Şimdi Ara

BU YAZIYI OKUYUNCA OZGUVEN VE ASOSYALLIGI YENECEKSINIZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
14
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Edit. Konu basligindan ozguvensizliginizden kurtulacakmissiniz gibi geliyor olabilir ama kast ettigim o degil ozguvensizlik sandiginiz seyin aslinda o olmadigini anlatmaya calistim. Dogal olarak bunu anlayinca olmayan ama zihninizde var olan ozguvensizlikten kurtulacaksiniz. Doktorlar gibi kesin konustum biraz ama ortama göre konusulur. Burasi da dh.


    Bugun bir sey fark ettim beyler. Burdwki cogu adam (trolleri saymazsak) efendi ve aile cocugu olan adamlar. Ayni zamanda ara sıra ozguvensizlik ve asosyallikten yakinirlar. Ki bunlara ara sira ben de dahil oluyorum.

    Simdi gelelim tespitime. Beyler ezik degil kimse. Ozguvensiz de degilsiniz. Efendi insanlarsiniz. Sosyal medyadan uzak duruyorsaniz insanların gittigi her yerde check in yapmasini periscopeu scorpu instagrami twitteri ve daha nicesini sacma ve gereksiz buluyorsaniz hayatinizda dostluklara onem veriyorsaniz kesinlikle diger insanlardan kendinizi soyutlamanizin sebebi asosyallik ve ozguvensizlik degil.

    Bizler digerleri gibi değiliz beyler. Suan gencligin cogu tek tip ve icimizde onlar gibi olmalıyız hissiyati var ama olamadigimiz icin kendimizi Ozguvensiz ve ezik goruyoruz-hissediyoruz.

    Aslinda biz azinligiz. Genclik bozuldu gercekten bozuldu. Avuntu yapmiyorum. Sayica cogunluk onlar oldugu icin sanki genclik=bunlarin yasadiklari saniyoruz ve aslinda sacma düşündüğümüz seyleri yapmak istiyoruzm instagramda foto paylasmak check in yapmak tweetler satip popi olmak arkadas cevrende yirtik olmak kiz arkadaşlarının olmadinin yanında sevgilin olmasi ama bu kizin da normal namuslu degilde kasar olmasi butun bunlar bize sacma geliyor. Ama milletin derdi bu oldugu icin ozenip arzuluyoruz.


    Sahsen bugun bunu farkettim. Okula gittigimde bir eziklik hissettim insanlari gozlemlerken. Sonra niye boyle hissettigimi irdeledim ve aslinda hicbir eksikligimden dolayi degilde boyle olmak istedigim icin eziklik hissettigimi anladim.

    Yapilmasi gereken sey basit. Ben bu yazıdan sonra ciddi ozguven eksikligi olanlar haric(hastalik boyutu) diger arkadaşların yani kismen de olsa ozguvensiz olduklarini dusundugum insanların bu sorununu cozecegini dusunuyorum.

    Kendimiz olucaz olay bu. Ben bunu uzunca açıkladım yukarida. Sadece yapmamiz gereken kendimiz olmak. Icimizden nasil geliyorda oyle davranmak. Cok bilindik seyleri soyledigimin farkındayım ama ayni seyi kast etmiyorum okuyanlar anlamistir ne demek istedigimi. Kendinizi bu sekilde kabul edeceksiniz. Yani aslinda sizin mizaciniz bu. Efendi insanlarsiniz sizin ruhunuzda afedersiniz p.c olmak yok. Mutlu olmak icin boyle olmak zorunda da degilsiniz. Bir durusunuz olmali kendinize bir karskter cizin ve bilincaltiniz baskalarina ozendiginde benim kendi durusum var diyebilmelisiniz.

    Durus derken acalim biraz. Mesela ben kendim icin soyle bir sey dusundum. Suan sosyal medya hesaplarim var ama kullanmiyorum .telefonumdan sildim hepsini. Arkadas cevremi kendim gibi olan nadir insanlardan seçtim. Temiz bir insanim ve temiz kalacagim diyorum. Benim sınırlarım var. Bu sınırlara giremezsiniz.

