Şimdi Ara

Bu Wireless Kartı Alıyımmı ? Yardm..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bnm şuan kulladıgım airlive wt-2000 usb adaptör var.Fakat hergün aygıtın yerini değiştirp tam sinyal yakalamaktan usandım.Bir gün iyi sinyal aldıgım ap den bi gün onun %40 nı alıyorum..

    Almak istedim kart pcı :
    EDIMAX EW7326Ig 54M PCI

    Sizce iyimi ?? Faydasını görürmüyüm ??



  • tavsiye etmem güya hiç birşey değişmeyecektir ok
  • EDİMAX çok iyidir tavsiye ederim.
  • ben edimax ın bir usb modelinden aldım 54mbps hızında.hiç bir ağ yakalayamadı.gittim geri iade ederek wus 300 aldım airtiesin bir sürü ağ yakaladıı :)) bence wus 300 iyidir.
  • iyi bir pci in cekisi usb den cok daha iyidir. neticede ortalama bir usb adaptorun ustundeki anten devre baski princ tanesi kadar bir sey. cok verim beklemek hata olur.

    pci larin handikabi antenleri kasa arkasinda kablolarin arasinda kayboluyor buda cekisi ciddi bicimde dusuruyor. ayni fiyat civarinda anten kablosuyla gelen adaptorler var onlardan birini alirsan ve anteni kasanin ustunde acik bir yere koyarsan usb ile cok buyuk fark yaratir. CNET CN-CWP-854 u tavsiye edebilirim. 20$ civarinda olcak
  • Resimdeki kartı ve anteni al, hiç problem yaşamazsın.
    D-Link DWL-G520 PCI AirPlus Xtreme G özelliği ile 108Mbps hız
     Bu Wireless Kartı Alıyımmı ? Yardm..

    D-LINK ANT24-0700 7dBi High Gain Omni-Directional Anten
     Bu Wireless Kartı Alıyımmı ? Yardm..




  • dlink in urunleri guzeldir. alcagin hic bir dlinkden pisman olcagini sanmiyorum.

    ama bu 108mbit, 125mbit olayina prim verme. yani bu 108mbit daha hizlidir diye hic bosuna daha fazla para harcama.

    birinci neden kendi access pointin ve wireless adaptorun ayni chipsetli degilse bu is kafadan yalan. mesela broadcom chipli 125mbit usr access pointle, atheros chipli 108mbit wireless adaptoru gene 54mbit kullanirsin.

    ikinci neden access pointinle wireless adaptorun uyumlu olsa bile aga uyumusuz baska bir wireless cihaz baglandiginda access point uyumlulugu saglamak icin hizi otomatik 54mbite dusurecek gene yalan olcak.

    3uncu neden her seyi saglayip 108mbit kullanmaya baslasan bile 108mbit 54un iki kati diye hic bosuna umutlanma oda baska bir yalan. uygulamada alacagin gercek hiz farki yuzde 30kusurleri gecmiyor.
  • darkaura üşenmeden yazmışşın cok Saol.
    Senin önerdiğin kartı alabilirm..Ama ben sana, tam sorunumu anlatıyım.Benim aygıttanmı yoksa normal bişeymi cevap verirsen iyi olur.
    Network Stumbler ile airtes adlı ap nin sinyalini yakalıyorum fakat 4-5 saniye sinyalde kopma gözükmüyor sora 2-3-4 kere kopuyor tekrar 4-5 saniye düzgün oluyor..Bazende sinyalde kopma olmuyor baglanıyorum sinyalde yüksek fakat link quality düşük oldugu için hızdan yararlanamıyorum.Bazende tam tersi sinyal ve link quality yüksek oluyor.Birde benim aygıta yaptıgım makarna süzgeçinden anten var işe de yarıyor..Birçokda anten denedim ama sinyalde kopukluklar oluyor
    Ayrıca kullandıgım airlive wt-2000 ne 50 ytl verdim.
    Airties veya başka bi aygıtta önerebilirsn diye not olarak yazıyım mümkünse 40 Tl aşağı ve civarı olsun..

    SAYGILAR..




  • Bir sorum daha olucaktı
    -Acces point ile başka ağa bağlanılablirmi ? Eğer öyle ise pcı dan daha güçlmü ?
  • en ucuza en yuksek verimi pci adaptorle gelen cubuk antene parabolik yansitici takarak elde edebilirsin.

    http://www.freeantennas.com/projects/template/default.htm
    bu sayfanin altinda template var bunu oranlarini bozmadan printerdan bastir. sonra burdaki egime gore alimunyum yada bakir bir levhayi buk odak boktasinada cubuk anteni yerlestir. metal isleri zor gelirse kirtasiyelerde satilan alimunyumlar var. alimuyum folyo degil folyo hic bir naneye yaramiyor. benim dedigim daha kalin bir sey. kolay bukulur kolay islenir. yansiticiyi purusuz ve duzgun yaparsan cok faydasini gorursun.

    en ucuz yol bu ama adam gibi bir performans istersen 15-20db lik bduzgun bir anten gerek.

    access pointle baglantiya gelirsek. evet pci adaptorden daha gucludur. gerci adaptorune bagli 400-500mw lik ozel uretim adaptorlerde var. standard adaptorden gucludur diyim. daha iyi konumlandirilabilecegi icin daha iyi baglanti yapcagi kesin. ama her access pointi her access pointe baglamasi biraz sorun. biraz degil baya sorun. turkiyede satilan piyasa urunler arasindan herseye catir catir baglanacak bir modeli henuz gormedim duymadim. forumdada sordum goren oldumu diye bir ses cikmadi.

    her hatta baglananip repeater olarak calisacak bir sey istiyorum gozumu kararttim dersen, standart olarak olmasada bazi access pointlere custom firmware kurarak istedigini elde edebilirsin. asus 520gc alip dd-wrt micro yukledinmi her tip cihaza baglanabilecek repeaterin olur. 520gc 80-90ytl bir sey ama ddwrt yi hem kurmasi hemde ayarlamasi biraz altyapin ve dokumanlari anliyacak kadar ingilizcen yoksa cok zor olur.




  • edimax pci da kullandım airties wus 300 de kullandım. edimax ı gözün kapalı alabilirsin. wus 300 de fena değil hani.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: inan_fener

    Arkadaşlar bnm şuan kulladıgım airlive wt-2000 usb adaptör var.Fakat hergün aygıtın yerini değiştirp tam sinyal yakalamaktan usandım.Bir gün iyi sinyal aldıgım ap den bi gün onun %40 nı alıyorum..

    Almak istedim kart pcı :
    EDIMAX EW7326Ig 54M PCI

    Sizce iyimi ?? Faydasını görürmüyüm ??


    aşağıda linkini verdiğim ürün sanki biraz daha iyi gibi üst modele benziyor

    http://www.hepsiburada.com/edimax-ew7128g-anten-uzatmali-54m-pci-ethernet-karti/productDetails.aspx?CategoryId=119&productId=bd70097#tablnk




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.