sorarsanız büyük bir eserdir.

    Tarihe geçmeyi hak etmiştir. Kızmayınız efendim. Bilâl’e anlatır gibi tane tane anlatayım, sizler ferasetinizle büyük bir eser mi değil mi değerlendiriverin.

    Osman Gazi Köprüsü’nün maliyeti 1 milyar Amerikan Doları civarındadır. Yapımına harcanan bu paranın tamamı aralarında Halkbank ve Vakıflar Bankası gibi devlet bankalarının da olduğu dokuz bankadan AKP’nin verdiği gelir garantisi karşılığı kredi olarak temin edilmiş ve müteahhidin (yüklenicinin) cebinden hiç para çıkmamıştır.

    Köprü dahil 12 km otoyol geçiş ücreti 35 USD + KDV’dir. Bu bedeli öder geçersiniz geçmezsiniz, o sizin cebinizdir beni ilgilendirmez.

    Çok başarılı AKP iktidarı tarafından yükleniciye verilen araç geçiş garantisi günlük 40.000 araçtır. Şu anda İstanbul’da iki köprüden Anadolu istikametine geçen araç sayısı günde ortalama 200.000 araçtır. Sizce, bunların kaçı Bursa-İzmir istikametine gitmektedir?

    KDV hariç Osman Gazi Köprüsü’nün günlük gelir garantisi 1.400.000 USD, yıllık gelir garantisi ise 511.000.000 USD’dir. Araç geçerse geçenler, geçmezse bütçeden yükleniciye ödenecektir.

    Bu ödemeler her gün 15 Temmuz 2035 tarihine kadar taahhüt edilmiştir. Bu tarihe kadar toplam KDV hariç en az 9 milyar 709 milyon USD para yüklenicinin kasasına girecektir.

    Özetle tekrar edeyim; yüklenici cebinden hiç para koymadan 2035 yılına kadar her sene 511 milyon USD parayı kasasına koyacaktır. Sizin hiç böyle gelir getiren bir işiniz oldu mu?

    2016 yılının ilk 3 ayında Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm köprü ve otoyollardan elde ettiği gelir ise 288 milyon 600 bin TL’dir. KDV’sini çıkardığımızda mevcut köprü ve otoyollarımızın yıllık geliri 340 milyon USD civarındadır.

    Devletimizin sahip olduğu iki Boğaziçi Köprüsü ve tüm otoyollar Osman Gazi köprüsünden % 35 daha az para getirmektedir.

    Ve gözüken odur ki Osman Gazi Köprüsü’nden garanti edilen ücretle bu kadar araç geçmesi mümkün olmadığından tüm köprü ve otoyol gelirlerimiz yükleniciye ödenecektir.



    Sevgili Bilâl’ler ve sevgili okurlar, bilmiyorum yeteri kadar açık anlatabildim mi?

    Şimdi yukarıda okudunuz, ne dersiniz Osman Gazi Köprüsü büyük bir eserdir derken, haksız mıyım?

    Böylesi muhteşem bir soygun eserinin tarihte benzeri yoktur. En azından bizim tarihimizde. Bunu Sadık Paşa bile başaramamıştı. Yazının başlığındaki Sadık Paşa’nın kim olduğuna gelince.

    1800’lü yılların ikinci yarısında görev yapmış bir Osmanlı devlet adamıdır. Tam üç kere Maliye Nazırlığı görevinde bulunduğu gibi Gümrük Nezareti, Valilik gibi görevlerde yapmıştır. Adı ayyuka çıkmasına rağmen padişahların gönlünü ve cebini hep hoş tuttuğu için kellesini kaptırmadan ölmeyi becermiştir. Kendisi borsa işlerinden çok iyi anlardı.

