Şimdi Ara

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları (208. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.222
Cevap
60
Favori
330.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • halilcc kullanıcısına yanıt

    Yoğ borusunu en iyisi pprc ile yaptırmak ve havalık taktırmak. Kesin çözüm




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Sayın Üstadlar.


    Benim evde Buderus GB 062-24K kombi var. Kombi garantisi bittikten 2-3 ay sonra ara ara 3C arızası vermeye başladı. Bu arızayı özellikle kışları kaloriferler açıkken sıcak suyu da açınca veriyor. Bazen kumandadan kalorifer ısıtmasını kapattığım durumlarda sıcak suyu 1-2 defa açıp kapatınca da bu arızayı veriyor. Servisi aradım yoğuşma suyu gidere gitmiyorsa ondan yapar dedi. Buderusun resmi sitesinde diferenasiyel basınç şalteri kapatmıyor-çözüm olarakta voltaj düşük olabilir, servise başvurun yazıyor. Diğer sitelerde de, fan, baca, anakart vs. herşeyi yazmışlar. Karşılaşan, başına gelen oldu mu? Çözümü nedir?

  • Arkadaşlar RC150 oda termostatı ile kullanıyorum.Sorunum şu;


    Oda sıcaklığını ayarlasamda kombi o sıcaklığa gelmeden duruyor.Yani diyelim odayı 21 dereceye ayarladım. Oda 19 dereceyken duruyor. Denediklerim şunlar.


    Termostat üzerinden ısı kalibrasyonu yaptım. + / - düzeyini başka termometre ile deneyerek dengeledim.

    Su basıncı ok, hava tankı 1 barda ok.

    Peteklerde hava vs yok eşit oranda ısınıyorlar suda tertemiz çıkıyor

    Isınma seçeneklerinden ısıtma 21 de düşürme 20 de ayarlı.

    Oda sıcaklığı 21 de ayarlı.

    Kombi ısıtma devresi 45 derecede ayarlı.

    Zamanlayıcıdan ısıtma düşürme saatlerini full denedim. Hepsini silip denedim. (Alttaki siyah çizgilerin hepsi aktif yada pasif olacak şekilde

    Kullanım kılavuzundan id ataması ısıtma devresi pompası vs ayarlarına da baktım hepsi ok.

    Birde şöyle denedim, oda sıcaklıklarını iyice abarttım. Yine değişen birşey olmadı.


    Ama alet odayı 21 e getirmek yerine 19 lara hatta 18.5'a kadar düşüyor. Yani oda termostatı ayarlarındaki gibi kombinin o sıcaklıklar için çalışmasına komut göndermek yerine alevi kafasına göre kapatıyor.Sanki modülasyon yerine kombi üzerindeki devreyi baz alıyor gibi.Forumda bu tür problemle karşılaşanlar önceki sayfalarda benzer problemleri dile getirmişler ancak çözüm bulamamışlar. Yarıdmcı olabilecek olan ya da bu tür sorunu tecrbüe etmiş olan var mı?





  • megaladon kullanıcısına yanıt

    Kombi kazan sıcaklığını arttırıp deneyin, kombi kendi parametrelerine göre dur kalk yapıyor olabilir o nedenle petek metrajı da yeterli değilse oda ısınamıyordur.

  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    teşekkürler hocam onuda denedim. sadece tüketim arttı kombi yine istenilen sıcaklığa gelmeden kendini kapatıyor. petekler 11 metreden fazla.. kombi durmasa ev ısınıyor ama durunca sıcaklık hep altta kalıyor. anlamadım durmasına sebep nedir. sıcaklıklar eksiye düşünce durum böyle.çözemedim bu işi

  • megaladon kullanıcısına yanıt

    Kombinizin min ısıl gücü 7,5 KW gibi yüksek bir rakam 45 derece petek ısısında standart 60 lık 11 metre petek sadece 5,8 KW ısı tarnsfer edebildiği için kombiniz kendi parametrelerine göre dur kalk yapmak zorunda kalıyor, demek ki evinizin ısı kaybı bundan fazla ki ısınamıyorsunuz ısı transferini arttırmanız için kombi kazan sıcaklığını arttırmanız gerekiyor. Teorikte 11 m petek ile 55 derece altına indiğinizde kombinizin durmama ihtimali yok, bunun dışında tesisat durumu vs gibi başka faktörler de devreye girecektir tabi ki. Kazan sıcaklığını 60 yapıp istediğinz sıcaklığa gelip gelmediğini kontrol etmeniz gerekir. Bunun dışında tesisatta tıkanıklık dönüş sorunu vs var ise kombi alevi %30 dan fazla kısamadığı için su hızla ısınıp mutlaka brülör ateşlemeyi kesecektir.

  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    evet hocam ev yalıtımsız.nem oranıda bir o kadar fazla olduğu için ısı kaybı bir hayli hızlı gerçekleşiyor. tesisatta bir su kaybı yada filtre tıkanıklığı yok. bu konuda eminim.55 derece ayarlayıp deneyip gözlemleyeceğim. tekrar teşekkür ederim. inşallah bu sebeptendir.

  • @disintegration Hocam merhaba, buderus gb062 kombiyi aynı daikin ndj'deki gibi ot olmadan sadece dış hava sensörü ile dış hava kompanzasyonlu olarak kullanabiliyor muyuz bilginiz var mı?