    Mesela birisi demez ama size sen niye sigara icmiyosun iste kizlarla arkadas olmuyosun(burasi dini mesele benle alakali. Sizin inanciniza göre burayi es gecebilirsiniz) gencligini harcama kafelerde barlarda takilmiyorsun niye twitter acmiyorsun vs. Gibi cahil muamelesi yapabilirler. Yakisikli oldugunuzu bile soyleyip niye kimseyle cikmiyorsun veya fotograf paylwsmiyorsun da diyebilirler. Bunlari siradan insanlar soylemez de belki cok yakin arkadasiniz size degistiginiznsoyleyip bunlari diyebilir.

    Bu iste sizlerin sinirlari olacak. Vereceginiz cevap cok basitm ben buyum. Herkesle ayni yone gitmek yolun dogru yol oldugu anlamina gelmez.

    Ciddi manada bugun kapitalizm ve bazi ahlaki cokertmeler herkesin ayni sekilde yasamak zorunda oldugu hissi uyandirmakta. Farkli oldugunuz icin eziklik duymayin cunku sunu bilin hicbir zaman onlar gibi olmayacaksınız bu hayat boyle yasanmaz. O yuzden kendinizi tanıyın ve kabul edin. Eksikliginizden degil adamliginizdan ve efendiliginizden dolayi boylesiniz.

    Konuya sacma sapan yorumlar gelicek biliyorum. Bu yuzden simdi cikiyorum. Yarin falan bakarim. Ciddi yorumlara crvap yazmaya calisirim. Iyi geceler herkese



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesnek -- 26 Ocak 2016; 23:52:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bir paragraf ile olsaydı ooohooo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asosyalliği sevmeyen mi varmış? Keşke herkes zobi olsa ben de Migros'ta kapalı kalmış olsam.
  • Yazın için teşekkürler. Sosyal medya hesapları haricinde harfi harfine seninle aynı düşünüyrum. Sosyal medya olayı da kendim için sevdiğimdem dolayı. Herhangi bir şekilde popi olmak için değil kendi eğlencem için .
    Düşündüklerini lisede çok analiz etmiştim ama üniversiteye gelince harbiden de oha tam düşündüğüm gibi diyorsun.
  • Instagram kullanıyorum ama asosyalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yenemedim.

    konu kilit uye ban forum silinsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendinizi diğerlerinden üstün görürseniz özgüven sahibi olursunuz tabi üstün görmenizin bir nedeni olmalı.
  • Kardeş durumumuz yoktu okuyamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unibodydesignn

    Yazın için teşekkürler. Sosyal medya hesapları haricinde harfi harfine seninle aynı düşünüyrum. Sosyal medya olayı da kendim için sevdiğimdem dolayı. Herhangi bir şekilde popi olmak için değil kendi eğlencem için .
    Düşündüklerini lisede çok analiz etmiştim ama üniversiteye gelince harbiden de oha tam düşündüğüm gibi diyorsun.

    Aynen hocam bende de uniye gecince aynisi oldu. Lisede de dusunurdum ama unide ciddi mana da insanlarin cikar iliskilerini begenilmez arzularini egolarini siddetli bir sekilde görünce kafamda daha da netlesti her sey. Bu arada ben tesekkur ederim okudugunuz icin. Sosyal medya konusunda da genelleme yaptim aslinda biraz. Yoksa benimde twitterim falan var. Ama paylasimdan cok gundemi takip etmek icin kullaniyorum. İnstagrami ise hic samimi bulmadigim icin kullanmayi biraktim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sonuna kadar katılıyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dediklerin doğru hocamda kızları niye kız diye ayırıyorsun ki.dini mesele ddmişsin cinsel açıdan kastettiğini düşünüyorum normal erkek arkadaşın varken normal kız arkadaş olamaz mı?
    sosyal medya hesapları dışında kalan (kendi adıma) kendin olma kısmı çok doğru.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • instagram,twitter,snapchat vb. şeyler kullanmıyorum ve insanlar uzaylı gözüyle bakıyor oysaki bunlar olmadanda iyi bir arkadaş çevrem var hak veriyorum.
  • Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklisin kardeşim. Kendimize barışık olsak hayattaki sorunlarımız azalacak. Ama herkes popi olmak kızların peşinde koştuğu erkek olmak ister..ama öyle değiliz ve öyle olmadığımızı kabullenip yaşamak biraz zor olmaz mi ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 11numara