    İşte bu Sadık Paşa’ya devrin sadrazamlarından Şirvanzade Rüştü Paşa herkesin içinde demiştir ki; Efendi, İrtikap (yiyicilik, rüşvet) iki çeşittir. Biri alaturka irtikâp diğeri alafranga irtikâp. Alaturka irtikâp küçük devlet memurunun işini gördüğü kişilerden ufak sebeplenmesidir. Bunların içinde öldüğünde bir kaç bin lira servet bırakanlar pek nadirdir. Alafranga irtikâp ise zengin yerlere mahsus irtikâptır. Mesela bir şirket-i nafıa ile mukavele olunurken filan maddede “şirketin opsiyon hakkı olacaktır, opsiyon hakkı ile 100.000 lira ödenecektir” gibi şeylerin yazılmasıdır. İşte bunları kabul edemeyiz. Bunlar zengine mahsus alafranga irtikâplardır. Bir memleketin her şeyinin kendisine uygun olması lazım geldiği gibi irtikâbının da kendisine uygun olması gerekir.

    Şirvanzade Rüştü Paşa günümüzdeki bu Osman Gazi Köprüsü sözleşmesine görse AKP iktidarına “vay be, boynuz kulağı geçmiş” mi derdi, bilebilmek mümkün değil.



    27.04.2016 – M. Şevket Atalay

    ANLADIN Mi BILAL!!!!!!


    VAKIF VE HALK BANK dahil geri ödenecek kredileri neden yazmadınız?

    Hep işinize geldiği yönden bakıyorsunuz.çok normal.

    Hesap makinesi kullanan adamlar köprü hesabını çok iyi yapıyor! İbretle izlenecek bir tablo!

    BU HAZIMSIZLIĞI VE ÇİRKEFLİĞİ DÜNYANIN BAŞKA YERİNDE GÖREMEZSİNİZ!

    ANLADINIZ MI REZIDANS MAĞDURLARI

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kilo Moana

    quote:

    Orijinalden alıntı: ressi1

    quote:

    Orijinalden alıntı: neutumn

    Yol için her gün vergi veriliyor, sonrasında bakımı, onarımı, yenilenmesi vs. her şey ödenen vergilerden karşılanıyor. Üstüne 1 kuruş bile para almak bizlere bu paranın nereye gittiği sorusunu sordurtuyor, ne bir protesto var ne de bir isyan. %50 çıksın "çok güzel, tebrikler, çok iyi iş" desin yapmak zorunda oldukları icraat için, halkın çoğunluğu da bunlar yüzünden ekmeğinden olsun, bravo.



    köprüyü devlt yapmadı hocam şirket yaptı

    Hocam devlet mütahit mi bir yapı yapsın.

    Devlet ihaleyi hükümet yandaşı ya da bizzat akrabaları ya da bizzat kendi paravan şirketleri yapar.

    Mesela bir örnek vereyim ikamet ettiğim Eskişehir'de Şehir Hastanesi isimli bir proje sürdürülüyor inşaat aşamasında şuanda.

    İhaleyi alan şirketin ismi AKFEN İnşaat sitelerine 40.yıl falan yazmışlar şirketin içinde bulunduğu ihalelere projelere bir göz atmak lazım 13 yıldır

    Devlet güdümündeki şirketler hocam kastım. Bu köprü tamamen yandaşa peşkeş cekilmiş, eskişehirde dediginiz hastane gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: astortx

    Al sana bir terbiyesizden oneri:
    Canakkaleye yuzyilin koprusunu yap, diyelim ki 2 milyara mal olsun, devlet garantisi ile kredi ile hazineden bes kurus cikmadan en ucuza yapan firmaya yaptir, makul bir gecis ucreti koy, 3 yil hadi olmadi 5 yilda hadi o da olmadi 10 yilda maliyetini cikarirsin...koprunun geri kalan omrunde devlete garantili gelir sagla...bu kadar basit...arada yandas firma yok sadece...



    sizden işletmeci olmaz.
    Hesap uzmanıda olmaz.

    Bu cehalet kafası kolay zannediyor bu işleri..nükleer santralide yapsana bu zihni fikir procelerinizle.

    Banka geri ödemelerini hesaba katmadan konuşan bu köprü artistleri!! şuna milyar buna milyon dolar hesabıyla olmuyor bu işler.

    Projeler böyle yapılır daha iyisini biliyorsanız mahkemeye verirsiniz ..otu moku mahkemeye veren zihniyet bunuda versin!

    Çok bilmişlik moda oldu şu forumda.