    Ben servis ve montaj kılavuzuna baktım, ısı eğrisi seçimi göremedim ve aynı zamanda kullanılabilecek kumanda panelleri başlığı altında "Dış hava sıcaklığına bağlı işletim için harici monte edilmiş kumanda paneli" şeklinde bir ibare gördüm.


    Yardımcı olursanız sevinirim.

  • fatherboard99 F kullanıcısına yanıt

    Merhaba

    Evet dış hava sensörünü, o.t olmadan kullanabilirsiniz ama o.t ile kombinin yanına gitmeden kapatmak işinizi kolaylaştırır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt

    Çok teşekür ederim, peki bunda ısıtma eğrisi seçimi yok mu? Kazan sıcaklığını neye göre belirliyor? Bir de bu kombi özelinde yalnız dış hava sensörlü kullanımın ot'siz vedhs'siz kullanıma göre ne gibi avantajı var, modülasyon daha etkin oluyor mu?

    Kendi kombim daikin ndj ve yalnız dhs ile kullanımın yalnız ot ile kullanımdan hiçbir eksiği yok hatta artısı var diyebilirim, fakat bir arkadaşın buderus kombisi için araştırıma yapıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatherboard99 -- 24 Aralık 2022; 21:19:47 >
  • fatherboard99 F kullanıcısına yanıt

    ısıtma eğrisi var kombi üzerinden parametre ile ayarlanacak işte bunu yetkili servisler biliyor

    kendiniz dhs kullanıyorsanız avantajını dezavantajını biliyorsunuz anlatmama gerek yok.

  • disintegration kullanıcısına yanıt

    Hocam ben avantajını biliyorum da sadece benim daikinde deneyimim var. Buderusta ısıtma eğrisi seçim parametresini servis ve montaj kılavuzunda dahi bulamayınca hatta hiç bahsi bile geçmemiş olunca acaba başka bir mantığa göre mi kazan sıcaklığını ayarlıyor ya da var olan menüyü ben mi bulamadım diye düşündüm. Teşekkür ederim.

  • 2016 da aldığım buderus gb62 ve rc 150 yi kullanmaya devam ediyorum. Kombimden çok memnunum. Fakat bi sıkıntım var. Kombinin içinden su akıyor. O su nerden geliyor anlamış değilim. Yoğuşma hortumunu giderden söküp altına kova koydum sabah baktığımda kova dolmuştu. Yani yoğuşma suyu da değil. Su basıncı da hep aynı değişen bişey de yok. Kombi arıza da vermiyor. O su nerden geliyor anlamış değilim.
    Birde banyo suyunu 49 a ayarladığım halde su açıklen 55 60 ları görüyor nedendir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre_virüs kullanıcısına yanıt

    Gb062 kombiyi Rc300 ile dış hava sıcaklık sensörü ile birlikte kullanıyorum.

    oda kumandasının servis menüsünde dış hava sıcaklık ile ilgi çalışması için birçok ayar var sıcaklık eğrisi ayarları var ancak ben sadece oda kumandası ekranından dış havanın sıcaklığını öğrenmek için kullanıyorum :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba size bir sorum olacaktı kumandanın menüsünü kurcalarken böyle bir ekran ile karşılaştım bu ne anlama gelmekte acaba? Ve burada en ideal nasıl ayarlamalıyım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zafer135 kullanıcısına yanıt

    Bu ayar brülör söndükten sonra pompanın ne kadar daha çalışacağını gösteriyor, elektriğin bu kadar pahalı olduğu bir ülkede 2 dk gayet yeterlidir. benim kombide zaten yanlış hatırlamıyorsam max 5 dk idi ben 1 dk olarak kullanıyorum.

  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler o zaman elektrik faturasını takip edip gerektiğinde biraz daha azaltayım.

    Aslında rc300 servis menüsü çok detaylı ancak hatalı ayarlar yaparım tüketim artar diye fazla kurcalamıyorum mesela kontrol şekli menüsünde sıcaklık eğri başlangıç noktalı dış hava sıcaklığı diye bir seçenek var sanırım bunda odadaki sıcaklığı baz almıyor eğrideki haritayı baz alıp çalışıyor çünkü bunu seçince başlangıç noktası,son nokta diye iki grafik seçeneği çıkıyor en oda sıcaklığı baz alınsın seçeneğini seçiyorum sanırım en doğrusu bu gb062 den çok memnunum eski kombiye göre oldukça tasarruflu



    .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamünaleyküm hayırlı geceler.buderus gb062 kombim banyo yaparken bulaşık yıkarken sıcak su kullanımında 6a arızasina geçiyor.resetleyince düzeliyor ara ara bunu yapmaya başladı.kalorifer yanarken kesinlikle böyle bişey olmuyor.yoguşma borusunun üstündeki ufak bidonu temizledim çok pislenmemisti zaten ama yine düzelmedi.sizce sorun ne olabilir.başına gelen varmı.şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayraktar84sedat B kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin. Sıcak su açtıgında içerde türbün diye bi parça var o dönünce ateşleme yapar kombi. Bu tıkanırsa ateşleme yapmaz ve hata verebilir. Benzer sorun başıma geldi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İç süzgeç akış tirübünümü tikanma yapıyormuş internetten baktım onumu diyorsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.