Şimdi Ara

Bu yaşadığımız hayat değil (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
6
Favori
17.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
360 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vizyoncukk

    Reis orda da sebze,meyve pahalı. Her ülkenin ucuz ve pahalı ürünleri var. Ha Türkiye'ye göre yine iyidir her türlü de.
    edit:arkadaşlar tamam haklısınız vurmayın :D
    Kardeş, beyninizi kim yıkadı bilmiyorum ama öyle bir şey yok, çıkarın şunu kafanızdan! Aç bir Murat Özün izle, ben daha şu “Oranın da meyve sebzesi pahalı” sözüne karşılık gelecek bir fiyat göremedim. Meyvesi de, sebzesi de bizden yine ucuz. Teknolojiyi söylemiyorum bile. Beko’nun, Türk malı Beko'nun buzdolabı Türkiye'de 3500 liraya satılıyorken Almanya'da 300 küsur Euro. Adamların çok küçük bir kesimi asgari ücret alıyorken Türkiye'nin %40’ı asgari ücretle çalışıyor. İnsanlar nasıl bunu giremiyor, anlamıyorum. Gerçi malum partiye oy verenler +65 yaş olduğu için normal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • maalesef haklısın ben sadece daha iyi bir vatandaş olup ülkeme hizmet edicem ve cevabımı da sandıkta kesinlikle vericem umarım herkes ülkeyi şöyle bir süzgeçten geçirip oy kullanır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vizyoncukk

    Almanya'da saat 7 de işe gidilir genelde.Bunun için de 6,30 -6 gibi kalkman gerekir ,her gün 6 da kalkmaya dayanabilir misin?
    türkiye'de özel sektörden haberin yok galiba?

    özel sektörde çalışan tonla arkadaşım var. alayı 6.30 da kalkıyor. en geçi 7 çeyrekte falan kalkıyordur. o da ofisi yakın diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 1 Haziran 2020; 15:0:2 >
  • vizyoncukk kullanıcısına yanıt
    yazık kafana! ne diyim...
  • degil tabi. tr de bitane scooter almak icin ne hayaller kurdum, alamadim. pcx alicaktim ilk ciktiginda 5.500 tl idi. ben parayi toplayana kadar oldu 10.000 tl

    sonra dedim oyle isi sevsinler, bastim geldim avrupaya. intern olarak girdigim ilk is yerinde 5 ay icinde araba aldim.

    kacin kurtulun oralardan yapabiliyosaniz. yoksa allah yardimciniz olsun. saglam psikoloji gerektirir turkiyede yasamak.
  • Şimdi bu ülkeden neden bir halt olmaz?
    Ben yüksek lisans yapıyorum. Teze başlayacağım, ilk yıl bitti. Kendi okulumda Arş.Gör. kadrosu açılacak seneye. Bir yıl sonra buna kapağı atmak için debeleniyorum. Kadroya geçtiğim an yırttım. Akademisyenlik bu ülkede maaşı da çalışma olanakları da fena olmayan bir meslek. Yapmayı da seviyorum esasen. İnşallah önümüzdeki ay 2 tane makalem yayınlanacak.
    Yönetim Bilişim Sistemleri’ni 2018’de bitirdim. 1 yıl askerlik yaptım, döndüm mastera başladım hemen. Benle beraber mezun olan BÜTÜN ARKADAŞLARIM 3 BİN LİRA ALTINA ÇALIŞIYOR. Çoğu işsiz. Devrelerimin bazıları subay olarak askerde kalmayı başardı, dışarıda iş olmadığını onlar da biliyorlar. Şimdi ben bugün akademisyenliği denemeyi bırakıp, özel sektöre girsem, alacağım maksimum ücret 2700-2800 civarı. Arş.Gör. bugünkü maaşı 6500’e yakın. Neden özel sektörde çalışayım devleti böyle sömürmek varken?
    Nişanlım Allah izin ederse, KPSS’den atanacak. Kimyager, özel sektörde çalışıyordu virüsten dolayı işine son verildi. Tekstil firmasının laboratuvarında şef yardımcısıydı, 2800 lira alıyordu. İnşallah atanacağı yer üniversitenin araştırma hastanesi laborantlığı. Alacağı ücrette 4000 liranın üzerinde. Neden özel sektörde çalışsın devleti böyle sömürmek varken?
    Türkiye’den bir yol olmayacağı, mühendislik fakültesini afedersiniz kıçını yırtarak bitiren bir adama şerefisizin birinin asgari ücret teklif etmesinden bellidir. Şimdi bu adam vasıfsız, ilkokul mezunu bir adamla aynı maaşı alacaksa neden bu ülkede dursun? Neden özel sektörde çalışsın? Ülkede zaten her şey ateş pahası neden hayatını söndürsün? Ben ümidimi zaten keseli çok oldu. Bazı arkadaşlar çok pembe pembe rüyalar yazmışlar, onlar öyle görmeye devam etsinler; eminim çoğu YKS’ye hazırlanıyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bişey yok ki normal .. sadece teknoloji manyaklarını tatmin etmek maksatlı fahiş fiyata satılan ama 2 3 seneye kalmaz
    donanımı eskiyecek bir ürün . benim notebook um 15.000 tl ama elden çıkarmak istediğimde çıkartamıyorum . ayrıca şunu da belirtiyim bu aletler kesinlikle diz üstü değil . kucak üstü değil . kanepede dinlenirken internete gireceğin tipte bir alet hiç değil . bunlar masaüstü . her ne kadar ufak tefek yapmaya ve binbir yüksek donanımı içine sığdırmaya çalışsalarda diz üstü kullanılabilecek modeller değil . özellikle 17 inch boyutundakiler . bunlar spesifik işlemler yada oyunlar için tasarlanmış modeller . ve oyun için alınanlar bence lüks bir harcama . öyle ki taksitle nerdeyse 15 20 bin tl ye aldığın bilgisayarı 8 9 bin tl ye zor satıyorsun , meraklısı da pek yok . ama masaüstü oyun için kullanacaksanız en az 3 4 sene rahat gider bunlar .