    Sorsan ihale şartnamesini bile bilmez.yandaş medyasından aldığı çarpıtılmış bilgilerle burada ahkam keser.

    Size göre devletin kurumları yanlış hesap yaptı öyle mi?

    Verin bir soru önergesi, yanlış ortaya çıksın.

    HESAP UZMANLIĞI YAPAYIM DERKEN HAİNLİK YAPMAYIN.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AKPliler haricinde kimin soru onergesi meclisten gecmis simdiye kadar? Sayistayin bile hesaplari tutturamadi evraklari gosteremedigi bir hukumetten bahsediyoruz. Yargiyi bile kendi yandaslariyla dolduran bir hukumette kimi kime sikayet edeceksin? Yapilacak olan nukleer santralinde isletmesi Ruslarda bunuda hatirliyorsunuz degil mi? Ayrica nasil isletilecegine dair de bir bilgi aktarmayacaklar.

    Devlet diye bir kurum kalmadi. AKP ve onun yandaslari kaldi. Havaalani bombalandigina bile arastirma komitesini reddeden bir partiden bahsediyoruz. Yaptiklari her turlu pisligi ort pas eden uzerine dini kullanarak insanlari manipule eden bir kurumdan bahsediyoruz. Asil hainlik vatandasin parasini kendi cebine atandir. Asil hainlik kar eden kurumlari ozellestirme altinda baskalarina pesken cekendir.
  • Birader yok bari alan firma aldigi kredileri de odemesin, tabii ki odeyecekler.
    Ancak 1.6 milyara mal olan koprunun parasini yilda 500 milyion dolar garantili gelir ile 3 yilda cikaracaklar.
    Hala anlamadinsa ben ne diyeyim.

    Tabii ki devlet garantisi ile aldiklari kredileri geri odeyecekler, odemezlerse zaten resmen rusvet ve yolsuzluk olur, odemeyecekler diye hicbir yerde yazmadim. Okudugunu anlamayanla tek tek anlatmnaya calisiyoruz hala baska yere cekiyorlar.

    Ankaragucu1910 adli elemana sordum, o kaytirdi, sana da sorayim:

    En iyi yerde arsan var, mutahit geliyor, sana 1 milyonluk villa yapayim,yilda 250 bine kiralayim, 15 yil sonra sana hem arsani hem de villayi birakayim. Olurya o paraya kiralayamazsam sen bana heryil 250 bin odersin. Bu arada bu senin kredin ile 1 milyonluk villa insaati yapabilmem icin bana bankadan alacagim 1 milyon icin kefil ol" diyor.
    Akil var, mantik var, hangi akli basinda olan boyle bir anlasma yapar, eger sen yaparim diyorsan benim diyecek lafim yok, cunku bunu kabul eden su goturmez salaktir.

    Boyle anlasma yapanin yukleyici firmadn cok buyuk rusvet yemesi gerekli ki boylesine comertce is versin. Bu Turkiye devletine ve halkina atilmis kucuk kazik, asil buyuk olan 3ncu havalimaninda atildi, sizin haberiniz yok, hesap yapmasini bilmeyenler, bizim cebimizden para cikmadi diye cakalaniyor, cikan paranin farkinda degilsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astortx -- 6 Temmuz 2016; 17:16:14 >




  • Senden olsa olsa hirsiz savunucusu olur.
    Dedigim yontem tum dunyada yapilan devlet ihalesi isi. Yeni birsey degil.
    Bizde 1nci, 2nci Bogaz kopruleri, Ataturk Baraji vs vs gibi yatirimlar hep boyle yapildi.
    Hatta senin dunya liderin Ist. Belediye Baskani iken yuzlerce ihaleyi aynen bu sekilde yapti.
    Banka geri odemeleri isin cok ufak tarafi, tabii ki aldiklari krediyi odeyecekler, yok bird e onu da odemeselerdi, hangi kafadasin? 1 koyup 20 kazanc soz konusu burada, bunu goremeyecek kadar kor olmussunuz.
    Hala anlamadigim, bu sirketlerde hissen varmis gibi savunman, tekrar yazayim, kopru yapilsin ama bedeli bu devlete ve halka kazik olmasin.