    dediklerin doğru hocamda kızları niye kız diye ayırıyorsun ki.dini mesele ddmişsin cinsel açıdan kastettiğini düşünüyorum normal erkek arkadaşın varken normal kız arkadaş olamaz mı?
    sosyal medya hesapları dışında kalan (kendi adıma) kendin olma kısmı çok doğru.

    Orada aslinda dusunculerimi yaziya tam dokememisim. Benim de kiz arkadaslarim var. Orada anlatmak istedigim cok farkli bir sey ama yaziya dokemiyorum. Hani cok samimi oldugunuz oturup ciddi muhabbet edebileceğiniz kiz arkadasi olabilir bunu kast etmedim orda cunku benimde oyle arkadaslarim var. Ama yine zamaninda hata ettigim ve cinsellikten baska bir sey konusmadigimiz kiz arkadaslar oldu. Bu tarz kizlari kast ettim belki genelleme yaparak hata ettim ama tamamen benim yazi dilimden kaynaklaniyor. Düşünceri eksiksiz anlatabilmek kolay olmuyor. Hala tam anlatamadim belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • şöyle bakıyorumda ne kadar boş, işsiz, vakit geçirmek için bu sitede takılan insanlar var. Adam emek vermiş alıntılamiş veya kendisi yazmış. Hiç saygı yok okumadım diyen saygısızlardan tut özet geç diyipte ''imkanım yogtuğğ okayamadımm'' diyen zevzeklerden farksız.

    Bu tip insanlarda genelde dışarıda kendi içine kapanık, insanlarla iletişimi kopuk, kendi dünyalarında ulaşamadıkları herşeyi ve herkesi yargılayan tiplerdir. Ve genel olarak korkaklardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07kubi07

    Haklisin kardeşim. Kendimize barışık olsak hayattaki sorunlarımız azalacak. Ama herkes popi olmak kızların peşinde koştuğu erkek olmak ister..ama öyle değiliz ve öyle olmadığımızı kabullenip yaşamak biraz zor olmaz mi ?

    Hocam oyle olmadigini kabullenmiyceksin ki oyle olmak zorunda olmadigini kabulleneceksin. Suan ciddi bir manipulasyon var. Onlar gibi olmak zorunda hissettirip herkesi tektiplestirme. Biz ise mizacimiz geregi buna uygun degiliz ve bir ikilemde kaliyoruz. Dogamiz ve bize dayatilanlar. Kendimizi ne kadar degistirmeye calisirsak o kadar mutsuz oluruz. Önemi olan mutlu oldugun sekilde yasayip digerlerine aldiris etmeyebilmek. Senin mutlu huzurlu yasam bicimin ve karakterin budur bir digerinin baska sekildedir. Olmasi gereken budur ama suan insanlar koyun gibi olduğu icin bunu goremiyorlar ve kendilerinidigerleri gibi olmak icin zorluyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • şunu okuyana kadar iki dışarı çıkın gezin dolaşın iki arkadaşınızla buluşun bi kızı yemeğe çağırın be olm
  • Okumaya gerek yok. Kendin ol yeter.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sizle aynı duyguları ve tespitleri yapıyoruz. İnsanlar çok değişti garipleşti tek tip düşünen gülen ağlayan olaylara aynı tepkiyi veren insanlar türedi. Mesele asosyallik değil Hayata bakış açısı yüzünden yanlız kalmak
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.