    ha gösterdiğin model hakkında yorum istersen 20.000 tl üstünde oyun bilgisayarına para vermek manyaklıktır . benim aldığım zamanda en pahalısı 15.000 civarındaydı . şuan 40.000 e bile var. hangi salak 40.000 lira verir bir bilgisayara . illa ki cad mühendislik veya grafik uygulamaları için alıcaksa gider mac masaüstü alır .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vizyoncukk

    Almanya ile Türkiye'yi kıyaslamam zaten ama.Bazı insanlar yurtdışına çıkınca her açıdan çok rahat olabileceğini sanıyor öyle dünya yok onu anlatmak istedim.Evet bu fiyatlara laptop alıyorsun ama Almanya'da 7'de işte olman gerekir ,bunun içinde 6 da kalkman gerekir örneğin.Hangimiz bu saatlere tahammül edebilir şüpheli.Örneğin Amerika'da 3 ay çalışıp 2.el bir bmw çekebilirsin altına ama Ny'da bir ev alman yıllar sürer veya ameliyat olsan bir ev parası ödüyorsun.
    ben zaten Türkiye'de 7de işbaşı yapıyorum ve 6da kalkıyorum.
    17:15'e kadar mesaide ve evime 6,30da varırken,Almanyada 7de işbaşı yapan adam 15:00de paydos ediyor.
    Haftalık 35 saat çalışırken ben neredeyse 50 saat çalışıyorum ki ben iyi şartlardayım (ofiste)

    Adam paydostan sonra ailesi ile geçirebileceği 7-8 saati varken, ben 3-4 saat o da şirketten biri akşam 21:00de arayıp birşey sormazsa.

    sebze meyva artık bizde de ucuz değil, mevsimi olan kiraz 15 TL.Adamlar zaten bu paraya yiyor aynı kirazı ama burada 300 Euro asgari ücret alan varken
    orada 1500 Eur alıyor asgari ücretli.
    Var hesabı sen yap gayri.

    Not: Almanyada uzun yıllar yaşadım gençlik yıllarımda, uzun yıllardır artık Türkiyedeyim.




  • vizyoncukk kullanıcısına yanıt
    Sen şaka mısın ya. Sen türkiyede iş hayatına atılınca kaçta işbaşı yapıcan sanıyorsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizden önceki nesillerin seçimleri ve tercihleri sonucu bu haldeyiz. Bari biz dikkatli olalım da bizden sonrakiler (çocuklarımız, torunlarımız) sıkıntıyı az çeksinler diyeceğim ama...
  • #-OldBoy-# kullanıcısına yanıt
    Elbette farkındayım. İyi bir ünide okusan da bulamıyorsun zaten değişen birsey yok

    Ama o üniversiteleri açarken iyiydi. Kendileriyle ovunmesini biliyorlar şu kadar üni açtık diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realgs kullanıcısına yanıt
    Ben de mühendislik okuyorum tavsiye verebilir misin Almanca'yı en iyi nasıl öğrenirim erasmus için almanca istiyor okullar.
  • Adamlar çalışıyor katma değerli ürünler üretiyor üstünede dünyaya pazarlıyor. Bizde ise en kısa yoldan para sahibi olmayı düşünme dolandırıcılık rantçılık ve memurluk meşhur. Sence parana değer katabilir misin böyle? Petrol filan olsaydı anca bu düzen dönerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Analizcizeuss

    Bu mesaj silindi.
    Çünkü fabrikalar işçisini köle gibi görüp eşek gibi çalıştırıp para vermiyor. Gençlikte ben salak mıyım bunlara köpeklik edeceğime memur olur düz bir hayat yaşarım diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muzun içinde gelen böcek kullanıcısına yanıt
    Reis adam Amerikalı ne alaksı var Almanya ile.Almanya'nın kötü özelliğini söyleyince Amerikalı muskla ne uyumsuzluğu oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vizyoncukk

    Reis adam Amerikalı ne alaksı var Almanya ile.Almanya'nın kötü özelliğini söyleyince Amerikalı muskla ne uyumsuzluğu oluyor.
    Musk gibi çalışkan birisini avatara koyup 7deki işe gidemeyecegini söylemen abes geldi.
  • Muzun içinde gelen böcek kullanıcısına yanıt
    Musk'un 7 de kalktığını nerden biliyorsun .Adam 11 de kalkıp 10 a kadar çalışıyordur belki.Memur değil ki adam 7-17 çalışsın.Ayrıca bu işler parlak fikirlere bakar öyle çok çalıştığını zannetmişyorum.Adam internet sitesiyle milyoner oldu .Bir fikir buldun mu gerisi tamam öyle çok çalışmaya gerek olmayabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vizyoncukk

    Musk'un 7 de kalktığını nerden biliyorsun .Adam 11 de kalkıp 10 a kadar çalışıyordur belki.Memur değil ki adam 7-17 çalışsın.Ayrıca bu işler parlak fikirlere bakar öyle çok çalıştığını zannetmişyorum.Adam internet sitesiyle milyoner oldu .Bir fikir buldun mu gerisi tamam öyle çok çalışmaya gerek olmayabilir.
    Elon Musk'ın biyografi kitabını okumanı tavsiye ederim kendisini tanımana yardımcı olur cunku bu yazdiginla hiç alakası yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.