    Sen bu islerden iyi anliyorsun ayaklarindasin ama bir de cikip, bakin isin hesabi bu, maliyeti bu, devletin kari bu diye aciklamaktan acizsin.
    Kizip verin soru onergesi diyorsun, hesap vermeyen diktatorlukte neden bahsediyorsun.
    Bizi tek yapabildigimiz, bu forumda bu anlasma cok kotu diyebilmek, sizler onu dahi sorgulamaktan aciz, her yapilana trene bakan okuz gibi olur diyorsunuz. Uyanin.



    Bu kopru ve 3ncu havalimani ihaleleri Turkiye devletione ve halkina atilan buyuk kaziktir, seninkilerde tuccar kafasi degil kalpazanlik kafasi oldugundan kendi ceplerinden baska birsey dusunmezler.


    Seninkilerin iktidari sandikla devrilince bunlarin hesabi sorulacak.




  • forumu kullanıcısına yanıt
    bedava olunca deden de beğenir :)
    millet zaten yapılana kızmıyor ,ücretine kızıyor
    sen ne zannediyorsun ?
  • Marmarayada karşıydınız hafi kullanmayın şimdi dönersiniz hemen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZeroKinTR

    Marmarayada karşıydınız hafi kullanmayın şimdi dönersiniz hemen

    Zaten kullanamiyoruz ki

    https://forum.donanimhaber.com/m_102718134/tm.htm#102718134

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bin kere yazıldı ama anlama kıtlığı çekenler için tekrar yazalım.

    Köprü Japon malı. Senin veya partinin işi değil. Eşşek gibi de parası ödenecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 69 TL yapsınlar, en ideal ücret.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZeroKinTR

    Marmarayada karşıydınız hafi kullanmayın şimdi dönersiniz hemen

    Milletin vergilerini kullan sonra millete kullanma de. Oldu baska arzun var mi?
  • ne olursa olsun 90 lira 1 geçiş için çok fazla
  • +1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgrozt -- 7 Temmuz 2016; 17:27:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astortx

    Bilâl’e Anlatır Gibi, Tane Tane Anlatayım: Osman Gazi Köprüsü Gerçeği

    Günlerdir İzmit körfez geçişini kısaltacak Osman Gazi Köprüsü’nü konuşup duruyoruz.Kimine göre AKP iktidarının büyük bir hizmeti, kimine göre lüzumsuz. Bana sorarsanız büyük bir eserdir.

    Tarihe geçmeyi hak etmiştir. Kızmayınız efendim. Bilâl’e anlatır gibi tane tane anlatayım, sizler ferasetinizle büyük bir eser mi değil mi değerlendiriverin.

    Osman Gazi Köprüsü’nün maliyeti 1 milyar Amerikan Doları civarındadır. Yapımına harcanan bu paranın tamamı aralarında Halkbank ve Vakıflar Bankası gibi devlet bankalarının da olduğu dokuz bankadan AKP’nin verdiği gelir garantisi karşılığı kredi olarak temin edilmiş ve müteahhidin (yüklenicinin) cebinden hiç para çıkmamıştır.

    Köprü dahil 12 km otoyol geçiş ücreti 35 USD + KDV’dir. Bu bedeli öder geçersiniz geçmezsiniz, o sizin cebinizdir beni ilgilendirmez.

    Çok başarılı AKP iktidarı tarafından yükleniciye verilen araç geçiş garantisi günlük 40.000 araçtır. Şu anda İstanbul’da iki köprüden Anadolu istikametine geçen araç sayısı günde ortalama 200.000 araçtır. Sizce, bunların kaçı Bursa-İzmir istikametine gitmektedir?

    KDV hariç Osman Gazi Köprüsü’nün günlük gelir garantisi 1.400.000 USD, yıllık gelir garantisi ise 511.000.000 USD’dir. Araç geçerse geçenler, geçmezse bütçeden yükleniciye ödenecektir.

    Bu ödemeler her gün 15 Temmuz 2035 tarihine kadar taahhüt edilmiştir. Bu tarihe kadar toplam KDV hariç en az 9 milyar 709 milyon USD para yüklenicinin kasasına girecektir.

    Özetle tekrar edeyim; yüklenici cebinden hiç para koymadan 2035 yılına kadar her sene 511 milyon USD parayı kasasına koyacaktır. Sizin hiç böyle gelir getiren bir işiniz oldu mu?

    2016 yılının ilk 3 ayında Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm köprü ve otoyollardan elde ettiği gelir ise 288 milyon 600 bin TL’dir. KDV’sini çıkardığımızda mevcut köprü ve otoyollarımızın yıllık geliri 340 milyon USD civarındadır.

    Devletimizin sahip olduğu iki Boğaziçi Köprüsü ve tüm otoyollar Osman Gazi köprüsünden % 35 daha az para getirmektedir.

    Ve gözüken odur ki Osman Gazi Köprüsü’nden garanti edilen ücretle bu kadar araç geçmesi mümkün olmadığından tüm köprü ve otoyol gelirlerimiz yükleniciye ödenecektir.



    Sevgili Bilâl’ler ve sevgili okurlar, bilmiyorum yeteri kadar açık anlatabildim mi?

    Şimdi yukarıda okudunuz, ne dersiniz Osman Gazi Köprüsü büyük bir eserdir derken, haksız mıyım?

    Böylesi muhteşem bir soygun eserinin tarihte benzeri yoktur. En azından bizim tarihimizde. Bunu Sadık Paşa bile başaramamıştı. Yazının başlığındaki Sadık Paşa’nın kim olduğuna gelince.

    1800’lü yılların ikinci yarısında görev yapmış bir Osmanlı devlet adamıdır. Tam üç kere Maliye Nazırlığı görevinde bulunduğu gibi Gümrük Nezareti, Valilik gibi görevlerde yapmıştır. Adı ayyuka çıkmasına rağmen padişahların gönlünü ve cebini hep hoş tuttuğu için kellesini kaptırmadan ölmeyi becermiştir. Kendisi borsa işlerinden çok iyi anlardı.

    İşte bu Sadık Paşa’ya devrin sadrazamlarından Şirvanzade Rüştü Paşa herkesin içinde demiştir ki; Efendi, İrtikap (yiyicilik, rüşvet) iki çeşittir. Biri alaturka irtikâp diğeri alafranga irtikâp. Alaturka irtikâp küçük devlet memurunun işini gördüğü kişilerden ufak sebeplenmesidir. Bunların içinde öldüğünde bir kaç bin lira servet bırakanlar pek nadirdir. Alafranga irtikâp ise zengin yerlere mahsus irtikâptır. Mesela bir şirket-i nafıa ile mukavele olunurken filan maddede “şirketin opsiyon hakkı olacaktır, opsiyon hakkı ile 100.000 lira ödenecektir” gibi şeylerin yazılmasıdır. İşte bunları kabul edemeyiz. Bunlar zengine mahsus alafranga irtikâplardır. Bir memleketin her şeyinin kendisine uygun olması lazım geldiği gibi irtikâbının da kendisine uygun olması gerekir.

    Şirvanzade Rüştü Paşa günümüzdeki bu Osman Gazi Köprüsü sözleşmesine görse AKP iktidarına “vay be, boynuz kulağı geçmiş” mi derdi, bilebilmek mümkün değil.



    27.04.2016 – M. Şevket Atalay

    ANLADIN Mi BILAL!!!!!!


    Guzel aciklayici bir yazi paylasmissiniz. Ama anlamamaya programlanmis bazilari israrla anlamiyor bir de hakaret var diyorlar. Yazinin neresinde hakaret var ben cozemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: astortx

    Bilâl’e Anlatır Gibi, Tane Tane Anlatayım: Osman Gazi Köprüsü Gerçeği

    Günlerdir İzmit körfez geçişini kısaltacak Osman Gazi Köprüsü’nü konuşup duruyoruz.Kimine göre AKP iktidarının büyük bir hizmeti, kimine göre lüzumsuz. Bana sorarsanız büyük bir eserdir.

    Tarihe geçmeyi hak etmiştir. Kızmayınız efendim. Bilâl’e anlatır gibi tane tane anlatayım, sizler ferasetinizle büyük bir eser mi değil mi değerlendiriverin.

    Osman Gazi Köprüsü’nün maliyeti 1 milyar Amerikan Doları civarındadır. Yapımına harcanan bu paranın tamamı aralarında Halkbank ve Vakıflar Bankası gibi devlet bankalarının da olduğu dokuz bankadan AKP’nin verdiği gelir garantisi karşılığı kredi olarak temin edilmiş ve müteahhidin (yüklenicinin) cebinden hiç para çıkmamıştır.

    Köprü dahil 12 km otoyol geçiş ücreti 35 USD + KDV’dir. Bu bedeli öder geçersiniz geçmezsiniz, o sizin cebinizdir beni ilgilendirmez.

    Çok başarılı AKP iktidarı tarafından yükleniciye verilen araç geçiş garantisi günlük 40.000 araçtır. Şu anda İstanbul’da iki köprüden Anadolu istikametine geçen araç sayısı günde ortalama 200.000 araçtır. Sizce, bunların kaçı Bursa-İzmir istikametine gitmektedir?

    KDV hariç Osman Gazi Köprüsü’nün günlük gelir garantisi 1.400.000 USD, yıllık gelir garantisi ise 511.000.000 USD’dir. Araç geçerse geçenler, geçmezse bütçeden yükleniciye ödenecektir.

    Bu ödemeler her gün 15 Temmuz 2035 tarihine kadar taahhüt edilmiştir. Bu tarihe kadar toplam KDV hariç en az 9 milyar 709 milyon USD para yüklenicinin kasasına girecektir.

    Özetle tekrar edeyim; yüklenici cebinden hiç para koymadan 2035 yılına kadar her sene 511 milyon USD parayı kasasına koyacaktır. Sizin hiç böyle gelir getiren bir işiniz oldu mu?

    2016 yılının ilk 3 ayında Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm köprü ve otoyollardan elde ettiği gelir ise 288 milyon 600 bin TL’dir. KDV’sini çıkardığımızda mevcut köprü ve otoyollarımızın yıllık geliri 340 milyon USD civarındadır.

    Devletimizin sahip olduğu iki Boğaziçi Köprüsü ve tüm otoyollar Osman Gazi köprüsünden % 35 daha az para getirmektedir.

    Ve gözüken odur ki Osman Gazi Köprüsü’nden garanti edilen ücretle bu kadar araç geçmesi mümkün olmadığından tüm köprü ve otoyol gelirlerimiz yükleniciye ödenecektir.



    Sevgili Bilâl’ler ve sevgili okurlar, bilmiyorum yeteri kadar açık anlatabildim mi?

    Şimdi yukarıda okudunuz, ne dersiniz Osman Gazi Köprüsü büyük bir eserdir derken, haksız mıyım?

    Böylesi muhteşem bir soygun eserinin tarihte benzeri yoktur. En azından bizim tarihimizde. Bunu Sadık Paşa bile başaramamıştı. Yazının başlığındaki Sadık Paşa’nın kim olduğuna gelince.

    1800’lü yılların ikinci yarısında görev yapmış bir Osmanlı devlet adamıdır. Tam üç kere Maliye Nazırlığı görevinde bulunduğu gibi Gümrük Nezareti, Valilik gibi görevlerde yapmıştır. Adı ayyuka çıkmasına rağmen padişahların gönlünü ve cebini hep hoş tuttuğu için kellesini kaptırmadan ölmeyi becermiştir. Kendisi borsa işlerinden çok iyi anlardı.

    İşte bu Sadık Paşa’ya devrin sadrazamlarından Şirvanzade Rüştü Paşa herkesin içinde demiştir ki; Efendi, İrtikap (yiyicilik, rüşvet) iki çeşittir. Biri alaturka irtikâp diğeri alafranga irtikâp. Alaturka irtikâp küçük devlet memurunun işini gördüğü kişilerden ufak sebeplenmesidir. Bunların içinde öldüğünde bir kaç bin lira servet bırakanlar pek nadirdir. Alafranga irtikâp ise zengin yerlere mahsus irtikâptır. Mesela bir şirket-i nafıa ile mukavele olunurken filan maddede “şirketin opsiyon hakkı olacaktır, opsiyon hakkı ile 100.000 lira ödenecektir” gibi şeylerin yazılmasıdır. İşte bunları kabul edemeyiz. Bunlar zengine mahsus alafranga irtikâplardır. Bir memleketin her şeyinin kendisine uygun olması lazım geldiği gibi irtikâbının da kendisine uygun olması gerekir.

    Şirvanzade Rüştü Paşa günümüzdeki bu Osman Gazi Köprüsü sözleşmesine görse AKP iktidarına “vay be, boynuz kulağı geçmiş” mi derdi, bilebilmek mümkün değil.



    27.04.2016 – M. Şevket Atalay

    ANLADIN Mi BILAL!!!!!!


    Biraz Türkçe dersi yapalım. Gerci Türkçe okullarda okumadım, Türkçeyi ek ders olarak aldım. Bu yüzden biraz Türkçenin zaman kalıplarıyla sorunum olabilir. O yüzden bu kadar açıklama...


    Bu yazı hangi zamandan bahsediyor, geçmişten mi? Neden mi sordum? Bu yazının içeriği bir mutlakiyetten yani olmuş algısı üzerinden bize hitap ediyor. Peki, konusu geçmiş zamanda mı, elbette hayır. Konusu gelecek zamandan bahsediyor. Peki yazı geçmişten bize sesleniyor,ama konunun üçeriği gelecek zamandan bahsediyor. Peki bu yazının mantıksal doğruluğunun kanıtı nedir?

    Mişli zamanda ne olmuş, bakalım

    İddia edilen nedir?
    Devlet bu köprüden büyük zarar etmiş.

    Fiili olan, devlet henüz zarar etmemiş?

    İddia edilen: Etmiştir

    Gelecek zamanda geçmiş zaman kalıbı ile,

    Sonuç: Devlet zarar etmiştir!

    Bu yazı sadece dil dersi idi. Bir sonraki yazımda gelecek zamanda geçmiş zaman kipi ile Essential School aritmetik hesaplamaları yapacaz!!!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZeroKinTR

    Marmarayada karşıydınız hafi kullanmayın şimdi dönersiniz hemen

    bu ülkede herkes İstanbul da mı yaşıyor ?
    akla zarar yorumlar
    çoğu kişi hayatı boyunca belki bir defa oradan geçecek yada hiç geçmeyecek
    ama yine de vergi veriyor ve işin kötüsü hiç geçmeyen birisinin dahi oraya ücret ödeme ihtimalinin olması
    bu iş tam Deli Dumrul hikayesi gibi
    geçenden bir ,geçmeyenden iki

    hani nasıl derler "uyan da balığa gidelim" :)
  • astortx kullanıcısına yanıt
    foruma bunun için mi üye oldun? hazımsızlıktan dolayı...

    adam yerine koyup cevap yazdığımız çok oldu ama senin gibi dengesizler her zaman denk gelmiyor,,
    cevap yok hakaret var.

    hesap soracağın gün konuşursun,hesap bilmezler ! hesap soracaklar...

    şimdi sıra, beğenmedikleri toplumu yönetme derdine geldi. sandıkta bir devirsinler soracaklar..şimdi soramıyorlarmış!

    hadi başka köprüye ortamı bulandırdığınız yeter.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    quote:

    Orijinalden alıntı: ZeroKinTR

    Marmarayada karşıydınız hafi kullanmayın şimdi dönersiniz hemen

    bu ülkede herkes İstanbul da mı yaşıyor ?
    akla zarar yorumlar
    çoğu kişi hayatı boyunca belki bir defa oradan geçecek yada hiç geçmeyecek
    ama yine de vergi veriyor ve işin kötüsü hiç geçmeyen birisinin dahi oraya ücret ödeme ihtimalinin olması
    bu iş tam Deli Dumrul hikayesi gibi
    geçenden bir ,geçmeyenden iki

    hani nasıl derler "uyan da balığa gidelim" :)

    Ülke istanbuldan geçiniyot farkındaysan hafi bunuda geçtim sen ülke kavramın anlamamışsın alıntı yapma bilgilen öyle konuşalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.